Reklama

Reklama

Rabbit

všechny plakáty
Krátkometrážní / Animovaný
Velká Británie, 2005, 9 min

Režie:

Run Wrake

Obsahy(1)

Rabbit Runa Wrakera je novodobou bajkou na téma lidské chamtivosti a touhy po bohatství - vlastností, které časem vedou k sebedestruktivním činnostem. Neotřelá animace, originální minimalistický hudební doprovod a množství dekadentních obrazů nápaditě personifikujících lidskou vlastnost zajistil snímku nominaci na filmovou cenu BAFTA v kategorii "Nejlepší krátký film" za rok 2006. (thommas)

(více)

Recenze (23)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Čuměl jsem na to od začátku do konce a docela jsem byl znechucen, což je účel bájky záměrný a poučný především. Zpracování takového příběhu v tomtu minifilmečku je opravdu vydařený. Nejen, že bude zajímavě fungovat jako kus slovníku pro děti, ale také poučí a to je důležité. Zvláštní hudba, vytříbená animace. Celkově to do sebe tak trochu nadneseně zapadá, ale je to zajímavé. Opravdu je. Málokdy se u něčeho zaseknu a sleduju to tak zarputile jako právě tenhle kraťas. Takže se autorovy záměr určitě povedl. Mě rozhodně uhranul. --- 75 % --- ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Já bych to označila jako hororový snímek o pěkně sadistických chamtivých dětičkách. A kromě toho se dá použít jako výborná výuka angličtiny. ()

whack 

všechny recenze uživatele

Facka do tváre ľudskej nenažranosti. Dve malé deti predstavujúce ľudstvo, drancujú, ničia a zabíjajú pre svoje potešenie, pre hromadenie zisku a majetku, no brať a nič nedávať sa nedá večne... ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

[kráťas] Chamtivost může zabíjet! Chudý a předem ztracený je ten, který okolo sebe vídí jen jednotlivá aktiva a pasiva :-) ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Hned jsem si vzpomněl na slavné stripy Max a Mořic, konec luxusní. Parchanti dostali co proto! Snad jen animace mě neoslovila. Neshledávám na ní nic originálního, připomněla mi staré slabikáře oživené počítačem. Jako slovník pro začátečníky učící se angličtinu rozhodně k nezaplacení! ()

pufina 

všechny recenze uživatele

Byla jsem znechucená od začátku do konce. Holčička s nožem byla fakt ostrá, obě děcka byly takový smradi chamtivý, že bych jim nasekala. Zajímavá a zároveň poučná krátkometrážní bajka. ()

Reklama

Reklama