Reklama

Reklama

Tři studenti z Texasu se chystají na výlet do Mexika. Cestují po zapadlých provinciích a poslední věc, kterou  by mohli čekat, je smrt. Bohužel narazí na vyznavače starobylého krvavého kultu zla, kteří neustále dávají svému bohu lidské oběti. Film je natočen podle skutečné události. (LIVINGDEAD)

Recenze (135)

Khumbac 

všechny recenze uživatele

Woodoo-pašeráci. Plešoun se mi líbil, byl příjemně nesympatický. Sekání šlach a mexická barmanka taky fajn. Ale mohlo to být lepší. ()

Raven0 

všechny recenze uživatele

No teda! Už dlouho jsem neviděl takhle parádní teen vyvražďovačku. Snad od dob legendárního Vřískotu... Nejde jen o bezduché masakrování vyplněné nějakou tou nudnou vatou alá Hostel. Ne, postavy jsou sympatický a solidně napsaný. Ne jednou jsem se u jejich hlášek pěkně od srdíčka zasmál. Kluci hlásí, fetujou a bojují o život jako lvi. Zlý kultisté jsou taky tvrdí hoši, co docela rádi porcují své oběti mačetami... Atmosféra zaplivaného mexického městečka je taky moc príma, krve je dost... Tak co víc si přát? ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

60 % u tohoto filmu naprosto nechápu. Naivně jsem si myslel, že půjde o exploitation, ale nešlo. Moje chyba. Film byl, jaký byl a já mám za úkol ho tak i chápat. Když ale budu opravdu tolerantní, musím říct, že se jedná spíše o epizodu z nějakého kriminalistického mystery seriálu. Film navíc oplýval mnoha nerozumnými kroky, jako například pomoc americkému studentíkovi mexikánskou dívkou se životními zkušenostmi. Navíc, když viděla zavražděnou známou, prostě ani to jí neodradilo. Z amerického studentíka se stane Rambo atd., atd. Těch pár celkem stupidních gore scén prostě nemůže pozvednout tento filmek na dvě hvězdy ani náhodou. A když ještě přičtu dalšího studentíka, který se zamiloval do prostitutky... PS: Každý normální člověk by vzal nohy na ramena, jel zpátky do USA a uvědomil úřady až tam. A skutečně nikdo by mu to nemohl vyčítat. ()

Compadre 

všechny recenze uživatele

Další zvrhlost podle skutečné události...hustá atmosféra Mexického buranova, mačety, sekání, řezání, odporná sekta, hektolitry krve a jeden nepovedenej vejlet. Zdrcující horor, který zabíjí o to víc při pomyšlení, že se tohle nějaké partě lidí fakt stalo. ()

Guzo 

všechny recenze uživatele

Zápletka naprosto běžná - náboženská sekta zabíjí koho může. No nic, originalitu jsem ani nečekal, tak tohle jako zápor ani neberu, ale je tu všude moc cítit Mexiko a to se mi nelíbí. Styl točení, měststké ulice, herci, všechno je takové nemastné neslané, největší plus asi vidím v plešatém chlapíkovi ze sekty, z toho šel mráz po zádech už při prvním pohledu, škoda, že nedostal víc prostoru. ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Trochu brutálni krimi thriller, ale určitě namístě. Není to samoúčelná řežba, ale obrázek toho, jak to v oněch místech chodí se vším všudy. poetický začátek se zvrhne a naši hrdinové začnou být pronásledováni a padají jak mouchy z jara. Tenhle film Vám jistě bude nepříjemný - ale pozitivně ve filmovém slova smyslu. 70% = 3+/5 ()

ArdathBay 

všechny recenze uživatele

Další kult lidské hlouposti, další zbytečný horror a ještě podle skutečných událostí, další zbytečný film, který ničím nezaujme. Leda úchylné jedince explicitními záběry na zabíjení lidí. Lepší než Hostel, filmařsky dobře zvládnuté, ale koho to zajímá. Ani nevím proč jsem se na to díval. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Což o to,dusivou atmosféru,přitažlivě temný styl a výraznou kameru Borderland má bez diskuzí,ale co je toto vše naplat,když zápletka,příběh,či ještě možno říci nepěkný osud tří kámošů v Mexiku je tak zoufale nudný a prázdný.I to,že jde o film podle skutečných událostí je sice přitažlivé,ale ani toho nedokázali autoři využít a neustále balancují na hranici tuctového thrilleru a nevýrazného hororu.Já jsem po celou dobu navíc nezaznamenal ani chvíli opravdového napětí,strachu,či jiného hororového atributu,vše je odvyprávěno velmi nezáživně a nedramaticky.Navíc mě ani příliš neoslovilo obsazení,všichni přítomní herci mi přišli velmi mdlí a nevýrazní.Zkrátka,po vizuální stránce jde o velice povedený snímek,ale co se týče dějové linie,ta mi přišla prakticky nulová,bez spádu,bez života. ()

BlackTom 

všechny recenze uživatele

Prehnane surové, dosť nudné a bez pointy. Jediné svetlo nádeje predstavuje Sean Astin ako americký stúpenec sekty, okrem neho len pár naturalistických scén (sekáčik v achilovke, žena s kozou hlavou). Na to, že to bolo na motívy skutočnosti je to dosť slabý čajík. ()

