Reklama

Reklama

Hlavní účetní Wesley Gibson je mladý sympatický muž, jen se mu v životě příliš nedaří. Deptá ho tlustá šéfová, přítelkyně je mu nevěrná, a navíc trpí záchvaty panického strachu, kdykoli se dostane do stresové situace. Jednoho dne se za dramatických okolností Wesley od tajemné Fox dozví, že je synem jednoho z nejlepších zabijáků tajného bratrstva bojujícího za vyšší dobro. Shodou okolností ho ale nedávno někdo zavraždil. Wesley svého otce nikdy neviděl a historce o tom, čím se zabýval, zpočátku moc nevěří. Okolnosti a působení krásné a tajemné Fox jsou ale silnější. Vstupuje tedy do řad prastaré organizace Fraternity, vedené záhadným Sloanem, který Wesleyho přesvědčí, že je zrozen k tomu, aby byl jedním z nich. Absolvuje náročný a naturalisticky pojatý výcvik, při kterém se přehlížený beránek změní ve vlka, který v něm vždycky číhal. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 738)

maverick10 

všechny recenze uživatele

Bekmambetov si udelal dobre jmeno v Hollywoodu. Perfektni zvuk a rada originalnich scenek to jsou mamuti kly tohoto snimku. A obsadte do filmu A.Jolie a mate o divaky postarano. ()

Violeta 

všechny recenze uživatele

No sice vůbec netušim proč to vlastně vzniklo, ale přišlo mi to téměř dokonalý. Jak řekla má ségra – Jo, to je přesně typ filmů, na který ráda chodím! :) Upřímně, váhám mezi 4 a 5*, chvílema mi to přišlo trošku přehnaný.. P.S: Angelino, jestli tohle čteš, fucking god (kristova noho), nažer se!! Byla jsem z tebe mírně nervózní. Ahoj. ()

-Knight- 

všechny recenze uživatele

Film s velkym potencialom, bohuzial nedotiahnuty do konca. Potrebovalo by to este aspon polhodinku zaujimaveho scenara a rezisera ktory by sa nenechal uniest vizualnymi efektami. Herca prvotriedny, efekty tiez, bohuzial, nestaci.. ()

SonG 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem leccos,ale takovou zábavu, akci, nereálnost ale zárověn cool ve všech směrech, sexy Angelinu Jolie, nápaditý příběh i dobrou pointu fakt ne....Výborné! ()

Carlossss 

všechny recenze uživatele

Běžte do hajzlu (nebo na Matrix) vy pseudointelektuálové, pro které Wanted nebylo dostatečně na výši. Tomuhle já totiž říkám akce v pravém slova smyslu. Málo řečí, plno šíleně - úchylných situací a jeden überkůl otloukánek, který všem nakonec nakope prdel! Tak to má být a Bekmambetov to ví moc dobře... Pro mě velice příjemné překvapení. ()

tufr 

všechny recenze uživatele

Na nic nemyslete! Koukňete se jak to Angelina napálí ladovkou do pendolina a jak sou na Moravě ještě hlubší propasti, než je Macocha s Punkvou dohromady a jen sledujte! Pak napiště stejný hodnocení jako já a je vše v naprostém pořádku!!!Timur je prazvláštní režisér!!! ()

ilemas odpad!

všechny recenze uživatele

To je film pro debily nebo co? A tak vysoké hodnocení. Můj instikt mě opět nezklamal. Dlouhá léta jsem se tomuto filmu vyhýbal, až včera v dobré náladě navrátivší se z kina z Everestu s petkou burčáku sedl k tv a zkusil se na to podívat. Už v prvních minutách jsem to chtěl vzdát, nakonec jsem vydržel do druhé reklamy a znechuceně pak tv vypnul. neustále se nestačím divit, jaké kraviny se točí a ještě s takovým hereckým obsazením, to mě hlava nebere. ()

ZoltanCZ 

všechny recenze uživatele

Zábava až na prvním místě, jako by si řekli tvůrci Wanted a v čele s Timurem Bekmambetovem natočili snad nejlepší oddychový akčňák za poslední dobu. A že má primitivní scénář? No a co, hlavně že má svižnost, skvělé vizuální efekty, dobré herce (proměna McAvoye ze sráče do největšího killera široko daleko je prostě mazec) a hlavně vůbec nenudí. 8/10 ()

johny89 

všechny recenze uživatele

Velmi nabitá podívaná.. začátek super, střed filmu taky (hlavně ta část co se odehrává na Moravě) ale ten konec mě zklamal... nic co bych nečekal, ti špatní byť sou ve stavu cca 7 na 1 (resp 6 na 2) prohrají, zázračná kulka obletí pravidelný kruh a záporáci jsou rázem mrtví.. Chtěl sem dat 5 hvězdiček, ale po tom konci ustupuji na 4, přesto doporučuju ()

