Reklama

Reklama

Tři studenti z Texasu se chystají na výlet do Mexika. Cestují po zapadlých provinciích a poslední věc, kterou  by mohli čekat, je smrt. Bohužel narazí na vyznavače starobylého krvavého kultu zla, kteří neustále dávají svému bohu lidské oběti. Film je natočen podle skutečné události. (LIVINGDEAD)

Recenze (135)

kingik 

všechny recenze uživatele

Trojice amerických kamarádů hledá povyražení v Mexiku, ale netuší, že všechna legrace půjde stranou v okamžiku, kdy padnou do rukou nelítostných drogových dealerů, kteří jsou současně fanatickými vyznavači prastarého kultu a své oběti podrobují krvavým rituálům. Situace se vyhrotí ve chvíli, kdy se začne jeden z kamarádů pohřešovat a na odlehlé farmě si ho vezmou do parády vyšinutí mexikáni. Sice je to natočeno podle skutečných událostí a režie jede v téměř dokumentárním stylu v rámci zachování autenticity, ale pro zvýšení hororového prožitku si tvůrci do děje asi i něco přidali i když na druhé straně není ve filmu nic extra přehnaného a gore působí i celkem realisticky. Výborným tahem se ukázalo obsazení jedné z vedlejších rolích Seanem Astinem, který v záporné roli přisluhovače fanatiků působil zajímavě. To se sice nedá říct o trojici mladíků v rolích obětí (Presley, Strong a Muxworthy), ale po tomto filmu bych se mírně primitivně vylíčenému Mexiku obloukem vyhnul. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Po úvodu jsem si říkal ty vole tohle bude dobrá řezničina, ale bohužel. Nejlepší na celém filmu byl právě ten úvod. Prostředí bylo fájn, těžkej humus, postavy celkem ujdou, to že je to podle skutečné údálosti, no jo no Mexiko :o) Čekal jsem masakr v podání amíků ( těšil jsem se jak to schytá ten mexický plešoun a jeho kamarádi ) a ono nic. A když se na scéně objevil ten "bůh" tak to šlo všechno do háje. Škoda. Dvě - tři dobré scény, jinak v celku nic extra. V tomhle roce vznikly lepší řezničiny. Atmosféra tu přidává asi nejvíc na tomto filmu, ta je zde opravdu depresivní. Za zhlédnutí to ale určitě stojí. ()

oje 

všechny recenze uživatele

Zklamání až do Mexika. Právě tam se vydává ústřední skupinka, které se dostane většího dobrodružství, než by si přáli. Příběh možná není tak slabý, ale v tomto zpracování se tak jevil. Herci a jejich výkony taky nelze vyzdvihnout. Spíše než drsňáctví 50ti kilového trouby bych už uvěřil, že se opravdu jednalo o skutečný příběh. Celé to působilo jako běhání od ničeho k ničemu. Na splatter jen pár scén s mačetami, o atmosféře nebo napětím se také nedá příliš hovořit. Borderland mi nedokázal vsugerovat žádný pocit, čímkoliv zaujmout, ani zkrátit chvíli. Podobným snímkem o zvráceném společenství je Hostel. Alternativa: Hostel, Frontière(s), Martyrs, Wolf Creek, Captifs. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Průměrně zábavná vybíjená s krutým startem, táhlejším, ale ne nudným středem a přepáleným směšně působícím koncem alá Rambo. ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

