Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jestli se chcete pobavit s plejádou předních českých herců a stát se svědky humorných situací a záměn, nemohli jste zvolit lépe, než právě komedii autorů Jiřího Šebánka, Miloně Čepelky a režiséra Jiřího Chlumského. Příběh se odehrává koncem 2. světové války v malém českém městečku, z něhož prchají zbytky poražené německé armády. Němečtí důstojníci se ve strachu převlékají za vesničany, Češi zase v německých helmách pronikají přímo do německých transportérů. Tak se spustí lavina nečekaných záměn, převleků a přesunů, do nichž se rovným dílem zaplétají Němci i Češi, kominíci i černoši. Ve finále utíkají všichni před všemi... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (152)

maverick10 

všechny recenze uživatele

Vcelku prijemne herecke obsazeni a svezi vitr v zatuchlem stereotypu ceske zanrove filmove tvorby. To je ale asi vsechno to dobre. Film v nemz jsem nenasel nejaky naznak pribehu, je to jako kdyz si pes dokolecka honi svuj ocas. I tady jsem si tak pripadal. Herci se vraceli na ta sama mista porad dokola a menili si prevleky casto uplne nesmyslne a to vsechno jen, aby pan reziser docilil humornych scen, ktere mi prisli prilis umele a krecovite. Ke vsem tem vyumelkovanym zmatkum bylo take treba aby postavy radeji nemluvili, aby doslo k zamene totoznosti, tak nam odpadla prace pana scenaristy, ktery sve stopy v tomto zbytecnem snimku rozhodne nezanechal. ()

Vaso 

všechny recenze uživatele

Žádné velké umění, ale lehká válečná komedie. Ukazuje humorně-absurdní pohled na válku probíhající v mikrovesničce kdesi v Čechách. "Nosný" příběh obsluhy lokomotivy připomíná Jirotkovo pověstné šlápnutí na začátek zasněžené klouzačky - krok už se nedá vrátit a jen těžko můžete uřídit další události. Tak nezbývá než držet rovnováhu a doufat, že zadek nedozná větší úhony. Jak tak pročítám "odpadové" komentáře, vidím, že to moc lidem nesedlo. Mě kupodivu ano a rád se na to dívám. ()

Reklama

Dr. Hawkeye 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si dopřál tento film po letech a musí se přiznat, že jsem se velmi bavil. Skvělé herecké obsazení a výborné situace (a to nemyslím vůbec ironicky). Jediné, co z toho filmu patrně dělá jen taškařici, která si od křapíků z ČSFD vysloužila 44% procent je fakt, že jej pánové Šebánek s Čepelkou nevnutili po smrti Oldřich Lipského (kterému byl scénář původně určen) někomu jinému... Třeba dvojici Macourek/Vorlíček... a dnes by to byla klasika jako Pane, vy jste vdova. A nebo Jindřich Polák, který měl zkušenost ze Zítra vstanu a opařím se čajem? Zkrátka a dobře - hlavní "zásluhu" za výsledek vidím v Jiřím Chlumském, který se v drtivé většině věnuje televizním projektům (Místo v životě, Ošklivka Katka, Kriminálka Anděl)... obrovská škoda promarněné šance... ()

cab 

všechny recenze uživatele

Z meho pohledu dosti trapny a neusmevny film dobre myslenky, ale o to podstatne horsiho provedeni. Herci se poti v divne napsanych rolich a divak se divi, ze podobne ladene komedie nam nejdou od ruky ani od pusy, jak by si nase branice zaslouzily. Valka, nacisti, obrazovy vtip, prevleky, recese, drama, situacni humor, zmatkovite lapalie. Ne kazdy podobny zanrovy naklad unese na svych bedrech. 35% ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Alespoň za pokus to stálo ne? Když mohli francouzi natočit svůj Velký flám, Bažanty nebo Sedmou rotu proč ne něco podobného my:-)? Film naladěn na stejné vlně a připomínajíc především ty francouzské válečné situační komedie ze sedmdesátých let..A pak, kolik takto žánrově zaměřených filmů jsme kdy natočili? Konečný verdikt už ale nechám na každém z Vás...Dobré obsazení, ovšem jen průměrný scénář, ale stejně jsem toho názoru, že někteří z herců se prostě do svých rolí moc nehodili..Pořád je to ale jeden z těch v uvozovkách lepších Chlumského filmů.. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (9)

  • Americký kotlář byl ve skutečnosti český letoun Zlín Z-526ASM Akrobat. (Foxhound#1)
  • Původně obsazená herečka Dana Vávrová, sestra bývalé televizní hlasatelky Hany Heřmánkové, svou účast na projektu tenkrát na poslední chvíli musela z rodinných důvodů odřeknout. [Zdroj: měsíčník Cinema 05/1997] (cinema_cz)
  • Natáčení probíhalo v městečku Jevišovice a Černínu. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama