Reklama

Reklama

Když Jenna (Keri Russell), servírka ze zapadlé jižanské restaurace, zjistí, že je se svým nemilovaným mužem těhotná, není to zrovna důvod k radosti. Mateřství nikdy neplánovala a její nemajetný, žárlivý a dětinský manžel Earl (Jeremy Sisto) pro ni sám o sobě představuje už dost velkou zátěž. Jenna má zpočátku pocit, že je všechno ztraceno a její sny o lepším životě jsou v troskách. Pak ale do města přijede pohledný doktor (Nathan Fillion) a zamíchá kartami. S podporou a láskou kamarádek a kolegyň (Adrienne Shelly a Cheryl Hines) z restaurace Joe's Pie Diner se Jenna rozhodne předvést své pekařské umění, které ocení především sám majitel podniku - Joe (Andy Griffith). Poté sebere odvahu k tomu, aby se osamostatnila a začala žít podle svých představ. (HBO Europe)

(více)

Recenze (115)

Matty 

všechny recenze uživatele

Zbouchnutá, Juno, Servírka – tři nedávné americké komedie, v nichž je gravidita hrdinek podobně žádoucí jako sůl v otevřené ráně. V cukru obalená Servírka má ze všech tří nejdále k realitě a třebaže by její synopse mohla naznačovat něco jiného, rozhodně neposlouží jenom coby zpestření diskuze v klubu pečení. Je to trochu jiná romantická komedie. Adrienne Shelly umí vypadat i lépe než vypadá ve filmu a rozhodně umí napsat originální scénář. Ten k Servírce zplodila během svého těhotenství. Věřím, že do jisté míry reflektuje vlastní zážitky a pocity, pouze přenesené do prapodivného světa, kde je facka míněná stejně vážně jako přiblblý úsměv z náhlé zamilovanosti. Ale třeba se jí ve snaze nezapomenout na to dobré a z neschopnosti zapomenout na to špatné, usadily vzpomínky v mysli právě takto. Otupělost mého zdravého úsudku sladkým klesala a stoupala s množstvím koláčů a Keri Russelové na obrazovce. Obojího jsem si užil do sytosti, obojí bylo k nakousnutí a tudíž rád potlačím vědomí, že výsledek připomíná snahu skloubit dohromady příliš mnoho ingrediencí. Převažující chuť je stejně sladká. Apendix: Servírka „na koláče“ jednoznačně vítězí nad Wongovými Borůvkovými nocemi, jejichž preferování jisté lesní plodiny si moc dobře nerozumí s mými chuťovými pohárky. 75% Zajímavé komentáře: imf, Nathalie ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

CIA údajně používá brutální metody výslechu, když se snaží od fousáčů z Al Kajdy dozvědět kde je Úsama, tím, že je pověsí za nohy hlavou dolů a fousy jim namočí do kýble z vodou. No kdyby slavná CIA trošku přivtrdila a přinutila fousatý kluky poslouchat dialogy z tohoto filmu, tak za chvíli budeme vědět i kam Usáma chodí srát. Z celýho filmu mě byl sympatickej snad jen ten pomerančovej džus co byl asi na 3 sekundy v záběru. Zdejší hodnocení vyhlašuju za osmý div světa. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $2miliónyTržby USA $19,074,800Tržby Celosvetovo $22,179,430Tržby za predaj DVD v USA $23,106,150 //počet predaných kusov 1,213,270║ Len škoda že tento film nemá určení svoj smer, ktorý by chcel dosiahnúť, lebo namiešané je tam zo všeličoho a potom to aj tak pôsobí, keď sa fackovacie vážnejšie scény striedajú z odľahčenými, aspoň že ten priemer to dosiahlo. /55%/ ()

imf 

všechny recenze uživatele

Ne-závislé, ale nikoliv ne-snesitelné. Keri Russell umí ty nejlepší koláče na světě, vypadá skvěle v běžném i jiném stavu a spolu se dvěma kámoškami válcuje svými myšlenkovými pochody všechny chlapy v okolí, včetně Andyho Griffitha (ten chlápek co hrál kdysi dáááávno Matlocka a už tenkrát vypadal, že se nedožije další epizody). Hlavní hrdinka je momentálně v pěkném průšvihu a i když se režisérka a scenáristka Adrienne Shelly snaží její příběh vyprávět v hořkosladkém tónu, mrazení neustává ani během hrátek s hudbou a obrazem. Možná proto, že osud měl pro autorku přichystané ty nejtemnější možné odstíny. Je to velká ztráta, protože Servírka má na rozdávání nejen dostatek koláčů a Adrienne jistě čekala plodná kariéra. Film jsem dokoukal před pár hodinami, ale už teď vím, že tahle tragicky zesnulá autorka mi bude chybět. Nejsem fandou podobně osobních komentářů, ale v případě podobně autorského filmu to zkrátka oddělit nejde. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

