Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jaký otec, takový syn. Navenek vypadá Martin (Eric Stoltz) jako normální zdravé dítě. Ale pod jeho zevnějškem se skrývá výjimečná bytost. Za prvé je génius. Za druhé je plně dospělý, přestože je mu teprve pět let. Ale nejpozoruhodnější ze všeho je, že Martin je synem lidské mouchy, vědce, jehož geny byly tragicky zdeformovány při nezdařeném experimentu. A nyní je jen otázkou času, kdy se zmutované geny uvnitř Martina probudí k životu. Film Moucha II. je se svými zvláštními efekty hrůzyplným pokračováním, které svému předchůdci konkuruje jak v napětí, tak v obrazotvornosti. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (158)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Ano, máte pravdu všichni ti, co tvrdíte, že tohle je jen slaboučký odvar z prvního dílu. Ano, je tomu skutečně tak. Ale i tenhle odvar strčí stále do kapsy moře rádobyoriginálních sci-fi hororů, které se tváří jako špičková kvalita a přitom v nich nenajdeš ani stopu po nějaké originalitě nebo (ale to už bych chtěl moc) dokonce po umění. Tenhle snímek už svým názvem naznačil, že asi nijak originální nebude (ono se taky z tématu moc víc čerpat nedalo), takže jsem na něj nahlížel bez přemrštěných očekávání. Tudíž jsem nakonec ani nebyl zklamán. ()

pursulus

všechny recenze uživatele

Mé hodnocení celé řady "Mouchy" a můj názor na ni jsou ZDE pro původní "Mouchu" Clavellovu a Neumannovu z r. 1958 a ZDE pro původní "Mouchu" Cronenbergovu z r. 1986. (Vysvětlení, proč hodnotím více snímků jako celek, lze nalézti na mém profilu v úvodní části "O hodnocení".) ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Protože tenkrát na sklonku socialistické éry a počátkem nadějných let demokratické poserity nebylo moc filmů/hororů ke koukání, pravý týnejdžr byl rád i za druhou mouchu. Kdyby ale tvůrci sami zkusili v této Mouše mouchy všechny vychytat, bylo by líp. Takhle to na víc jak tři hvězdy, i když jsem byl rád, že můžu čučet i na něco jinýho, než zasedání OF, nevidím. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Při pohledu na trailer se to může zdát podobné jedničce, ale ta podobnost je čistě obrazová. První díl byl klasický Cronenberg, byla to studie proměny člověka v něco jiného. Jasně, byla tam spousta scén, které byly na pohled nechutné, ale pořád se tam prolínala nějaká ta přesahová myšlenka. Dvojka si vzala v zásadě všechny ty děsivě odpudivé věci, které jsou spojené s gigantickou člověko-mouchou a přidala pár dalších (porod!), přičemž na cokoli přesahového rezignovala. I tak je to ale díky trikům a maskám a všem těm nechuťárnám pořád docela dost zábavné hororové béčko, jaké už se dneska netočí. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Úplně jin styl než jednička dělá z tohoto pokračování snímek, který hodně lidí neocení už kvůli názvu. Jmenovat se to jinak, mohlo by být hodnocení vyšší, jelikož by nebyla Moucha 2 srovnávána s jedničkou, která je ve všech ohledech lepším hororem. I tak si tento snímek vaší pozornost zaslouží, jedná se o starý dobrý průměr. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (6)

  • Na začátku filmu, když jde Martin Brundle (Eric Stoltz) prozkoumat zařízení Bartok Industries, můžeme vidět spícího hlídače, před kterým leží na stole kniha s názvem "The Shape of Rage". Ta pojednává o filmech Davida Cronenberga, který režíroval předchozí díl. (Terva)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 20 milionů amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 38,9 mil. (NIRO)
  • Natáčelo se od 30. dubna do 19. července 1988 v Kanadě a v Kalifornii (USA). (Varan)

Související novinky

Darabontova procházka s mrtvolami

Darabontova procházka s mrtvolami

13.08.2009

Známe ho především jako tvůrce Vykoupení z věznice Shawshank, ale Frank Darabont se odjakživa rád brodil především zatuchlými hororovými vodami. Začínal jako scenárista třetí Noční můry, druhé Mouchy… (více)

Reklama

Reklama