Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hraná dokumentární rekonstrukce: odhalení rozsáhlé špionářní sítě Státní bezpečností. Skutečný případ byl soudně projednáván v roce 1960. (oficiální text distributora)

Recenze (9)

vypravěč 

všechny recenze uživatele

Mdlý hraný dokument, rekonstruující vyšetřování průmyslové špionáže, si bere sledovaný případ jen jako řádně zprohýbanou osu, na níž demonstruje soudobé kriminalistické metody. Příběh je podružný, jde jen o manifestaci schopností a bystrozrakosti státní bezpečnosti. Nejvíce mě na něm zaujaly místy - snad nezáměrně, snad varovně - zazněvší poznámky o tom, jak policie prověřuje každého, kdo se k vyšetřovanému, neřkuli podezřelému jen přiblíží, ba i toho, kdo se jen zdržuje na tomtéž místě nebo pracuje ve stejném podniku jako on apod. Jak na to asi reagovali potenciálně podezřelí před televizními obrazovkami? ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

"Tady Třináct, slyšíte mě Šestnáct? - Tady Šestnáct, slyšíme! - Třináctko, slyšíte? Připojte se k Šestnáctce!" Na dialozích tento hraný dokument opravdu nestojí. Scénář také není nic úchvatného, když se po dvaceti minutách vyskytlo asi 40. jméno v řadě ztratila jsem se definitivně. Holt Čs. armádní film si natočil píárko kde orgány bezpečnosti sledují podezřelé živly, pátrají, vyslýchají o 106 a člověk po padesáti minutách zjistí, že jediné, co ho zaujalo, byly záběry z bývalého východního Berlína. To je dost málo. ()

Reklama

zette 

všechny recenze uživatele

Celkem hodne podrobne vyobrazena rekonstrukce jednoho spionazniho pripadu, ktera byla udajne natocena podle skutecnosti. Az se divim, ze verejnosti takhle detailne ukazali praci kriminalistu... Zadna velka zabava to teda neni, ale zajimave to je urcite. ()

Nalimator 

všechny recenze uživatele

Bomba! český špionážní thriller, který rozkrývá síť informátorů o připravovaném zbrojním projektu a ukazuje těžkou, ale perfektní práci našich kontrášů. Celkem to pěkně odcejpá, vazby jsou logické, styl vyprávění dokumentární. Film si zakládá na ukázce moderních kriminalistických postupů a hi-tech vybavení, což je z dnešního pohledu jen úsměvné. Jediné co bych vytkl, že jsem jim odhalení špioni vůbec nesnažili něco zakrývat a fabulovat, vybalili všechno bez známky odporu. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu celkem napínavá detektivka ovšem suše naservírovaná bez omáčky a tím i hůře stravitelná. Anděl blažené smrti nebo Muž na útěku mě bavily o poznání víc. Spíš mě zajímá, z jakého důvodu se podobné filmy točily. Aby ukázaly schopnost Státní bezpečnosti? ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama