Reklama

Reklama

The Woman in the Room

Krátkometrážní / Drama
USA, 1983, 30 min

Obsahy(1)

THE WOMAN IN THE ROOM je filmovým debutem uznávaného režiséra Franka Darabonta. Byl zfilmován podle krátké povídky Stephena Kinga, která vyšla v kolekci "Noční směna". Film vypráví o ženě umírající na rakovinu ve svém pokoji. Její syn, který jí nemůže vidět trpět se jí rozhodne pomoct, jakkoli jen bude moct... Ačkoliv není tento krátkometrážní film hodně známý je doporučovaný všem příznivcům Stephena Kinga. (M@gn!f!c())

(více)

Recenze (10)

Jordan 

všechny recenze uživatele

tu je hneď cítiť a vidieť rozdiel, keď si to porovnáme so zhruba v ronakom čase natočeným boogeymanom, ktorý je tiež adaptáciou poviedky s. kinga, rovnako ako táto prvotina vtedy ešte len 24-ročného franka darabonta, ktorý má rád kingove vážnejšie, nehororové veci. žena v izbe je založená predovšetkým na jednom vážnom morálnom probléme a troch výborných hereckých výkonoch, to všetko spojené minimalistickou, no veľmi konzistentnou a zrelou formálnou stránkou s príjemnou kamerou. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Začátky jak u Kinga tak u Darabonta byly asi těžké. Nicméně film mě vůbec ničím nezaujal. Film je děsná tahanice kde se kecá a kecá. Syn kecá s kamarádem, syn kecá s nějakým chlápkem, syn kecá s matkou. Do toho hraje nějaká hudba. A nakonec koukáme na pointu která je každému od začátku jasná. Nicméně atmoška ušla, hudba též. herec hrajícího syna byl ale děsnej. Aspoň že matka byla dobrá. No Darabont mě na začátek nepotěšil. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Stejnojmennou povídku Stephena Kinga jsem zřejmě nikdy nečetl, přestože mi děj o nemocné matce a jejím synovi, který ji chce pomoct od bolesti, něco říkal. Byl jsem však hlavně zvědavý na filmový debut Franka Darabonta. Je sice pravdou, že zpracování není bůhvíjak skvělé, ale onu pochmurnou atmosféru trefil tvůrce slušně. Ono tak udělat děj trošku „akčnější živější“ by nebylo zřejmě moc košer, když se divák má dívat na zoufalou snahu pomoci mimované matce, která umírajíc chce zbavit navždy bolesti a vsunout tam kupříkladu humornější pasáž….(by byla pěkná blbost.). Lepší jak průměr tomu však nedám. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Darabount začíná ze svou kariérou hned u velkého hororového mistra. Je v tom vidět ten počátek, ale má to své vlastní napětí a čekaný konec, což možná není na škodu. ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Sfilmovaná krátka poviedka od Stephena Kinga.Mladý právnik ma chorú matku v nemocnici a každý deň ju navštevuje.Je plný bolesti a zúfalstva,keď vidí svoju matku ako sa trápi.Lekári jej nedokážu pomôcť,akurát jej môžu zmierniť bolesť.Ale ona už nechce ďalej takto žiť a požiada syna aby jej pomohol.Ako jej má pomôcť,to pochopí asi každý.Polhodinový film za pár dolárov.Celkom slušne urobený film. ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Darabontova prvotina je v rámci možností dobrá, ale možná trochu zdlouhavá. Darabont si mohl rozhodně vybrat nějakou lepší Kingovu práci pro začátek, 3 hvězdy. ()

Estrellita 

všechny recenze uživatele

Rozhodně se nejedná o tak prázdný film, jak tu naznačil Campbell. Námět je sice mnohokrát omletý a má neoriginální pointu, ovšem co byste chtěli v tomhle případě jiného? Téma prostě není veselé, a proto nemůže být veselý ani závěr. Stejně tak úvahy, které Johny nastiňuje v průběhu filmu, mají určitou hloubku a určitou hodnotu. Ne všechny filmy jsou výjimečné vizuálem nebo akcí, některé prostě zapůsobí svojí upřímností. 70% ()

danny_21 

všechny recenze uživatele

Velmi předvídatelná kráťoučká záležitost, která nemá čím překvapit ani zaujmout. Jediným pozitivním faktem je pravděpodobně to, že se setkali poprvé dva mistři svých řemesel a možná tehdy vznikla náklonnost, který v budoucnu přinesla perly při jejich vzájemné spolupráci - 35 % ()

G04T 

všechny recenze uživatele

Za zmínku stojí jedna hororová scéna a dobře napsané dialogy. Ale jinak to s hororem nemá nic společného a atmosféra funguje jen 2 minuty. ()

Reklama

Reklama