Reklama

Reklama

Hlavní účetní Wesley Gibson je mladý sympatický muž, jen se mu v životě příliš nedaří. Deptá ho tlustá šéfová, přítelkyně je mu nevěrná, a navíc trpí záchvaty panického strachu, kdykoli se dostane do stresové situace. Jednoho dne se za dramatických okolností Wesley od tajemné Fox dozví, že je synem jednoho z nejlepších zabijáků tajného bratrstva bojujícího za vyšší dobro. Shodou okolností ho ale nedávno někdo zavraždil. Wesley svého otce nikdy neviděl a historce o tom, čím se zabýval, zpočátku moc nevěří. Okolnosti a působení krásné a tajemné Fox jsou ale silnější. Vstupuje tedy do řad prastaré organizace Fraternity, vedené záhadným Sloanem, který Wesleyho přesvědčí, že je zrozen k tomu, aby byl jedním z nich. Absolvuje náročný a naturalisticky pojatý výcvik, při kterém se přehlížený beránek změní ve vlka, který v něm vždycky číhal. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 738)

tomeek 

všechny recenze uživatele

Bylo to takové... no... tak nějak... Bylo to takové, jako ten můj komentář :) Jsem tolerantní divák, ale to střílení do zatáčky jim prostě nežeru! ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Našlo se tam několik mainstreamovejch momentů, ale kupodivu mě nepohoršily, ale pobavily. Digitální efekty nebyly tak dobré, jak bych si představoval, ale mohlo to být taky mnohem horší, takže držím rypák. Nejvíc si cením scény, kdy střelba probíhá skrz hlavu jedné z mrtvol. McAvoy umí pěkně naběhnout žíly na čele a Angelina vypadá skvěle, když zamračeně střílí ve zpomaleným záběru (ona vlastně vypadá skvěle pořád). Samozřejmě se zmíním o pendolinu, žiguliku a o Pernštejnu. Příběhově dost nadupáno, akčně taky (i když místy přehnáno AŽ MOC). Co víc dodat - jen tak dál, Timure. Timure a tvoje parto... ()

reky 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem akční podívanou s působivou vizuální stránkou a neotřelým příběhem, čehož se mi dostalo tak napůl. Myšlenka držení světa v rovnováze prostřednictvím odstraňování lidí, jejichž další činy by ji mohly narušit, je rozhodně zajímavá i přesto, že onen proces výběru probíhající pomocí tkalcovského stavu tak trochu evokuje Minority Report. Situace, kdy se hrdina probouzí a neví, zda to, co právě zažil, je sen či skutečnost, zase nejsou nepodobné Matrixu. Kladem je dobře hrající James McAvoy, jehož přerod "z ovce ve vlka" je uvěřitelný, ona vůbec ta jeho snaha nepromrhat svůj život a stát se něčím víc než jen pracovníkem v kanceláři, který se neustále snaží bezúspěšně "vygooglit" své jméno, a jemuž se kamarád tak dobře stará o přítelkyni, je na filmu pro mě to nejzajímavější. Vizuální stránka je sice velice dobrá, ale nedostala mě tolik, abych si řekl: "Jo, tohle je teda bomba." S odstupem hodnotim lépe první polovinu filmu, celkově jsou pocity trochu rozporuplné. Zatím 70%. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Wanted ma príjemne prekvapil po všetkých stránkach. Príbeh nie je nijak moc originálny, dej však baví počas celého filmu. Herecky veľmi príťažlivé, McAvoy, Jolie, Kretschmann a Freeman ma potešili. Proti Berkmambetovej réžii tentokrát nemám príliš výhrad. Všetko tu spolu pekne ladí, technicky je film na vysokej úrovni, kamera, zvuk, efekty, strih parádny. Čo sa akcie týka, tak nemám výhrad. Akcie sú moc coolové, efektné. Prestrelky či naháňačky priam neuveritelné. Na svoj 75 milónový rozpočet sme dostali poriadnu porciu všetkého čo obyčajný konzumný divák potrebuje. Takýto komerčný filmík si určite rád zopakujem a teším sa na druhé a tretie pokračovanie, no dúfam, že od toho tvorcovia neupustia. Tomuto vravím zážitok z filmu. 80% ()

3n3my 

všechny recenze uživatele

Wanted balancuje medzi akčňákom a komiksom a celkový dojem reálnosti je preto mätúci. Imho aj keď sa moje hodnotenie týmto znížilo na maximálny počet 4*, nie je veľmi čo ďalej vytknúť. Inak tá naháňačka Angeliny a Jamesa mi v niektorých momentoch pripomínala Terminátora. ()

Scratt 

všechny recenze uživatele

Dobrá akce i herci, ale děj dost zklamal. "Smíšené pocity" to je to, co můj dojem z Wanted přesně vystihuje. 70% ()

moviefilm 

všechny recenze uživatele

Wanted je presne ten druh filmu, ktorý si pozriete, ak si chcete len tak oddýchnuť. Pre mňa skvelá letná oddychovka (len škoda, že som ju videl teraz, na jeseň-13.11.2009) plná geniálnej akcie, skvelých vizuálnych efektov, akčného strihu a samozrejme zvukovými efektami, nominovanými na Oscara. Jednoducho všetko, čo musí mať pravý akčný film... ()

