Reklama

Reklama

Horší než smrt

  • Velká Británie Death at a Funeral (více)
Trailer

Smrt čeká na každého z nás. Má ale jednu obrovskou výhodu. Když člověk leží nastrojený v rakvi a okolo ho oplákávají pozůstalí, zapomene se na vše, v čem nebožtík za života hřešil. V rakvi je už zkrátka každý za dobráka.  V jedné britské rodině právě zemřela velká hlava rodiny a jeden z příbuzných se rozhodne, že nebude za pokrytce a vyjeví všem o zesnulém pravdu. A to nepříliš hezkou. Brzy na povrch vyplouvají temná rodinná tajemství, dávné zášti a křivdy, a každému konečně dochází, že členové rodiny k sobě nemají zdaleka tak blízko, jak se snaží předstírat… (Forum Film CZ)

(více)

Recenze (812)

POMO 

všechny recenze uživatele

Ohraný námet, luxusne vytúnený pilulkami LSD a teplým liliputánom. Vydarený comeback niekdajšieho komediálneho majstra Franka Oza má šťavu, je správne britský, morbídny, cynický a úroveň si dokáže udržať aj pri os*anej tvári jednej z hlavných postáv. Plus k tomu nie úplne mainstreamové, ale o to zaujímavešie herecké obsadenie. Odporúčam servírovať po víkendových raňajkách. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Ten námět je samozřejmě úplně jednoduchý, ale nepamatuju si, kdy jsem se naposledy při filmu smála tolik, až jsem z toho dostala astmatický záchvat.:-) Neoriginální, ale výborná komedie plná typického britského černého humoru. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tenhle styl humoru miluju. Komedie vtipná od začátku až do konce pro ty, co mají cit pro anglický a černý humor. Skvělá zábava. ()

lebowski 

všechny recenze uživatele

Nenápadný filmeček, který překvapí skvělými herci, známými spíše z vedlejších rolí, a s typickým černým britským humorem, který mám tak rád 9/10 ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Videl som dno britského humoru. Film, ktorého kvalitu najlepšie vystihuje jeho český distribučný názov. Tie vysoké hodnotenia, čo tu vidím, nedokážem pochopiť, pretože ja som videl znôšku až bolestivo nevtipných pokusov o humor, väčšinou trápneho prehrávania (Alana Tudyka by som za tie "sfetované" grimasy okamžite utratil) a celkovej otrepanosti a predvídateľnosti. Po polhodine som si myslel, že horšie to už byť nemôže - lenže potom ešte prišli teplý trpaslík a exkrementy strýka Alfieho. Nebyť záverečnej hlášky, tak som sa ani raz nezasmial. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Dokonalý koncentrát všech poloh suše černého humoru, kterým se pyšní snad jenom sami Britové. Že se bude šroubovat do absurdnosti, nikoho nepřekvapí už při prvním nakouknutí do rakve, ale že to ustojí jak zdrogované účastníky, tak i všechna ta děsivá rodinná tajemství, je mi absolutní záhadou. 4 a ½. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $9miliónovTržby USA $8,580,428Tržby Celosvetovo $46,790,428║ Tak toto je fakt sústo, niekoľko excelentne zostavených gagov, na Angličanov enormne zábavné. /85%/ ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Dean Craig .. Všechno je tu tak kurevsky zelený… Poctivá porce staré dobré britské komediální školy. Humor, který je od začátku tak suchý, až se z něj místy dokonce zapráší nám později pomale, ale o to intenzivněji černá a černá. Cesta rakve do hrobu totiž může být dlouhá - a zábavná! Dean Craig si s tématem patřičně vyhrál a Frank Oz už neměl ani tak moc složitou práci, zvláště když si přibral pestrou škálu výborných, veskrze britských herců. Opravdu jsem se nasmál, nějaké vážnější zadrhnutí v tempu děje se prakticky nekonají, timing gagů je precizní a veškerý situační humor tak krásně funguje. Jedna z mála zdařilých komedií jinak spíše suchého roku 2007! ()

woody 

všechny recenze uživatele

O tom, že největší absurditou našeho života je náš vlastní pohřeb se nás pokoušelo přesvědčit hodně filmů. Třeba Samá chvála nebo Náš milý nebožtík. Vždy to však sklouzlo do laciných moralitek a přehnaného patosu. Ale když se rozlučky ujme Frank Oz se svým stylem černějším, než černochova řiť v nočním tunelu a mladý autor Dean Craig se svým rázným a úderným stylem je o perfektní komedii postaráno. Působí to jako adaptace nějaké mě neznámé Simonovky (všední, až smutná událost se zvrne v pakárnu). Atributy jsou přitom velice provařené, ale předkládané ve velice svěžím hávu. Jedna putující lahvička léků, vyděračský skrček, zfetovaný snoubenec, sprostý invalidní strýček a samozřejmě rozhádaná rodina. Chybí sice nějaký výraznější hlavní hrdina, ale zase tu máme tucty dalších postaviček (vikář, hypochondr). Abych to neprotahoval, komorní a výtečná komedie ze staré školy. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Typicky britská břitká a černo humorná konverzačně-situační komedie, která dokazuje, že Britům není vážně nic svaté...a že skutečně dobrá komedie si vystačí postaru pouze s dobře napsanými replikami hutně prokládanými výraznou situační komikou... Až potud by to byl naprosto předvídatelný a jasný komentář, až na to, že celý film je paradoxně americký, i když lokalizovaný do Anglie a s režisérem narozeným tamtéž. Ne nadarmo se mi tak na jazyk dere příměr o tom, že Death at a Funeral je vlastně naprosto nejlepší díl rovněž amerického komediálně-funerálního seriálu Odpočívej v pokoji... :-) ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době zase komedie u které jsem se hlasitě smál a netrpělivě čekal co bude dál. Takhle dobrých komedií není nikdy dost. Strejda Alfie byl fakt kruťák. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MŮJ OTEC BYL VYJÍMEČNÝ ČLOVĚK...MOŽNÁ NEBYL ZCELA DOKONALÝ...CHTĚL JSEM SE SNÍM DNES JEN DŮSTOJNĚ ROZLOUČIT...ŘEKNĚTE – CHTĚL JSEM TAK MOC????"..... /// Film o pohřbu a všech veselých a vtipných věcech s tím souvisejících. CO VŠECHNO SE MŮŽE STÁT NA POHŘBU? Ani ve snu by mě nenapadlo, kolik groteskních situací a černýho humoru narvete do 80ti minut. VŠECHNO JE TAK KUREVSKY ZELENÝ! Já se fakt smál – vlastně se smáli všichni! Na pohřeb celkem vzrušující... a přitom nikdy nevíte, kdy se to může stát i vám.... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem milovník černýho anglickýho humoru. 2.) Poznám, proč není normální po příchodu do cizího bytu sežrat nalezené pilulky. 3.) Chci se naučit, jak (NE)posazovat postiženýho na záchod. /// PŘÍBĚH *** HUMOR **** AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Obyčejná nudná TV komedie, při které jsem SE ZASMÁL 1 x a to když měl jeden chlápek sračku na ksichtu. Což je tedy u komedie velice málo. Je to film na který po shlédnutí ihned zapomenete. Bližší je mi britský humor! ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Britský humor mi moc nesedí... V tomhle případě to místy bylo vtipný i zápletka byla líbivá,ale střídalo se to i ze špatnými momenty,což u filmu, který má 79% neodpouštím... Žádný velký záchvat smíchu nepřišel,což ovlivnilo i mé hodnocení ..za mě 65% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodne prijemna cerna komedie, ktery sice chvilku trva, nez se rozjede, ale v momente, kdy jsou vsichni na pohrbu, odkud se uz pak dej nikam nehne, na scene se objevi zdrogovanej typek a vyderacskej trpajzlik, tak se to perfektne rozjede a zacne skvele bavit. Nektery postavy jsou sice nevyuzity, respektive rozjizdi to tu dost postav a ty dalsi uz tu jsou nadbytecny a slouzi jen jako krovi, ale tech par hlavnich je fakt paradni a ruznoroda sebranka a film si vystaci vicemene jen s dialogama. Proste Frank Oz se po dlouhy dobe zase vytah a ja se skvele bavil nad paradne napsanejma dialogama a scenkama v podani sympatickejch hercu. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Pro milovníky anglického černého humoru je to skvělá podívaná. Velmi dobré herecké obsazení v čele s mým oblíbeným MacFadyenem mě nadchlo svými výkony hned od začátku a bavilo mě až do konce. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Na ploše několika desítek metrů čtverečních zrežíroval Frank Oz černo-humornou komedii o mezilidských vztazích a životních hodnotách. Od začátku je film prošpikován suchým humorem, který později umocňuje pofidérní lahvička valia, z polovina plná kvalitními tabletkami LSD. Avšak největší zásluhu na dobré zábavě mají vynikající herci (Alan Tudyk se zhostil opět velice netradiční hollywoodské role) a tak jsem měl téměř po celou dobu stopáže na tváři decentní úsměv. Tohle je prostě film, při kterém se neřehtáte na celé kolo, ale koutky úst vám neustále škubají. Některé scénky částečně vyšlapují do prostoru až nechutného, ale bavil jsem se v podstatě non-stop. Hudba skvěle podtrhuje náladu a krásně definuje místo děje. Zkrátka milé, kurevsky zelené překvapení. 90% 9 miliónů dolarů(rozpočet)/45,7 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Nejlepší postava - děděk, co každého pošle do prdele a posere ruce chlápkovi, co se o něj stará. 70% 03.08. 2010 ()

Reklama

Reklama