Reklama

Reklama

Interesting Story, An

všechny plakáty
Krátkometrážní / Komedie
Velká Británie, 1904, 4 min

Obsahy(1)

Film z dílny tzv. Brightonské školy vypráví příhody muže, který je tak zabrán do četby "zajímavého příběhu", že naprosto zapomíná vnímat svět kolem sebe. Snímek je možno chápat i jako reflexi literárního vlivu na kinematografii. (Morien)

Recenze (11)

Morien 

všechny recenze uživatele

Úžasná věc, ze které jsem skákala do stropu nadšením. Kdybych někdy točila nějaký film, tak bych nejraději nechala svou hlavní postavu dívat se v televizi na tohle. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý príbeh, naozaj. Niekto pre obsah filmu, knihy, či vypočutie si piesne, skladby kašle na celý život okolo. A predsa zažije kopec zaujímavého. Aj keď len vďaka príbehom, názorom, obrazom či hudbe iných. No a čo. Okrem toho mi táto minigroteska pripomenula pesničku skupiny Slniečko Dedko a parný valec. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

No dosť tvrdá čierna komédia, aj keď považovať to za prvú grotesku je odvážne, ešte pred ňou bolo dosť komických filmov, ktoré by si to možno zaslúžili viac. Tento film o smoliarovi, ktorého nakoniec (Pozor spoiler!) prejde aj parný valec, je v pohode, až na ten bláznivý koniec, ale dobre beriem. Dá sa to pozerať. ()

RasputincZ 

všechny recenze uživatele

Geniální věc, která pobaví i po více jak sto letech. Williamson byl neskutečně kreativní člověk, během první projekce jsem ten drobný prostřih s nahrazením notorického čtenáře za figurínu vůbec nezaregistroval. ()

gjjm 

všechny recenze uživatele

Základní myšlenkou prostinký, ale velice propracovaný němý skeč o příliš zaujatém čtenáři. Nejde o nic geniálního, přesto dodnes docela úsměvné a jednotlivé nápady jsou dost vtipné. Williamsonova fantasie byla obrovská, měl štěstí, že se trefil přesně do doby, kdy ji ještě mohl uplatňovat prakticky bez omezení. ()

Kmotr76 

všechny recenze uživatele

Vynikající raná groteska. Sám mám se čtením za chůze zkušenosti, i když ne tak komické a tragické. Když parní válec rozjel vášnivého čtenáře a zbyla po něm jen placka, musel jsem se smát. Možná škoda toho podivného oživení, budiž to jedniou výtkou! James Williamson opět perlí a řadím ho tedy k těm nejlepším a bez debat nejzábavnějším tvůrcům prvního desetiletí 20. století. ()

Biopler 

všechny recenze uživatele

Knihomoľ si razí cestu s knihou v ruke ako valec, ale nie je to až také vtipné, až kým ho nezomelie skutočný valec. Výborný nápad, akurát s nepodareným strihom. Následné oživenie knihomoľa trochu odveci, no aspoň pobavilo. ()

Reklama

Reklama