Reklama

Reklama

Hlavní účetní Wesley Gibson je mladý sympatický muž, jen se mu v životě příliš nedaří. Deptá ho tlustá šéfová, přítelkyně je mu nevěrná, a navíc trpí záchvaty panického strachu, kdykoli se dostane do stresové situace. Jednoho dne se za dramatických okolností Wesley od tajemné Fox dozví, že je synem jednoho z nejlepších zabijáků tajného bratrstva bojujícího za vyšší dobro. Shodou okolností ho ale nedávno někdo zavraždil. Wesley svého otce nikdy neviděl a historce o tom, čím se zabýval, zpočátku moc nevěří. Okolnosti a působení krásné a tajemné Fox jsou ale silnější. Vstupuje tedy do řad prastaré organizace Fraternity, vedené záhadným Sloanem, který Wesleyho přesvědčí, že je zrozen k tomu, aby byl jedním z nich. Absolvuje náročný a naturalisticky pojatý výcvik, při kterém se přehlížený beránek změní ve vlka, který v něm vždycky číhal. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 739)

Skip 

všechny recenze uživatele

Má to docela švih a říz, nicméně stále to jen osciluje někde na hraně průměrnosti. Máte zajímavou scénu a najednou hluché místo, které vás úplně vytrhne z ponoření do příběhu. Takže se ani nemůžete naladit na tu správnou vlnu, abyste si film pořádně užili. No a tak tu máme pár dobrých a efektních scén, které ale jaksi nestačí na to, aby si divák řekl, že viděl opravdu dobrý film. ()

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

Slow-mo zábery zastavujú dych (film bol zrejme natočený iba kvôli nim) ale ináč ide o gýč všetkých gýčov. Čo z filmom v ktorom presne vieme čo bude za 10 minúť? Asi len kochať sa geniálnou songou od Nine Inch Nails, inak to nevidím. Dodám nejaké ďalšie výkriky do ticha pretože sa mi nechce formulovať zmysluplný komentár: Morgan Freeman hrá sám seba. Angelina Jolie má anorekticky tenké ruky ale i tak je stále sexy. Ten najväčší twist som prekvapivo tušil len 2 minúty dopredu. Záverečná bitka nebola epicky prehnaná, ale komicky prehnaná. McAvoya mám rád. Americká neschopnosť použiť v Česku české nápisy (z rozhlasu sa ozýva rumunština) ma vždy bavila. Kravina so super efektami. 3* ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Timur vie, ako predať staré veci v novom obale. Vizuál je super, obsah je totálna stupidita. Bohužial, obal predáva ( ten záver predurčený na pokračovanie si mohli odpustiť ). Bavil som sa ale skvele, teda 4* ( hoci Superpero to vystihol najlepšie). ()

Kopik 

všechny recenze uživatele

Velice dobrý akční film - takhle si ho nějak představuji. Ze začátku mě film příliš nenadchl, protože začátek je sám o sobě takový ospalý. Nicméně když se v krámě objevila Angelina Jolie (já že jí úplně nežeru, ale v tomhle filmu mi hodně sedla) , tak mě film plný akce vtáhl a až do konce nepustil. U filmu jsem se víceméně ani chvíli nenudil - 4 hvězdičky. ()

Lennnnna 

všechny recenze uživatele

Wanted aneb akční smršť, při které budete nadskakovat ze sedačky :o) Drzá a nekompromisní jízda útočící pořádnými pěstmi, odzbrojujícím Jamesem McAvoyem, drsnou Angelinou Jolie, která věřím, nenechala zde žádného příslušníka opačného pohlaví chladným a tak dechberoucí akcí, že má našlápnuto ke zkultovnění. Já říkám: Yeees! ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Příběh vraždícího bratrstva z Moravy, které řídí tkalcovský stav...Ehm...:-) Debilita plná srážejících se kulek a nelogičností. Příběh alá Matrix (přesněji řečeno příběh Nea) je sice akčně zpracován, ale nudí. Absence dobré story a scénáře fakt nezachrání střílení lidí skrz hlavu mrtvoly (ano...i toho se dočkáte:-). A navrch všeho anorektická Angelina Jolie. Takže, na drsňácky položenou otázku na konci: "What the fuck have you done lately?" odpovídám: "Chodím do práce, nestřílím lidi skrz koblihy na vzdálenost 2 kilometrů a netočím sračkoidní filmy jako je Wanted";-) ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Pohrobek MATRIXu. Existenciální myšlenka je jak z reklamy na MTV, akce je taky vyloženě na efekt, příběh by možná za něco stál, kdyby to vzal do ruky někdo jiný. Angelina je hrozně vyhublá, Morgan zas mentoruje. Český lokace a reklama na pendolíno taky potěší. Celkově efektní vymejvárna mozku. ()

