Reklama

Reklama

Happy End

(studentský film)
  • angličtina Happy End (více)
Krátkometrážní / Animovaný / Komedie
Česko, 2015, 6 min

Režie:

Jan Saska

Scénář:

Jan Saska

Kamera:

Jan Saska
(další profese)

Obsahy(1)

Černá komedie se šťastným koncem o nebožtíkovi, kuřákovi, traktoristovi a opilých myslivcích vypráví příběh svižně a navíc pozpátku. Černobílý vypointovaný film poukazuje na některé stereotypy české povahy. (Falcon)

Recenze (19)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Animace fajn, převyprávění černé historky ok. Faktor výjimečnosti jsem asi přímo neobjevil a i z dalších věcí, co jsem od Sasky viděl, myslím, že vypravěčsky i režijně má na víc, ale to není nutně špatně. Pětiminutový kraťas si vystačí s předvedením milé jednohubky. 3 a 1/2 ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Už použití zažitého názvu napovídá, že by se mohl příběh odvíjet pozpátku. I když jde o zpracování fousatého vtípku, změna prostředí i nasazení černého humoru spolehlivě zafungovalo. Jen tak dál!! Těším se na další dílka z dílny páně režiséra! ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Fajn animace, fajn příběh (nijak dvakrát originální, ale dobře zpracovaný) a tak nějak je tu prostě všechno "fajn." Trochu mi tu vadí hrozná zkratkovitost, která příběh příliš zjednodušuje (ten si nevšimne, protože si otvírá pivo atp) a věřím, že by se to dalo určitě udělat lépe, ale jinak je veškeré řemeslo na dobré úrovni a nejenom proto, že tam hraje Alkehol (o=´ ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Jedná se vlastně o doslovné zfilmování hodně profláklé anekdoty - díky retrospektivnímu vyprávění to ovšem divák do poslední chvíle nepozná. Animace super. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Český animovaný kraťas, který vyniká jak kresbou, která je na první pohled hodně jednoduchá, ale přitom dostatečně atmosférická a hodí se k příběhu, který je vyprávěn. Právě ten příběh je další silnou stránkou, a to i ve smyslu obrácené chronologie. Ponta je černohumorná, což se k filmečku dobře hodí. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Fajn nápad s obrácenou časovou posloupností a překvapivý závěr/začátek, animace mě ale nenadchla. Sice jsem vlastenec, ale na Oscarech budu mít jiné favority. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

4* No konečně jsem se dočkal a našel jsem tady tento opěvovaný kraťas. Animačně slušné, atmosféra napjatá, ale nic z toho se nevyrovná schopnostem českého zdravotnictví ;))) [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

bratr.Milan 

všechny recenze uživatele

Líbila se mi animace i celková technická stránka filmu, která je skvělá. Bohužel příběh na mě působil moc překombinovaně jako slepenec z citací a postupů u jiných hraných filmů. Vnímal jsem tu bratry Coeny, Tarantina, Nolana, a nesmím zapomenout na český film stejného jména, se kterým tento snímek sdílí šťastný konec. Je to takový animovaný vtip, který se snaží být něčím víc. Ovšem animačně je to „delikatesní“, takže rozumím, když tomu někdo dává vysoké hodnocení. Produkčně skvěle zvládnutý produkt. ()

Anianna 

všechny recenze uživatele

Animace založená na velmi povedené osobité kresbě. Výtvarník pracuje s perspektivou i s pohledy shora. Film je černobílý, některými momenty komiksový. Má spád, jde vlastně od konce, aby se divák  pointy dočkal na začátku. Je to opravdu černá komedie s morbidnostmi, které v animovaném filmu přijímáme s úsměvem. Zvlášť když je patrné poselství celého příběhu. Moc se mi film líbil a nechápu, že neproměnil nominace ve vítězství. ()

filmovyfan 

všechny recenze uživatele

Pěkné výtvarné zpracování, skvělý nápad a hlavně dokonalá zápletka činí z Happy Endu snad nejlepší černou mikrohistorku, co jsem měl možnost shlédnout. Moc přeju úspěch na Oscarech. ()

Reklama

Reklama