Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hráčská vášeň přináší příběhy devíti různých vzájemně se neznajících lidí, kterým zničila život. Carolyn Carver (Kim Basinger) je spisovatelkou s hráčskou vášní, která ničí její manželství a rodinu. Dále je tu univerzitní basketbalová hvězda, který riskuje, aby bratrovi Clydovi (Forest Whitaker) oplatil jeho péči a pomohl mu. Bezvýznamný bookmaker se pokouší si naklonit lásku svého života, Veronicu (Carla Gugino) a sadistický kriminálník Victor (Tim Roth) se snaží ovládnout celý svět. Detektiv Brunner (Kelsey Grammer) pátrá po příčinách záhadné smrti. Vše kulminuje až do bodu, kdy jejich životy budou buď ztraceny nebo napraveny? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (43)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadalo docela obyčejně, ale nakonec průběh dostál do svého závěrečného výborného zakončení a já jsem nakonec zjistil, že to co převládalo na začátku časem hodně opadlo, takže jsem byl nakonec spokojen s tím co jsem měl možnost vůbec vidět. Jediný problém je v tom, že ve filmu se rozvíjí více příběhových linií na jednou. No a já bych byl radši spokojen hlavně s tou jednou, i když to docela i tak všecko do sebe pasuje. Každopádně Forest Whitaker opravdu září. Když jsem ho na obrazovce zahlíd, okamžitě jsem zbystřil, protože tady prostě zahrál, tak jak on umí. Hazard je prostě svinstvo s čím si člověk nemá co zahrávat. Kopa známých herců to během filmu určitě poznala. I když kvalitám filmu nijak nepřispěla až právě na Foresta. Největší podíl ale na tom všem má hlavně závěr, jinak by to byla průměrná záležitost. --- Možná si myslíte, že jste jiní, ale jednou také budete chtít víc. Otázka zní kolik jste ochotni vsadit... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Béčkovější Crash, ve kterém rasismus a xenofobii nahrazuje propletenec osudů kolem sázek. Dějově to zlé není, ale dialogy šustí papírem tak, až přes to šustění není slyšet jediná normální věta. Natož nějaká myšlenka. A herecky je to totální přehrávání (Whitaker, Roth) na straně jedné a odevzdaná rutina (Basinger, Liotta) na straně druhé. Čest DeVitově výjimce. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Chápu autory, tento perfektně obsazený dramatický film zaujme asi nejvíce nepříliš hlubokým vykreslením charakterů jednotl.postav děje, avšak zajímavým a zdárně vypointovaným příběhem. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Relatívne dobrí herci (nie Basingerka, teba som nemyslel) potopení v nemastno - neslanom nevýraznom filme z prostredia kasín a stávkových kancelárií. Film mapuje pravdivosť týchto tvrdení: "Nevsádzaj nič, čo si nemôžeš dovoliť prehrať" a "Každý chce mať viac", ovšem nemôžem sa zbaviť pocitu, že chytiť to do rúk niekto iný, tak z tohto pomaranča mohlo vytiecť viac šťavy. ()

StevenW. 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě mile překvapil.Nejdříve se zdál že je to film jako každej jinej,ale děj příběhu se zajímavě rozvine a i když má pár slabších míst,jako celek funguje dobře. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Velice slabý film, který nemá čím zaujmout. I když je film plný známých herců nikdo nepředvádí žádný převratný herecký výkon. Jediný kdo mě zaujal byl Danny DeVito jinak film plyne velice pomalu ale na druhou strane se na něj rychle zapomene. ()