IndieAmerican Pie. Další vypečený kousek z nezávislé trouby, tentokrát nikoliv pouze v přeneseném smyslu. Zavražděná filmařka Shelly vypráví příběh o klaustrofobickém ponoru těhotenstvím ženy v sevření tyranského slabocha, její zákonného chotě, s občasnými průduchy ve formě záletného gynekologa. Keri Russell v úloze ženy na útěku exceluje, vtipné dialogy a smysl pro pointu završují komické situace. Je to vtipné, leč neveselé, hravé, zejména hudba občas přiškrtí a povolí opratě vyprávění a psychoanalýza pomocí dortíků má něco do sebe /a do žaludku/ Komedie je to jen na povrchu. Jedna nenásilná jízda autem ve společnosti lidské zrůdy dokáže zvednout žaludek strachem i hnusem. Jako byste se dívali na uvězněného ptáčka v kleci, kterak ustrašeně lomcuje mřížemi a touží uniknout svému vězniteli. A ten netuší, že mu dal možná tu nejsilnější zbraň. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Slaďoučký jak Pilcherovská pohádka s manekýnem v hlavní roli, no kdo by to nedal :-) Jeden z mála romantických filmů, který mě tak trochu nudil a že jsem romantička tělem i duší. 2,5* ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu sem se u toho nenudil, snažilo se to nekopírovat scény, který divák viděl už v mnoha dost podobných variantách a i mě to docela bavilo, ale na stranu druhou, to vlastně nemělo žádnou složku, která by nějak vynikla, díky který by mě to fakt zaujalo a chtěl to třeba někdy zkouknout znova, prostě to bylo takový nevýrazný a celej film se točil v kruhu a vyprávěl pořád o tom samým bez většího posunu v příběhu. ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Málokdy se stane, že ze mě film vyloudí takovou škálu emocí. Neříkám, že jsem se občas mírně nenudil, tahle Servírka si ale nějaké to hvězdičkové spropitné zaslouží. Ve správnou chvíli přijde s vtípkem, občas vytasí s dobře mířeným (a bolestně pravdivým) životním postřehem, při cestě k vašemu stolu pak balancuje na hraně mezi dramatem a romantickou komedií. A takový je i servírovaný koláč. Hořkosladký. 70% taky za Keri Russell, jež přicestovala z jiného vesmíru. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Netradičná a rozkošná romantická komédia, v ktorej má dramatický kontext veľmi silné zastúpenie. Autorka kopíruje nejednu šablónu, cez ktorú sa dnes natáčajú štandardné romantické komédie a ani zápletka nemá ďaleko od úplného klišé. A vlastne sa aj ja sám seba pýtam, čo je na tom filme také výnimočné, že si zaslúžil štvrtú hviezdičku? V prvom rade pôsobí nesmierne vyrovnane a ukľudňujúco. Veľa scén pôsobí prirodzene, úprimne, dojemne, ale vtipom a humorom sa tiež nešetrilo. Herecké výkony sú skromné, ale precízne odvedené. Charaktery postáv miestami hraničia s absurdnosťou, ktorá je však v dnešnom svete pravidlom, takže ani táto zmena neuškodila. Bizarnosť celého príbehu vrcholí v perfektne zvládnutom závere, ktorý dal mainstreamu definitívne zbohom. 75%. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Absolutní překvapení, které jsem tedy vůbec nečekal! Čekal jsem další průměrnou romantickou komedii, jen z trochu jiného prostředí, než na jaké jsem zvyklý, ale to, čeho se mi dostalo, musím označit za jedno z největších překvapení, které jsem kdy u filmu zažil. Tenhle film mě zaujal už v úvodu a postupně mě stále a více vtahoval do děje, až jsem byl smutný, že ten film má taky svůj konec, byly bych si totiž přál, aby byl nekonečný, velice rád bych sledoval další osudy hlavní hrdinky a osudy všech dalších postav. Takto kvalitní romantická komedie kloubená s dramatickými vsuvkami prostě nemá obdoby. A přitom je to vše tak prosté. Hlavní hrdinka Jenna je výborná pekařka těch nejlahodnějších koláčů, ale zároveň je zklamaná životem, její manžel je velmi majetnický a ona s ním není šťastná. A do toho všeho je těhotná a zamiluje se do nového gynekologa. Popis děje může trochu připomínat film Hodná holka, ale zde je přece jen trochu jiný ten typ manžela hlavní hrdinky a především prostředí, ve kterém se tato hrdinka pohybuje. Navíc je ten příběh více laděný do světlých a pozitivnějších barev a vyzařuje z něj něco, co nedokážu dost dobře popsat. Možná mě na tomto filmu zaujal velice promyšlený děj a důsledně promyšlené postavy a jejich chování, možná to bylo jen prostředí, kde se film odehrával, ale ať je to jakkoliv, tohle je jeden z nejlepších filmů v daném žánru, který jsem kdy viděl. A dokonce musím říci, že jsem se ke konci filmu neubránil dojetí , které bylo vyvolané pocitem, že sleduji něco výjimečného, něco tak krásného a zároveň kvalitního. A musím říci, že je veliká škoda, že scénáristka a zároveň režisérka tohoto filmu a představitelka jedné z postav byla po dokončení filmu zavražděna. Kolik úžasných a přitom kvalitních nezávislých filmů mohla natočit. Ale i tímhle jedním filmem si mě získala a já se tak nestydím a nebojím udělit plný počet a ventilovat své nadšení z toho, že jsem viděl něco úžasného. Je to tedy za pět hvězdiček. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Příjemný a sympatický nezávislý film, který rozhodně nešíří moc optimismem a má všechny složky na správném místě. I tak se z něj dalo ukuchtit něco víc. Celé se to totiž snaží hrát na emotivní stránku, ovšem nějaká silnější scéna, která by je ze mě vyždímala tu chybí. Působí to proto trochu odtažitým dojmem. A když už měla nějaká scéna určitý náboj, tak to bylo zapříčiněno spíš tragickou událostí po natočení snímku, která těm scénám dala úplně jiný rozměr. Herci jsou ale bezvadní. Nathan Fillion hraje dobře vždycky a Keri Russell obrovsky překvapila. I tak ale mohl být výsledný koláč malinko šťavňátější. ()

