Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Barevný dětský film. Malý Pepík, který vyrůstá v zoologické zahradě, má svého miláčka - medvídě Brumlu. Se svým starším bratrem Zdeňkem a přítelem Frantou pomáhají ve volných chvílích medvědáři Kalábovi. Do zoologické záhrady přijede na návštěvu skupina vietnamských dětí a přiveze darem slůně. Na oplátku mají hosté dostat Brumlu. Pepík se snaží podniknout všechno možné, aby se nemusel s Brumlou rozloučit. Uteče s ním ze zoologické zahrady a snaží se jej ukrýt. Vietnamské děti si zatím prohlížejí zoologickou zahradu a jejich návštěva končí slavností, na které Pepík sám předá holčičce Zue Brumlu, když poznal, že jeho jednání nebylo správné. Smíří se brzo se slůnětem, které dostane jméno po něm. (Filmový přehled)

(více)

Recenze (8)

ripo

všechny recenze uživatele

Celovečerní barevný dětský film „Malí medvědáři" je dobrodružným příběhem šestiletého Pepíka a medvídka Brumly. Celý příběh je rámcován prostředím zoologické zahrady, která je poutavou podívanou obzvláště pro dětského diváka. Většina zvířat pražské zoologické zahrady ve filmu „hraje". Režii filmu měli Jindřich Puš a Jiří Jungwirth. Režisér Jindřich Puš, který je absolventem VKIGu, natočil v roce 1954 středometrážní film „Krejčovská povídka" a režijně spolupracoval na dlouhých filmech v roce 1955 „Spartakiáda" a „Mladé dny". Poslední Pušovou prací byl středometrážní film „Přítel lhář" (1957). Jiří Jungwirth se po prvé podílel na samostatné režijní práci na filmu „Malí medvědáři". Tento film vyžadoval zvlášť trpělivé práce při natáčení dětí a zvířat. Námět filmu napsal Vladimír Šustr a scénář Zdeněk Borovec. Roli malého Pepíka hraje Vojtěch Rosenberg, kterého známe jako Metúdka z filmu „Advent". Dalšími herci je skupina vietnamských dětí, které žijí v Československu v dětském domově v Chrastavě. Filmový přehled 50/1957 ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Bylo by dobré, kdyby si tento film udržel červenou barvu, jelikož je zábavný a objevuje se v něm mnoho známých a výborných herců. Zápletka je poněkud infantilní, ovšem je to dětský film, takže to k sobě pasuje. Sledoval jsem Medvědáře se zájmem, tudíž dávám 4* s tím, že pro děti je to jistě mnohem pikantnější zážitek, za sebe - jakožto dospělého diváka - bych dával 3. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Hezky detsky film. Scenar se sice muze zdat lehce pofiderni, ale Brumla hrajici si v byte nema chybu a myslim, ze minimalne tato scena by dokazala zaujmout i vetsinu dnesnich divaku. Cenne jsou i zabery na tehdejsi prazskou ZOO. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Dobrý dokument o situaci v zoo na konci padesátých let. Jinak klasický střihový pořad se spoustou zvířátek jakože v kontaktu s herci. Pak samozřejmě pár ochočených, zde medvídků. Pro děti zajímavé asi pouze tenkrát... Mimochodem jedna z prvních rolí mladého Václava Postráneckého. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Pěkný dětský film neí nčím jiným než procházkou po pražské zoologické zahradě. K tomu byl přifařen příběh o medvíděti, který má být darován vietnamským dětem an oplátku za jejich slůně. Jak už to bývá, chlapci se snaží medvídka ukrýt a zachránit pro své pobavení, užijí spoustu dobrodružství s neposedným Brumlou, ale nakonec pochopí, že mu nejlíp bude v druhé zoo na druhém konci světa. Práce se zvířaty skutečně musela být náročná, podíváme-li se na dětské herce (včetně Vaška Postráneckého), musíme konstatovat, že Tomáš Holý měl zdatné předchůdce. ()

GIK 

všechny recenze uživatele

Hlavní role Vojtěch Rosenberg – chlapec z Adventu, kde ale předvedl mnohem lepší výkon. Hraní asi také proto pověsil potom na hřebík. Úvodní krásná skladba Alexeje Frieda. ()

Reklama

Reklama