Ty kokos, až ma mrazí pri pomyslení, že som sa prizeral niečomu, čo sa skutočne odohralo. V reálnom živote humus, ako filmový námet však výborná vec. Radšej sa nenarodiť, ako byť rozsekaný na tisíc častí. Fuj. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Atmosféra snímku se mi velmi líbila. Film se patrně nechal inspirovat případem sekty z Matamoros, s jejímž vražedným řáděním jsou spojována i jména amerických sériových vrahů Henryho Lee Lucase a Ottise Toolea. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Začátek mě doslova přikoval do křesla,atmosféra hutná,skvělá kamera,úžasní mexičtí herci....to trvá přesně 7 minut...pak se to změní v klasickou tupou americkou sračku,plnou nesympatických postav,děsivých dialogů,pointových zvratů pro mentálně zaostalé,nulových hereckých výkonů a samozřejmě ono nechutné sekání,řezání,pilování,ukusování snad všech tělesných údů.Hostel nenávidim,vůbec všechny tyhle sračky pro magory,jenž se zábavou sledují,jak trapný potetovaný mexický úchyl,s teplouškym copánkem,kozatou píčou po boku,zasekává sekáček na maso do achilovky amerického nešiky,jenž zhoubovaný vlezl do špatného auta :-D Tenhle typ flmů se mi hnusý.Miluju sérii Saw,tam nejde o brutální vraždy,tam jde o víc,o pointu života,příběh vraha,proč to dělá...i když to někdo nechápe...v Saw je víc než jen brutální vraždy.Bohužel v píčovinách typu Hostel či právě ono za hranicí strachu,je jen tupá maso krvo brutal pitchovina,kvůli které si musim před spaním pustit nekonečný příběh,abych se zase hodil do normálu a v klidu usnul.Blitka humus fuj 1* za to,že je to podle skutečné události a že mě při myšlence na to přejel mráz po zádech.Pač takovýhle pošusi existujou...chtěl sám dát 1* a půl,jenže mi zničilo plány se někdy podívat do Mexika na dovču :-D ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Hororová atmosféra by se díky mexickým exteriérům našla, ale to je asi tak všechno. Jinak ničím zajímavý horor, který neděsí, ani nešokuje. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Fajná mexická brutalitka. Atmosféra je najhustejšia paradoxne na začiatku. Potom sa striedajú lepšie scény so slabšími, objavujú sa zaujímavé aj menej zaujímavé postavy, ale stále to má šťavu. Niektorí to prirovnávajú k Hostelu, čo nie je úplne odveci, ale Hostel bol viac samoúčelnejší, naivnejší, aj keď pobavil dobre. Toto sa mi páčilo o kus viac, hoci hlavný záporák nebol nič extra. Zato ten holohlavý týpek bol riadne desivý, brr. Inak, nie je mi úplne jasné čo tam robil Frodov kamarát. Záverečné zúčtovanie uspokojivé. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Velmi stylová záležitost, po které se vám rozhodně nebude chtít vyjet na dovolenou do Mexika. Tenhle horor se může pochlubit netradiční hudbou, která je opravdu skvělá. Bohužel kamera to místy s těmi rychlými a trhanými pohyby kazí. Přesto atmosféra je zvládnuta na výsos dobře a tísnivě. Nespokojenej jsem malinko ještě se závěrem, ale celkově bych viděl hodnocení dobře na 75%. ()

honajz odpad!

