Reklama

Reklama

Divoké ulice

(festivalový název)
  • USA Savage Streets
Trailer

Obsahy(1)

Brenda (Blair) vede partu ostrých vysokoškolaček, které se pošťuchují s drsným gangem pankáčů (tak drsným, že jejich vůdce nosí místo náušnice žiletku a típá si cigarety o dlaň). Hoši ale neustojí, že „girls just wanna have fun“ a pomstí se jim za krádež a naplnění jejich auta odpadky tím, že znásilní Brendinu hluchoněmou sestřičku Heather. Z Brendy oděné do černé kůže se stává nelítostný anděl pomsty vyzbrojený lukem a železy na medvěda a roztahuje svá křídla nad členy gangu, aby je utopil v krvi.

Královna exploitation Linda Blair v plné síle. Heather si zahrála po Blair další populární béčková „queen of scream“, Linnea Quigley (NÁVRAT NOCI OŽIVLÝCH MRTVOL, CREEPOZOIDS, VICE ACADEMY I. a II., PAST BOSORKY) a na režijní stoličce seděl Danny Steinman, který rok poté natočil PÁTEK TŘINÁCTÉHO 5: NOVÝ ZAČÁTEK. (choze)

(více)

Recenze (56)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Jestli má tenhle film alespoň něco málo společného s realitou, pak dospívat v osmdesátých letech v Americe muselo být peklo :-D. Divoké ulice jsou nechtěně směšný, brakový rape and revenge exploiťák a ukazují přesně to, co na osmdesátkové kinematografii nemám rád. Má to co dočinění hlavně například s estetikou samotných postav než třeba se způsobem vyprávění, ale nemůžu si pomoct. Hrůza. Tři hvězdy za to, že dnešníma očima už je to vážně vtipné. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Excelentní osm desátkový Rape and Revenge! Scéna se znásilněním je znepokojující a velmi intenzivní, jelikož dívka nemůže ani křičet a cítil jsem vůči ní obrovskou lítost. Naštěstí její sestra Linda Blair je připravená na Revenge! Oblečená celá v černém, vyzbrojená kuší, procházející se ulicemi, hledajíc zplodinu, která ublížila jejím blízkým. Nechybí akce, nahota (Spousta Koz!), perfektní čtveřice záporáků, fajn holky a násilí! Celé je to špinavé, zručné a skvěle natočené. Pro fanoušky povinnost. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Vymítač ďábla evidentně selhal, protože jinak než posedlostí si strašlivě afektované herectví a démonickou trvalou Lindy Blair nelze vykládat. "Savage Streets" jsou famózně přímočaré osmdesátkové exploatační béčko, které nevynechá jedinou příležitost, aby své hlavní atrakce doslova obnažilo. Sladkou třešničku představuje maniakální homoerotičnost záporáckého gangu chuligánů a čokoládovou polevou jsou náramně trapné scény ze středoškolského prostředí. Již tak dokonalé béčko bylo famózně umocněno grandiózním simultánním překladem na Festivalu otrlého diváka. Hlášky typu "prdel si dělej z plastelíny" či "Zahrajeme si hru. Jmenuje se: Schovej kabanos. Schovám ho do tebe tak hluboko, že ho nenajde ani Kryštof Kolumbus" pravidelně posílali publikum do kolen a přezpívaná ústřední píseň s refrénem "jsem dáma, jsi sráč" si vysloužila náležitě bouřlivé ovace. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tohle mi úplně unikalo, ke snímku jsem se dostal docela náhodou. A ještě že tak!! Nemusím tyhle 80.kový fláky, ale najdou se mezi nima i skvosty. Tohle je rozhodně jeden z nich!! To, co vypadá nejdřív jako "beverlihylská" školní šaškárna se rychle přehoupne v krutej snímek. Kde na svoji dobu cudných 80.tek se odehraje fakt krutý znásilnění nádherný a nevinný holky...o to drsnější její sestra se pak časem postará o pomstu. Banda psychopatických pouličních pankáčů byla excelentně