Morloth 

všechny recenze uživatele

McAvoy je téměř stejně sexy jako Jolie. Freeman je zase chytrej jako opice a všichni mu to budou žrát. Kulky létají zběsile kolem krásných i ošklivých hlav a sem tam se do nich i podívají. Bekmambetov vytvořil zběsilou jízdu, která však ztrácí na síle ve chvíli, kdy herci otevřou papulu. Ano, dobře se na to kouká, má to extra, možná až extra-extra, cool souboje, honičky a srážky, ale... Je tu jedno ale, příběh je překombinovaný a přitom provařený, plochý a nezábavný. To co jsme viděli již tisíckrát, poslepováno, vytuněno a natočeno. Plus zbytečná, alespoň pro mne, závěrečná otočka v ději, která má působit cool, ale snímek dosti potápí, protože se snaží naroubovat poučení někam, kde být nemělo. U Matrixu to fungovalo, tady mi to výsledný dojem kazí. Závěr? Dobře se na to kouká. Dobře se u toho nemyslí, ale to je jářku vše, co s tím můžete udělat. ()

Jango_Fett 

všechny recenze uživatele

Nějak jsem nepochopil některá vysoká hodnocení a nadšení z filmu. Stejně tak jako jsem nepochopil jak dokáží lítat kulky dokola nebo za sloupy. Nevím jestli se má jednat o novou generaci akčňáren ve kterých už musí být akční věci ještě přehnanější. Například v Die Hard jsou taky kousky, které ve skutečnosti neuděláte, nicméně tomu pořád člověk ještě uvěří, tohle už ale zavání uchylností. Člověk si pak řiká, jestli to autor opravdu myslí vážně nebo jen paroduje akční filmy. Pokud někdo tvrdí že je tam Angelina sexy tak už musel teda hodně klesnout, mě tady naopak připadala jako z koncentráku, je vidět že jí ty dětičky dávaj pěkně zabrat. Jediné plus má snad zajímavý příběh a dějový zvrat a samozřejmě Morgan Freeman. ()

HappySmile 

všechny recenze uživatele

Wow, tak tohle jsem nečekala. Zezačátku hodně dobrá komedie, pak se to "zvrhlo" v suprovou akční honičku, u které už zůstalo. Propracované efekty a akčňárna, jak má být - to je tenhle film. Konec byl brilantní. ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Skupina tkalců po staletí hledá pod lupou chyby tkalcovského stroje v plátně, převádí je do binárního kódu, ze kterého jim dalším převodem vyjde jméno náhodného člověka na odstřelení. Vskutku céčková záležitost. Kulky létají obloukem, to se dá zkousnout. Gil Grissom by se hodně navztekal. Skákání přes mosty, střílení z auta vzhůru nohama, i ta Lada ve 150 km/h, to se všechno dá. Ve sprintu přeskočit sto metrů mezi budovama, to se už nedá zkousnout. Vylézt z Pendolina po pádu do propasti, to se nedá. Jedna kulka obletí přesný kruh a zabije já nevim... osm lidí, to se taky nedá. Prostě to vypadá trapně (pokud to nedělá Chuck Norris nebo před patnácti lety Steven Seagal). Na druhou stranu je to moc pěkně technicky odpracované a McAvoy je sympaťák. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Střílení za roh je blbost, stejně jako mnohé další scény z tohoto filmu. Například to, že váš život řídí tkalcovský stav, je asi největší úlet. Ale když vypnete mozek, unese vás bezva akce a napětí. Zahraje si zde i Pendolino, bohužel, opět ve scéně, která je jinak dost stupidní. Natočeno pro podívanou a efekt, nic víc, nic míň. Zaujalo mě také, že Wesley vcházel na hrad Pernštejn, ale po střihu se ocit na nádvoří hradu Křivoklát :-) ()