dee-key 

všechny recenze uživatele

Fyzika neexistuje! To je ústřední téma tohohle filmu. A jsem z něho velmi rozpolcen. Už při sledování ukázky jsem si říkal: "Aha, další film kde se z totálního n00ba stane během měsíce největší borec na světě." A světe div se, ono se to stalo přesně jak jsem předzvěděl. Což o to, filmek je to dobrý. Akce teče odzdola nahoru a obráceně a díky efektům jsem tady napsané čtyři hvězdičky, ale neodpustím si těch pár poznatků, které jsem si odnesl z filmu. Tak například to, jak Angelina jede vedle Pendolina v žigulu, to jsem fakt namohl. Střílení za roh, to mě dostalo ještě víc. Kulka která se během letu rozpadne jako raketa, to nezní uplně blbě, nebýt toho že letěla asi deset kiláků a trefila se na milimetr přesně. Chlapík si vyskočí z okna a najednou je z něj Superman, Flash, Green latern a Batman dohromady. Ne vážně, v tomhle filmu je něco jako skutečnost jenom sranda zabalená v pytlíku od čipsů. Velkým přínosem pro ten film byly komické dialogy a totálně mě dostala scéna s tou šéfovou a jak dostane ten balík klávesnicí po hlavě. A avíc to mělo konec, který jsem chtěl. Takže tři a půl hvězdičky plus. A mimochodem, všimli jsem si taky, že je Angelina nějaká pohublá? Takový tenounký ručičky, hm. ()

Frenegonda 

všechny recenze uživatele

Božský efekty. A je to tak kůl že víc kůl by to už ani nešlo:-) Timure fandím ti od chvíle, kdys mě rozsekal Noční hlídkou a efekty ti budu baštit i s navijákem dál:-) ()

Parlay 

všechny recenze uživatele

Na "Wanted" jsem se opravdu těšil. Jednak na to, jak na dvě hodinky „vypnu mozek" u akční jízdy oproštěné od fyzikálních zákonů a také na mého oblíbence Jamese McAvoye, který mě dosud v žádné roli nezklamal. Výsledný dojem by ovšem notně rozpačitý. Nemohu si pomoci, ale po dějové stránce snímek zkrátka vůbec nedrží pohromadě a působí splašeným (režisér se doslova ztrhl ze řetězu) a hloupým dojmem. Tyto nedostatky alespoň částečně kompenzují akční sekvence (tvůrci dostáli svých slibů a zvládli je na výbornou) a lahůdkový soundtrack od Dannyho Elfmanna. P.S. James svoji roli uhrál se ctí, což si vzhledem k tomu, jak schematicky a nesympaticky je jeho postava vykreslena, zaslouží nefalšovanou pochvalu... ()

Genryuusai 

všechny recenze uživatele

Jindy bych tomu asi dal 5*, ale potom, co sem se díval na Outlandera a 5* sem mu nedal, i když mě bavil víc než tohle, tak tomuhle budu prostě muset dát 4* taky... Ale jinak hodně dobrá volba, pokud jde o cool akci. Příběh už tolik nepotěší, hlavně ta "stavovská fatalita", ha-ha. ()

Suzana 

všechny recenze uživatele

Beckmambetovův styl a pojetí akčních filmů se mi líbí, stejně jako oddychový a přímočarý Wanted. Od začátku do konce jízda. Líbilo se vám to? Tak určitě (!!) nepřehlédněte jeho Noční a ještě povedenější Denní hlídku, která podle mě oplývá ještě větší osobitostí a originalitou, než Wanted. Takže ve výslekdu velmi slušné a pěkné 3*. ()

Sheldra 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem nečekala - ono to sice je tak trochu o ničem a fyzika dostává na prdel, až to neni hezký, ale k čertu s tím, bavila jsem se od první vteřiny do posledních titulků. Akce byla stylová, ale mnohem lepší bylo vyfuckování tý krávy šéfový a způsob, jak Wesley vyjebal s bejvalkou a "nejlepším kámošem". Na začátku je náš hrdina sice "největším idiotem 21. století", ale jakmile mu dojde, že se fakt nemusí pořád omlouvat za to, že existuje, je z něj frajer k pohledání. A jděte někam s kecama, že se na to McAvoy nehodí, protože nikdo lepší pro tuhle roli prostě neexistuje. Jimi, Angie, Morgan a všichni ostatní sígři i nesígři super, hudba boží, prostě akurátní mix vtipu, napětí a originality - včetně ruskýho bankomatu (ono tady bylo vlastně všechno nějak ruský, jen ty cheerios nechali na pokoji). Dost se teď těším na druhou porci... ()

