Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hráčská vášeň přináší příběhy devíti různých vzájemně se neznajících lidí, kterým zničila život. Carolyn Carver (Kim Basinger) je spisovatelkou s hráčskou vášní, která ničí její manželství a rodinu. Dále je tu univerzitní basketbalová hvězda, který riskuje, aby bratrovi Clydovi (Forest Whitaker) oplatil jeho péči a pomohl mu. Bezvýznamný bookmaker se pokouší si naklonit lásku svého života, Veronicu (Carla Gugino) a sadistický kriminálník Victor (Tim Roth) se snaží ovládnout celý svět. Detektiv Brunner (Kelsey Grammer) pátrá po příčinách záhadné smrti. Vše kulminuje až do bodu, kdy jejich životy budou buď ztraceny nebo napraveny? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (43)

MI-380 

všechny recenze uživatele

Mark Rydell a jeho hollywoodské souhvězdí (Basinger, Liotta, DeVito, Whitaker, Roth) nás přesvědčivě zavádí do světa nemoci, která provází lidstvo od nepaměti. Karban, sázení, gamblerství - prostě hazard. Na jedné straně elegantní pozlátko legálního kasina, na druhé podstatně drsnější svět bookmakerů. Výsledek podobný - zoufalci bez peněz, rozvrácené rodiny, obrovské bohatství těch, co mají tenhle obchod v rukou. A k tomu slušná pointa. 70%. ()

made1 

všechny recenze uživatele

Opravdu bych uvítala hodnocení na půlbody, tady to totiž z mé strany vypadá na přesných tři a půl, ale to bych chtěla moc. Nevadí, chtít víc je přirozené. Jinak herecky se mi to zdálo dobré, ovšem v případě T. Rotha se nikdo nemůže spoléhat na mou objektivitu, zdá se mi skvělý pokaždé. ()

jondoe 

všechny recenze uživatele

znova viacej pribehov pekne zapadajucich do seba.tento film zachycujuci postavy zavysle na hazarde mi pripomyna mna pred desiatimi rokmi.pre mna velmi emotivny zazitok.postavy vykreslene do detailu.takto sa naozaj spravaju skutocny ludia zavisli na hazardnych hrach.nie je to vobec prehnane ani s toho nie je nic ubrate.jedna z najlepsich drah o hazarde aku som kedy videl. ()

Pavlík 

všechny recenze uživatele

12. 01. 2009 (16.); hráčský poučný – i když Carolyn to zvládla docela dobře, většina hráčů dopadla tragicky. ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele

"We're all chasin somethin. More money. More love. What we're really looking for is more life. But sometimes you go looking for more, and you wind up with less. It's a beautiful world. We ought to be satisfied. But the truth is... we all want more. Some take a chance for the rush of winning. Some for love. But you can't have your dream without laying something on the line. The key is not to risk what you can't afford to lose. You might think you're different. But someday... you're gonna want more too. The question is... What are you willing to lay on the line?" ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film, kde se všechno splétá dohromady, aby se to na konci zase rozpletlo..Bohužel, i když to má slušný konec, je to celé předvídatelné a tím to hodně klesá- ale ani tak to není špatné...60% ()

Vejrrr 

všechny recenze uživatele

Film se až moc dlouho rozjíždí, seznamování se s jednotlivými postavamy je zbytečně dlouhé a často nezáživné. Dílčí herecké výkony ovšem supr.. Ďábelský Tim Roth, zoufalý DeVito, vynervovaný Forest Whitaker... Ale první 3/4 filmu mi chybělo jakékoli napětí. Původně jsem hlubší studii lidí závislých na hazardu. Tohle bylo spíš ale o tom, jak hazard (at už v jakékoli podobě) ovlivňuje životy lidí. Což ovšem taky není tak špatný :) Hazard je svinstvo a každý film, který na to poukáže je přínosem. ()

