Reklama

Reklama

Hlavní účetní Wesley Gibson je mladý sympatický muž, jen se mu v životě příliš nedaří. Deptá ho tlustá šéfová, přítelkyně je mu nevěrná, a navíc trpí záchvaty panického strachu, kdykoli se dostane do stresové situace. Jednoho dne se za dramatických okolností Wesley od tajemné Fox dozví, že je synem jednoho z nejlepších zabijáků tajného bratrstva bojujícího za vyšší dobro. Shodou okolností ho ale nedávno někdo zavraždil. Wesley svého otce nikdy neviděl a historce o tom, čím se zabýval, zpočátku moc nevěří. Okolnosti a působení krásné a tajemné Fox jsou ale silnější. Vstupuje tedy do řad prastaré organizace Fraternity, vedené záhadným Sloanem, který Wesleyho přesvědčí, že je zrozen k tomu, aby byl jedním z nich. Absolvuje náročný a naturalisticky pojatý výcvik, při kterém se přehlížený beránek změní ve vlka, který v něm vždycky číhal. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 739)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Velké nic ve voňavém lesklém obalu. 1) Neustálé zpomalené záběry v častých akčních scénách klipovitě rozsekané na dílčí kousky mě iritovaly. Chtěl jsem vidět film s příběhem a ne videoklip, který nemá konce. Ani děj mě neuspokojil. Jak to dopadne, jsem se dopátral někdy po 30 minutách filmu, což je, jak jistě uznáte, trochu brzy. 2) Předvídatelnost děje spolu s nepříjemnou kamerou a vcelku nezajímavými i když rádobyatraktivně natočeným souboji by film v mých očích poslala někam blízko k odpadu, kdyby nebylo Jamese MvAvoye, kterého jsem dosud v akčních rolích neviděl (a zřejmě ani v budoucnosti neuvidím). Sluší mu to a zasloužil se o jednu hvězdičku navíc. 3) Přesto však mě film nepřesvědčil o svém smyslu a ani Shadwellovy intelektuální tanečky (skoro bych řekl, že zajímavější, než sám film) na věci nic nezmění. ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

75 % - Slušivý akční kousek se svižným dějem a zdařilým akčním hávem. Bekmambetov umírnil vizuální běsnění, kterým lehce pohřbil Denní hlídku, tady to bylo přesně vychytané. Angelina + James OK, české reálie vtipným zpestřením :-) ()

Desperado 

všechny recenze uživatele

Novodobý Peckinpah z Ruska? Môže byť, na druhej strane by som celkom originálnemu príbehu pridal aj nejakú tu logiku a scenár prečesal o pubertiacke frázy. Audiovizuálna forma za tie bubáčiky na výbornú, strih zbesilý, avšak oproti Hliadkam umiernenejší a prehľadnejší. Herci si odviedli svoje, McAvoy aj napriek svojej subtilnej postave dokazuje, že svojim charizmatom dokáže utiahnuť aj väčší film, Angelinu k tomu ani tak nepotrebuje, aj keď je vo svojej úlohe presvedčivá, nie je to ona, čo dáva filmu drajv. Spolu s motherfuckerom Freemanom tu však robia príjemnú starpowerovskú kulisu. Toto je prosím MTV produkt, riadený "šialeným" Kazachom. ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Přeefektovaný akční film. Pokud se Vám ne zrovna zalíbila Smrtonosná past 4, tak si Wanted ani nepouštějte. Čekal jsem efekty, ale v takovéto míře opravdu ne. Jinak pěkně zpracovaný akční snímek u kterého se nenudíte, až na ty triky sakra. Děláte svetry nebo zabíjíte? Otázka: Jakou rychlost dokáže vyvinout automobil Lada? Opravdu dokáže jet stejně rychle jako Pendolíno? ()

dr.Orlok 

všechny recenze uživatele

"If no one told you that bullets flew straight, and I gave you a gun and told you to hit the target, what would you do? Let your instincts guide you. " ()

stration 

všechny recenze uživatele

Celý film jsem si připadal, jako kdybych na jedné z těch stovek vypálených kulek letěl sám. Vizuálně perfektní film se slušnými hereckými výkony. ()

de_FACTO 

všechny recenze uživatele

Ty vole! Hollywoodskej vizuální pop-punk! Dost možná nejlepší wtf akční film dvacátýho-prvního století. Naprostej nákop. ()

type_B 

všechny recenze uživatele

Taková trošku nafouknutá bublina, která po jednom zkouknutí splaskne. Na tento film bych neměl dost enrgie kouknout podruhé. ()

Easykk 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem tenhle snímek míjel, konečně jsem se k němu prokousal a musím uznat, že jsem shlédl jeden z nejlepších akčních snímků za poslední dobu..nechci a nebudu se zastavovat nad nelogičnostmi v ději i popírání zákonů gravitace, fyziky atd..těch je tam hodně a brát to v úvahu nebo se nad tím nedejbože zamýšlet,to bych si film vůbec neužil, takhle jsem ale mohl krásně žasnout nad perfektní scénou s žigulíkem a pendolínem..to jsem fakticky nečekal..bomba. Jinak prostě akční jízda s koncem plným zvratů a je vidět, že režisér i herci si natáčení velmi užili.. viz např. letící písmenka a zub :) ()

Aiax 

všechny recenze uživatele

Opravdu jsem WANTED, aby se mi tenhle film líbil, jelikož - jak ví každý pořádný filmový fanda - není lepší pleasure než guilty pleasure, ale Timur mě osobně neohromil. Střílení za roh a videoherní akce jsou sice cool, ale samy o sobě celý film neutáhnou. Chybí alespoň nějaká přidaná hodnota - a ano, i u tohohle žánru potřebuju aspoň něco navíc - možná lehkopádnější humor, větší nadhled, gramotnější dialogy, sympatičtější hlavní hrdina, nebo i vedlejší. Eskapády v Pendolinu mě nedojaly, na to, že s tímhle vlakem je věčně něco v nepořádku, si už našinec zvykl a zajímavý a originální námět o osudovém tkalcovském stavu dopadl v rukou tvůrců asi podobně, jako by dopadla polička na knihy z Ikey, kdyby si ji podle návodu smontoval šimpanz. Všechno je tady udělané nahrubo, neumělé, ledabylé, násilně sflikované dohromady, jen jako nepodstatná kulisa pro vymazlené akční scény, ale to mně nestačí. A že i lobotomická akce pro odreagování může být daleko plnokrevnější a zábavnější, dokazuje měrou vrchovatou například Kurýr 2 nebo Running Scared. Wanted je jako vosková figurína hloupé blondýny - zdálky sexy, ale při bližším pohledu nemá ani to málo, co člověk čeká. ()

Duotone28 

všechny recenze uživatele

Akcna rezba...ktora slape v chodnikoch mladsieho brachu Night Watch, aj ked s nim nema absolutne nic spolocneho....ale konecne sa nou Bekmambetovi splnilo...ze po stranke efektov a akcie...kludne zatienil aj Matrix !!! Film nema absolutne hlucheho miesta...a opat musim podotknut, ze on je dalsi z tych...ktorych treba urcite vidiet v kine!!! Na to, co tuna predvadzali grafici a filmovy magovia zo zakuliasia...len tak rychlo nezabudnete. A co je najvacsi luxus filmu???? Vidiet angelinu Jolie soferovat zhniteho žiguliačika LADU, ktore vam kazdy vecer parkuje pred barakom, neuvidite nikde inde...iba tu, to ZARUCUJEM !!!! ()

Falconica 

všechny recenze uživatele

"I'M SORRY!" :-D Zábavné, překvapivé, působivé, působivé, působivé....a...už jsem psala působivé? Jolieová mi výjimečně nepřekážela, McAvoy tradičně vysoce kvalitní. Tak samozřejmě se všude najde nějaká drobná výtka (třeba jak Wesley přežil ten pád vagonu je mi záhadou), ale dokud nenacházím nic výrazného, nevidím důvod jít dolů s hodnocením. Scéna se střeším okýnkem stojí za zlatou kreditku:-) Jen škoda těch zástupů nevinných, kteří to odnesli ve všech těch nabouraných dopravních prostředcíchX-D ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Určitě překvapení roku! Adrenalinová, herecky dobře obsazená jízda aneb kterak se z jednoho ušlápnutého mladíka Wesleyho Gibsona (výtečný James McAvoy) pracujícího jako účetní v současném odcizeném systému a pochybujícím o své úloze v životě a společnosti, stane akčním hrdinou s poněkud nemorálním posláním - zabíjet podle příkazu lidi dle kodexu Bratrstva, ztělesněným (a to doslova) Morganem Freemanem. Na tvdý výcvik dohlíží "Liška" Foxová Angelina Jolie se svými kolegy kterými jsou Common, Marc Warren, Dato Bakhtadze či Konstantin Khabensky. Ve hře je příkaz zabít jakéhosi Crosse (Thomas Kretschmann), údajně toho, který porušil kodex Bratrstva, ale jak nakonec Wesley po mnoha peripetiích zjišťuje, nic není jak se zdá...Komiksovou předlohu neznám, ale tahle filmová podoba se mi náramně líbila. Akce má říz a spád, všechno je náležitě přepísklé, nechybí osobitý nadhled, no a rány, které inkasuje Wesley doslova cítíte...Jenom ale zase je to bohužel film, který přišel po Matrixu a Timur Bekmambetov to sakra dává zvoleným vizuálem znát... ()

