Reklama

Reklama

Hlavní účetní Wesley Gibson je mladý sympatický muž, jen se mu v životě příliš nedaří. Deptá ho tlustá šéfová, přítelkyně je mu nevěrná, a navíc trpí záchvaty panického strachu, kdykoli se dostane do stresové situace. Jednoho dne se za dramatických okolností Wesley od tajemné Fox dozví, že je synem jednoho z nejlepších zabijáků tajného bratrstva bojujícího za vyšší dobro. Shodou okolností ho ale nedávno někdo zavraždil. Wesley svého otce nikdy neviděl a historce o tom, čím se zabýval, zpočátku moc nevěří. Okolnosti a působení krásné a tajemné Fox jsou ale silnější. Vstupuje tedy do řad prastaré organizace Fraternity, vedené záhadným Sloanem, který Wesleyho přesvědčí, že je zrozen k tomu, aby byl jedním z nich. Absolvuje náročný a naturalisticky pojatý výcvik, při kterém se přehlížený beránek změní ve vlka, který v něm vždycky číhal. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 739)

POMO 

všechny recenze uživatele

Efektné určite a to VEĽMI. Herecky zaujímavé. Ale proste je to práca režiséra, ktorý si pletie reklamu s filmom. Režiséra, ktorý nevie rozprávať filmový príbeh tak, aby ma naozaj zaujal. Sorry. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Instantní polívčička kuchtěná čistě pro efekt, anarchie bez rizika, rány bez polesti. Bekmambetov přesto překvapil - akce je přinejmenším velmi dobrá, vytřískání tkalců a tkadlen pak rovnou vyikající. ()