Blazin 

všechny recenze uživatele

Dost realistický film o tom jak dopadá hazard na životy lidí. Je to takový poklidný film, který ale spěje k nevyhnutelnému (samozřejmě smutnému) konci. Nesouhlasím tady s komentáři o nudě a špatných dialozích, je pravda, že taková Kim Basingerová mě ve filmu svým výkonem nenadchla, ale Danny DeVito je úchvatnej a nadprůměrně hraje i Ray Liotta a Forest Whitaker a taky Tim Roth. ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Film mě zajímal už kvůli svému tématu, se kterým mám i já své, více než desetileté, zkušenosti. Ale na rozdíl od mých "kolegů" v tomto filmu, kteří mají slabou vůli, jsou nezkušení a nemají strategii a money management, já si sázením každoročně příjemně přilepšuji ke svému platu. Samozřejmě, nikomu se nevyhne období, kdy se mu nedaří a kdy prohrává, ale jde právě o to, umět si dát na chvíli pauzu a nesnažit se ihned dostat prohrané prachy zpět. Jsou to léta praxe, ale pokud se dokážete oprostit od emocí, naučit se správnému hráčskému chování a máte dobré informace a dokážete je rychle zužitkovat, rychleji, než dokáží reagovat sázkové kanceláře, v dobrém kurzu, který je větší než váš fair a pokud dokážete dobře pracovat s vklady, bankem atd., v dlouhodobém horizontu zkrátka musíte být ziskový. Tak jako já! PS: Chápu však, že takovýto příběh by filmové producenty moc nezaujal. ()

Blaogranas 

všechny recenze uživatele

Skvělé herecké obsazení slibuje závratnou podívanou. Opak je však pravdou. Děj nemá žádnou jiskru a zmínění hvězdní herci jen zapadají do této průměrné mozaiky. Nekoná se žádný zvrat, žádné překvapení, žádné dramatické vyústění. Takové ušmudlané 3*. ()

bakeero 

všechny recenze uživatele

Taková promarněná šance. Skvělé herecké obsazení, ale jinak trapně nudná podívaná. Skloubení několika dějových linií na konci mělo nejspíš vyznít fatálně. Osudy jednotlivých hrdinů jsou však vyprávěný spíše jako povídkový film (sledujete jeden příběh, pak druhý, třetí - naprosto bez prolínání - a na konci jejich pojítko), takže vám to nenavodí ten správný pocit ze spletení nitek vrtkavého osudu. Závěrečný proslov byl sice fajn, ale ten už nemohl zachránit bezmála dvě hodiny se vlekoucí nudu. Možná, že pouhé dvě hvězdičky si tenhle film nezaslouží, ale já je dám, protože z téhle herecké party se zkrátka mělo dostat daleko víc. Skoro to vypadá, že se všichni zůčastnění spokojí v budoucnu už jen s filmy "Direct to Video". To by mě však mrzelo. Hlavně kvůli Timovi, Forestovi a (sakra od mafiánů ho mam rád ;-) Rayovi. ()

stephano 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je opravdu průměr ve všech 3 lehce propletenych pribehů. De spíše o špatný scénař nežli o zlou režii. Jediné co se mi na tomto filmu líbilo je neobvyklé postavy pro vesměs všechny herce v hlavních rolích. Až na Kim Bassinger, ktera v Celuaru hrala stejne vystrašenou dilinku, mají opravdu neobvyklé role. Možná je to jen muj dojem ale. ()

Jaromír 

všechny recenze uživatele

Nuda. Film je na zajímavé téma, které jistě má cenu natočit už jen proto, aby varovalo co nejvíce lidí. Problém je v tom, jak je film natočen. Skládá se z několika souběžných životů lidí, které jsou ale opravdu nudné a za dvě hodiny se tam stane jen málo. Velmi nezáživný film s poučením. Možná ho tak autor schválně natočil, aby ukázal "šedivý" život gamblerů. Mě to ale spíš připadá naopak. U hraní se střídají pocity nadšení (při hře samotné a výhře) s pocity smutku při zjištění, jak na tom člověk je (ať už finančně, či se vztahy), takže myslím, že by šlo natočit film lépe, právě s ohledem na toto střídání nálad, a divák by si škodlivost hraní uvědomil ještě víc... ()

Prubner 

všechny recenze uživatele

Dívat se na tento film vyžaduje pevnou vůli, protože je hodně, hodně pomalý, skoro nic se v něm neděje a charaktery postav neprodělávají žádný vývoj. Postavy jsou vesměs nesympatické, tudíž jsou vám celkem lhostejné a díky tomu vás ty závěrečné tragédie nijak nezasáhnou. ()

veverysiak 

všechny recenze uživatele

Spletenec zdanlivo náhodných ľudských osudov, ktorý sa spojí v jednom uzle, viackrát to tu už bolo a tak je vidieť snahu o originalitu, lenže nefunguje, škoda, lebo námet je fajn, kopa dobrých hercov a predsa tam niečo chýba k lepšiemu napätiu a gradácii, takže 65%. ()

babuca 

všechny recenze uživatele

Poslabšom úvode skvelé finále so skutočnou myšlienkou. Všetci chceme viac ale...........nesmiete riskovať nič, čo si nemôžete dovoliť stratiť !!! 7/10 ()

Reklama

Reklama