Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Španělská komedie v režii Roberta Santiaga představuje trojici mužů, kteří se nezávisle na sobě chystají jedné noci skoncovat se životem. Každý pro to má svůj důvod. Prvnímu zlomilo srdce, když ho jeho žena opustila měsíc po líbánkách kvůli instruktorovi aerobiku. Druhému zkrachoval obchod a třetí je tak tlustý, že nemůže žít, jak si vysnil. Ale ačkoliv důvody odchodu ze světa jsou různé, všichni tři pokus o sebevraždu zpackají. A tak se společně ocitnou na sezení terapeutické skupiny a ukáže se, že psycholožka, která právě ukončila studia, má ke svým pacientům blíž, než si myslí. A když objeví knihu od Roberta L. Stevensona Klub sebevrahů, zdá se, že právě ona nabízí řešení všech jejich problémů … (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (19)

freddy 

všechny recenze uživatele

Tohle je naprostá bomba! Jedná se o vynikající černou komedii ze Španělska, která vypráví o několika lidech, kteří se pokusili neúspěšně zabít (někteří z nich i několikrát) a kteří se poznávají při terapii. A jedna z nich přinese na terapii knihu Klub sebevrahů, a dalšího ta kniha zaujme a rozhodne se knihu převést ve skutečnost, a tak vzniká Klub sebevrahů, kdy každý týden jeden náhodně vybraný člen klubu zemře rukou jiného náhodně vybraného člena klubu. Vynikající nápad a dokonalé zpracování s místy opravdu pěkně černými vtipy, to je to, co tento film činí v mých očích nezapomenutelným. To se prostí musí vidět, abyste pochopili mé nadšení. Hlavní hrdiny totiž život opravdu nešetří, a tak jsem jim snad i fandil, aby to už měli rychle za sebou. Ale filmu dost dopomáhají ke kvalitě i vynikající herecké výkony. Obzvláště pak vyniká Fernando Tejero, kterého už znám z vynikající španělského seriálu "Tady se nedá žít" a který je zde opravdu velice sympatický a snadno mu jeho roli uvěříte. Ale i ostatní herci jsou vynikající. Tohle je prostě tak dobrý film, že mě to až samotného překvapilo, jak jsem byl po jeho zhlédnutí nadšený. A vůbec mě v poslední době začíná španělská kinematografie překvapovat. V případě tohoto filmu nemám důvod váhat, je to jednoznačně za pět hvězdiček. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Tak k téhle komedii jsem se dostala totálním omylem, ale ve výsledku toho vůbec nelituji. Parta z různých důvodů nešťastných lidiček, kteří dospěli k závěru, že už je to tady nebaví a tak se rozhodnou se vším skoncovat. Ale nejdřív se musí navzájem poznat a seznámit na psychoterapii, aby mohli založit ten báječný klub a pak už to půjde všechno jako po másle. Scény s psycholožkou jsem si vysloveně vychutnávala. K černým komediím většinou přistupuji se značným despektem, ale tady jsem nebyla ani trochu zklamaná a klidně to mohli ještě trochu víc přikořenit, vůbec bych se na Roberta nezlobila. Ani na jednoho :-) ()

Reklama

klukluka 

všechny recenze uživatele

Příjemná záležitost, v níž se myšlenkově sympaticky snoubí respekt k životu s respektem ke svobodné vůli jednotlivce, ať by byla jakákoliv. Je to komedie, u které se sice člověk nedusí smíchy, na druhé straně ale nutí k zamyšlení. Jsou to ty lepší 3 hvězdičky, málem i čtyři- 64, nikoliv 65 procent. Ale potěšilo mě to, rozhodně nelituji. ()

HappySmile 

všechny recenze uživatele

To byla ale blbost, řekla jsem si po skončení. Myslela jsem to ale v tom dobrém slova smyslu. Komedie byla na jednu stranu morbidní nebo úchylná, jak chcete (přece jenom komedie o tom, jak se zabíjí lidi, se asi nedá jinak nazvat), ale celkem dost jsem se u ní nasmála. Jediné co mě tam místy zklamalo, bylo, že se tak v půlce filmu začaly stávat obětmi lidi, kteří se tam v té chvíli objevili poprvé, takže to mi přišlo úplně jako takové vytržení z toho filmu. ()

numi 

všechny recenze uživatele

Film s mrazivě vzrušujícím námětem a obstojným příběhem, který však nedokáže v závěru naplnit očekávání, která si sám v první půlce předhodí. Mohla to být geniální černá komedie o bandě, co hraje jakousi karetní podobu ruské rulety, ale od druhé poloviny děj padne pod nával růžových kapesníčků a míří vstříc zaslzeným koutkům, rozmazaným řasenkám a obskurnímu happyendu. Škoda, potenciál byl v absolutně nepolárních hodnotách. Vyzdvihnout musím emo anděla se jménem Lucía Jiménez, do filmu sedí na jedničku. [prosinec 2008] ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama