Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Titulní hrdinkou amerického dramatu režisérky Hilary Brougherové je šestnáctiletá Stephanie (Amber Tamblynová), která na školním lyžařském zájezdu zkolabuje a zůstane ležet v kaluži krve. Po vyšetření v nemocnici se ukáže, že právě porodila a na nedalekých veřejných záchodcích je objeveno mrtvé novorozeně. Dívka, která čelí obvinění z vraždy, však tvrdí, že nevěděla, že je těhotná a že dítě se narodilo už mrtvé. A soudní psycholožka Lydie Craneová (Tilda Swintonová) má rozhodnout, co se doopravdy stalo. Shodou okolností Lydie sama čeká dítě, a poté, co prožila v minulosti, se bojí, že její manželství i těhotenství jsou ohroženy. A s každým sezením se Stephanií podléhá sílícímu pocitu, že dívčino tajemství, jež má vyřešit, je jakýmsi zásadním způsobem spjato s jejím vlastním osudem. Režisérka, která je zároveň i autorkou scénáře, získala na prestižním Sundance Film Festival ocenění za nejlepší scénář. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (9)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Šestnáctiletá Stephanie Daley je s krvácením odvezena z lyžařského výcviku. Později je zjištěno, že na výcviku porodila a novorozeně pohodila na záchodcích. Je na psycholožce Lydii Craneové (Tilda Swinton), aby zjistila, zda je pravda, jak dívka tvrdí, že o tom že je těhotná nevěděla a dítě se narodilo mrtvé, nebo je pravda někde jinde. Lydie si ale sama není jistá, jestli je tou pravou pro tento případ, protože ona sama je ve vysokém stupni těhotenství, a její minulé těhotenství se nevydařilo ... Řekl bych, že je to jeden z filmů, který uvízne v paměti. Sice ne nějakým hereckým obsazením či hereckými výkony (abych pravdu přiznal, úplně se mi vytratilo z hlavy kdo tu vlastně hrál), ale převážně silným (a také zamyšleníhodným) příběhem. Trochu mi ale nesedělo "prolínání" vyšetřování mladé dívky s osobním životem paní psycholožky (ten možná stačilo jen naznačit), ale co už. Na víc než tři hvězdičky to nebude, na míň taky ne ... ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Obrovsky silný příběh, celá nálada filmu se dá přirovnat k předloňským Snow Angels. Vynikající herci, typický Sundance film hodně sázející na příběh a emoce. Jen škoda, že zpracování nedohnalo svou kvalitou námět. ()

Reklama

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem nic, a ono mi to skutečně nic nedalo. Musel bych dlouho přemýšlet o čem to vlastně bylo. To tedy pro mě znamená, že jsou filmy, které pro mě zasluhují pozornost a tenhle mezi ně nepatří.***(27.11.2010) ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Nenapadá mi adekvátne slovo v slovenčine - disturbing by sa preložilo znepokojivé, ale mne to prišlo skor nechutné..nekoncepčné, nekoncepčne pomalé, rozptýlené na dve rozne strany, pričom ani jednu sa nepodarilo uspokojivo rozvinúť. So scénou potratu, pri ktorej sa mi zdvihol žalúdok - a nie že to takto malo byť, ale tak nechutné to bolo. Nechutne zbytočné. Pani režisérka si na divákovi vybila všetky svoje frustrácie a absolútne nevyužila herecky zaujímavé trio A.Tamblyn - T.Swinton - M.Leo. Obrovské sklamanie. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Rozhodně se jedná o zajímavé téměř komorní drama, které má určitě pozoruhodné téma a které diváka dokáže nechávat v napětí až do úplného konce filmu. Celé je to vlastně o tom, jak soudní psycholožka Lydie vyslíchá šestnáctiletou Stephanie kvůli úmrtí Stephaniina mrtvého novorozeněte. Stephanie se v myšlenkách vrací zpátky do doby před porodem a vypráví svůj příběh, přičemž sledujeme i její současný život, stejně jako život psycholožky Lydie. Jak už jsem se zmínil, téma je velice zajímavé a koukatelné, film ani příliš nenudí a divák může až do konce odhadovat, jak to vlastně bylo. Hrozně rád bych řekl, že tenhle film přináší něco nového, že je v něčem originální, že přináší divákovi nadprůměrný filmový zážitek, ale pravdou je, že toto drama vůbec nevybočuje z vod průměru. Jistě, téma je zajímavé, ale nic víc. Herci (obzvláště tedy herečky) dělají, co mohou, a jejich hraní je skutečně uvěřitelné, snad také díky tomu, že jsou zde herci téměř neznámí. Ale přesto tu není žádný herecký výkon, který by filmu vynesl příznivé hodnocení. Faktem tedy zůstává, že se jedná o svým způsobem zajímavý film, který neurazí, možná i někoho zaujme, ale to je tak všechno. Předpokládám, že za měsíc už si nevzpomenu ani o čem ten film byl. Takže je to za tři hvězdičky. ()

Galerie (36)

Reklama

Reklama