Reklama

Reklama

Hlavní účetní Wesley Gibson je mladý sympatický muž, jen se mu v životě příliš nedaří. Deptá ho tlustá šéfová, přítelkyně je mu nevěrná, a navíc trpí záchvaty panického strachu, kdykoli se dostane do stresové situace. Jednoho dne se za dramatických okolností Wesley od tajemné Fox dozví, že je synem jednoho z nejlepších zabijáků tajného bratrstva bojujícího za vyšší dobro. Shodou okolností ho ale nedávno někdo zavraždil. Wesley svého otce nikdy neviděl a historce o tom, čím se zabýval, zpočátku moc nevěří. Okolnosti a působení krásné a tajemné Fox jsou ale silnější. Vstupuje tedy do řad prastaré organizace Fraternity, vedené záhadným Sloanem, který Wesleyho přesvědčí, že je zrozen k tomu, aby byl jedním z nich. Absolvuje náročný a naturalisticky pojatý výcvik, při kterém se přehlížený beránek změní ve vlka, který v něm vždycky číhal. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 739)

Biggy 

všechny recenze uživatele

Vůbec teď nebudu hodnotit můj vnitřní vztah k hradu Pernštejnu, kde se tato hollywoodská pecka odehrála, ač z velmi malinké části :) nebo vůbec to, že minimálně 40% scén bylo odsud. Když jsem kráčel do kina s popcornem a láhví 7upu měl jsem pár obav, jak se povede kamera, příběh a jak si s tím vůbec všeobecně T. Bekmambetov pohrál. Po úvodní lehce vtipné inscenaci jsem překapivě napínavě hltal každou další část filmu a snažil se předpokládat co se stane dál. Přes lehce matrixovské akční scény, přes tvrdý výcvik až po lehce "erotické" momenty s krásnou A. Jolie se film přehoupl k nečekanému konci, který zároveň byl takovým, že bych trochu čekal i pokračování, ale moc to scénáristům nedoporučuji, protože tenhle pocit z filmu můžou u mnoha lidí jen zkazit. 4/5 ()

fars 

všechny recenze uživatele

Wesley Gibson je absolutni looser, co denne polika po kilech prasky na uklidneni. Neni si tak docela jisty kdo vlastne je, ale od toho tu je slicna Angelina Jolie, aby mu s tim otaznikem trochu pomohla. Nasleduje kolotoc svizne a napadite akce, drsny trenink pri kterem McAvoy neustale zmatene opakuje "what the FUCK?!", dalsi akce, a pak dalsi.. vubec je to docela nadupany film, a kdyz McAvoy v zaverecne akci totalne nasrany proskoci sklem, a za revu agresivni hudby strili obouruc jednoho parchanta za druhym, tak jenom cumite a rikate si "jo, to je machr..." Celych tech 110 min jsem se opravdu bajecne pobavil, takze bych to hodil tak na 85%, takova hranice mezi 4 a 5ti *. ()

Maty85 

všechny recenze uživatele

Novodobý akční film se vším všudy. Originální, svižný, perfektní efekty, dobrý herecký obsazení, v určitém bodě filmu překvapivý rozzuzlení a pořádná rána klavesnicí přes držku, co víc si přát.... ( snad jenom ta Angelina se mi zdála trošku pohublá, měla by přibrat :-)) ) 4* ()

messiah 

všechny recenze uživatele

Nablýskaná (půl hvězdy) a do jisté míry celkem zábavná (hvězda) totální blbina s pěkným obsazením (půl hvězda), destrukcí pendolina českých drah a naprosto úchvatným žigulíkem. Pokud se někdo chystá se na film nepodívat, o nic nepřijde. Na zabití času super. Víc nemám co napsat...štědré dvě hvězdy. ()

Googlak 

všechny recenze uživatele

Tak poviem to,že Angelinu som este takúto ako tu nevidel , ... Je ak vždy sexi a k tej akcii proste patrí, ... paradný film napumpovaný akciou,Dejje vpohode , ... Morgan je ako vždy skvely + tá akčna jazda na konci filmu je skvelá - BRAVO!! ()

Plangi 

všechny recenze uživatele

Řízná akční jednohubka, jejíž hlavní devízou je McAvoy se svým "I am sorry". Bohužel film kvůli svému přehnaně klipovitému stylu a bezduchosti vyšumí dřív, než byste řekli žigulík v pendolinu. ()

DominikV 

všechny recenze uživatele

Popcornovka, kterou lze vidět vícekrát. Sexy Angie, sympatický James McAvoy, slušné akční kousky a nářezová hudba Danny Elfmana. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Další ze supermanských příběhu o hrdinovi, který zachrání svět, i když na začátku je to ten nejušlápnutější uředníček v bezejmenném boxu uprostřed obrovské místnosti anonymní firmy. Jako ženy sní o tom, že potkají krásného milionáře, tak muži čekají okdud se vynoří Angelina Jolie. Wanted je prostě pohádka pro frustované low-class managery, protože kdo by nechtěl poslat svou šéfovou do pr... a jít dělat téměř nezranitelného zabijáka. Takže to teď večer před obrazovkou může vypadat takto: Dobře miláčku, pustíme si Pretty Woman, ale hned potom Wanted. Rovnováha MUSÍ být zachována. ()

Blackros 

všechny recenze uživatele

Angelina Jolie v hlavních rolích akčních filmů většinou není ani průměrná, ale tento film mě mile překvapil. Nakonec to vyžíračka Matrixu nebyla, a herecké obsazení mi sedlo. 85% za odvážné zpracování a herecké výkony. ()

emo 

všechny recenze uživatele

Vcelku efektná a vizuálne veľmi úchvatná zábavka, v ktorej však forma nekompromisne valcuje obsah... Aj napriek americkej prdoukcii, hviezdnemu obsadeniu a skvelým efektom som si všaki Bekmambetovove ruské Hliadky užil predsa len o niečo viac... ()

Demon.N 

všechny recenze uživatele

s do krve odřenými bradavkami Angeliny 3...slátanina, kterou zachraňuje vnadnost Angeliny, akce a občasné záchvěvy McAvoye... a taky Nine Inch Nails...jinak by to skončilo s Timurem a jeho partou bledě... ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Wanted postrádá jakoukoliv logiku a je to vlastně strašná hloupost. Ale je to stylový a drsný biják! Jsou tam zatáčející kulky, sekáč James McAvoy a pendolino mezi skalami! 4 hvězdy. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Ach jo!  Čo to zase za tému sflmovali !!!!???? .... Kopec technických kúskov ..(dráhy strely)... chladný Freeman, ... obutulinovana Angelina a naivný McAvoy. Ten bol rozhodne lepší v Pokání (a to nezabúdam na Posledného škótskeho kráľa), ale .. toto ... mm .... nie .. nemusí.... . Akčne role mi na tomto hercovi akosi nesedia.  Zase jeden humbuk v snahe zarobiť tvorcom prašule a ľudia im to žeru a žeru a žeru ... slabé tri b.  ()

TomPrusik1 

všechny recenze uživatele

Wanted je především o akci. O digitální akci jakou jsem dlouho neviděl (naposled asi u Gravitace). Dostávali mě SLOW momenty, kdy letěla kulka a krásně proletěla hlavičkou a nechala po sobě loužičku krve. A takových situací je tu hafo. Není nouze o fajnové přestřelky, kdy se srazí dvě kulky proti sobě, o rychlé ježdění v rychlých auťácích a spoustu dalších momentů, nad kterými kroutíte hlavou, kam až technika zašla.Sledování této akční podívané v televizi bylo jako přerušovaná soulož, když prostě museli film přerušit řadou reklam (na BB Cream, Vodafone a prací prášek Rex), které zrovna museli přijít v tom nejlepším. Ach jo. Každopádně Wanted má všechno, co má správný akční film mít. Co mu ale chybí, je nějaký ,,alespoň trochu chytrý" příběh. Celé je to totální klišé o chlápkovi, co se zaplete k agentům a má za úkol odstranit chlapíka, co mu zabil tatíka. Nebít trochu originálnějšímu konci, asi bych zůstal u 3 hvězd. Film se také snaží být vtipný, ale u mě neuspěl. Teda uspěl. Ale smál jsem se spíš věcem, které neměli být vtipné. Třeba konci, co připomínal trochu Star Wars (nechci ale spoilovat, důvtipný člověk po shlédnutí pochopí), nebo plakátům s Vašíkem Klausem v moderním pendolinu ČD. Tak to taky někdy je. Ale pokud budete ignorovat příběh a necháte se svést akční jízdou a sexy Angelinou, tak se vám film bude líbit. 70% ()

FrankSusta 

všechny recenze uživatele

No ty vole! Tak to byla síla! McAvoy hraje naprosto fantasticky, stejně jako Angelina Jolie nebo Morgan Freeman. Zpočátku mi to připomínalo Klub rváčů (pracuje v kanceláři a štve ho život). Po vizuální stránce naprostá špička. Dle mého názoru snad lepší než Matrix. Po příběhový stránce... je to zkrátka takový typický akčňák - až na ten začátek, jak jsem říkal. . . A ještě jedna otázka; napadlo někoho, kolik neviných kolemjdoucích během toho jenom kvůli partičce tadytěch ***** zemřelo? Ne? --- pardon, nechal jsem se trochu unést.                   Jinak super film, čtyři hvězdičky. ()