Hunt 

všechny recenze uživatele

Hudba: Andrew Hollander Režisérka, scénáristka a herečka (role servírky Don) v jedné roli (Adrienne Shelly) se pokusila o romanticku, ale jedná se jen o sled scén, které nedrží pohromadě, po hodině sledování už film otravuje a nudí. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Velice příjemný film, který rychle utíká a i když některé scény asi těžko pochopíte (například jsem něják přehlédla, že by mezi hlavní hrdinkou a jejím gynekologem proběhla nějáká ta jiskra). Ale jinak velmi milý filmy. Lepší 3* ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Jedna z mála romantických komédií, ktorá sa dokázala vyhnúť zaužívaným klišé štandardom, pričom aj celkom slušne mapuje reálny život. To potvrdil najmä koniec, ktorý vôbec nie je taký, ako by sme čakali. Navyše herecké osadenstvo bolo veľmi sympatické a našlo sa tu aj veľa vydarených humorných situácií. A hlavne.... tie koláče... to bola pastva pre oči. Nadpriemer. 75/100 ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

Tak za prvé, samotné vymýšlení koláčů je nápadité a zábavné :) Za druhé Keri Russell je pro tu roli jak stvořená. Skvěle rozpačitý vztah mezi doktorem a pacientkou, je prostě kouzelný. Pokud se jedná o atmosféru a život s manželem, tak s ní opravdu soucítím a přidává to na vážnosti. Ale jinak mě to vůbec nenudilo... bylo to příjemný film s neutrálním příběhem... Jedním slovem - MILÉ :) ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Mám z toho poněkud rozpačité pocity. Na jedné straně Keri Russell, díky níž byla hlavní hrdinka v každém okamžiku naprosto přesvědčivá. Krásná, sympatická a všechny ty koláče, co ve filmu peče, bych s chutí ochutnal. Ale pak je tu vztah s manželem, který je jako z nějakého úplně jiného filmu. Nebo přítel nejméně zajímavé kolegyně z práce (kterou hrála režisérka osobně), který vypadl také z úplně jiného filmu, ale na opačném konci žánrového spektra. Není to špatné, jen je to upečené jak od pejska a kočičky. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Chytrá romance ze života, která není třesknutě vtipná a bohužel i trochu utahaná. Herecky fajn a potěší i civilní pojetí. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Keri Russell hraje tak přesvědčivě Jenny, která hlavně peče tak úžasné koláče, že jsem uvěřil i některé méně pochopitelné linie (vztah s manželem hraničil s příběhem Noci s nepřítelem; role spolupracovnic působily naivně...). Hlavní linie - snaha po svobodě a vzájemné pochopení s šéfem koláčového podniku - Joem, je sice předvídatelná, ale nosná. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Limonáda s nečekaně drsnými momenty. KOUSEK DĚJE - třetí hvězdičku dávám za konec filmu, to, že hlavní hrdinka nečekaně dostane peníze na samostatný život jsem čekala už od chvíle, kdy se poprvé objevil chlápek, který jí je pak dal. Ale to, jak se nakonec rozhodne mezi manželem a milencem bylo osvěžující. /15.1.2011/ ()

Reklama

Reklama