Reklama

Reklama

Nine Inch Nails Live: Beside You in Time

(koncert)
Hudební / Dokumentární
USA, 2007, 97 min

Nejnovější živák americké skupiny Nine Inch Nails přibližuje turné k zatím poslednímu albu With Teeth z roku 2005. DVD obsahuje záznam ze dvou vystoupení, hromadu fotek a bonusy v podobě videoklipů ze zmíněné desky. Fanoušci NIN si opět přijdou na své a mohou si tak zkrátit chvilky před očekávanou novinkou Year Zero... (Hermit)

Recenze (25)

HAL 

všechny recenze uživatele

Vynikající koncert nejlepší kapely všech dob - překonává všechno co kdy mohly nahrát jiné rockové kapely takovým způsobem že ty potom vypadají jako výběrovka Evy a Vaška. Co ovšem nepřekonává, je starší live záznam Nine Inch Nails - absolutně geniální And All That I Could Have Been. Ten už holt svou živelnou dravostí a syrovými emocemi prýštícími z každého tönu, z každého záběru, překonat nejde. Nejenže Trent, tenkrát ještě mocně podporovaný heroinem, nevypadal jako ošklivá hrouda masa které se blíží teď, ale taky mu všechny ty hnusné pravdy o životě šly tak nějak upřímněji od srdce.... Beside You In Time je až příliš vymazlené... nechybí tu špína a krutost a drásání duše, ale už toho není tolik. Ale to jen ve srovnání s jejich starším koncertem, jinak jsou to pořád geniální NIN - aby bylo jasno. ()

Darneth 

všechny recenze uživatele

Jedno z nejlepších živáků hudebního průmyslu a pro každého fajnšmekra nutnost. Neb Trent a jeho banda jdou až na dřeň, doslova! 24.6. 2009 Den, kdy se můj život otřásl poprvé razantně v základech v pozitivním slova smyslu FUCKING PIGS! ()

DanteZ 

všechny recenze uživatele

Tomuhle snad nejde nic vytknout. Jak po vizuální, tak i po audio stránce je to naprostá špice a fanoušek With Teeth éry si nemůže stěžovat ani na setlist. Dokonce se dočkáte aji Reznorova blikance v jeho nové, střízlivé a nařachané etapě. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Krráása...Né tak šílené a autodestruktivní jako na začátku 90tých let ale o to víc vyspělé a hudebně pestré---k tomu si přičtěte kultovního Twigyho Ramireze a nemůže z toho vylézt nic víc než další TRENTOVA NINGENIALITA. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Oproti predchozi AATCHB je Beside You In Time znatelne slabsi. Postrada dynamiku, akci, live feeling a je to cele prilis poklidne, cemuz napomaha i prehnane uhlazeny a utlumeny audio mix. Na druhou stranu vizualni kvalita kamer je na ukor akce mnohem hezci, ostrejsi a barevne bohatsi. Samotna performance je pak klasicky NIN standard, jiz ovsem citelne postradajici hyperaktivitu predchozich tours. 7/10 ()

Katka88 

všechny recenze uživatele

Prostě dokonalost od pana Dokonalého a jeho neustále se měnící kapely. A teď nezbývá nic jiného než jen doufat, že se za několik let NIN do ČR vrátí a to Trentovo "Wave Goodbye" není zas tak úplně pravda. ()

Paul_cz 

všechny recenze uživatele

Dokonalé hudební DVD nejlepší skupiny na světě. Ještě o kousíček lepší než And All That Could Have Been.Skladba Beside You in Time a její vyvrcholení je něco neskutečného... ()

Utero 

všechny recenze uživatele

Nádhera...tenhle koncert jsem shlédl v ošuntělém DVD ripu, ale i tak to byl výtěčný zážitek..zatím ještě větší než při And All That Could Have Been...při skladbách jako Right Where It Belongs nebo Hurt jsem se skoro podělal...určitě plánuju pořídit dvd..tohle je skvost! ()

Hermit 

všechny recenze uživatele

Trent Reznor a jeho NIN opět nezklamali. Koncert je nářez od začátku do konce a snad už jen chybí, aby se přijeli předvést i do naší malé krásné země. (Naposled tu byli v roce 1995 a to už je fakt dlouhá doba). ()

Lukadlo 

všechny recenze uživatele

Naprosto luxusní matroš. I když, co chcete hodnotit? :-) Buď se hudba líbí, nebo ne. Hodnotit kameru? No..kamera dobrá, herecké výkony taktéž. NIN jsou klasika, srdcovka..jen by mě zajímalo, jestli někdy najdu v okolí někoho podobně ujetýho, protože this isn't an ordinary music. Co dodat? And I guess, I just wanted to tell you, as the lights start to fade, that you are the reason, that i am not afraid. ()

Tomket 

všechny recenze uživatele

Nebýt soundtracku k Lost Highway asi bych se k němu ani nedostal. Přál bych si, zažít takovýto koncert. Zcela jistě by to byla pro mě duševně a fyzicky náročná událost. Marylin Manson , kterému Trent Reznor psal texty, se o něm vyjádřil, jako o příteli, kterého nikdy neměl... Trent Reznor, skladatel, jenž si prošel(jako mnoho dalších artistů), drogovou a alkoholovou závislostí, ze kterých se úspěšně vyléčil r. 2002, je člověkem nesmírně všestraným a talentovaným , co se týče z hlediska hudebního. Jeho texty jsou plné alegorických textů, kdy se člověku svírá hrdlo, plné naděje, plné života - štestí i tragédií. Nabízí publiku dynamickou, energetickou explozi, kterou dodávají především kytary, klávesy a hlas. O bicí nemluvě. Industiálními prvky zobrazuje sílu, hrubost, oproti zvuku kláves a zpěvu ze "zákulisí svého já", které vyvolávají dojmy melancholie. Kdo to umí? Vybavuje se mi pouze Nirvana. Přikladem budiž Something I can never have. To, že si celou hudbu zkomponoval sám mu jen přidává na kreditu. Ale ke koncertu. Od úvodní písně nasazuje vysokou laťku, kterou dalšími songy pomyslně zvyšuje až do vyčerpávajícího závěru, kdy zazní skladby "Hurt", "The hand that feeds" a střelnou malinou, rozmačkanou borůvkou v jogurtu je píseň "Head like a hole". Ohromující závěr. I to svědčí o dobře zvolené chronologii písní. Ke složení kapely, nasazení, atmosféře, vizuálních efektů, kulturních vložek v podání projekce na plátno, provázeno emocemi - to už si musíte individuálně užít a vcítit, každý po svém. ()

Reklama

Reklama