Reklama

Reklama

Hlavní účetní Wesley Gibson je mladý sympatický muž, jen se mu v životě příliš nedaří. Deptá ho tlustá šéfová, přítelkyně je mu nevěrná, a navíc trpí záchvaty panického strachu, kdykoli se dostane do stresové situace. Jednoho dne se za dramatických okolností Wesley od tajemné Fox dozví, že je synem jednoho z nejlepších zabijáků tajného bratrstva bojujícího za vyšší dobro. Shodou okolností ho ale nedávno někdo zavraždil. Wesley svého otce nikdy neviděl a historce o tom, čím se zabýval, zpočátku moc nevěří. Okolnosti a působení krásné a tajemné Fox jsou ale silnější. Vstupuje tedy do řad prastaré organizace Fraternity, vedené záhadným Sloanem, který Wesleyho přesvědčí, že je zrozen k tomu, aby byl jedním z nich. Absolvuje náročný a naturalisticky pojatý výcvik, při kterém se přehlížený beránek změní ve vlka, který v něm vždycky číhal. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 738)

dezorz 

všechny recenze uživatele

Wanted chce byt drsnym, kultovym filmom. Chce byt filmom na okraji moralky, skaredym, vrazednym, bezcitnym. Oslavou profesionalneho zabijaniia. Zaroven chce byt filmom so slusnym rozpoctom a slusnymi trikmi. Lenze tieto dve veci zladit nejdu. To, co sa da v komikse za par supov - kaslat na moralku a vrazdit si zo zabavy s ksichtom eminema a v kostyme macacej zeny s tvarou hally berry - to v takomto velkom filme nejde. Respketive ide, ale iba nelogickou obklukou. A tak posledny skotsky lekar vrazdi so zabavy ale tvari sa, ze vrazdi pre vyssie dobro. Nik mu neveri, ale inac nasytit vlka a nezabit kozu nejde. Len tak, nejasne, neurcite, zle.Hollywood v tomto ma slusnu prax. Ked som J. Cusackovi v jednoduchej komedii Grosse Pointe Blank veril, ze je v podsate slusny clovek s jedinou chybou, ze je moralne flexibilny a dokaze bez problemov stlacit kedykolvek kohutik, tak hl. hrdninom s wanted to neverim. Ti su len sucasnym hollwyoodskym nepisanym kodexom nuteni byt moralne flexibilni, v skutocnosti su prehnili. Skoda, vecna skoda takych a inych logickych dier, inac by tento rusky spinavy matrix mohol ist na plne gule. Takto ide len na gule 10 nasobne spomalene. NMozno raz, ked ho bekmabetov natoci doma, ale len niekde v EU, tak to dopadne lepsie. Takto amaerika opat raz zozrala pribeh a ponechala efektne pozlatko vyocujucej sa stylovosti. ()

delaware 

všechny recenze uživatele

Nevím. Stává se to málokdy, ale vážně vůbec nejsem rozhodnutá, jak Wanted hodnotit. Na jednu stranu mě nereálné scény (jako například vlak, přežití jeho pádu z mostu, volný pád hlavního hrdiny stojícího při něm snad na svém pravém otci atp.) téměř pobuřovaly, na druhou stranu i docela pobavily, ale nějak jsem sama nepochopila, jestli to měl být účel. A o to mi jde. Jestli se jedná o záměr natočit komediální absurdní akčňák, skoro parodii, dávám 4 hvězdičky, kdyby mělo být všechno myšleno seriózně (jak to taky určitě někteří návštěvníci kin chápají), zbydou jen 2. Bylo mi divné, proč se z celého sálu směju jen já a pár mých kamarádů. Kromě uvedených sporných scén, automobilových honiček, které mě příliš neberou, stejně tak jako Angelina Jolie, se ve Wanted dá nalézt jistě i něco kvalitního, povedeného. Třeba kamera, zaměření na detaily, jednoznačně efekty, triky. A šéfová Janice se svou koblihou. Prozatím ***, uvidíme, jak se mi to ještě rozleží v hlavě... ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Až se mě někdy někdo zeptá, co znamená slovo "cool", nic mu neřeknu a pustím mu Wanted. Bekmambetov totiž stvořil takovou vizuální a akcí nabitou pecku, až se mi z toho zakřivily panenky. Je pravda, že příběh trochu pokulhává a mytologie o tkalcích je u mě WTF roku, ale o to tu ani tolik nešlo. Tady šlo v prní řadě o akci a cool look, což se taky povedlo. A fuckující Freeman se taky jen tak nevidí. 85%. ()

shyster 

všechny recenze uživatele

Je to tedy jen o fous - 70%. Přesto to musím dát jako ocenění originality Timura, který dokáže každý záběr okořenit nějakou tou vychytávkou. Jinak příběh nápadně připomíná osudy Nea z Matrixu, i tak ale James McAvoy nezapadl a jeho přerod z nuly v zabijáka je uvěřitelný. ()

Petoss1 

všechny recenze uživatele

Po prvých 15min. som myslel že odpadnem a chcel som to vypnúť, no nejako som sa premohol. Pre všetkých toto nieje, nieje a ešte raz nieje realistický film! Je natočený netradičným štýlom rusa Bekmambetova. Pochopil som to a ďalej som sa tým už nezaoberal a nevadilo mi to pretože do tohto diela tento prvok pasuje. Áno dalo by sa polemizovať prečo je to tak, prečo sa dajú muchám odstreliť krídla, prečo sa projektily vo vzduchu zrazia, ale musím uznať že na všetky tie nezmysly (a to zbožňujem zbrane!) sa skutočne dobre pozerá. Krásne spomalené efekty, dobrá hudba, herci tak akurát (hlavne James McAvoy ma prekvapil) a všetok ten guľáš sa pekne premiešal v mojej hlave a mal som z toho taký dobrý pocit že som si hneď musel siahnuť po mojej obľúbenej TT33. Je mi jedno, čo kto na tento film hovorí seriem na to. Wanted mi urobil príjemný večerný zážitok. 80% ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Vizuální brutální lahůdka, která nerespektuje zákony fyziky, ale má takový akční náboj, že se může jít realita vycpat. Zajímavý příběh s pár zvraty, skvěle zahraná ústřední postava, skvělé akční scény, zajímavé automobilové honičky, je toho dost, co stojí na Wanted za to. Škoda jen lacinější trikových efektů a toho, že Angelina nevypadá sexy, ale spíše jako vyschlá křížala :). ()

selviskhed 

všechny recenze uživatele

"Na vlka se ovce neposílají." Vědci v CERNu začnou za pět dní připravovat srážku dvou elektronů při rychlosti blížící se rychlosti světla. O pokusu říkají, že "je to asi jako kdybyste odpálili z každé strany Atlantiku jehlu a chtěli, aby se uprostřed cesty srazily". Když je možné udělat tohle, tak nemůže být problém někomu sestřelit kulku. Haha. Nelíbí se mi chování soupravy Pendolino na mostě (některé fyzikální zákony je nakonec třeba respektovat) a taky s tím, že scénář se snaží až moc křečovitě o to, aby nás zmátl. Když znáte pointu a ohlídnete se zpět, zjistíte že se dělo až moc divných a nepochopitelných věcí. Úplně na tom tuším, že komiks bylo třeba zpresovat a vznikl scénář, kterej vypadá tak jak vypadá. Jinak všechno to zoomovaní, oddalování, zpomalování, přetáčení zpět a zrychlování je úplně super. Krom hrátek s obrazem tady take máme samozřejmě analogické triky se zvukem a potud jsou obě nominace za zvuk (včetně té pro našeho Petra Forejta) pochopitelné. Jo, ve většině případech by něco takového stačilo na jasných pět hvězd bez dalších otázek, ale scénář se mi zdá tak vykonstruovaný, úmyslně zavádějící a policie je tady tak hrozně bezzubá, že nemůžu (nejde mi o přitom o všechny ty fantastické postřehy z imdb, jako že Bratrstvo muselo vynalézt před tisíci lety typ kódování, který se začal užívat až v roce 1986 nebo že zadání slov Wesley Gibson bez uvozovek do googlu vám nemůže vyhodit nula výsledků.). Bekmambetov je režisér, kterého stojí zato sledovat. Režiséři kteří vyrostli na tvorbě reklam a hudebních klipů jsou mi velmi sypatičtí. Ale scénaristé svou práci dost nezvládli. Wanted není Matrix ani Klub rváčů, ikdyž k oboum dílům odkazuje. A taky na mě samozřejmě moc nepůsobí ta cesta na exotickou Moravu. Nevím co je ne ní exotického. Mě příjde úplně obyčejná:) ()

