Reklama

Reklama

Attack on a China Mission

všechny plakáty
Krátkometrážní / Drama / Válečný
Velká Británie, 1900, 1 min

Obsahy(1)

Hlavním námětem filmu je několik statečných námořníků, kteří se vydají zachránit manželku misionáře, který je zabit bandou boxerů.
Snímek znamenal velký skok kupředu po obsahové, technické i po stylové stránce. (Mr.Ocek)

Recenze (8)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Legendární snímek průkopníka britského filmu. Čím je tento film zajímavý? Tak určitě tím že je tu využit nový dramaturgický prostředek-změna místa děje.. Režisér využívá montáže jako dramaturgického prvku..Ukazuje nám tu jak vzbouřenci během boxerského povstání v Číně zabili misionáře, ale ženu a dceru zachránili britské oddíly. James Williamson rozbijí film do řtyž záběrů. Místo děje nikdy neukazuje v celku, ale jen ve výsecích, a scény k sobě přiřazuje za použití filmových prostředků- V jednom záběru se ukazuje žena misionáře, která máváním kapesníku přivolává pomoc, v dalším pak oddíly, jež-jak já jako divák pochopím-že díky signálu přispěchaly.. Williamson dovede rovněž využít i postavení kamery, např. herec jde na kameru a otevírá ústa, jako by chtěl spolknout přístroj..Během jednoho záběru se mění polocelek v detailní záběr (vnitřní montáž) ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý nasmeroval detailami kinematografiu opäť znova trochu dopredu, aj keď musím priznať, že skákať od šťastia z toho nejdem. ()

RasputincZ 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvních, né-li vůbec prvních využití filmů jakožto politické propagandy. V tomto případě k mírné propagandě imperialistické koloniální politiky Anglie. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Zřejmě první film o aktuálním dění (povstání boxerů, ukončené čínskou kapitulací 7. září 1901) - první pokus o "televizní noviny". A také první pokus o ovlivňování veřejného mínění prostřednictvím filmu - domácí (Číňané jsou ti zlí, ostatní, tj. především Britové, jsou ti hodní. Diváci oné doby tehdy samozřejmě nedovedli (a nedovedou to ani mnozí současní) rozlišovat mezi "webkamerou", "přímým přenosem", "dokumentem" a "fikcí". ()

Biopler 

všechny recenze uživatele

Williamson sa v tomto diele posúva vpred v rozprávaní využitím montáže. Aj tak je to celé hodne veľký mišmaš. Nie je úplne jasné ako to skončí, je to náhle useknuté. Pri prvom zhliadnutí sa ani nedá vyznať kto za koho kope. ()

Khagan1389 

všechny recenze uživatele

Ve filmu jsou vidět nové vyspělejší filmařské postupy (už to není jen jeden záběr), ale díky koláži která nás z jednoho místa přemístí na druhé je to mnohem zajímavější na sledování. Přestřelka mezi Boxery a Brity je poměrně dobře natočená a je to tedy jeden z těch lépe koukatelných kraťasů ()

Reklama

Reklama