CageDepp 

všechny recenze uživatele

Jak se tam objevila Angelina tak začla pořádná akční jízda, ale jak rychle začla tak i skočila. A do konce filmu už to nebylo takový a to mi vadilo. Kdybych někdy měl být účetní tak takovou vedoucí bych fakt nechtěl mít. Měl jí tu sešívačku narvat do prdele. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Je to komiks a tak se to musí brát. Je jasné, že akce je nemožná a totálně přehnaná. Ale mně se na to prostě fajn koukalo. Bekmambetov se nebál a totálně se odvázal a servíruje dokonalé vizuální scény (srážející se kulky, kulky lítající všemi směry, zběsile jezdící a poletující auta) a užívá si to. Podařilo se mu taky dobře obsadit Jamese McAvoye, který skvěle plní úlohu nýmanda, který se stane drsňákem. Angelinu nemusím, ale tady mi nijak nevadila, i když nebyla tak úplně sexy. Scénář je fakt jednoduchý, ale o to v tomhle případě ani nejde, že? Freeman a Stamp jsou cool, i když mají jen malé role. Možná se měli tvůrci vykašlat na totálně nesmyslnou honičku pendolina s žigulem, protože to už je fakt moc. To už se mi tvořil i úsměv na rtech. Já jsem si každopádně Wanted užil a klidně ho dám ještě jednou. Pro mě za 80%. ()

JohnMiller odpad!

všechny recenze uživatele

Čo je na tomto zlé? VŠETKO!! celkom slušné herecké obsadenie nedokáže zachrániť idiotský príbeh, primitívny scenár o ničom efekty a tupé akčné scény. Vhodné akurát pre pojedačov popcornu. Videl som dvakrát v TV a hrozne toho ľutujem. ()

grogodil 

všechny recenze uživatele

Extrémne, ale extremné šialená, preštylizovaná a deštruktívna záležitosť, ktorá okolo učebnice fyziky ani len nešla. Našťastie to nevadí, pretože ochromený a úžasnutý divák neveriaci vlastným očiam podľahne Bekmambetovmu hyperdeštrukčnému infernu akosi automaticky a slovné perly typu "Ako by si strieľal, keby ti nepovedali, že guľka letí priamo?" si uvedomuje až keď sa dvíha zo sedačky na odchod ....Každý vie, že že by Angeline vpálil guľku medzi oči a žiadne dôverovanie inštinktom alebo forhandové šklbanie rukou, že si takmer vykĺbi lakeť, by tomu nezabránilo, ale keď vo filme nie je jediná scéna, ktorá by sa čo len obtrela o realitu, tak je úplne bezproblémové pristúpiť na takúto hru, podobné šialenosti prijať a prefiltorovať ich podvedome na čistý pocit zábavy....miestami to lízalo hranicu únosnosti a scéna 5 krát spomalená a 5 krát zrýchlená v priebehu 20 sekúnd proste prestáva byť cool a začína byť otravná (rovnako ako opakované zrážanie sa guliek), no podaktoré momenty boli doslova vrcholom práce s bullet timom (zaverečná prestrelka) ()

Foma 

všechny recenze uživatele

50%, Strašná blbost, ani nebvim za co dávám ty 2,5 hvězdy, asi za akci a tkalcovskej stav, ale je to zbytečnej film. ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Výborná akční zábava s duem James McAvoy a Angelina Jolie. Nejvíce mě pobavily scény z kanceláře, rozloučení v práci bylo triumfální. Jednou bych to chtěl zažít na vlastní kůži. Podobnost s Matrixem u akčních scén je nepřehlédnutelná. Konec mi přišel zbytečně uspěchaný, postava Thomase Kretschmanna se dala využít více. Ještě jedna drobná výtka, Pernštejn vypadá z letadla taky hezky, mohly klidně použít letecké záběry odtamtud místo cizích. ()

Související novinky

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

21.08.2013

To je rozhodně odvážná představa. Studio MGM se už nějakou dobu ohání plány natočit novou verzi Ben-Hura. Nepůjde však o remake slavného filmu z roku 1959 (těžko můžete překonat totální klasiku,… (více)

Matthew Vaughn v tajných službách

Matthew Vaughn v tajných službách

28.03.2013

Poté, co nečekaně přenechal režii X-Men: Days of Future Past Bryanu Singerovi, spekulovalo se o skutečných důvodech tohoto kroku. Jedna verze jej spojovala se Star Wars: Epizodou VII, ale jak už… (více)

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

20.06.2012

Timur Bekmambetov horlivě propaguje svůj historický akční horor Abraham Lincoln: Lovec upírů a na tiskových konferencích se ho novináři často ptají na dlouho slibované pokračování komiksové adaptace… (více)

Keanu Reeves trénuje na samuraje

Keanu Reeves trénuje na samuraje

20.11.2009

O filmu 47 Ronin už jsme kdysi dávno psali, ale pak bylo ticho a vypadalo to na jeden z projektů, které se nakonec nedočkají realizace. Zdá se však, že to studio Universal s napůl legendárním, napůl… (více)

Reklama

Reklama