Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jaký otec, takový syn. Navenek vypadá Martin (Eric Stoltz) jako normální zdravé dítě. Ale pod jeho zevnějškem se skrývá výjimečná bytost. Za prvé je génius. Za druhé je plně dospělý, přestože je mu teprve pět let. Ale nejpozoruhodnější ze všeho je, že Martin je synem lidské mouchy, vědce, jehož geny byly tragicky zdeformovány při nezdařeném experimentu. A nyní je jen otázkou času, kdy se zmutované geny uvnitř Martina probudí k životu. Film Moucha II. je se svými zvláštními efekty hrůzyplným pokračováním, které svému předchůdci konkuruje jak v napětí, tak v obrazotvornosti. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (158)

PKD 

všechny recenze uživatele

Myslete si co chcete, já to žeru. Také i díky comicsovému pokr. z 2014- THE FLY: Outbreak, které všem hororářům, vládnoucích angličtinou, důrazně doporučuji. Scénář, dvorní režisér tv Kingovek, autoři Riddicka a Darabont v době, kdy mě ještě nebetyčně nenasral tou Mlhou. THE MOUCHA II.  Hudba 90% ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Další pohádka z říše hmyzu… Při jejímž sledování jsem se nemohl zbavit pocitu, že zelená luční kobyla z Včelích medvídků se hýbe o fous realističtěji než Walasova Brundloucha. V podstatě jde o zbytečný blábol a hamižnou touhu filmařů vyrejžovat z leptajících zvratků ještě ňákou tu kačku. Jedné pozitivum (alespoň pro mě): v druhém díle už naštěstí nehraje Geena Davis. A to je, přiznejme si, trochu málo. Když už před sebou máte dlouhý večer a nevíte co s ním, oprašte radši starou knihovnu a přečtěte si něco od Sekory. ()

Reklama

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Při pohledu na trailer se to může zdát podobné jedničce, ale ta podobnost je čistě obrazová. První díl byl klasický Cronenberg, byla to studie proměny člověka v něco jiného. Jasně, byla tam spousta scén, které byly na pohled nechutné, ale pořád se tam prolínala nějaká ta přesahová myšlenka. Dvojka si vzala v zásadě všechny ty děsivě odpudivé věci, které jsou spojené s gigantickou člověko-mouchou a přidala pár dalších (porod!), přičemž na cokoli přesahového rezignovala. I tak je to ale díky trikům a maskám a všem těm nechuťárnám pořád docela dost zábavné hororové béčko, jaké už se dneska netočí. ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Ze mě se jedná o poměrně slušné pokračování kultovní klasiky. Závěr byl sice střihačsky vyloženě zprasen, ale jinak byl příběh velmi slušný, herci sympatičtí a hlavně propojení s jedničkou vyloženě poukazovalo, že se jedná o volné pokračování. Škoda jen, že Geena Davis si nezopakovala svou roli, ať už jen z nostalgie. Opět musím stejně jako u jedničky vyzdvihnou masky a speciální efekty, které byly skvělé. Typická béčkovost sice z Mouchy II vyloženě čiší, ale podívaná je to nadmíru slušná. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Keď sme začiatkom poslednej dekády minulého storočia videli na VHS Muchu 2, tak nám bolo úplne šuma fuk, že jednotku natočil akýsi Cronenberg a bolo to umelecké dielo, zatiaľ čo pokračovanie je iba parazitujúca béčková vykrádačka. Stačilo nám zopár nechutných scén a pohľad krásnej Daphne Zuniga. Preto sa už neodvažujem k takýmto typom filmov vracať, za prvé by ma sklamali a za druhé zničili pekné spomienky na mladosť. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (6)

  • Tržby ze severoamerických kin činily 20 milionů amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 38,9 mil. (NIRO)
  • Natáčelo se od 30. dubna do 19. července 1988 v Kanadě a v Kalifornii (USA). (Varan)
  • Na začátku filmu, když jde Martin Brundle (Eric Stoltz) prozkoumat zařízení Bartok Industries, můžeme vidět spícího hlídače, před kterým leží na stole kniha s názvem "The Shape of Rage". Ta pojednává o filmech Davida Cronenberga, který režíroval předchozí díl. (Terva)

Související novinky

Darabontova procházka s mrtvolami

Darabontova procházka s mrtvolami

13.08.2009

Známe ho především jako tvůrce Vykoupení z věznice Shawshank, ale Frank Darabont se odjakživa rád brodil především zatuchlými hororovými vodami. Začínal jako scenárista třetí Noční můry, druhé Mouchy… (více)

Reklama

Reklama