Chris WalasKamera:
Robin VidgeonHudba:
Christopher YoungHrají:
Eric Stoltz, Daphne Zuniga, Lee Richardson, John Getz, Garwin Sanford, Garry Chalk, Harley Cross, Jeff Goldblum, Duncan Fraser, Jerry Wasserman (více)Obsahy(1)
Navenek vypadá Martin jako normální dítě. Ale pod jeho zevnějškem se skrývá výjimečná bytost. Za prvé je génius. Za druhé je plně dospělý, přestože je mu teprve pět let. Ale nejpozoruhodnější ze všeho je, že Martin je synem lidské mouchy, vědce, jehož geny byly tragicky zdeformovány při nezdařeném experimentu. A nyní je jen otázkou času, kdy se zmutované geny uvnitř Martina probudí k životu. Eric Stoltz hraje Martina, chlapce, který má protrpět nejstrašnější proměnu, jakou kdy lidská bytost zakusila. Daphne Zuniga hraje Beth, počítačovou techničku, která se pro Martina stává jedinou oporou v jeho těžkém boji za odvrácení osudu mnohem horšího než smrt. Film Moucha 2 je se svými zvláštními efekty hrůzyplným pokračováním, které svému předchůdci konkuruje jak v napětí, tak v obrazotvornosti. (oficiální text distributora)
Ano, máte pravdu všichni ti, co tvrdíte, že tohle je jen slaboučký odvar z prvního dílu. Ano, je tomu skutečně tak. Ale i tenhle odvar strčí stále do kapsy moře rádobyoriginálních sci-fi hororů, které se tváří jako špičková kvalita a přitom v nich nenajdeš ani stopu po nějaké originalitě nebo (ale to už bych chtěl moc) dokonce po umění. Tenhle snímek už svým názvem naznačil, že asi nijak originální nebude (ono se taky z tématu moc víc čerpat nedalo), takže jsem na něj nahlížel bez přemrštěných očekávání. Tudíž jsem nakonec ani nebyl zklamán. ()
║Rozpočet $-miliónov║Tržby USA $20,021,322║Tržby Celosvetovo $38,903,179║ Prijateľné pokračovanie, čo nekazí spojenie s prvým dielom, fajn masky a triky, jedine hudba mi tam akosi nepasovala, vôbec naladila k deju akoby použitá z iného filmu. /65%/ ()
Toto pokračovanie Cronenbergovej The Fly, ktoré režíroval autor jej špeciálnych efektov, nemá s pôvodnou komorne psychologickou víziou nič spoločné. Banálny prázdny námet, žiadna atmosféra, iba zopár kvalitných make-upových efektov a akčnejší záver, aby ste mali pocit, že sa v tých 105-tich minútach udialo aspoň niečo. ()
Pokračování mouchy? Dalo se to čekat, ale při vyměně režiséra Cronenberga za kvalitativně úplně jinou třídu (Kdo je Chris Walas?Tvůrce speciálních efektů původního filmu) se nedá očekávat nic než velké zklamání. Žádná wau scéna, která by aspoň maličko připomněla dokonalého Jeffa Goldbluma jak leze po stěně a stropě. Velká nuda, kterou ani trocha krve a nechutnosti na konci snímku nedokáže změnit v nic víc než zbytečné pokračování, které se snaží navázat na jeden výborný film. ()
Viděl jsem ten film v kině OKO na Letné a tam mají sedačky tak, že nejvýše je první řada a pak každá řada jde směrem dolu--celkem geniální:) Já si koupil lístek do poslední a podle zvuku a toho, že lidi sem tam nadskočili bych řekl, že to bylo tak na 2* ,alepsoň co jsem pak odposlechl od lidí z první řady. Oni jediný viděli totiž i film. My ostatní můžeme hodnit akorát tak zadní část sedačky v řadě před námi. ()
Photo © Twentieth Century-Fox Film Corporation

- Natáčelo se od 30. dubna do 19. července 1988 v Kanadě a v Kalifornii (USA). (Varan)
- John Getz byl jediný herec, který si zopakoval svou roli z prvního filmu. (Terva)
- Na začátku filmu, kdy Martin Brundle (Eric Stoltz) opustí svůj pokoj a jde prozkoumat zařízení Bartok Industries, jo možné vidět spícího hlídače. Na stole před ním leží kniha s názvem "The snape of Rage". Tato kniha pojednává o filmech Davida Cronenbergra, který režíroval předchozí díl filmové série. (Terva)
Související novinky
Darabontova procházka s mrtvolami
Známe ho především jako tvůrce Vykoupení z věznice Shawshank, ale Frank Darabont se odjakživa rád brodil především zatuchlými hororovými vodami. Začínal jako scenárista třetí Noční můry, druhé Mouchy… (více)