Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jaký otec, takový syn. Navenek vypadá Martin (Eric Stoltz) jako normální zdravé dítě. Ale pod jeho zevnějškem se skrývá výjimečná bytost. Za prvé je génius. Za druhé je plně dospělý, přestože je mu teprve pět let. Ale nejpozoruhodnější ze všeho je, že Martin je synem lidské mouchy, vědce, jehož geny byly tragicky zdeformovány při nezdařeném experimentu. A nyní je jen otázkou času, kdy se zmutované geny uvnitř Martina probudí k životu. Film Moucha II. je se svými zvláštními efekty hrůzyplným pokračováním, které svému předchůdci konkuruje jak v napětí, tak v obrazotvornosti. (Magic Box)

(více)

Recenze (158)

POMO 

všechny recenze uživatele

Toto pokračovanie Cronenbergovej The Fly, ktoré režíroval autor jej špeciálnych efektov, nemá s pôvodnou komorne psychologickou víziou nič spoločné. Banálny prázdny námet, žiadna atmosféra, iba zopár kvalitných make-upových efektov a akčnejší záver, aby ste mali pocit, že sa v tých 105-tich minútach udialo aspoň niečo. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem ten film v kině OKO na Letné a tam mají sedačky tak, že nejvýše je první řada a pak každá řada jde směrem dolu--celkem geniální:) Já si koupil lístek do poslední a podle zvuku a toho, že lidi sem tam nadskočili bych řekl, že to bylo tak na 2* ,alepsoň co jsem pak odposlechl od lidí z první řady. Oni jediný viděli totiž i film. My ostatní můžeme hodnit akorát tak zadní část sedačky v řadě před námi. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Ano, máte pravdu všichni ti, co tvrdíte, že tohle je jen slaboučký odvar z prvního dílu. Ano, je tomu skutečně tak. Ale i tenhle odvar strčí stále do kapsy moře rádobyoriginálních sci-fi hororů, které se tváří jako špičková kvalita a přitom v nich nenajdeš ani stopu po nějaké originalitě nebo (ale to už bych chtěl moc) dokonce po umění. Tenhle snímek už svým názvem naznačil, že asi nijak originální nebude (ono se taky z tématu moc víc čerpat nedalo), takže jsem na něj nahlížel bez přemrštěných očekávání. Tudíž jsem nakonec ani nebyl zklamán. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $20,021,322Tržby Celosvetovo $38,903,179║ Prijateľné pokračovanie, čo nekazí spojenie s prvým dielom, fajn masky a triky, jedine hudba mi tam akosi nepasovala, vôbec naladila k deju akoby použitá z iného filmu. /65%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Pokračování mouchy? Dalo se to čekat, ale při vyměně režiséra Cronenberga za kvalitativně úplně jinou třídu (Kdo je Chris Walas?Tvůrce speciálních efektů původního filmu) se nedá očekávat nic než velké zklamání. Žádná wau scéna, která by aspoň maličko připomněla dokonalého Jeffa Goldbluma jak leze po stěně a stropě. Velká nuda, kterou ani trocha krve a nechutnosti na konci snímku nedokáže změnit v nic víc než zbytečné pokračování, které se snaží navázat na jeden výborný film. ()

woody 

všechny recenze uživatele

Tolik klišé v jednom filmu tu ještě nebylo.Namátkou:vlezli byste do neosvětlené laboratoře, kukla kde je moucha prázdna a na stropě zakrvácená osoba?Já tedy ne!A o dalších počinech pana scénaristy se už nebudu zmiňovat, ale jeden dialog je nezapomenutelný:na zábradlí mrtvý profesor bez hlavy, pod schody člen ochranky se seškvařeným obličejem.Chlap si vezme vysílačku a další perla českého dabingu je zde:,,Jsou zde dva ZRANĚNÍ, opakuji dva zranění !"Na tolik blbostí jsem už starej. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Tak som si konečne doplnil základné hororové vzdelanie. Žartujem. MUCHA II je taký absurdne zbytočný sequel, že mu to už ani nemám za zlé a bavím sa kúzlom odchádzajúcich 80. rokov, kedy ešte meno maskéra Chrisa Walasa (MUCHA, DEEP STAR 6, ARACHNOFÓBIA) niečo znamenalo. Najhorší na tejto snímke paradoxne nie je nekvalitný scenár (paradoxne na ňom robili samí frajeri - predátorí bratia Weatheovci, Mick Garris a Frank Darabont) ani mizerné herecké výkony (ani schopný Eric Stoltz nemá šancu), ale nuda. Takmer hodinu sa nič nedeje (česť výnimkám, ako je pôrod a pes) a ak sa aj potom diať začne, súvisí to „len“ s gore, ktoré ale nemá šancu prebiť v tomto smere neprekonateľný originál... Ale je to milé. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Druhej dil ma tu smulu, ze existuje dil prvni a tudiz je s cim porovnavat a krome triku je tu prakticky vsechno horsi. Ale kdybych nebyl zatizenej prvnim dilem, musel bych uznat, ze se jedna o celkem povedeny becko. Prvni pulka filmu, kde se vlastne nic moc nedeje, sice nema zadnou atmosferu a strasidelna taky neni, nicmene film tu funguje spis jako nejaky sci-fi a nenudi. Druha pulka sazi uz na premenu v mouchu, par nechutnejch zaberu, kde je vsechno radne oslizly a trochu akcnejsi finale. Co se tyce Stolze, ten zas tak hroznej neni. Takze celkove docela zabavny becko, ktery sice nevystrasi, ale rozhodne nenudi a muze se pochlubit par skvelejma prasackejma scenama. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Nedoceněný sequel výborného remaku. Walas není Cronenberg, což sám moc dobře ví, a tak se místo vykreslování psychologie hlavních postav soustředí na to, co umí nejlíp - masky. Druhá Moucha je opět velkou přehlídkou speciálních efektů, z nichž dominují neforemní zvířecí experimenty, proměna Martina v obludu a závěrečný masakr, ve kterém titulní monstrum do tváří nepřátel plive kyselinu a pod výtahem drtí jejich mozkovny. Každému ke štěstí to ale stačit nebude. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Druhej díl už tak trošku vaří z vody. Dost citelně tady chybí Jeff Goldblum a propracovanější příběh, ale čim víc ubrali v ději tim víc přidali nechutností a někdy to sou fakt hodně drsný chuťovky, ale musí se nechat, že se fakt povedly ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Protože tenkrát na sklonku socialistické éry a počátkem nadějných let demokratické poserity nebylo moc filmů/hororů ke koukání, pravý týnejdžr byl rád i za druhou mouchu. Kdyby ale tvůrci sami zkusili v této Mouše mouchy všechny vychytat, bylo by líp. Takhle to na víc jak tři hvězdy, i když jsem byl rád, že můžu čučet i na něco jinýho, než zasedání OF, nevidím. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Přes hodinu to jen tak ploše bzučí, všechno lepidlo z tři roky staré opravdu fyzické mucholapky je dávno vyschlé, Zuniga pojímá svou postavu stylem mouchy, snězte si mě a klišé jsou otravnější než obtížný hmyz. Walas především v závěru, kdy se leptá a pukají lebky, prokáže svoje dovednosti v oboru maskérství, nicméně v tom režisérském se na jeho práci najdou mouchy. Hejno much. Cronenbergova pozice jejich Pána nebyla vůbec dotčena.. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Pokračování takřka bezchybného atmosférického hororu se propadlo o tolik stupínků níž, že už ani není kam klesat. Prázdný děj, žádná atmosféra a nebýt životnějšího konce, asi bych skončil v limbu mnohem dřív. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to úplne priemerný horor, ktorý je pokračovaním kultovej jednotky. Má celkom dobrý príbeh o mladíkovi, ktorý je synom vedca z predchádzajúceho dielu a tak je tiež výrazne ovplyvnený DNA muchy, čo má za následok, že je nadpriemerne inteligentný, ale nanešťastie aj starne výrazne rýchlejšie, ako by mal a tak je stále pod dohľadom vedeckého inštitútu, kde sa o neho celkom dobre starajú a pokračujú s experimentami, s ktorými začal jeho otec. Ale keď zistí, že v skutočnosti len čakajú na to, kým sa premení, aby ho mohli študovať, rozhodne sa utiecť a vrátiť to všetkým, ktorí za tým stoja. Spracovanie je ale sklamaním, nie je úplne zlé, ale chýba tomu akákoľvek výnimočnosť. Celú prvú polovicu sa prakticky nič nedeje, mladík je neustále zatvorený v inštitúte, k tomu nejaké tie testy a výskum, ale celé to pôsobí príliš obyčajne, z celej tejto časti ma zaujal iba vzťah so psom, druhá sa už síce trochu rozbehne, hlavný hrdina sa začne meniť, ale chýba tomu potrebný náboj a aj z celého akčného finále sa dalo získať omnoho viac, takže celý čas sa na to dá pozerať, ale pocitu zbytočnosti sa neubránim. Čo sa týka samotných hororových prvkov, tak síce o atmosfére alebo napätí sa opäť hovoriť nedá, ale chválim aspoň vydarené masky a krvavé efekty. Ale mohli viac popracovať na samotnej premene, ktorá je dosť nevýrazná. Až tak moc ich nanešťastie nie je a napríklad toho psa si radšej mohli odpustiť, aj keď svoj význam pre dej to má, ale hlavne vo finále sa už nájde aj pár zaujímavých úmrtí, obzvlášť skvelá scéna s výťahom. Herecké obsadenie je iba priemerné, nikto neprekáža, ale chýba tu akákoľvek aspoň trochu charizmatická postava, nevýrazný hlavný hrdina, podobne je na tom aj jeho priateľka, záporáci to isté, obyčajný priemer. Réžia nie je ničím výnimočná, ale aspoň technická stránka je na tom dobre, obzvlášť už spomínané masky a krvavé efekty. Ako film na jedno pozretie môže byť, ale aj tak je to len zbytočné pokračovanie po všetkých stránkach vydarenejšie jednotky. 58% ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Nechce sa mi verit, ze sa na scenari spolupodielal aj Frank Darabont, pretoze tak ako dopadol zaver filmu ma dost sklamal. Namet bol fajn - "aky otec, taky syn", v podstate bolo zaujimave aj to, ze nie monstrum je zaporak filmu, ale prave ludia, ktori si Martina ponechali ako pokusneho kralika na akesi vlastne vedecke ucely, avsak to sa im aj napokon vypomstilo. Pacila sa mi smutna scena zo zohavenym psom, pri ktorej hudba Christophera Younga zabrala. Zaver by som ako scenarista napisal daleko dramatickejsie, toto mi pripadala ako akasi rozpravka. Chris Walas podpisany ako reziser ani reziserom vlastne nie je, ale spolupodielal sa na specialnych efektoch v jednotke, za ktoru v kategorii najlepsie masky dostal Oscara. _________ Eric Stoltz - (Martin Brundle) +++ Daphne Zuniga - (Beth Logan) +++ Lee Richardson - (Bartok) +++ John Getz - (Stathis Borans) +++ Jeff Goldblum - (Seth Brundle - len na videu) +++ Hudba: Christopher Young +++ ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

