Reklama

Reklama

Horší než smrt

  • Velká Británie Death at a Funeral (více)
Trailer

Smrt čeká na každého z nás. Má ale jednu obrovskou výhodu. Když člověk leží nastrojený v rakvi a okolo ho oplákávají pozůstalí, zapomene se na vše, v čem nebožtík za života hřešil. V rakvi je už zkrátka každý za dobráka.  V jedné britské rodině právě zemřela velká hlava rodiny a jeden z příbuzných se rozhodne, že nebude za pokrytce a vyjeví všem o zesnulém pravdu. A to nepříliš hezkou. Brzy na povrch vyplouvají temná rodinná tajemství, dávné zášti a křivdy, a každému konečně dochází, že členové rodiny k sobě nemají zdaleka tak blízko, jak se snaží předstírat… (Forum Film CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (812)

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Tolik absurdních situací a černého humoru v jedné komedii, se vidí velmi málo. 90 minut uteče jako voda, pořád se bavíme, stále nové překvapení, každá postava nabízí výborné charisma. A i když jsem viděl první remake (nesrovnatelné s originálem), pořád jsem se skvěle bavil. "Tak co strejdo? Ale nic, kde je ta mrtvola?". ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době komedie která mě totálně odrovnávala. Je pravda že prvních 10 minut jsem se děsně nudil, ale jakmile jsou všici v domě začne neuvěřitelná taškařice. Herci byly dokonalý ale koho musím vyzdvihnout je Tudyk ty jeho eskapády byly totálně odzbrojující. Ostatní herci byly výborní a celý příběh i když zjednodušený do sebe krásně zapadnul. Oze jsem nikdy nijak moc nevyzdvihoval ale tady ukázal že je opravdu genius. ()

Reklama

Dadel 

všechny recenze uživatele

Námět dobrý na dvacetiminutovou grotesku, ale ne na celovečrní film, ani takhle krátký. Expozice je neúměrně dlouhá, až do půlky je film úplně o ničem, když se konečně rozjede zápletka, následuje vydařená druhá půle, ale to utrpení poloviny první už neodčiní. Český název filmu nedává smysl, ale nemůžeme chtít po distributorech zázraky. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Videl som dno britského humoru. Film, ktorého kvalitu najlepšie vystihuje jeho český distribučný názov. Tie vysoké hodnotenia, čo tu vidím, nedokážem pochopiť, pretože ja som videl znôšku až bolestivo nevtipných pokusov o humor, väčšinou trápneho prehrávania (Alana Tudyka by som za tie "sfetované" grimasy okamžite utratil) a celkovej otrepanosti a predvídateľnosti. Po polhodine som si myslel, že horšie to už byť nemôže - lenže potom ešte prišli teplý trpaslík a exkrementy strýka Alfieho. Nebyť záverečnej hlášky, tak som sa ani raz nezasmial. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Neskutočne som sa zasmial, pre mňa jedna z najlepších komédií za posledných 10 rokov. Tak krásne napísaný čierny humor, skutočné majstrovstvo. O čo je ten zážitok lepší, keď sa k tomu pridávajú perfektné herecké výkony na čele s trpaslíkom z Hier O tróny Petrom Dinklageom, ktorému sa tu vyrovnáva Alan Tudyk. Jeho nahé scény na streche sú humornou ozdobou. Dokonca aj suchár MacFadyen sa tu dokonale hodil. Absurný, no výborný filmík. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (7)

  • Alan Tudyk (Simon) a Peter Dinklage (Peter) jsou jedinými Američany, kteří si zde zahráli. (HappySmile)
  • Herci, kteří hráli manželský pár Daniel (Matthew MacFadyen) a Jane (Keeley Hawes) byli v době natáčení manželi i ve skutečném životě. (Chatterer)
  • V původním scénáři neměla být postava Petera trpaslíkem. Ale poté, co se o roli ucházel Peter Dinklage, byla pro něj přepsána. (HappySmile)

Reklama

Reklama