Reklama

Reklama

Havajské tance

  • Japonsko Hula gáru (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Po uzavření dolu dostává několik dívek v japonském hornickém městečku šanci získat práci. Mohou se stát tanečnicemi hula na Havaji. Naneštěstí hula v životě neviděly a i jejich rodiče jsou proti. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (11)

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení. Oproti názvu snímek zdaleka není tak komediální jak by se dalo očekávat, naopak ukáže i dost tvrdou dramatickou tvář ohledně vydělávání si na bídné živobytí horničinou či nepochopení ze strany rodičů i všech lidí kolem. Ono chtít otevřít v Japonsku v severněji položeném hornickém městečku Havajské centrum opravdu zní jako šílenost. Okolnosti ale donutí dívky vytrvat a snímek tak nabízí dostatek zábavných, dramatických i velmi emotivních scén, kolikrát jsem měl slzy na krajíčku. A tance si samozřejmě užijeme víc než dost :-) Vypíchnout musím Aoi Yu - tuhle dívku zajisté mnozí z vás znají i z jiných filmů, ale tady mne jako mladičká zapálená tanečnice svým nevinným půvabem i herecky opravdu okouzlila. 83% ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Život v hornickém městečku, kde je tlumen provoz v dole, není v 60. letech žádná Havaj. Ale to neznamená, že místní ženy a dívky nemohou tancovat hezky po havajsku. Vždyť kroutit boky dokáží Japonky pomalu jako rodilé Tahiťanky :-) Jak už načrtl dezorz, tak Hula Girls se přes podobný mustr odlišují od tradičních japonských komedií typu Waterboys nebo Messengers akcentem na sociální problematiku. Ale pohodovost, tu mají stejnou. Neobvykle koprodukovaný citlivý snímek, který lze fandům japonských komedií jen doporučit. ()

Reklama

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Bezprostřední pocit: Moc pěkné! Nedá se porovnat se Swing Girls, protože to není komedie a místy je to značně vážné (vychází ze skutečného příběhu). Hornické městečko bylo uniformní a bezútěšné, až to bolelo. Ale. Havajský tanec hula. Yu Aoi krásná a všichni kolem ní také (vypichuji 1. postavu učitelky tance hula a 2. postavu matky). Režisér ji velmi inteligentně "držel" co nejvíc vzadu, ale ve stěžejních okamžicích ji nechal hrát sólo a ještě ji nechal předvést její největší devizi - živost, bezprostřednost, přirozenost a odvahu hrát postavy na maximum (úsměv při nastupování do autobusu). ■ Tady je ústřední melodie z filmu v nejlepší kvalitě, jakou se mi povedlo na YouTube najít: http://www.youtube.com/watch?v=r1fV0OuFAgs Moderně zahrané ukulele :). ()

dezorz 

všechny recenze uživatele

Japonsky kandidat na (americkeho) oscara, 4 nasobny vitaz japonskeho oscara, prve miesto v najprestiznejsom jap. filmovom rebricku kinema jumpo awards. To su, korejskym reziserom a korejskou produkciou natocene Hula Girls. Socialna drama s netradicnou tematikou. Full mothy bez humoru. Japonci maju radi netradicne sporty/sutaze, vedia s azabavit na chlapcenskom synchro plavani (Waterboys) na dievcenskej swingivej skupine (Swing Girls) a teraz to dkonca dokazali dotiahnut az do vaznych dramatickych vysin. :) Formalne remeselne jednoducho natoceny film (kiezby obcas takto jednoducho, bez mnozstva detailov dokazali dnes tocit v US, napr. Eastwood keby si okrem jap. temy v Iwo Jima vzal priklad aj z japonskej filmovej formy). ()

dormouse 

všechny recenze uživatele

Asi nejsem ten správný milovník japonských komedií, ale tím spíš se chci k filmu vjádřit, aby nezaujatý čtenář věděl, co jej čeká a nenechal se nachytat jako já samými 4 hvězdami. Snímek o skupině dívek, snažících se havajskými tanci oživit hornické město a uživit rodiny dosud závislé na končícím hornickém průmyslu, hodně připomíná Full Monthy!. Ale ve srovnání s britským snímkem jsou Havajské tance rozvleklé a bez humoru. Velmi rozvleklé a velmi bez humoru. Film je vhodný jen pro skalní milovníky naivních japonských komedií. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (2)

  • Herečky se na své role připravovaly tříměsíčním nácvikem havajských tanců. (ing.man)
  • Havajské centrum existuje v městečku Iwaki dodnes, od roku 1990 pod názvem "Spy Resort Hawaiians". (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama