Reklama

Reklama

12 podmínek k dědictví

  • Česko Poslední dárek (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jason se domníval, že jeho dědictvím bude spousta peněz. Leč dostalo se mu obrovského překvapení...
Film podle bestselleru "The Ultimate Gift" od Jima Stovalla. Tento příběh vysílá odrostlé důvěřivé dítě Jasona Stevense na dlouhou cestu poznání, kdy musí nalézt odpověď na jednu zásadní otázku: jaký je vztah mezi bohatstvím a štěstím? Jason měl velmi jednoduchý vztah ke svému neuvěřitelně bohatému otci, Howardu "Redovi" Stevensi. Nenáviděl ho. Žádné důvěrné rozhovory a vřelá obětí, jen cinkání spousty studených mincí. Takže Jason tak nějak předpokládal, že čtení otcovi závěti bude jen další peněžní transakcí, jenž mu umožní žít nerušeně dál hýřivým životem, na který byl zvyklý. Ale Red mu místo toho zanechal něco úplně jiného. Připravil pro něj plán, skutečnou zkoušku životem. A sice 12 úkolů, kterým Red říká "dárky". Každý z nich Jasona svérázným způsobem zkouší a všechny dohromady ho změní navždy... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (207)

Master19 

všechny recenze uživatele

Potisící převyprávěný příběh o prozření boháče, který po vystoupení ze zlaté klece narazí na chudobu, nemoci a smrt... Nebyli by to američani, aby pořádně nezatlačili na pilu. Klišé umírající holčičky částečně vyvažuje fakt, že je většinu času protivná tak, že by ji člověk nejradši zabil. ;-) Za závěr si to zaslouží hvězdičku navíc, ale jinak nic nového, zajímavého. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„ JASONE, UDĚLAL JSEM MNOHO CHYB OHLEDNĚ NAŠÍ RODINY, ALE MYSLÍM, ŽE TOBĚ JSEM UBLÍŽIL NEJVÍC. JEDINÝ ZPŮSOB, JAK TO MŮŽU NAPRAVIT, JE NEDÁT TI NIC...“ /// Veskrze optimistickej příběh o převýchově bohatýho (lenošnýho) fracka. Občas se zasměju, občas uroním slzu.... je tady totiž dost citovýho vydírání. A vlastně je to takový celý dost kýčovitý... Myslím, že dneska se už takhle filmy netočej... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu „The Ultimate Gift“, kterou v roce 1999 napsal Jim Stovall, neznám. 2.) Chtěl bych získat rodinu. 3.) Každej den bojuju v parku o lavičku. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Reklama

Elleannie 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se začala dívat úplnou náhodou, když jsem se brzo ráno probudila. Protože se mi nechtělo spát, řekla jsem si, že si zapnu televizi, nastavím čas vypnutí a usnu u nějakého filmu. Zrovna z předchozího dne opakovali tento film, tak jsem si řekla, že to chvíli vydržím (předtím mě nezaujaly televizní upoutávky, protože nevystihly pravou podstatu filmu). Hned na začátku se vysvětlilo, oč vlastně půjde, a zjistila jsem, že to není vůbec nezajímavý film, jak jsem si původně myslela, a přestalo se mi chtít spát. Zprvu bohatý a rozmazlený kluk, který nemá pravé kamarády, jeho přítelkyně se urazí a odejde, když má výjimečně zaplatit za večeři.... a na konci dospělý a vyrovnaný muž, který ví, co chce, a jde si tvrdě za tím. Najde pravé přátelé, lásku, pochopí smysl rodiny, kterou doopravdy nikdy neměl, jen jako malý kluk. Je to opravdu perfektní film, můžu vřele doporučit. ()

Dm1tr1j 

všechny recenze uživatele

Film sa nestretol s dobrým producentom a už od prvej minúty bolo jasné ako sa to bude musieť skončiť s polepšením profesionálneho syna. 12 podmienok pre získanie dedičstva si hlavná postava užila do sýta, prekvapivo niektorých na pohľad najľahších ako odfotiť sa usmiatym dieťaťom sa najedla viac ako uväznenia drogovým kartelom v džungli. Tempo bolo dobré a herecké výkony obstojné. Ale mne osobne nesympatickí herci a prostredie Ameriky vzali chuť dať viac ako 2 hviezdy. ()

Una111 

všechny recenze uživatele

Tak jaké že to bylo? - Možná byl dobrý úmysl ukázat priority v životě, ale je mnoho filmů, které toto poselství divákovi sdělují a nejsou tak: plytké, povrchní, kýčovité, lacině sentimentální. To všechno tenhle film byl a navíc... jak to jen říct? Byl tak... no prostě - americký" :-))) - - - P.S. A tady je výhoda psaní komentářů. Člověk si i pro sebe věci lépe ujasní, když se je snaží vyjádřit pro druhé. A já snižuji hodnocení ještě o jednu hvězdičku. Tak! ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení probíhalo v americké Severní Karolíně ve městě Charlotte. (Terva)
  • Autora rovnomennej románovej predlohy Jima Stovalla, ktorý je v skutočnosti slepý, obsadili ako vodiča limuzíny. (Karush)
  • James Garner (Red Stevens) pred natáčaním ohlásil, že toto bude jeho posledný film. Odvtedy sa však objavil v niekoľko ďalších projektoch. (beso74)

Reklama

Reklama