Aquarius 

všechny recenze uživatele

Pekná sympatická vykrádačka. Taký matrixovský Fight Club. Alebo naopak? Tie "kulervoucí" scény moc nefungovali a moje varlátka nehnuli ani chlpom (paradoxne asi najviac ma dokázala rozpumpovať otravná anorektická šéfka šťukajúca zošívačkou). Asi sa na tom podpísalo aj to že som pred tým videl Speed Racera a deň pred tým Casshern. Angelina je prekvapivo znesiteľná. Celkový príbeh sa mi prekvapivo celkom páčil. Keby že je Wanted v modrých číslach a všetci by nadávali aká je to blbosť, tak mu tie štyri hviezdičky zo solidarity dám. Ale však je to jedno. ()

zorro 

všechny recenze uživatele

Konečně jsme se dočkali od Timura Bekmambetova pořádné akce. Doufám, že mu tak to filmy budou šlapat dál. Celý film je na 80%, ale pak příjde závěrečná řež a hodnocení se posouvá nahoru.. ()

KatanaCZ 

všechny recenze uživatele

Další film, na který se vyplatí zajít do kina. Nevím jestli by mě tento snímek sebral tak jak sebral, kdybych se válel doma na posteli a koukal kde co lítá. Je to opravdu vydařená podívaná, se spoustou akce, dobrým příběhem a parádními hereckými výkony. Opravdu to stojí za ty prachy....a to jsem se bál, protože filmy od Timura Bekmambetova zrovna nevyhledávám, spíše naopak. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Zběsilý akční nášup o prosťáčkovi, který se dozví, že jeho táta byl super špion, který byl ale nedávno zabit a jeho povinností je se pomstít. Je však třeba se vycvičit, k čemuž má po ruce krásnou Angelinu Jolie. Je však vše opravdu tak, jak se zdá? Vizuálně naprosto šílený, ale také výtečný akčňák, který jsem snad ještě nikdy neviděl. Skvělé herecké trio, parádní akce, suprové střihy. Snad jen Angelina v žiguliku dohánějící pendolíno je už i na mně moc. Nebýt přeci jen spíše nudných kecaných scén, bylo by to 100 %. Ale i tak nádhera. ()

czejny 

všechny recenze uživatele

Připoutejte se a jedem! Bekmambetov vystřelil kulku, která obletěla celý svět, smetla kdejakou akčňárnu vyplozenou v posledních letech a navíc se trefila do toho správného místa. Tím místem nebylo nic jiného než oči, protože ostatní smysly snad u tohoto filmu nehrají roli. Kdo by ještě chtěl zapojit mozek a spojit si něco do souvislostí, ať to také radši nedělá. Je tam sice nějaký náznak souvislostí, které vám zamotají hlavu, ale že by to bylo něco světoborného á la Matrix nebo jiný kult se říci nedá. Logických nesrovnalostí bychom se nedopočítali, ale proč nepřistoupit na to, že chvílemi je někde něco anglicky, někde něco rusky, že český Žigul dojede Pendolino, atd. James McAvoy se čím dál tím víc stává hercem, který v mých očích sklízí uznání. Jeho výkon nebyl vůbec zastíněn takovými esy jako Angelina Jolie nebo Morgan Freeman. K pořádnému akčnímu snímku patří i pořádná muzika a ta ve Wanted nechyběla. Naopak ve mne rozproudila krev tam, kde to bylo přesně třeba. Bekmambetov odvedl velice dobrou práci a ta práce se skrývá i v tom, že jsem byl bez problému ochoten přistoupit na jeho hru, dokázal jsem popřít na určitou hranici ty otázky "Proč?" a "Jakto?". Timure jen tak dál, klíďo píďo si zajdu i na další tvojí akčňárnu, protože ty to máš v krvi. ()

Související novinky

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

21.08.2013

To je rozhodně odvážná představa. Studio MGM se už nějakou dobu ohání plány natočit novou verzi Ben-Hura. Nepůjde však o remake slavného filmu z roku 1959 (těžko můžete překonat totální klasiku,… (více)

Matthew Vaughn v tajných službách

Matthew Vaughn v tajných službách

28.03.2013

Poté, co nečekaně přenechal režii X-Men: Days of Future Past Bryanu Singerovi, spekulovalo se o skutečných důvodech tohoto kroku. Jedna verze jej spojovala se Star Wars: Epizodou VII, ale jak už… (více)

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

20.06.2012

Timur Bekmambetov horlivě propaguje svůj historický akční horor Abraham Lincoln: Lovec upírů a na tiskových konferencích se ho novináři často ptají na dlouho slibované pokračování komiksové adaptace… (více)

Keanu Reeves trénuje na samuraje

Keanu Reeves trénuje na samuraje

20.11.2009

O filmu 47 Ronin už jsme kdysi dávno psali, ale pak bylo ticho a vypadalo to na jeden z projektů, které se nakonec nedočkají realizace. Zdá se však, že to studio Universal s napůl legendárním, napůl… (více)

Reklama

Reklama