Reklama

Reklama

VOD (1)

Na osamělé farmě uvízne sedm neznámých mužů a žen. Kanibalové, kteří se díky kosmickým jaderným pokusům proberou ze smrtelného spánku, vyrazí k neúprosnému a krutému útoku, při kterém zabíjejí (a pojídají) každého, kdo jim přijde do cesty. Nejnovější speciální efekty a současné triky dělají z tohoto filmu klasiku 90. let: živou, příšernou a děsivější než cokoliv jiného. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (215)

Brennos 

všechny recenze uživatele

"Jsou jako my. A my jsme jako oni." První a převážná část filmu mě příliš nezaujala, pomalé, především ve stylu "Musíme se zabednit a pan Cooper je (i scénáristicky nevěrohodný) idiot, co zase provede..." Vše přejde k lepšímu až když se na scéně objeví procitnuvší dcerka. Největším kladem filmu jsou určitě masky a proměna hlavní představitelky v "lady s puškou". Za první část **, za konec ****. Celkově přijatelná podívaná, která ovšem příliš nepřekvapí. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Remake od Toma Saviniho se mě líbí ještě víc, než originální Romerova verze. Atmosféra nemá chybu, zombíci jsou úžasní a hudební doprovod skvěle pasuje a výborně sedí. Režisér této verze je kultovní maskér Tom Savini a čekal bych, že se v krvavosti rozjede víc, ale stejně i tak některé efekty jsou moc pěkně udělaný, ikdyž je nedělal sám velký mistr. Scénář napsal George A. Romero a hlavní postavy Tony Todd, Patricia Tallman jsou perfektně zahraný, stejně tak, jako odporně nechutnej, na ranu zrající Tom Towles v roli ignorantskýho Coopera. Každému znalci se jeho obličej ihned vybaví ze snímku Henry:Portrait of a serial killer, kde hrál Henryho spolubydlícího, mimořádně oplzlýho a slizkýho. Tyhle role mu prostě nejvíc sedí. Film můžu viděl kdykoliv a vždycky mě dostane svou nádherně zombárnickou a beznadějnou atmosférou. " Jdou si pro tebe, Barbaro..." ()

Reklama

curunir 

všechny recenze uživatele

Skôr neveľmi vydarený remake Romerovej "klasiky". Problém vidím predovšetkým v tom, že i keď má mierne odlyšný koniec, v zásade nič nové neprináša a mnoho scén je vyslovene otrocky skopírovaných. Ani obaja hlavný predstavitelia to nijak oslnivo nezahrali, na Patriciu Tallman sa dokonca miestami ani nedá pozerať. Zombíci sú síce pôsobivejší, u takto relatívne ,,nového" filmu by som však očakával viacej krvi, brutality, nejaké tie črevá a mozgy, nehovoriac o prepracovanejšej hudbe, ktorou nedisponoval ani originál. ()

Lyli 

všechny recenze uživatele

Pokud máte úchylku na poslech zatloukání hřebíků, přijdete si na své. Tady vás nebudou šetřit a dostanete cca hodinku intenzivního zatloukání s nulovým efektem. Říkám si, že kdybych prožívala extázi při tomhle zvuku, jsem zrovna velice šťastná Lyli. Bohužel, takovou úchylkou netrpím, proto mohu pochválit hlavně hudbu a děsivost zomboušků. Rada dne? Když to přijde, rozhodně se nepotulujte kolem hřbitovů. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Bohužel u zombí filmu se prostě nedokážu přenést přes fakt, že rychlost jejich chůze je 1 krok za 10 let a v této souvislosti mě příjde naprosto směšná představa, že někde stojím a čekám jestli umřu stářím a nebo se nakonec ke mě dokodrcaj zombíci a sežerou mě. Přitom by si člověk mohl vzít kopací míč žonglovat s ním na jedné noze a po druhé proskákat kolem zombíků bezpečně až do Prahy. Je to, ale jen moje chyba, že na místo Usvitu mrtvých, který mě zde doporučil Mr.Apache a Jossie, jsem si popletl názvy a půjčil tohle. Naštěstí se vydařil závěr a to hodně. Věta "chováme se jako oni" mě připoměla lynčování 17-ti letých vojáků wermachtu těsně po válce, výslechy amerických vojáků v Iráckých věznicích atak dále. Jestli se v nějakým filmu dočkám rychlejší chůze zombíků, tak to bude pecka. Dokud však stihnu přečíst během jejich jednoho kroku celou bibli pozpátku, tak se u toho nikdy nebudu bát. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (40)

  • Nemrtvého Macgrudera hrál muž, kterého Tom Savini viděl v restauraci. Tom Savini mu řekl, že by byl ideální zombie a on souhlasil. Objevil se poté i na všech premiérách. (Mr.Hudson)
  • Vo filme si zahral aj herec Russel Streinger, ktorý stvárnil postavu Johnnyho v čiernobielom originále od Romera. Objavil sa tu na konci filmu ako šerif. (tXtX)
  • Stejně jako v původní verzi se ve filmu neobjeví slovo „zombie“. (Mr.Hudson)

Reklama

Reklama