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Na Night Watch dostal Bekmambetov zhruba 4M $$$ a výsledek byl zmatený guláš s místy dobrými nápady. Na Day Watch měl peněz o něco více a skončilo to v podstatě stejně špatně. Za 75M $$$ v případě Wanted se už něco málo natočit dá, ale výsledkem je i přes slušné herecké obsazení - tahoun McAvoy, charismatický Kretschmann a Freeman, který byl tentokrát dost nevýrazný a hrál jakoby bez duše (Angelina je víceméně antiherečka, takže se v sestavě nepočítá a ani její nahé tělo ji zde nezachrání), jen průměrná akční podívaná. Bekmambetova rozhodně nezatracuji, scénář je sice lehce děravý, což by u podobného filmu tak moc nevadilo, ale z celého snímku nevyzařuje ani špetka atmosféry a navíc se tu divák občas setká s nelogickými dialogy. Nakonec je to samé pif, paf, automobilové honičky, do toho nějaká ta vybuchující krysa a organizace zabijáků pod vedením magického tkalcovského stavu snad ani nepotřebuje dalšího komentáře. Přes veškeré efektní pozlátko létajících kulek, aut a lidí, zpomalených záběrů a reverzních hrátek s časem se tak Wanted řadí jen mezi (ne)obyčejné oddychové filmy. (5/10) ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Po nějakém čase jsem se rozhodl navštívit multikino za účelem vymytí mozku pořádně nářezovým akčňákem se všemi líbivými rekvizitami co jich jen na světě je. Kdo mě zná, ten ví, že na chroustání čehokoliv u filmu nevěřím, ale tentokrát jsem si koupil nachos. A bohužel musím říct, že ty nezdravé křupavé věci mě místy těšily víc než to, co se dělo na plátně. Nemám absolutně problém se zakřivením dráhy střely nebo skákáním po mrakodrapech, jen mě to prostě nevtáhlo dost na to, abych si například neříkal, co lidí muselo dost hnusnou smrtí zařvat v tom klenotu Českých Drah. A že celá ta situace byla fakt prča, těmi velehorami a mnohakilometrovými soutěskami Wanted v ohledu českých reálií překonalo i xXx, a to je co říct:) Nicméně narozdíl od Tylera si nemyslím, že by tahle letní vypalovačka byla nějak průměrný film, to ne. Je to dost zábavy najednou na to, abych si za nějakou dobu sehnal DVDčko a čistě pro odreagování se na některé kousky čas od času mrknul znova. Přece jenom McAvoyovo nadšení z toho, že někomu může konečně nakopat prdel, je až NEZDRAVĚ nakažlivé a životního optimismu není nikdy dost;) A navíc nemůžu neobdivovat ten jeho jako z políčka comicsu obkreslený výraz, když ve zpomaleném záběru se slovy "I am sorry" na rtech posílá střešním okýnkem olověný pozdrav pro film zcela nedůležitému hnusákovi. Ono takových záběrů, které nejde označit jinak než jako vymazlenost těžkého kalibru se v těch 110 minutách najde slušné množství. Možná, že tohle je to správné místo, abych Dannymu z Podfukářů alias Marcu Warrenovi pogratuloval k moc hezké vedlejší roli a mooooooc ošklivému konci:) Dost jsem přemýšlel jak vhodně popsat tu největší a nejlepší carnage scénu, ale Tyler to prostě napsal tak, že to nemá smysl řešit jinak - vymazat, to je to nejvýstižnější slovo pro to, co se těm hodně, hodně, hodně maníkům během těch několika hodně, hodně, hodně málo desítek vteřin stane. Nechci Bekmambetovův první hollywoodský počin zbytečně hanět, a ani by to ode mě nebylo fér, protože i když v mé lize stylových akčňáků je stále na špici Equilibrium, nelituju ani koruny a ani minuty, kterou mě Wanted stál. 70% PS: Alternative opening s Třískou a (vůbec mi to nejde z huby, ale holt to jinak nejde) Šimůnkem je naprostá klasa, měl být ve filmu ponechán jako úvod před použitou vstupní mrakodrapovou přestřelkou. Vřele doporučuju si to na netu najít. PPS: Jen velmi málo trailerů mělo tak nářezovou muziku jako ten na Wanted (Groove Addict - Drift). ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Akce, kterou pocítíte na vlastní kůži. Velmi intenzivně. Scénáristicky i herecky jen těsně nad laťkou žánrového průměru a naprosto přestřelená, jde-li o jakoukoli logiku (veškeré myslitelné bariéry proti filmové demenci s rozkošnou nenuceností boří závěrečné minuty, zahrnující mimo jiné brutální protipól k Ratatouille). Ovšem! Po audiovizuální stránce jde o něco natolik nabušeného, že čelist musí nutně spadnout i skeptikům, přesvědčeným, že "všechno už tady bylo". Šleha počítačovou klávesnicí přes něčí tlamu tak, aby byly následně ve vzduchu jasně viditelné nejen krvavé zuby, ale také klávesy F, U, C, K, tedy vážně ne. Film je to navíc úžasným způsobem apelativní a jeho anarchistické "poselství" - je přeci lepší najít své jméno poblíž nápisu WANTED, než jej nenajít ani s pomocí boží(ho Googlu) - na někoho jistě zaúčinkuje jako kopanec do zadku. Asi budu jedním z těch lidí. :-) Apendix: mohu jít pod čtyři hvězdičky u pecky, ve které Morgan Freeman pronese "Shoot that motherfucker! "? 80% Zajímavé komentáře: hirnlego, DaViD´82, Gimp, M.a.t.t., ScarPoul , Othello, johnn333 ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Bekmambetov se s tím nesere a v tomhle případě se ten akční balast a malý důraz na logiku dá snést mnohem lépe, než třeba v Denní hlídce, vlastně ani nevím proč :o) A zmlátit od Angeliny bych se nechal snad i dobrovolně. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Kdyby to nebyla taková krávovina, tak dám za pět. Wanted je skvěle odsýpajícím moderním akčním filmem, který v mnoha momentech vypadá neskutečně cool, ale najdou se i chvíle hodné pousmání, jejichž absenci bych jednoznačně uvítal. Ale každopádně jsem se bavil. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Luxus všech luxusů, hlavně ta střelba za roh a na míle daleko. Jsem si teď vzpoměl na ty srandisty, jak střílej na olymipádě. Nejdřív si lehnou na nějakou karimatku nebo co to je za hadr, pak si vytáhnou geometrické a geodetické potřeby a zaměřujou tak dlouho, že než vystřelí tak je z mýho táty pradědeček a pak trefí devítku :). Tady Angelinka na Wall Street nabije bouchačku, za vteřinu vystřelí a mafián na Rudým náměstí v Moskvě má mozek na sračky. Nebo ta scéna jak Angie zaparkovala žigulík do Pendolína no ňamka, asi Angelince stejně jako všem holkám, dělá velkej problém zaparkovat autíčko do řady. Volant nalevo, kola napravo, no chápu, pro holky neřešitelnej rébus :) Takže až mě přistane do obejváku čumák škodovky, tak já budu vědět, že sousedka už viděla Wanted. Ono vůbec, tam je těch scén co se hodí do života strašně moc, ale já už to prostě nemůžu vydržet a musím zmínit jednu scénu, která povyšuje tento film na umělecko - intelektuální zážitek --- Bejvalka hlavního hrdiny se furt do něj kecama sere a mimo jiné říká "co ty si zač, vždyť ty se nezmůžeš ani na pořádnou holku." To všechno poslouchá Angelina, schovaná za rohem a po téhle větě vejde do bytu krokem tak svůdným, až se všem klukům v kině začalo kouřit z hlavy, přijde k tomu jejímu bejvalímu a políbí ho takovým způsobem, že jsem musel vyběhnout před kino, udělat dvě, tři jogínský cvičení, abych tu scénu vůbec přežil a v klidu se mohl vrátit do sálu. Ježíšku na křížku já točit tuhle scénu s Angie tak ji úmyslně vorám, ať se opakuje natáčení líbačky co nejdéle. Ona vůbec Angie je tady tak megasexy, že je to až týraní se na ní koukat. Ovšem zase, zkuste se nekoukat, to prostě nejde. Vlastně tak je to s celým filmem, zkuste se na Wanted nekoukat, to prostě nejde. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

A teraz mám dilemu. Je najsympatickejším tohtoročným letným popcornom Iron Man alebo Wanted? Obidva filmy boli spočiatku spochybňované, ale obidva sú prekvapivo úspešné, pretože presvedčili nielen nadupanými trailermi, ale hlavne svojou kvalitou. Ani jeden z nich nie je dokonalý, každý z nich doslova volá po drahšom a ešte nadupanejšom pokračovaní, ale pritom sú obidva ukrutne zábavné. Iste, Wanted nemá Roberta, ale zato má Timura. A ten sa s tým neserie a servíruje tisíce nápadov a stovky lebečných výbuchov. Drsnosť komiksu Wanted nedosahuje, ale rozhodne to nie je vykastrovaný hollywoodsky kompromis. Ani rázny ťah na bránku ako Matrix, ku ktorému ho nemožno neprirovnať, Wanted nemá, ale akékoľvek zakopnutia v tempe bohato vynahradí vynikajúci záverečný zvrat a ultrabrutálne akčné vyvrcholenie. A je tam Anton Gorodecký a nalieva hlavného hrdinu vodkou. No nemilujte to. ;-) ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Bekmambetov pokračuje v Hollywoodu tam, kde to v Rusku zabalil. Dějové ‚nic‘ jenom láskyplně zabalil do nařvaného vizuálního obalu, kde místo stuhy použil áčková herecká esa. Morgan mentoruje na setrvačník (nemyšleno zle), Angelina po dlouhé době opět svůdně špulí rty a James směle ukazuje vstupenku do klubu herecké elity své generace. Té anarchie jsem tam zas až tolik nepochytil (zajímal by mě komiks) a to poměřování sil s Matrixem mi od některých taky přijde docela scestné. Přesto rozhodně palce nahoru s tím, že jedno DVD by měl obdržet i Len Wiseman, aby viděl, jak se točí ‚over the top‘ akce, aniž by to zákonitě muselo vypadat hloupě. 4 a ½. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Timur a jeho parta to teda v Holywúdú rozjeli ve velkým stajlu. Produkce panu rejžovi naservírovala slušná herecká esa na stříbrném podnose a taky k nim přibalila pěknou kupu speciálních efektů, prskavek, čmoudíků (nezaměňovat se žádnou ze zde žijících menšin!) a fireworksů. Tim(ur) se odvázal, místy snad až příliš a výsledkem je velkoformátová taškařice, kde se z kancelářského kašpara stane po pár dnech permanentního rozbíjení jeho vlastní huby poslední akční hrdina, vedle nějž si i Jet Li může závistí akorát tak narovnat oči. Třešinkama na dortu je rychloozdravovna (kde za půl hodiny vyléčí i opruzeniny na zadku) a střelba do zatáčky. Jako komiksová adaptace by to snad bylo i na 4 hvězdičky, ale takhle to vypadá skoro jako až nechtěná parodie sebe sama. Nicméně jsa dneska smířlivě naladěn, uděluji Bekmambetovi (fakt je tohle jeho pravé jméno?) milost a dostává slušných 60%. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Wanted - především perfektní akce, kterou bylo povinností Timura Bekmambetova, krále digitální akce, původem z Kazachstánu, natočit. Američani si ho vyčápli, vrazili mu do ruky pro ně pár peněz a on jim na oplátku natočil nejefektivnější akci, kterou jsem vůbec nikdy neviděl, tedy než jsem narazil na Wanted a částečně Noční a Denní hlídku, jenže tam to hanil ten zakomplexovanej příběh. Takže natočit Wanted byla taková zkouška pro Timura, kterou u mě, a nejen u mě, bezesporu splnil. Natočil totiž film, takový, jaký se od něj očekával a přidal k tomu perfektní příběh a více než solidní herce (McAvoy, Jolie, Freeman minimálně) Wanted je hlavně akce, takže logičnost v akci bych hledal marno, ale proč to řešit, tady jde hlavně o zábavu. Když jsem v Noční hlídce viděl jak dusíkem naplněnej autobus dělá salta přes překážky, tak proč by měl být problém pochopit, že Angelina Jolie tady střílí z kapoty sporťáku, který se řítí neskutečně digitální rychlostí po jakési dálnici a ještě dokáže odpálkovat otravné čumili, kteří jí chtějí dostat? Snadno. Stačí se podívat na film a užívat si těch 110 minut zábavy, která nezklame. Timur Bekmambetov nezklame. Už se nemůžu dočkat dalšího díla, který na nás vystřelí digitální rychlostí, že se nestihneme ani otočit. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení. Skvělí herci, dobrá akce, zdaleka ne tak blbý scénář, jak se čekalo a především vydatná porce režijních nápadů. Škoda nižšího rozpočtu a tím i nenápadité výpravy a možná až příliš zběsile natočených rvaček. Každopádně sympaticky anarchistická divočina, která se s tím nepáře. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $75miliónovTržby USA $134,508,551Tržby Celosvetovo $343,399,857Tržby za predaj DVD v USA $71,963,309 //počet predaných kusov 4,295,688║ Letná blockbástrová nádielka tohto roka vypadalo dosť biedne pokiaľ ide o úroveň ale odrazu sa tu z ničoho nič objavil nie moc očakávaný projekt s pomenovaným Wanted. (a to som v tej chvíli ešte nevedel že podľa comicsu bola braná predloha) Veľké obavy narastali hlavne po tom čo si na režisérske kreslo sadol Ruský režisér Timur Bekmambetov, okrem toho aj prvé ukážky nasvedčovali tomu že nás bude čakať len klasická nijak moc originálna akcia, akej sa nám dostáva každým rokom požehnane, stačí spomenúť cez bullet-time efekt sprevádzaný film Next. Všetko teda nasvedčovalo len k tomu horšiemu prípadu úrovne filmu ale po tom čo tento film rozbil za prvý víkend v USA komerčný rebríček Box Office s tržbou $50,9miliona, sumou akú ani asi samotný producenti neočakávali, odrazu začali aspoň z časti u mňa rozplývať obavy a začala sa rysovať šanca na návštevu kina sprevádzaná veľkou zvedavosťou. A tak nastal ten deň, keď moje kroky smerovali do kina. Takže v rámci celodenného programu stráveného v kine som si teda film zaradil do zoznamu premietaných filmov o ktoré mám záujem. A nakoniec sa stalo nečakané a v nemom údive som si vďaka tomuto akčnému nárezu zaspomínal na fantastické chvíle z čias, keď som po prvý krát vzhliadol v kine Matrix(1999). A práve z Matrixu si tento projekt berie inšpiráciu a to nie len v efektných spomaľovačkách ale aj v základnej kostre príbehu, ktorá je spomínanému filmu podobná. Možno by sa to dalo aj vyčítať ale tvorcovia išli svojou cestou a ponúkajú nám iné dômyselné akčné pasáže, čo môže jedine potešiť oko nadšenca takýchto filmov. Okrem bravúrnej akcie, podobnej typovo v ovládaní zbraní ako vo filme Equilibrium, sa nám miestami ponúka v príbehu výborná vtipná nadsázka ale zas na druhú stranu si užijeme aj brutálne krvavé prestrelky. Pre Bekmambetova sa tento projekt stáva ráznym skokom v kariére, lebo jeho predošlé snímky trpeli dosť na nesúrodom rozprávackom štýle. A práve tu robí vo všetkých smeroch neskutočné pokroky a pokiaľ nepoľaví, tak sa časom môže vypracovať medzi režisérsku elitu akčných filmov ako sú legendy John McTiernan, Richard Donner či John Woo. Treba spomenúť, že už jeden významní míľnik v kariére absolvoval, keď pred pár rokmi svojím filmom Nočná hliadka(2004) vzkriesil a naštartoval Ruskú kinematografiu, čo sa samozrejme prejavilo aj na úspechu filmu Wanted v tomto štáte, keď za dva týždne tam zarobil slušných $21miliónov. Obsadeniu jednoznačne kraľuje a úlohu si maximálne užíva ešte neokukaný James McAvoy ako Wesley Gibson, oporou mu je hlavne filmová partnerka Angelina Jolie ako Fox, hrajúca podobnú postavu ako vo filme Pán a Pani Smith, plus svoje tam urobí aj šéf zabijakov Sloan Morgan Freeman, ten si v poslednej dobe dosť často vyberá práve úlohy záporákov(Nabiť a zabiť, Kontrakt), ktoré mu rovnako pasujú ako tie silné charizmatické postavy. /videl v kine: 95%/ () (méně) (více)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Timur Bekmambetov předvádí další ze svých extrémních jízd, v kterých se nechává občas inspirovat známými filmy (Fight club) a přidává doušek ruské schopnosti udělat z několik prášku na praní a Jaru několik lahví kvalitní Vodky. Neskutečné se stává reálné. Od střílení na kapotě auta za jízdy až po skákání z mrakodrapu. Vše je tu jiné, hezčí a zajímavější. Film se snaží nezastavit a i v pomalejších okamžicích volí zajímavou vizuální stránku. Například James McAvoy a jeho vztah k tlusté nadřízené je dokonale zpracován díky bušícímu srdci a obrazu. Tohle všechno stejně píšou ostatní a klady vynáší do nebes, tak přejdu k tomu opravdu zajímavému. Přehnanost jde ruku v ruce s potřebným vzhledem. Tohle má vypadat skvěle, ok tak to uděláme úplně šíleně a ono to vyjde. Kvůli tomu Timur občas u mě způsobil záchvat smíchu na místech, kam nepatřil (viz pohled Freemana na konci). Několik momentů také působí nejen krutě vtipné, ale i zahořkle špatně a chybně (viz. Angelina a Pendolino?). Tento film mě prostě nedokázal natolik strhnout, abych nedokázal ignorovat některé nesmyslnosti. Přesto je to velmi výživný akční snímek, který je dělaný pro všechny hardcore fanoušky akce, triků a miliardy šílených a stále se opakujících efektů. Prostě extrémní film, na který možná většina diváků nebyla připravena. Kdo neviděl Hlídky bude ještě více překvapen tímto režijním zázrakem ze země vodky. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Michael Brandt, Derek Haas, Chris Morgan .. Pussy pussy ____ Wanted je excelentní, šíleně-zábavný, folklórní comics. Kam se hrabe (nebo bude hrabat) většina letošních souputníků o trůn krále sezóny - protože spolu s geniálně progresivním Speed Racer se jedná o doposud nejlepší kino film a jen stěží budou hledat v obdobném žánru konkurenci. Samozřejmě, scénář by šel poměrně snadno kritizovat, protože má své slabé chvilky a skrývá mnohé nesrovnalosti, jenže nejedná se o nic zásadního, navíc vizualizace a tempo podání smívá prakticky veškeré neduhy a ve výsledku vše napsané působí takřka omamně. Zejména proto, že Timur Bekmambetov má kapsu i rukávy plné neotřelých nápadů, kdy znamenitá akční