Reklama

Reklama

Hlavní účetní Wesley Gibson je mladý sympatický muž, jen se mu v životě příliš nedaří. Deptá ho tlustá šéfová, přítelkyně je mu nevěrná, a navíc trpí záchvaty panického strachu, kdykoli se dostane do stresové situace. Jednoho dne se za dramatických okolností Wesley od tajemné Fox dozví, že je synem jednoho z nejlepších zabijáků tajného bratrstva bojujícího za vyšší dobro. Shodou okolností ho ale nedávno někdo zavraždil. Wesley svého otce nikdy neviděl a historce o tom, čím se zabýval, zpočátku moc nevěří. Okolnosti a působení krásné a tajemné Fox jsou ale silnější. Vstupuje tedy do řad prastaré organizace Fraternity, vedené záhadným Sloanem, který Wesleyho přesvědčí, že je zrozen k tomu, aby byl jedním z nich. Absolvuje náročný a naturalisticky pojatý výcvik, při kterém se přehlížený beránek změní ve vlka, který v něm vždycky číhal. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 738)

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Naprosto kolosální ptákovina. To jsem si zas jednou nic o filmu nezjistil a tentokrát to bylo ku škodě věci, protože jinak bych se tomu nejspíš vyhnul a nemusel tak tomuto oblíbenému filmu kazit hodnocení:-) V podstatě je to střelenej Matrix, kterej se bohužel neodehrává pouze v myslích hrdinů a v popisu žánr jednoznačně chybí položka "komedie". ... a beztak tím největším hrdinou je tady Pendolíno! ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Bekmambetov už pro mě vždy bude zmrd, který zkurvil Noční Hlídku, ale aspoň malinko si to zlepšuje tímhle počinem, který se mu povedl parádně. Akční, fantastická jízda, která popírá jakékoli fyzikální zákony a divák to celou dobu žere i s navijákem. Angelina Jolie v jedné ze svých nejlepších rolí. 80% ()

lakikaki 

všechny recenze uživatele

Matrix bez filozofovania a logiky, ale zato nesmierne zábavný. Akcia je zvládnutá na výbornú, hudba bravúrna (vysvetlenie prišlo až počas záverečných titulkov - Danny Elfman), James McAvoy sa týmto snímkom definitívne zapísal medzi hollywoodsku elitu (úplne oprávnene, avšak rozhodne nie len za Wanted), Angelina mi aj napriek značne vychudnutej postave pripadala nesmierne sexi a Morgan Freeman je väčší frajer než som si kedy myslel. Zopár nedostatkov Wanted určite má, ale bohato to vynahrádzajú neočakávané situácie, zaujímavé zvraty a hlavne bombastická akcia - niektoré scény mi doslova vyrážali dych a počas Wesleyho likvidačného behu som prežíval maximálnu možnú akčnú extázu. Kvôli veľkému množstvu vysokých hodnotení sa pomaly začínam cítiť trochu hlúpo, ale zatiaľ ma ani jeden letný (veľko)film roku 2008 nesklamal a Wanted nie je žiadnou výnimkou. Ale choďte na to, preboha, do kina... Bolo by fakt hriechom vidieť tento "nářez" len na DVDčku, alebo nedajbože vo fekálnej kvalite nejakého kinoripu. ()

Flynn 

všechny recenze uživatele

Když u toho člověk nepřemýšlí a neřeší že tohle by se stát nemohlo tak se u toho i docela pobaví a pokouká, a nebo si prostě vytvoří veselý náhled a příjemně se nasměje. Podívaná se povedla, efekty bych taky označil za zdařilé, osazenstvo filmu je taky gut, prostě taková akční pecka kterou musíte brát s rezervou a určitě se svkěle pobavíte... ()

Andre3000 

všechny recenze uživatele

Tak je to tu!!! Hodně dlouho jsem čekal až Wanted uvidím, protože jsem nějak promeškal kino. Zároveň je mi potěšením zhodnotit tenhle filmek. Slyšel jsem už kritiku na Angelinu i na samotný film, ale spíše jsem slýchal kladné ohlasy. Co se týče výkonu herců jsem spokojen, možná výkon Morgana Freemana byl takový na jedno brdo a nevýrazný. Přijde mi, že ať je hraje v Božským B., nebo třeba tady, tváří se pořád stejně - možná je až tak dobrý herec :-) . Mnoho akčních scén bylo hodně nereálných, ale otázkou je zda přistoupíte na to, že v tomhle filmu se to prostě děje a berete to jako fakt, nebo to odsoudíte a řeknete, že je to nemožné. Jako fanoušek bondovek a Matrixu samozřejmě beru tu možnost, že ve světě Wanted je to nějak možné, to bych potom musel odsoudit hodně dobrých filmů, kdybych řekl, že ne. Co bych tedy chtěl vytknout nejvíce? Možná fakt, že za celý příběh se toho zase tolik nestalo, možná je to tím, že Timur a spol věděli, že budou pokračovat minimálně dvě pokračování. Zhruba ve chvíli kdy jsem si myslel, že bude film tak v polovině jsem zjistil že zbývá posledních 15 minut filmu, takže to bude asi největší slabina. Pak také taková drobnost při vyobrazení východní Moravy, to si asi hráli na to aby to vypadalo dobře ve filmu a ne na to jak je to ve skutečnosti. Jinak ke kladům patří docela dobře provedené akční scény, aneb co v Matrixu, Mizerech a ostatních filmech ještě nebylo. Jamese McAvoie bych do téhle role opravdu netypoval, ale zhostil se jí opravdu dobře a stejně zdatně mu sekundovala Angelina. Každý nový film, se dnes už tradičně neobejde bez zvratů, ty z Wanted bych hodnotil kladně, filmu rozhodně neuškodily. Když bych tedy bral film jako celek, dostal by nějakých 75%, což bych moc novým akčním filmům nedal. ()

moviefreak 

všechny recenze uživatele

Priznam sa, ze mi to trosku pokazili vsetky tie trailery ale....Peckaaa, sice sa to podoba na vela filmov ale kazda akcna scena originalna...originalita to uz dnes moc nevydat v akcii... ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Velka skoda, ze dynamika uvodnej tretiny filmu nezostala zachovana, resp. ze film prestal ponukat nieco nove a tak mozno konstatovat, ze ide o priemerny akcnak, viacmenej kopirujuci Matrixovsku sablonu (ciastocne aj po obsahovej stranke), ktory po prvej tretine nema co ponuknut. ()

agathon 

všechny recenze uživatele

Chmjoooo.... Co dodat, ono střílet za roh by se šiklo, ehm. Je to tak přestřelené, až se vlastně nedá říct, že je to blbost. Ono totiž uplatňovat podobná měřítka, jde jen do určité míry, pak už se prostě buď nechá jeden unést, anebo nenechá. Já se nechal a i když to místy vážně bolelo, tak nemůžu říct, že mi to jako model "béčka" pro jedenadvacáté století nesedlo. Jen ta naháněčka pendolina v žigulíku být nemusela! ()

bouchy 

všechny recenze uživatele

Já mám filmy tohohle typu prostě rád, protože jsem na nich vyrůstal. Akce od začátku do konce, žádné zbytečné dialogy a filosofování o použitelnosti hovna. Pozitivní dojem navíc podtrhly povedené herecké výkony, ať už McAvoye nebo Jolie (tohle je vlastně vůbec první film, ve kterém jsem ji viděl... vždycky jsem ji bral jen jako partnerku Brada Pitta, která si k sobě stahuje sirotky ze zemí Třetího světa). ()

J0hny5 

všechny recenze uživatele

Sice moc nemusim přehnaný filmy, ale tenhle mě celkem bavil. Čekal jsem hodně málo a vlastně jsem ani netušil co čekat a kupodivu to nebylo zas tak špatný. Film se musí brát s hodně velkou nadsázkou, má svůj styl a po vizuální stránce je na co koukat. Angelinu Jolie moc nemusím, ale tenhle film aspoň pro mě aspoň o jednu hvězdičku pozvedla. Celkem slabší 4, 70%. ()