bassator 

všechny recenze uživatele

Již dlouho jsem neviděl tak ve všem předvídatelný snímek jako tento. Ale tím nechci vůbec říci, že byl špatný... - 1. 10. 2012 - 60% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film o hazarde, ktorý chce prekvapiť záverom, ale je akoby bez iskry. Pritom výborní herci robia, čo môžu, no veľký počet postáv je tu skôr na škodu. Ale aspoň ostala tá pointa, že gambling je poriadny hnus. Ale na drámu tu je málo nejakých dejových výkrutov, zmien, všetko tu ide tak priamočiaro, až môže vyústiť v spánok. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Zcela souhlasím s hodnocením TO. Pokus o přesah "vsadit peníze" - "vsadit svůj život" a co do toho vložíte, ale popravdě se častěji řeší problémy nicotné až zbytečné. ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Je až neuvěřitelné, jak dobře rozehraný první poločas může základní pětka ve složení Kim Basinger, Danny DeVito, Ray Liotta, Forest Whitaker a Tim Roth v závěru toho druhého naprosto pokazit a nakonec prohrát rozdílem třídy. Paradoxně to tentokrát až tak není výkonem hráčů, ale jejich trenérem(=scénáristou - jak mohl vymyslet konstrukci, ve které jde téměř chromý detektiv sám zatýkat nebezpečného zločince nepochopím, stejně jako jednání některých hlavních hrdinů). Nesmírně zajímavý námět a myšlenka filmu je tak ve výsledku zcela zadupána do země. Velké zklamání. [v univerzitním basketbale NCAA se nehraje na čtvrtiny, jako v NBA, ale na dva poločasy] ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Až tak dobře věrohodně a realisticky zpracované drama na toto téma jsem nečekal. Ve většině snímcích se v různých podobách nebo v rozličných druzích vyskuteje hazard, ale těch, v němž hraje tu nejdůležitější roli a točí se kolem něj okolní svět po celou dobu jeho délky, není zas tak moc. Tento snímek nakonec ukázal bohužel tu špatnou stránku hazardu: vydírání, sebevražda, vražda, dluhy, stres, závislost atd. Bohužel ve většině případů to asi tak probíhá a asi i končí. Jen málo komu se daří stále, nakonec ho hazard polapí a ani si to neuvědomuje. Ale vždy je nablízku nějaká pomoc a na obzoru naděje... Film tyto slasti a strasti hazardních her a hazardování se životem vykreslil velmi zdařile a působivě. Osvědčení herci byli zase jednou na těch správných místech. Kdo by si pomyslel, že někdy uvidí Kim Basinger a Raye Liottu jako filmové manžele? Ale kupodivu k sobě pasují skvěle. A Kim jako spisovatelka závislá na automatech, která postupně ztrácí svou rodinu? Hazard jí nepřinesl nic dobrého, snad jen novou naději...Bravurní výkon. Danny DeVito jako kouzelník zažívající lepší časy, zní to při nejmenším komicky, ale do této role by se nikdo nehodil lépe. Forest Whitaker byl přirozený a jeho výkon bezchybný. Ostatní herci podávají taky zajímavé výkony, např. odpudivý Tim Roth. Silný příběh, plný emocí, zoufalství, bezmocnosti, naděje, víry... Maličko mi tam chyběla výraznější hudba, která by děj více okořenila. Byla zvolena spíše klidnější nota, která nezastiňuje samotné příběhy. Jako celek byl pro mě Hazard příjemným překvapením. Myslím, že na podruhé se můj dojem ještě prohloubí, protože najednou si všech detailů všímat nejde. ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Hviezdny film, odpadový scenár. Vynikajú akurát vždy dobrý Forest Whitaker a démonický Tim Roth, scenár nie je dobrá stránka tohto filmu, príbehy by mohli na seba nadväzovať ako aj koniec by mohol byť lepší, ale aspoň sa na to dobre pozerá... ()

IceQueen 

všechny recenze uživatele

Keď mi ako najzaújmavejší dejový zvrat pripadá zapálená bradavka dcéry jednej z hlavných postáv, nebude všetko s kostolným riadom. Nepatrím do klubu "všetci majú radi Foresta", faktom je, že trpím vždy, keď sa objaví na obraze. Basinger, to je ďalšia kapitola. Ešte som nevidela herca, ktorý všetky emócie dokáže vyjadriť triaškou. O invencii a svižnom tempe sa hovoriť nedá, ale keď si to pozriete, nič sa vám nestane. ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Nebudem tajiť sklamanie. Taký herci ako DeVito, Basinger a Whitaker a po 40 minútach som to vypol. Prečo? Neatraktívny dej, niekoľko rozbehnutých príbehov, čo spolu zatiaľ nesúviseli a ešte aj stáli za prd. Mal som pocit, že sa scenár spoliehal na improvizáciu hercov a ešte to aj nevyšlo. Hazard by bol to pozerať dve hodiny a zistiť, že film stojí za konský K. Škoda riskovať toľko času. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Film, ktory som pozeral len kvoli tomu, ze ho reziroval Mark Rydell /Mali kovbojove/ a hrala tam Kim Basinger /Cellular/. 62 % ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Jsem na pochybách jak to hodnotit,ale nakonec volím zlatou střední cestu. Víc jak polovinu filmu se nic moc neděje až pak se to rozjede. A ten konec byl velice povedený. ()

Aelita 

všechny recenze uživatele

"Všichni se za něčím ženeme. Chceme víc peněz, víc lásky. To, co opravdu hledáme, je víc života. Ale někdy chcete pořád víc, a skončíte ... s málem. Svět je nádherný. Měli bychom být spokojení. Ale pravdou je, že všichni chceme víc. ... Někteří riskují kvůli pocitu vítězství. Někteří pro lásku. Ale nemůžete mít svůj sen, aniž byste něco nevsadili. Nesmíte riskovat nic, co si nemůžete dovolit ztratit. Možná si myslíte, že jste jiní, ale jednou budete taky chtít víc. Otázka zní, kolik jste ochotní vsadit." ___ Za sny jsou lidé ochotni vsadit vše. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Strašidelný film o závislosti na hazardných hrách je taký pochmúrny a odporný ako v poslednom období filmy o pervitínu. 5/10 ()

TO 

všechny recenze uživatele

Normálka – 50%, celkem obyčejný film, jeden z takových těch na jedno podívání. Některé části filmu jsou docela poutavé, zejména ty, v nichž hraje Forest Whitaker a ty s Kim Basinger, ale ostatní mě dvakrát zajímavé nepřišli. Prostě několik nudnějších míst a jinak zhruba průměr. Přestože mé hodnocení není velké, vidět se Hazard určitě dá. ()

Reklama

Reklama