No, co dodat? Moucha ll určitě netrpí nedostatkem napětí. Film se sice rozjíždí pomaleji a my se nějakou dobu seznamujeme s hlavním hrdinou, ale to je každopádně důležitá součást příběhu. Mladý Martin Brundle, ztvárněný Ericem Stoltzem, je geniální chlapík, který nevědomky čeká na naplnění svého strašného osudu. Druhá polovina, kdy začíná Martinova přeměna, je pak atmosferický sci-fi nářez, narvaný těmi největšími nechutnostmi, které jsem kdy na filmovém plátně viděl. V tomto směru byl původní snímek s Jeffem Goldblumem určitě překonán (což bych vážně nečekal, protože už při sledování první Mouchy se mi dělalo nevolno). Takže - skvělé masky, vynikající atmosféra, lehce předvídatelný vývoj poslední půlhodiny, slušný spád druhé půlky filmu, množství nechutností, happyend. Moucha ll není určitě špatný film, k čemuž by mohlo svádět zdejší hodnocení. Jako první díl to sice není, ale v rámci žánru jde o určitě zajímavý kousek, který neurazí. Tedy pokud při něm nebudete večeřet. Tak dobrou chuť. P.S. Všimněte si jména jednoho ze scénáristů... ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Mucha 2" dejovo priamo nadväzuje na svojho filmového predchodcu. To by bolo fajn. Lenže problém je v tom, že sa jedná o úplne zbytočné pokračovanie, ktoré ani zďaleka nedosahuje kvality pôvodného diela. V roku 1986 natočil známy kanadský režisér David Cronenberg skvelú horrorovú drámu. Bol to atmosferický, nechutný snímok o jednom hodne nevydarenom exprimente, ktorý mal desivé a fatálne následky pre mladého vedca Setha Brundla. Díval som sa na to so zatajeným dychom. Pokračovanie, ktoré prišlo o tri roky neskôr som horko ťažko vydržal dopozerať do konca. Príšerná nuda. Strata času. ** ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Na záver dňa pokračovanie kultového snímku, s minimálnymi očakávaniami. Keď je takýto film ukotvený na niečo cez 40%, v čo ma divák dúfať? Jednotka bola nie len po vizuálnej stránke, ale najmä psychologickej, dejovej, absolútnym skvostom. V tomto prípade ide príbeh úplne do sračiek, to je jasné, ten je totiž rapídne zjednodušený, pričom už nemá čo ponúknuť, respektíve ako originálne naviazať na predchodcu. Vizuál ale rozhodne nie je žiadnou tragédiou, na koniec 80’tok ponuka to lepšie, pričom efekty rozhodne nepôsobia dojmom, narýchlo zbúchaných “na kolene”. Za mňe medzi 3-štyri. Určite to nie je tak zlé, ako je to tu odprezentované .. ()

Související novinky

Darabontova procházka s mrtvolami

Darabontova procházka s mrtvolami

13.08.2009

Známe ho především jako tvůrce Vykoupení z věznice Shawshank, ale Frank Darabont se odjakživa rád brodil především zatuchlými hororovými vodami. Začínal jako scenárista třetí Noční můry, druhé Mouchy… (více)

Reklama

Reklama