kvasiva 

všechny recenze uživatele

Parádní efekty a hvězdné obsazení. Jinak příběh stojí za prd musím podotknout. Jako pobavení pro dlouhý chvíle je to jako dělané :-) 3 * jsou tak akorát. A Angelina je fakt kost ! ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Snímek má v sobě něco, co nedokážu přesně definovat. Je to, jako holka co se vám líbí a vy přesně nevíte proč. Neni nejhezčí ani nejchytřejší, ale přesto vás něčim přitahuje. Určitě mě jen tak neomrzí. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Ak hľadáte nezabudnuteľné dialógy a napínavú drámu, potom si radšej pustite iný film. Ak však túžite po očarujúcich špeciálnych efektoch a energických akciách, Wanted by mal byť na vrchole vášho zoznamu. 7,5/10 ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Přehnaný, nelogický, hloupý, přeplácaný a vždy odpudivá Angelina Jolie. Ale taky kurevsky stylově natočený. McAvoyův komerční raketovej start. 5* a.k.a 90% ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Comics jsem nečel a ani moc neznám, od režiséra Bekmambetova jsem žádný předchozí film neviděl, jen jsem viděl ukázky na obě hlídky, takže jsem byl alespoň trochu připraven na to, co mám čekat, ale nečekal jsem, že to zdaleka nestačí. Největším plusem Wanted je scénář, který se neštítí sprosté mluvy a obsahuje několik povedených hlášek a dále samozřejmě Bekmambetova režie (nedovedu si představit, že by pokračování měl točit někdo jiný), která se s ničím nepáře a přináší nám hodně "eRkový" film, kde je headshotů, obzvláště na začátku a na konci docela dost i s patřičným krvavým efektem, hodně zpomalovaček a situací popírající fyzikální zákony. A James McAvoy si pomalu propracovává mezi přední hollywoodské herce, protože tady mu toho ztroskotance na začátku a ultrabadassmotherfuckera na konci zkrátka věříte. P.S. Rok 2008 i když je jen teprve v půlce mi dělá obrovskou radost, že i v dnešní politicky korektní době a ratingovým strašákem PG-13 se najdou filmy, které na to kašlou a i přes absenci logiky či něčeho jiného zkrátka pobaví (jako Rambo, Doomsday a snad i Death Race). Jen tak dál. ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Božská komiksová jízda se vším všudy. James McAvoy je naprosto výborný a jeho cynické komentáře s ním. Angelina Jolie je kočka a ještě k tomu jí role naprosto sedla a je v ní skvostná. Děj našlapaný, režie neokoukaná a efekty ... Po přečtení komiksu se mi to líbí naprosto stejně, neboť to má s původním komiksem společné pouze jméno hlavního hrdiny a klan zabijáků, který je ovšem také úplně jiný. Není tu brutální vraždění všech, žádné cestování mezi dimenzemi apod, čímž byl komiks tak zábavný, ale ve filmu je plno jiných úžasných věcí, i když je pravdou, že byla předloha pořádně vomrdaná do prdele, ale tentokrát mi to vůbec nevadí. je to naprosto neskutečná jízda. ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Wanted je kvalitní výplach mozku. Je drsně drsný, akčně akční a efektně efektní. Srovnávat lze snad s Denní hlídkou, k Matrixu jen s úctou vzhlíží a pokud si můžu dovolit ještě jedno srovnání, tak Bourne nepotřeboval tolik mrtvých a rozsekaných těl a přesto byl desetkrát napínavější a zábavnější. Jako oddechovka ideální, koukat se na to rozhodně dá. ()

Související novinky

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

21.08.2013

To je rozhodně odvážná představa. Studio MGM se už nějakou dobu ohání plány natočit novou verzi Ben-Hura. Nepůjde však o remake slavného filmu z roku 1959 (těžko můžete překonat totální klasiku,… (více)

Matthew Vaughn v tajných službách

Matthew Vaughn v tajných službách

28.03.2013

Poté, co nečekaně přenechal režii X-Men: Days of Future Past Bryanu Singerovi, spekulovalo se o skutečných důvodech tohoto kroku. Jedna verze jej spojovala se Star Wars: Epizodou VII, ale jak už… (více)

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

20.06.2012

Timur Bekmambetov horlivě propaguje svůj historický akční horor Abraham Lincoln: Lovec upírů a na tiskových konferencích se ho novináři často ptají na dlouho slibované pokračování komiksové adaptace… (více)

Keanu Reeves trénuje na samuraje

Keanu Reeves trénuje na samuraje

20.11.2009

O filmu 47 Ronin už jsme kdysi dávno psali, ale pak bylo ticho a vypadalo to na jeden z projektů, které se nakonec nedočkají realizace. Zdá se však, že to studio Universal s napůl legendárním, napůl… (více)

Reklama

Reklama