fmash 

všechny recenze uživatele

Vymazlená podívaná, u které si po dvou dnech nemůžu pořádně vzpomenout, čím že mě to během dívání tak ukrutně štvala, ale ten pocit nezmizel. Kdybybych si během filmu vzpomněl, že to dělal Bekmambetov, možná bych byl smířlivější, ostatně stejně se na to podívám znovu, abych mohl tu přísnou dvouhvězdu případně změnit. Rozhodně filmu vyčítám Angelinu Jolie, které jsem tentokrát opravdu nevěřil, že jí není pětačtyřicet a že není taková už trochu stárnoucí politováníhodná rajda (nic proti stárnoucím rajdám, ale co s takovou v podobném filmu?) a rozhodně vyčítám to, co u filmů nesnáším a tady toho bylo vrchovatě – když nejsou dodržována vlastní vymyšlená pravidla. Jako například když se zázračně strefuji zády k cíli a nebo během tachykardického záchvatu, ale netrefím se za běžné situace. Nejde o detaily, ale o to, že si scénář dělá naprosto co chce. Jo a nesmím zapomenout na toho blbečka, co se jedním dechem každému a za všechno omlouvá, ale zároveň všem ochotně spílá. Poslední věc, kterou bych chtěl, je ztotožnit se s takovým mrzákem. Snad jedině, že bych se v jeho kůži dovedl během měsíce proměnit v nejlepšího zabijáka na světě. To leda. Ale jinak se na to koukalo pěkně. Už proto, že když jsem se u stavu osudu řečnicky ptal, kam se poděla víra, záhy se ukázalo, že jako obvykle někomu dělá rukojmí. No a ta stárnoucí Jolie... na tu se mi taky dívalo dobře. Sice ji zmrvili, ale její postava byla jediná propracovaná (no dobře Sloan dejme tomu taky, tak tedy jediná, která mohla vzbudit sympatie... teda kromě nejlepšího kámoše Barryho). Mimochodem, proč zrovna Kazach má zapotřebí stavět na „dálněvýchodní“ české nádraží vedle sebe Pendolino a špinavý dobytčák, a následně to Pendolino dohánět starou Ladou? To mi nějak nedocvaklo, asi jsou to humory ze stejného kelímku, jako když vymazlený Viper nemůže ujet zmrzlinářské dodávce... ()

Vessper 

všechny recenze uživatele

No, vlastně proč ne? Nejdříve se mi do shlédnutí moc nechtělo, ale když jsem se k tomu konečně odhodlal, byl jsem přijemně překvapen. Není to žádná extra bomba, ale je to zábavné, efektivní a akční. Taková oddechovka na večer. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

moja zaujímavosť: Wesley (James McAvoy) nosí hodinky značky Casio A168WA. (dyfur) 14.11.2023 doplnenie o recenziu:Jelimánek po ktorom sa každy vezie ....otec chýrny zabijak ..Angelina Jolie a už to ide prerod trtúška v akčňáka....vcelku nudné a predvídateľné a hlavne tie spomaľovačky ,klipovitosť....podpriemer. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Tyhlety nesmyslný "saj-faj" psychedelický sračky s asasínama z matrixu mě vážně serou.. K tomu jako bonus dostane divák herce v posledním stádiu cholery (McAvoy) a předrsnělou bulimičku, která už tehdy měla herecky tak maximálně na reklamu na řasenku (Jolie). Kritický úspěch týhle slátaniny si lze vysvětlit asi jen greenhorní dobou, kdy 2/3 populace jsou už prostě jen imbecilní, sotva svéprávný chovanci doby a ke štěstí jim stačí jen pohybující se obrázky. Vlastně ani nevím, za co přesně tu hvězdu dávám, ale tak třeba za to, že padouch se schovával někde v Brně na Špilasu, vedle kterýho je kousek vlakem most nad jámou, kterou by mohl závidět i Gandalf s Balrogem. Synopsí toho všeho je tedy asi sdělení, že Brno je prdel světa. ()

Související novinky

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

21.08.2013

To je rozhodně odvážná představa. Studio MGM se už nějakou dobu ohání plány natočit novou verzi Ben-Hura. Nepůjde však o remake slavného filmu z roku 1959 (těžko můžete překonat totální klasiku,… (více)

Matthew Vaughn v tajných službách

Matthew Vaughn v tajných službách

28.03.2013

Poté, co nečekaně přenechal režii X-Men: Days of Future Past Bryanu Singerovi, spekulovalo se o skutečných důvodech tohoto kroku. Jedna verze jej spojovala se Star Wars: Epizodou VII, ale jak už… (více)

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

20.06.2012

Timur Bekmambetov horlivě propaguje svůj historický akční horor Abraham Lincoln: Lovec upírů a na tiskových konferencích se ho novináři často ptají na dlouho slibované pokračování komiksové adaptace… (více)

Keanu Reeves trénuje na samuraje

Keanu Reeves trénuje na samuraje

20.11.2009

O filmu 47 Ronin už jsme kdysi dávno psali, ale pak bylo ticho a vypadalo to na jeden z projektů, které se nakonec nedočkají realizace. Zdá se však, že to studio Universal s napůl legendárním, napůl… (více)

Reklama

Reklama