Aelita 

všechny recenze uživatele

To se to panečku nacvičuje zabijáctví a jiné fajnovosti, když je k dispozici karbonitová zálivka pro zahojení bebíček! Hotové IDDQD. Jinak s tou látkou jsoucna, kterou tká osud ... Pokaždé se najde někdo chytrý, kdo začne vykládat, co ten osud nakecal, a z toho pak jsou zcela zbytečná vlnění. Proto je lepší místo pěstování a zacvičování supermanů všech možných druhů bez rozdílu znaménka tyto supermany nelítostně likvidovat ihned pří narození, čímž se dost brzy dosáhne zlaté rovnovážné průměrnosti a tím i úplného klidu a možná nakonec i zastavení v nirváně. IMNSHO. ___ P.S. K dichotomii výběru: Pokud je Osud otec, Náhoda matka a Život vychovatel, pak tu máme ve skutečnosti tritomii a s tou si člověk, který se dokáže poučit z vlastních chyb a všímá si jistých synchronicit, které 99,8% lidí označuje za kauzalitu neboli příčinu a následek, si nakonec poradí tak, že začne zaujímat vše řešící postoj Nobody cares nebo I don't give a fuck nebo Buď jak buď, jen ať je hlavně zábava ... anebo naopak klid. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Akce dobrá, herci také, ale vše sráží opravdu gigantická míra vulgarit. Nebýt toho, přidal bych jednu hvězdičku. 70% ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Skvělé efekty. Z efektů jsem byla nadšená! Výkony také celkem ušli ale jinak je film o ničem. Vůbec mě nezaujal. ()

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Wanted nabízí stylový způsob provedení, uvěřitelný přerod ňoumy v drsňáka roku v podání Jamese McAvoye, příběh prodchnutý osudovostí a Bekmambetovu šílenou zálibu v automobilových prostocvicích alá Sped racer. Fakt! A vůbec to není směšné, nepočítám-li úmyslně humorné chvilky bezbřehé nulovosti Wesleyho Gibsona před setkání s tajemnou, potetovanou ženštinou, což mu změní život radikálně a nám přinese čistou akční zábavu, jež oplývá neskrývanou brutalitou, kterou si Bekmambetov přivezl spolu s Konstantinem Chabenskijm z Ruska. ()

ifa 

všechny recenze uživatele

Dejte pokoj s fyzikou! Sbalte si ergonomické klávasnice a nepřátelé pomažtě burákovým máslem a pak odpalte na měsíc společně se zbytky chrupu. Žádný med kolem pusy. Akce s velkým A. Nejlepší kinozážitek od Společenstva prstenu a další obývákové projekce stejně dobré, pokaždé najdu nový prvek, který mi předtím unikl. Sebeironizující roztomilý James a suveréní Angelina nehrají, ale jsou. ()