zahraná a fakt jsem je nenáviděl a přál jim to úplně nejhorší. Ve chvíli, kdy hlavní hrdinka nevydrží tlak uvnitř sebe po zabití její kamarádky (úúžasná scéna ve vaně!!) stejnýma šmejdama, rozjede se film na úplně jiný vlně. Temný, depresivní, nekompromisní ... pomsta je zde skutečně sladší než "perník", všichni dostanou co pro to, naprostý finále a střet s hlavní gorilou je pak již naprosto hororovým ztvárněním vygradovaným na maximum a divák si libuje v pomstě, která je ještě krutější, než si dokázal představit ... Absolutní pecka!! Obsahuje špičkovou hudbu - soundtrack, ktererý to všechno ještě umocňuje. Nebojí se nahoty, násilí, vulgarismů. U mne není co řešit, jako milovník exploiterů tohle radostně oceňuju na plný počet *. Ten film má všechno, co takový pořádný "rape and revenge" mít má ... ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Dneska už samozřejmě úsměvné, naivní, ale parádní béčko s tématikou Rape & Revenge. Tenhle klasický zástupce exploitačního subžánru ze školních lavic a špinavých ulic dal dohromady dvě nekorunované královny hororu: tehdy už profláklou Lindu Blair a začínající Linneu Quigley (tady ještě bez chirurgickýho zákroku). Násilí je mírné a není ho moc, vždyť očekávaná pomsta přichází až v poslední třetině, ale kompenzace je někde jinde - v nahotě. Savage Streets je totiž slušně bohatým na růžový bradavky, bílý zadky a černý bobry. A do toho všeho tu dupe pop-rockový eightees soundtrack. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Svého času kultovní záležitost mezi 80's videomaniaky. Sice je to celé průhledné skoro jako "svěcená voda", kterou na Lindu Blair kropil Jason Miller v Exorcistovi, ale nudit se nebudete ani chvíli. Pro milovníky eightees a přímočaře drsné zábavy v jednom, je tohle jasná povinnost. Navíc, Linda jako černý anděl pomsty je prostě neodolatelná. :-) A ještě něco: Kde dneska uvidíte film, ve kterém se brutálně znásilňují nezletilé holčičky, že. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Exploatační královna Linda Blair a queen of scream Linnea Quigley bok po boku v osmdesátkovém rape and revenge, kde se za úchvatných dobových songů gangbangují hluchoněmé panny. A teď si to ještě představte s německým dabingem a nepříliš srozumitelným slovenským rychlodabingem přes něj, to je teprv zážitek :) Tak nevím, jestli jsem měl nějakou vystříhanou verzi, ale jak znásilnění Linney, tak Lindino zabíjení těch nezbedných výrostků, co jí to udělali, bylo hrubě ošmelené. Přesto je to pohodové béčko s drsnými záporáky, poctivým boobie countem (4 včetně Lindy a Linney) a geniálním eighties soundtrackem. Pro zajímavost původně usedl na režisérské sesli Tom DeSimone (REFORM SCHOOL GIRLS), který se s Lindou znal už z PEKELNÉ NOCI, ale nahradil ho Danny Steinman. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Osmé pivo, velké plátno, natupírované účesy, kožené bundy, velké kozy poletující na plátně, vynikající soundtrack, prostě osmdesátky jak je mam rád. Herci i samotné postavy pekelné a za tohle už se na ně jistě někde vaří voda. Pan Žiletka je neposkvrněným zlem a s jeho drsností a pronikavým pohledem by mohl snad soupeřit jen hlavní "hrdina" Silent Night, Deadly Night 2. Příběhově docela schematický Rape & Revenge, ale díky stylizaci a prostředí jeden z nejlepších, jaké jsem doposud viděl. Objektivně by hodnocení nebylo tak vysoké, ale důvody č. 1 a č. 2 přidávají minimálně tu jednu, jednu a půl hvězdu k dobru. (FOD, 2011) ()