složka děje v jeho podání bere dech a jakákoliv slova kritiky. Něco tak geniálně promyšleného a podaného jsem v kině nezažil již hodně dlouho a zvláště závěrečné inferno je totální orgastická jízda. Ale takových okamžiků blaženosti nabízí film hned několik! Mnohému ještě pomáhá přesně zvolená agresivní hudba. Navíc, když zrovna „zahálí“ akce tak nastupuje cynické glosování hrdinovy situace a k tomu spousta vypečených vtípků, které se místy pokouší o strhání bránice (a to zejména závod žigulika s Pendolinem, Václav Klaus na plakátě, spiklenecká Morava atpod.). Výborné je taktéž herecké obsazení, kterému ikonicky a zcela suverénně vévodí James McAvoy v životní roli a nenechá se zastínit ani ideálním mentorem Morgan Freeman, kterého doplňuje (ač to po několika jejích průserech ne moc rád říkám) taktéž výborná, konečně charismatická a zřejmě také v nejlepší roli obsazená Angelina Jolie. ____ Nejspíš už je z předešlých řádků zcela evidentní, jak mne snímek Wanted uhranul. Trailer jsem viděl jen ten obyčejný v kině, když Angelina natáčela v Praze, šklebil jsem se nad bulvárním povykem, původní comics se mi do ruky nedostal a ani ty ruské Hlídky jsem si předtím nestihl dát - a asi o to větší bylo nakonec finální překvapení ba extatický zážitek z výsledného díla, které si nebere servítky, mete divákům do tváře anarchii se štiplavým sociálním komentářem a především skvěle baví slovem i obrazem. Když připočtu vcelku originální průběh a zajímavý zvrat ke konci s neotřelým vyústěním, nemám prostě důvod k rozpakům nad plným hvězdičkovým hodnocením. ____ Škoda, že "Ruský večer" nezakončila sborná postupem do finále fotbalového EURO. Hned bych z hospody vyběhl do ulic a sborově to s nimi slavil… ___ A co jste do hajzlu udělali vy? __ 100%. ___ ☼ FILM ROKU ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Bomba. Bekmambetov spaja filmovy Zapad s Vychodom. Znamy (nielen) komiksovy motiv vyvoleneho a jeho cesty za naplnenim svojho osudu ozvlastnuje hutnou porciou rezijnych napadov (i ked, kto videl jeho "hliadky", moze naznacovat urcitu recyklaciu) s razanciou a nekompromisnostou videnou castejsie od Slovenska smerom k sikminkam, aby neuhol ani pred dekonstrukciou mytu s az fight-clubovskym uzitim voiceoveru povrchnej socialnej kritiky. Zaverecnym infernom zdravi Bruce Leeho a jeho pyramidovu vyradovacku v Game of Death :) Zatial jedno z najprijemnejsich prekvapeni roka. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Aneb jak k nám Rus (já vím, že je Kazach, ale stejně) za americké prašule podniká "přátelskou" návštěvu jak v osmašedesátém. Bekmambetov mi byl sympatický již od Noční hlídky, ale tu ještě nezvládl ukočíroval. V Denní hlídce naopak otěže popustil až příliš. A na začátku Wanted mi zarazil úsměv hned úvodní akční scénou. Takovou debilitu a čistou esenci trapnosti jsem na plátně léta neviděl. Co je moc, to je moc. Upřímně jsem se děsil věcí příštích. Ale po ní následuje odraz ode dna naprostého neumětelství až ke kvalitě nebývalé. Již Palahniukovské životní pachtění hlavního "pašáka" naznačuje, že Timur a jeho parta to možná přeci jen zvládnou. No a pak se rozjede a vrší jeden nápad za druhým. Jde o nepřístupný akčňák v každém směru a přitom to má funkční děj, dobré herce a i toho stagnujícího Danny Elfmana to vrací na vrchol. A v neposlední řadě si je pak třeba začít zvykat na pohled, kdy se nejeden teenager bude na ulici laskat se svým miláčkem. Myšleno pistolí, nikoli dívkou. Tak stylová oslava zbraní tohle je. A víte co? Je to ta nejlepší reklama jakou si zbrojní průmysl mohl vůbec kdy přát. ()

Související novinky

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

21.08.2013

To je rozhodně odvážná představa. Studio MGM se už nějakou dobu ohání plány natočit novou verzi Ben-Hura. Nepůjde však o remake slavného filmu z roku 1959 (těžko můžete překonat totální klasiku,… (více)

Matthew Vaughn v tajných službách

Matthew Vaughn v tajných službách

28.03.2013

Poté, co nečekaně přenechal režii X-Men: Days of Future Past Bryanu Singerovi, spekulovalo se o skutečných důvodech tohoto kroku. Jedna verze jej spojovala se Star Wars: Epizodou VII, ale jak už… (více)

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

20.06.2012

Timur Bekmambetov horlivě propaguje svůj historický akční horor Abraham Lincoln: Lovec upírů a na tiskových konferencích se ho novináři často ptají na dlouho slibované pokračování komiksové adaptace… (více)

Keanu Reeves trénuje na samuraje

Keanu Reeves trénuje na samuraje

20.11.2009

O filmu 47 Ronin už jsme kdysi dávno psali, ale pak bylo ticho a vypadalo to na jeden z projektů, které se nakonec nedočkají realizace. Zdá se však, že to studio Universal s napůl legendárním, napůl… (více)

Reklama

Reklama