lekr 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně cool akční jízda, která mě doslova zarazila do sedačky. Talentovaný režisér Timur Bekmambetov dokázal neoriginální zápletku odvyprávět naprosto originálním a úžasným způsobem s využitím moderních prostředků, které snímek odlišují od běžné akční produkce. Obsazení jednoznačně vévodí James McAvoy, jenž zde skvěle propojil svůj charakterní um s akcí, Morgan Freeman je jako vždy dokonalý a Angelina Jolie je zde neuvěřitelně sexy, i když její postava, ačkoliv se o ni opírala celá reklamní kampaň, je celkem upozaditelná. Celkově se ale jedná o stylovou žánrovku, kterou nám pan režisér ukázal, jak se dělají moderní akční filmy. Jen tak dál! ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Thriller zcela jasně prosazující dobré efekty a slušný výdělek. Je to skutečně akční podívaná od začátku do konce, vyšperkovaná o hvězdy typu McAvoye a Angeliny Jolie. Co se týká obsahu a některých scén, pak je to samozřejmě místy ujeté a dějové nudné, ale je to akční. Kolikrát se Angelině poštěstí honit Pendolino žigulikem ? ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Já sice namám zrovna v oblibě "akční střílečky" , ale tohle se mi líbilo. mělo to svůj originální příběh, nápad a i trochu morálních hodnot- což se dnes ve filmech moc nevidí. Herci sou super, ale to co mě dostalo asi nejvíc byla kamera a prostředí. Prostředí hradu- základny bratrstva mě fakt dostalo...(prostě místo, kde je úplně všechno od mini léčivých bazénků po místnost s mrtvýma krávama/prasatama). ()

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad a přehnané efekty. Na těchto dvou entitách film staví. Samozřejmě někdo to vidí právě opačně, ale pravdou je, že mě ty efekty moc nebavili. Jo líbili se mi ve scéně, letící kulky úplně na konci, jinak ale ne. Po téměř 3/4 filmu sem zažíval podprůměrný zážitek, tolik mě to nebavilo, čekal jsem víc. V okamžiku (SPOILER:................ zrady.................. KONEC SPOILERU) ... to film trochu vytáhl, ale i tak to byla bída. Hudba mi tu docela sedla, což jsem od Elfího muže nečekal. Jinak celkem jsem se zasmál u pendolína v horách. 45% ()

Gee.Rocks 

všechny recenze uživatele

Úžasná Angelina, úžasná akce, napínačka... Celou dobu jsem byla na vážkách, jestli je ta Fox vlastně dobrá nebo špatná. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Timur Bekmambetov proste vie, ako natocit perfektny film /Denni Hlidka, Nocni Hlidka ......./ a skusenosti uz predsa bolo kde zbierat. Film sa inspiruje Matrixom, to mi vobec nevadi, ale Bekmambetov vladne skusenou reziserskou rukou a ponuka vyborny scenar, pribeh, herecke vykony /vedie Freeman/. K tomu vsetkemu este tony akcnych scen, ktore si ako akciechtivy divak vychutnavam naplno. Plus kopa znamych tvari ako McAvoy, Angelina Jolie len potesi. Nadhera, dalej nemam slov : 95 % ()

Související novinky

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

21.08.2013

To je rozhodně odvážná představa. Studio MGM se už nějakou dobu ohání plány natočit novou verzi Ben-Hura. Nepůjde však o remake slavného filmu z roku 1959 (těžko můžete překonat totální klasiku,… (více)

Matthew Vaughn v tajných službách

Matthew Vaughn v tajných službách

28.03.2013

Poté, co nečekaně přenechal režii X-Men: Days of Future Past Bryanu Singerovi, spekulovalo se o skutečných důvodech tohoto kroku. Jedna verze jej spojovala se Star Wars: Epizodou VII, ale jak už… (více)

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

20.06.2012

Timur Bekmambetov horlivě propaguje svůj historický akční horor Abraham Lincoln: Lovec upírů a na tiskových konferencích se ho novináři často ptají na dlouho slibované pokračování komiksové adaptace… (více)

Keanu Reeves trénuje na samuraje

Keanu Reeves trénuje na samuraje

20.11.2009

O filmu 47 Ronin už jsme kdysi dávno psali, ale pak bylo ticho a vypadalo to na jeden z projektů, které se nakonec nedočkají realizace. Zdá se však, že to studio Universal s napůl legendárním, napůl… (více)

Reklama

Reklama