Wally 

všechny recenze uživatele

Začalo to jako jedna z největších nechuťáren, co jsem viděl, ale postupně se vytratil náboj a herci svýma přihloupýma dialogama nevýslovně nudili. Jak píše Malarkey - kdyby tam ke konci pořád někdo neřval bolestí asi bych tomuto snímku nevěnoval vůbec pozornost. Jednu hvězdičku dávám za to, že něco takového ve skutečnosti bylo možné a druhou za krásnou M. Hilgaredu. Víc si to při vší snaze z mého pohledu nezaslouží... ()

zbysik 

všechny recenze uživatele

Bylo našlápnuto na víc, ale závěrečná očividně natahovaná "půlhodinka" nadprůměrný dojem potápí do průměru. V rámci svého subžánru děj filmu vcelku originální. "Zvláštní" kameru jsem též vnímal jako pozitivum. Na to, že dvacetileté kluky hrají třicátníci, jsem již zvyklý :-), ale v tomto případě to bylo očividnější než v jiných, žánrově podobných filmech. ()

cab 

všechny recenze uživatele

Kdovijaci herci v rolich mladiku se vydavaji za zabavou do Mexika a jejich dobrodruzstvi nabira nebyvalych rozmeru. Krvavy vylet se sektou v zadech bez inovace. Nuda na treti. 30% ()

POciSEM 

všechny recenze uživatele

Mno hodně přibarvený oproti reálu ale i tak docela ucházející sekaná. Constanzo holt nebyl žádnej čučkař a kdyby mu to jeho šamanství nestouplo do hlavy a nenechal si unést pro změnu mladýho amíka a ještě ke všemu synovce policajta, kdoví kolik by jich nakonec na tý farmě našli. Každopádně to téma o Narcos Satánicos je hodně zajímavý, jen ten film je takovej průměrnej až obyčejnej. ()

Haymar 

všechny recenze uživatele

Není to jen další "Hostel" v řadě a místo tupého masakru nabídne i napětí, tíživou atmosféru, porušování zaběhnutých pravidel žánru a dokonce i slušnou zápletku (a Sean Astina alias Samvěda Křepelku v dost nezvyklé roli). Možná je to ale také jen tím, že tenhle příběh psal sám život a že zaplivaná periferie Mexico City je sama o sobě dost depresivní a drsná. Pro úchyly: (bohužel) dojde i na chuťovky jako: šimrání ručiček (pilkou), stimulace achilovek (sekáčkem), dloubání očiček, krvavý homosexuální francouzák či souboj jednotlivce s těžkou mačetovou přesilou. Většina podobných scén (naštěstí jich není moc - vlastně jsem je všechny právě vyjmenoval) zde však působí víceméně samoúčelně a film by dobře fungoval i bez nich (na naléhavosti by mu to neubralo). Nejhorší na tom všem je, že členové tohoto - zcela reálného sektářského/drogového kartelu údajně prováděli mnohem větší zvěrstva a Borderland je tak další šokující výpovědí o tom jakých hrůz je člověk schopen dopustit se na jiném člověku. Fujtajxl! Ještě teď mě z toho mrazí! ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

No, tak nějak nic moc. Dost tomu dodává šťávu, že to je podle skutečných událostí, které samože doložili jediní dva přeživší, ale jak moc to byla pravda... Každopádně hnus. Pro mě ve filmu jediné koukatelné byla M. Higareda, ta se tatínkovi hodně povedla. Nehraje si to moc na klišé. Mexická brutalita z toho čiší, ale nějak to nemá sílu. Napětí necítíte. Nic. Ale reálnost více méně všeho zaručena. Nenadšen, neuražen. ()

mosnak odpad!

všechny recenze uživatele

Další zbytečný film... Film byl natočen podle skutečné události, proto jsem se rozhodl, že se na něj podívám... Nebavil mě! A hooodně mě nebavil, spíše nudil (jako kráva), pořád jsem čekal na něco...něco co ten snímek posune dál... a nic Bohužel 10% ()

mazadlo 

všechny recenze uživatele

Tohle není horor. Má to drsné prvky které určitě nejsou pro oči dětí ale horor to není. Nicméně to funguje jako kvalitní krimi-thriller se vším všudy. Je to napínavé a dlouhé tak akorát. Drsné mexiko a momenty jako vystřižené ze života. Takové filmy mám rád. O hvězdu méně dávám za ten western na konci - přece jen mohli zůstat u komornějšího vysvětlení celé záležitosti. Té střelby bylo na můj vkus trochu moc. ()

kukentipla 

všechny recenze uživatele

O čem to je. Tři kamárádi vyrazí do mexika si kapku povyrazit (šukat, kalit, brát drogy). Jeden z nich je však unesen a zbylí dva kámoši ho v tom rozhodně nechtějí nechat.....Co já NATO? Trojice hlavních postav je papírově čitelná (drsňák, naivka, správňák) to značně ubírá důvěryhodnosti jejich přátelství. Kvalitě snímku nepřidává ani šedost scénáře. První třetina nás seznámí s hlavnimi hrdiny. Druhá třetina je rádoby strašidelné. Třetí pak uzavírá film samoúčelnou akcí. Výsledek je pak miliokrát viděná nuda...... Kdyby alespoň ta mexičanka ukázala kozy:-( ()

Reklama

Reklama