Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jaký otec, takový syn. Navenek vypadá Martin (Eric Stoltz) jako normální zdravé dítě. Ale pod jeho zevnějškem se skrývá výjimečná bytost. Za prvé je génius. Za druhé je plně dospělý, přestože je mu teprve pět let. Ale nejpozoruhodnější ze všeho je, že Martin je synem lidské mouchy, vědce, jehož geny byly tragicky zdeformovány při nezdařeném experimentu. A nyní je jen otázkou času, kdy se zmutované geny uvnitř Martina probudí k životu. Film Moucha II. je se svými zvláštními efekty hrůzyplným pokračováním, které svému předchůdci konkuruje jak v napětí, tak v obrazotvornosti. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (158)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Díky bohu není to taková tragédie jak se traduje. První moucha je legenda a to dost nechutná. Od dvojky jsem čekal daleko méně, no a nakonec to tak hrozné nebylo. Pravda je ta že Stoltz i když je sympaťák nedosahuje kvalit Gooldbluma. A taky je bohužel pravda že na nějakou lepší scénu musíme čekat 70 minut! Naneštěstí ten konec mi to dokonale vynahradil. Ale podruhé už si to asi nepustím. Navíc chybý sexy džína dejvis:-) ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Při pohledu na trailer se to může zdát podobné jedničce, ale ta podobnost je čistě obrazová. První díl byl klasický Cronenberg, byla to studie proměny člověka v něco jiného. Jasně, byla tam spousta scén, které byly na pohled nechutné, ale pořád se tam prolínala nějaká ta přesahová myšlenka. Dvojka si vzala v zásadě všechny ty děsivě odpudivé věci, které jsou spojené s gigantickou člověko-mouchou a přidala pár dalších (porod!), přičemž na cokoli přesahového rezignovala. I tak je to ale díky trikům a maskám a všem těm nechuťárnám pořád docela dost zábavné hororové béčko, jaké už se dneska netočí. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Nedoceněný sequel výborného remaku. Walas není Cronenberg, což sám moc dobře ví, a tak se místo vykreslování psychologie hlavních postav soustředí na to, co umí nejlíp - masky. Druhá Moucha je opět velkou přehlídkou speciálních efektů, z nichž dominují neforemní zvířecí experimenty, proměna Martina v obludu a závěrečný masakr, ve kterém titulní monstrum do tváří nepřátel plive kyselinu a pod výtahem drtí jejich mozkovny. Každému ke štěstí to ale stačit nebude. ()

woody 

všechny recenze uživatele

Tolik klišé v jednom filmu tu ještě nebylo.Namátkou:vlezli byste do neosvětlené laboratoře, kukla kde je moucha prázdna a na stropě zakrvácená osoba?Já tedy ne!A o dalších počinech pana scénaristy se už nebudu zmiňovat, ale jeden dialog je nezapomenutelný:na zábradlí mrtvý profesor bez hlavy, pod schody člen ochranky se seškvařeným obličejem.Chlap si vezme vysílačku a další perla českého dabingu je zde:,,Jsou zde dva ZRANĚNÍ, opakuji dva zranění !"Na tolik blbostí jsem už starej. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Další ze zbytečných pokračování úspěšných snímků. V prvním díle Cronenberg zúročil svou oblibu v tělesných proměnách a natočil úspěšný a hlavně povedený horor o vědci, který se po chybném experimentu, mění v otravný, okřídlený hmyz, zmíněný v názvu. Druhý díl si hraje s myšlenkou, která byla načrtnuta už v původním filmu a to je narození potomka. Bohužel to co bylo pouhým snem, se za 3 roky stalo skutečností a nakousnutý nápad se uskutečnil. Co bylo a fungovalo v prvním díle, zde není, popřípadě nefunguje a "Moucha 2", tak je jedním z nejhorších pokračování úspěšných filmů, které jsem kdy viděl. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (6)

  • Tržby ze severoamerických kin činily 20 milionů amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 38,9 mil. (NIRO)
  • Natáčelo se od 30. dubna do 19. července 1988 v Kanadě a v Kalifornii (USA). (Varan)

Související novinky

Darabontova procházka s mrtvolami

Darabontova procházka s mrtvolami

13.08.2009

Známe ho především jako tvůrce Vykoupení z věznice Shawshank, ale Frank Darabont se odjakživa rád brodil především zatuchlými hororovými vodami. Začínal jako scenárista třetí Noční můry, druhé Mouchy… (více)

Reklama

Reklama