Lopic 

všechny recenze uživatele

Já sem byl víc než spokojen. Je pravda, že příběh zde byl tak trochu ve vedlejší roli a zobrazení násilí bylo už možná až trošku moc živé. Ale tolik režíjních vychytávek sem už hodně dlouho neviděl. S tak malým rozpočtem dokázal Bekmambetov hotové zázraky. Akorát teda pendolíno v rokli už bylo trošku moc. James McAvoyovi roli dokonale sedla a Angelina Jolie dokázala, že ještě nepatří do starého železa a po 5 letech mi zas dokázala, že může být neskutečně sexy. I když sem napsal, že o příběh tolik nejde, tak několik závěrečných zvratů bylo super a ani mě nenapadlo, že to takhle dopadne. No a sem docela zvědavej o čem chtějí tvůrci natočit druhý díl. ()

cubajz 

všechny recenze uživatele

totální námrd!!! Další velice povedená komixová akčňárna, která mě nadobro přikovala obrazovce - po první scéně si jsem totiž řekl jen něco jako "no do piči" a do konce filmu jsem od toho neodtrhl oči. Úmylsně nadnesené nápadité přestřelky, adrenalinové honičky v autech, výbuchy, brutalita, krev, vtip, Angelina a hlavně nepřekonatelná Bekmambetova vizuální stránka - z těch efektů bych si ho fakt nejradši vyhonil, zatajoval se mi dech a hodí se na ně cirkusácké motto "přistupte blíže a spatříte nevídané" - nezbývá než zatleskat rusákově umu a pustit se tento nářez co nejdřív znovu... ()

nithiel 

všechny recenze uživatele

Teda, takhle nám rozmlátit jediný pořádný vlak:o)). Wanted mě bavil od začátku až dokonce a nijak mi nevadilo, že kulky létaly do zatáčky. Všechno se stalo tak jak mělo, kamera byla výborná a Morgan Freeman ještě chartismatičtější než obvykle. Jen mě trochu naštvala prvoplánovitost v jedné scéně. Angelina Jolie nosí v celém filmu výhradně kalhoty, Jen ve scéně, kde řídí auto nohama z přední kapoty, má šaty a McAvoyovy se taknaskýtá jistě zajímavý pohled :-))) ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

637. hodnocený film: Dokoukal jsem tenhle fil předevčírem a musím říct, že je to další pecka roku 2008. Vynikající akce, i když někdy hodně přitažená za vlasy, ale k tomuhle žánru to patří. Vynikajcící práce kamery a střihu. Herecké výkony jsou na hodně slušné úrovni, ale co je na tomhle filmu asi nejpřitažlivější, tak to je příběh a právě práce kamery. Příběh je sám o sobě hodně slušný, když seznam budoucí obětí Bratrstva udává přednastavený rytmus tkalcovského stavu, který vyšívá jedno jméno za druhým a Bratrstvo pak následně koná. 5* je asi pro tenhle snímek moc, ale 4* se mi zdají za tenhle nápad málo. 5* ()

bukowski83 

všechny recenze uživatele

Akce, nakládačka, lázeň, akce, mrtvoly, lázeň, akce Pendolíno na kaši, lázeň, akce, krysí petardy a konec!No asi dobrý, jestli to teda má být jen o té akci? ()

Související novinky

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

21.08.2013

To je rozhodně odvážná představa. Studio MGM se už nějakou dobu ohání plány natočit novou verzi Ben-Hura. Nepůjde však o remake slavného filmu z roku 1959 (těžko můžete překonat totální klasiku,… (více)

Matthew Vaughn v tajných službách

Matthew Vaughn v tajných službách

28.03.2013

Poté, co nečekaně přenechal režii X-Men: Days of Future Past Bryanu Singerovi, spekulovalo se o skutečných důvodech tohoto kroku. Jedna verze jej spojovala se Star Wars: Epizodou VII, ale jak už… (více)

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

20.06.2012

Timur Bekmambetov horlivě propaguje svůj historický akční horor Abraham Lincoln: Lovec upírů a na tiskových konferencích se ho novináři často ptají na dlouho slibované pokračování komiksové adaptace… (více)

Keanu Reeves trénuje na samuraje

Keanu Reeves trénuje na samuraje

20.11.2009

O filmu 47 Ronin už jsme kdysi dávno psali, ale pak bylo ticho a vypadalo to na jeden z projektů, které se nakonec nedočkají realizace. Zdá se však, že to studio Universal s napůl legendárním, napůl… (více)

Reklama

Reklama