helljahve 

všechny recenze uživatele

Výborný film, jediná škoda že Linda na ceste za pomstou viac netlačí na pílu. Chcelo to viac gore scén, ale aj tak je to pre mňa najlepší film s mojou obľúbenkyňou Lindou Blair. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Pokud nemáte pro béčka z 80. let takovou slabost jako já, odeberte si libovolný počet hvězdiček. Nemůžu si pomoct, ale tohle je prostě a jednoduše poctivé béčko, které odsýpá, baví a při kterém vám čas uteče, že ani nevíte jak. Nejhorší je, že se ani nestydím tomuto filmu dát plný počet nebo přiznat fakt, že se na něj musím někdy zase podívat. 100 %. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Mix surového príbehu zo 70tych rokov s 80s natupírovaným rokenrolom a to bez toho, aby to strácalo z čara jedného alebo druhého (ako sa stalo v o rok staršom Chained Heat). Pri všetkej úcte k Exorcistovi, toto je skutočne životná rola Lindy Blair. Užíva si každý jeden okamih, úplne sa pretvára na divokú bad ass pomstiteľku a k tomu jej sekunduje Linnea Quigley v pre ňu netypickej role utiahnutého dievčatka, v ktorej je maximálne uveriteľná. Fantastická žánrovka a zaslúžený kult. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Slabší rape&revenge z 80.let se vším všudy, převážně pak tím horším, tedy otřesným imige postav a přiblblou hudbou. Kočky jsou docela pěkný, budiž, ale borci vypadají jak banda směšnejch pankerů, kterým opravdu žiletka pověšená na uchu na drsnosti nepřidá. Kluci se pobaví znásilněním hluchoněmé sestry drsňácké kočky, která je těžce zfakuje, no ta pak vezme situaci do svých rukou a všecky pěkně oddělá. Nic víc, nic míň. Pokud opravdu nejste moc zvědaví, tohle vypusťte, dnes už je to o ničem. 55% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Braková zábava v štýle rape&revenge, ktorá v priebehu času trocha stratila zo svojho kúzla. Najväčšie pozitívum vidím v ukážkovej atmosfére 80. rokov, vizáži hercov, dobrej hudbe.... Zo snímku však dýcha veľká naivita, slabé hororové prvky a málo pútavý dej. Linda Blair bola fajn, to áno, ale mňa viac potešil Robert Dryer, ktorý je so svojim zjavom pre horory ako stvorený. Maskérom v jeho prípade stačí vyvinúť len minimálnu námahu a zabijak je na svete. 60/100 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Podle traileru a podle zdejšího hodnocení mých hororových kolegů jsem čekal větší pecku. Bál jsem se nudnějšího začátku, ale tady problém nebyl. Navíc banda místních vyvrhelů nastupuje na scénu celkem brzy a s něma lehce stoupá i napětí. Pozvolna začíná lehčí teror, znásilnění a smrt. Dokonce přežiju i to že film v sobě nese notnou dávku naivity a slovo policajt je tady asi " sprostým slovem ". Tohle všechno jsem byl schopen akceptovat díky tak dlouho očekávané pomstě. Jenže to co přišlo pro mě bylo zklamáním. Nejen že se na pomstu celkem dlouho čeká, horším faktem je to že pomsta je celkem rychlá, nezáživná a téměř bez krve. Žádná gore hitpáráda se nekoná. Čekal jsem prostě že ti zmetci dostanou pořádný kapky a budou dlouho trpět. S vyjímkou toho posledního lofase jde ale o rychlý KO. Když celej film směřuje k finální pomstě tak to musí být pořádná řežba, která dokáže posadit na prdel. Tohle byl jen slabej čajíček. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Rezignujem na akúkoľvek objektivitu pri hodnotení tohto filmu (aj keď to normálne nerobím). Savage Streets totiž stavajú na presnom opaku väčšiny toho, čo bolo v tej dobe natočené. Príjemnú dekadentnú atmosféru osemdesiatych rokov pretavujú do čírej temnoty, ktorá činí dobu aj dospievanie v nej, aj vlastne celú osemdesiatkovú Ameriku vskutku odporným miestom k životu. A je tam božská Linda! Najradšej mám asi scénu, keď na znásilnenie svojej sestry reaguje tak, že sa ide okúpať. Naozaj nenásilná snaha dostať do filmu kozy :D. Všetky negatíva sú tu naozaj negatíva, celé je to v podstate tupé béčko a Linda predvádza jeden z absolútne najhorších hereckých výkonov, čo som vôbec kedy videl. Aj cez to všetko, ale z môjho pohľadu ten film skrátka nejde nemilovať. Obrovské guilty pleasure. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Braková třešnička 80. let, kozy, kozy, kozy, lak na vlasech a drsňák s žiletkou místo náušnice a... zase kozy:) ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejzábavnějších braků, co jsem si v poslední době mohl zopakovat. Parta drsných pseudopunkerských grázlů, těžký život středoškolský, zločin a trest přesně v duchu dobových "rape and revenge story". Linda Blair nahá, oblečená a schwarzenegerrovsky navlékající zbroj k závěrečné odplatě. To vše potaženo bezchybnou atmosférou laciného osmdesátkového béčka, počínaje Lindinou démonickou trvalou, konče soundtrackem. Zábavné afektovaným přehráváním, přesaturovanou stylizací všech postav i jejich pohybem v podřadném scénáři, který se svou pitomostí přehoupl do kategorie téměř kultovní legrace. Je to dáno i tím, že po více než čtvrt století od VHSkové premiéry se zatajený dech a nadšení podobným brakem nedotčeného diváka změnil v pobavený nadhled. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Se Savage Streets jsem to měl docela těžké, protože jsem se těšil na brak toho nejhrubšího zrna, kde bude Linda Blair pomocí pastí na medvědy ucvakávat pytlíky chlapíkům, kteří znásilnili její hluchoněmou sestřičku a místo toho jsem dostal roztahanou nudu, která si hraje na něco víc. Film se skoro hodinu snaží vykreslovat vztahy na jedné střední škole, kde je každá dívka obdařená obrovským dekoltem a zároveň je každá druhá zástupkyně něžného pohlaví drsnější než bachař z české věznice. Přesto jsem úvodní hodinu přežil naprosto ve zdraví v očekávání krvavé akce v závěru. Jenže vrchol filmu (tzn. když se Salma oblékne do černého latexového oblečku, vyzbrojí se kuší a několika pastmi na velké huňáče) je hrozně cudný a nic pořádného (čti krvavého) se nestane. Přesto dávám 3 hvězdy, protože se nejedná o nic nekoukatelného, hraje tu zajímavá hudba, herecké výkony jsou ucházející (i když Salma netočí hlavou dokola), je tu několik atmosférických scén (včetně titulního znásilnění) a ke všemu je tu víc nahých slečen než v bulharském pornofilmu. ()

Reklama

Reklama