Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jaký otec, takový syn. Navenek vypadá Martin (Eric Stoltz) jako normální zdravé dítě. Ale pod jeho zevnějškem se skrývá výjimečná bytost. Za prvé je génius. Za druhé je plně dospělý, přestože je mu teprve pět let. Ale nejpozoruhodnější ze všeho je, že Martin je synem lidské mouchy, vědce, jehož geny byly tragicky zdeformovány při nezdařeném experimentu. A nyní je jen otázkou času, kdy se zmutované geny uvnitř Martina probudí k životu. Film Moucha II. je se svými zvláštními efekty hrůzyplným pokračováním, které svému předchůdci konkuruje jak v napětí, tak v obrazotvornosti. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (158)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 2/10 Děj 7/10 Hudba 5/10 Efekty 8/10/// hodně slušný „mejkap“, závěr, -obsazení/// Škoda, že jsem v televizi minul první díl. Alespoň bych mohl srovnávat a případně tady být kritičtější. Film začíná od začátku narozením malého chlapce, jeho zrychleným růstem až do dospělosti, osvojením si znalostí… jen co dospěje, najde si dívku dojde ke zvratu v ději a k následnému masakru. Trošku jsem nevěděl do čeho jdu a tak nakonec neodcházím zklamán. Možná má film trošku pomalejší tempo a rozhodně nezajímavé herce (i když poznal jsem tam toho ruského generála z Hvězdné brány), na oplátku je film hodně nechutný a být o pár roku mladší, mám docela bobky. Možná škoda že film na první pohled vypadá jak z konce 70tých let. No co, tohle byl předkrm a teď si dám úplně tu první verzi./// Celkem 58%/// ()

Desperado 

všechny recenze uživatele

Presný príklad toho, ako by nemalo vyzerať pokračovanie úspešného filmu, akým bol prvý diel. Niežeby sa jednalo o zlý film, ktorý by samostatne aj fungoval ako solídné akčné béčko, ale Cronenbergová Mucha bola úplne o niečom inom. Porovnávať akčný horor režírovaný neskúseným mladíčkom s existencionálnou sci-fi drámou skúseného režiséra je obrovská trúfalosť a tak len skonštatujem, že tu došlo k neodpustiteľnému omylu a poškodeniu dobrého mena jednej potenciálnej klasiky. ()

Reklama

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od většiny recenzentů moc nesdílím nadšení z prvního dílu. Na komerční film mi přišel moc ujetý a na Cronenbergův film zase moc málo. Nečekal jsem sice Star Wars, ale komorní ladění mi taky moc nesedlo a Jeff Goldblum je sice přesvědčivý coby moucha, méně však jako člověk. Jeho pokračování se veškerých ambic dobrovolně vzdává, čímž je mi o něco sympatičtější. To, co jej strhává k průměru, je bohužel nedotažený scénář, díky němuž snímek nudí častěji, než je zdrávo. Po dost nízkém očekávání z toho ale "Moucha II" nakonec vychází jako hodně slušné béčko, což není zase tak málo, vzhledem k tomu, co se točí dneska. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Toto pokračovanie Cronenbergovej The Fly, ktoré režíroval autor jej špeciálnych efektov, nemá s pôvodnou komorne psychologickou víziou nič spoločné. Banálny prázdny námet, žiadna atmosféra, iba zopár kvalitných make-upových efektov a akčnejší záver, aby ste mali pocit, že sa v tých 105-tich minútach udialo aspoň niečo. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách je to o dost slabší než vydařená jednička. Díky tomu, že je to pokračování a ne odlišný, samostatný film, tak ho beru z určitou rezervou. Příběh špatný není, mohl být ale lépe spracován a být výraznější. Spíš mi vadilo pomalé tempo, nudné scény a mizivá hororová atmosféra. Lekací a krvavé scény už omoho lepší. Herci zase o něco horší. Dale se to v pohodě shédnout, ale musím zatnout zuby, abych tu třetí hvězdu dal. Ve výsledku slabší průměr. 50% = *** ()

Galerie (82)

Zajímavosti (6)

  • Na začátku filmu, když jde Martin Brundle (Eric Stoltz) prozkoumat zařízení Bartok Industries, můžeme vidět spícího hlídače, před kterým leží na stole kniha s názvem "The Shape of Rage". Ta pojednává o filmech Davida Cronenberga, který režíroval předchozí díl. (Terva)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 20 milionů amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 38,9 mil. (NIRO)

Související novinky

Darabontova procházka s mrtvolami

Darabontova procházka s mrtvolami

13.08.2009

Známe ho především jako tvůrce Vykoupení z věznice Shawshank, ale Frank Darabont se odjakživa rád brodil především zatuchlými hororovými vodami. Začínal jako scenárista třetí Noční můry, druhé Mouchy… (více)

Reklama

Reklama