všechny recenze uživatele

Zcela neoriginální typ survival hororu, vyznačující se všemi nectnostmi včetně roztřesené kamery a použití filtrů. Prostě v Mexiku je nějaká sekta. Vražděj lidi, pak je žerou - originální až na půdu. Sežerou poldu. Pak sem přijede grupa študáků z Jůesej, jako z USA, sou to děsní chujové a pařmeni, svoboda mladým, lítáme v tom a tak... Jenže pak narazej na tuhle sektičku, postupně tak nějak začnou ty mladý Amíci odpadávat, protože na kaniblaský sekty nejsou nějak cvičený, možná sou i chabrus na prsa, kdoví?. takže krev teče, nechutností přibejvá, mozky se baštěj na syrovo, ani cibulku do toho ty zvířata nedaj... Prostě a zkrátka další zbytečná hovadina, kerou snad ani nejde označit za horor, u hororu se člověk má bát, ale tady blije zhnusením. Možná by se na tyhle typy filmů měl vymyslet nějakej spešl název. protože vono ani to "survival" tak nějak neodpovídá ději, dyž tam všichni zhebnou. Což jsme věděli od samýho začátku. Navíc, když dáte disk do mašiny, vyskočí na vás ten ukřičenej protipirát, co je votravnej jak politici před volbama, pak ňáký trailery na filmy 12, Slídil, Winx club, Reservation Road, Lovci draků, Asterix a olympijské hry, ale jinak žádnej bonus, kamarádi. Koho to zajímá, film má širokoúhlý obraz 2,35:1, ale je to na prd, na týhle nudli akorát ještě víc člověk vidí, jak nechutně ta rozklepaná kamera je. A pak se vám chce zvracet i z ní. Jo, mám to - říkal bych těmhle filmům "vyprošťovák". ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Zev Berman se nechal inspirovat příběhem drogovým dealerem Adolfem de Jesús Constanzem a jeho sektou, kteří ke konci 80 let řádili v Mexiku. To je ale dle mého názoru tak jediné, co by se dalo označit za „podle skutečného příběhu“. Kostra jeho scénáře je jinak vykrádačka známějších filmů natočená v dosti odlehčeném stylu. Tedy hlavně pro fanoušky hororového žánru. Někomu se sice může film zdát brutální až moc, ale pro mě to byla spíše jen taková oddechovka. Již mnohokrát nám byla nabídnuta podobná zápletka o skupině lidí, kteří se někam vydali a stali se terčem psychopatů, kteří je postupně zabíjeli. Mnohdy však mnohem poutavějším způsobem. Berman se sice snažil, aby vše vypadalo důvěryhodně, ale nedostatek napětí a hlavně místy uspávající atmosféra měla za následek, že jsem se často nudil a nervózně pokukoval po časomíře. Přitom úplný začátek nevypadal vůbec zle. Mučení policistů (tedy hlavně jednoho z nich) dvojicí gangsterů se mi líbilo, mělo to šťávu a já očekával, že se v podobném duchu ponese celý film. Bohužel potom přišla dost velká pasáž, ve které se převážně jen kecalo a upřímně – trojice Američanů mi sympatická nebyla vůbec, takže jsem se těšil na pořádné mučeníčko. To se sice nestalo, ale přece jenom nakonec došlo i na několik krvavých scén. Co mě však nejvíc nasralo, bylo to, že se většina důležitých momentů (useknutí hlavy, rozsekání mačetami) odehrávalo mimo záběr. I tento fakt nakonec ovlivnil mé konečné hodnocení. Borderlandu by však mnohem více slušela kratší stopáž (minimálně o dvacet minut). Takhle mu můžu dát stěží průměrné hodnocení, protože nudných pasáží tu bylo na můj vkus až příliš mnoho.50% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Nejdřív to vypadalo, že to bude takový Hostel po mexicku (což by bylo zklamání už samo o sobě), ale nakonec to bylo ještě mnohem horší. Nuda, nuda, nuda, nuda, nuda, nuda, nuda, nuda, nuda, nuda, nuda, nuda, nuda, nuda, nuda, nuda, nuda, nuda, nuda, nuda, nuda. Film je zajímavý, asi jako tento můj komentář. Ale vydržel jsem to do konce. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Má to svoje momenty! Zev Berman určite patrí medzi talenty, ktorých ďalšiu prácu sa oplatí sledovať. Minimálne "hubičková" scéna platí za príklad jednoduchej a plne funkčnej práce s rozpohybovanou kamerou a rozostreným obrazom. Byť to dlhšie o pár minút, cítim sa ako sfetovaný aj ja. Podobne tak sa filmu, aspoň v jeho prvej polovici, darí diváka infikovať narastajúcim pocitom strachu a ohrozenia. Zátylok sa mi ježil ako málokedy a začínal som zvažovať, ako veľmi sa mi vlastne tohto roku chce vycestovať na dovolenku mimo rodnej zeme. Kameňom úrazu je ale nedostatočné vykreslenie fungovania kultu, ktorý za únosmi a rituálnymi vraždami stojí. Jeho nepostačujúce mystérium a nepresvedčivosť vodcu premieňa skupinu všetkého schopných vražedných fanatikov na bandu naivných tupcov, s ktorými by úrady zatočili jedna radosť. Ich prepojenosť na najvyššie miesta skrátka nevyznieva o nič presvedčivejšie, než absurdná akcia vo finále. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nehorázná blbost. Začátek sice navnadil a já zadoufal, že se bude jednat o nějakou výživnou řezničinu, ale všechno bylo zase jinak. Borderland sklouzl do klasickýho teenagersko-křupanskýho střetu osolenýho, ne poprvé, nějakym tim náboženskym motivem a, zase ne poprvé, pitomou a nevhodnou romantikou. První polovina filmu byla naprosto úděsná a ta druhá byla jen o málo lepší. Když se totiž začalo něco dít, odehrávalo se to výhradně v šeru. Když si k tomu přičtete bandu nesympatickejch kopyt, neni to na víc, než na 10%. ()

Mordenroth 

všechny recenze uživatele

Realistická atmosféra, v celku presvedčivé herecké výkony, zaujímavá hudobná kulisa. Najdesivejšie pôsobí fakt, že je to natočené podľa skutočnej udalosti. Eli Roth (Hostel) môže len ticho závidieť. ()

Reklama

Reklama