Pája=) 

všechny recenze uživatele

Výborná akční pohoda s výborným ozvučením, efekty, hudbou, kamerou. A především s neuvěřitelně sexy Angelinou. Tak proč né pět? :) ... drobnosti, které dělají mnohé. McAvoy prostě nemá na to aby hrál takového tvrďáka a neustálé lečení jejich bebi.. fuck that, John McClane by je ztřískal do posledního i kdyby mu utrhli obě ruce a nohy. ()

wendelin9 

všechny recenze uživatele

Poutavý děj, spoustu akce, "neproveditelné" triky, které i tak potěší, nečekaný zvrat a slušné obsazení :)... jen ty Angelininy nezdravě hubené ruce mě trochu děsily :P... ()

Sharlay odpad!

všechny recenze uživatele

Největší filozofická otázka nabízející se tímto snímkem je: Jak daleko je ještě Hollywood schopen zajít? Wanted už očividně zašlo až moc daleko. Nebo ne? Hvězdné obsazení. Jasně. Paráda. Nicméně během závěrečné scény kdy kulka opíše třistašede mě napdalo, že místo Angeliny by se do té role hodil Jonny Knoxville, on ten film totiž dost připomíná Jackass, a ne jen nějaký klasický díl nebo film, ale přímo nějaký Ultimate blockbuster ("Proč jsi tady?" BUCH do obličeje + nožová bitka s řezníkem + ničení průmyslu městské hromadné dopravy jízdou načerno na střeše nadzemky atd.). Bouchačky taky ujdou, už se těším jak si na Aukru koupím vzduchovku co vystřelí a kulka přeletí celej New York, přitom sundá plechovku s pitím, pár oken a nakonec ještě chudáka Morgana co stojí na ixku. A to nemluvím o tom, že ta kulka pěkně vypadá. Daleko nejzajímavější je ovšem mytologie samotného Bratrstva. Celej pletací stroj osudu je vlastně počítač co vám uplete koho zabít a když se vám to nelíbí, upletete si ta jména sami, protože ten černoch co to vede je zmrd. Ještě štěstí, že moje mamka neumí číst a převádět binární čísla, kdoví co by udělala mně nebo tátovi, kdyby nám zašívala ponožky. V neposlední řadě bych se rád zmínil o tom, že Hollywoodští producenti si konečně u nějakého filmu nedomysleli všecko a zapomněli na jeden důležitý fakt: říkají nám, že zabíjet zlé lidi je v cajku, ale už nedomysleli jak k tomu přijdou ty ubohé stovky krys, jsou-li na skládce a nikomu neubližují a my je pošleme k někomu domů nacpané výbušninami, aby nám usnadnili práci zkolit pár odporných ničemů po vypití aspoň demižonu Red Bullu (nebo jiného energeťáku, který jak jsem viděl na Wesleym vás nakopne pořádně, když skáčete, běháte, střílíte a někdo se vás nožem snaží rozpárat jak rybu a vám to ani nepřijde a složíte se až chvíli po tom u bankomatu). Chudáci krysy miloučký. Snad se ochránci zvířat pořádně nasrali a zažalovali celý štáb, aby nebyla dvojka. Taky by bylo pěkně poděkovat té hodné duši co dala ten film na internet, abysme si to mohli stáhnout a neriskovali nývštěvu kina. Ta hodná milá paní co je u nás v tom okýnku a pěkně se směje a ráda si s vámi popovídá, když nemá fofr by byla celkem vystrašená kdybych po projekci k ní zašel a vyřvával, že v Třebíči vybírají program kina čůráci a že chci prachy zpátky. A ta scéna s tím vlakem a trabantem :-D :-D Neslyšel jsem ve zprávách o takovým neštěstí, zvláštní... Abych zkusil napodobit styl filmu, napíšu závěrečnou větu sloumoušnově: jjjjjjjjjddddddddděěěěěěětttttttteeeeeee sssssssss ttttttíííííímmmmmmmhhhhhhhlllllleeeeeeettttttttíííííííímmmmmmmm ddddddddoooooooopppppprrrrrrrrrdddddddddeeeeeeeeeellllllllleeeeeeeee ()

panMartin 

všechny recenze uživatele

Krutej film. Timur Bekmambetov předvádí další ze svých extrémních jízd, v kterých se nechává občas inspirovat jinými filmy. Wanted je skvěle odsýpajícím moderním akčním filmem, který v mnoha momentech vypadá neskutečně cool, ale najdou se i chvíle hodné pousmání až k blbostem. Ty kéry Jolie fakt síla. ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Klucí se tak nějak ukojili na vizuálech, a přestože bez obrázků není film úplně to vono, taky to samo nestačí. 2-3* ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Úplně obyčejný akční film, kterému k posunutí z moře zapomnění do nadprůměru chybí dobrý střih a trocha soudnosti. Herci jsou naopak dobří. 60% ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Začiatok je mega. Bezuzdný Kazach Bekmambetov to napálil do Hollywoodu so sebe vlastnou brutalitou. Postavičky a ich praktiky sú luxusné a lúzerský chlapček James McAvoy je na ceste k závratným výšinám majstrovstva hereckých premien. Ku koncu to trochu slabne, je to už hlavne digitál a guľky lietajúce do zákruty na základe rozhodnutí Osudu. No a tajomný rád z východnej Moravy, to je poistka, o ňom by som chcel vedieť viac. Či náhodou nepijem pivo s jeho príslušníkmi... ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Nevidel som ani jeden z Bekmambetovových filmov, takže som nováčikom na poli jeho akcie. Wanted sa mi veľmi páčilo a hoci som čakal mierne sofistikovanejší dej, bol som nadmieru spokojný. Film má koule, s brutalitou sa nemazná a je v ňom hromada parádnych vizuálnych vychytávok (ktoré po dlhej dobe konečne pôsobia čerstvým dojmom). Vtípky fungujú, akcia šlape, herci sú dobrí (Angeline Jolie táto úloha vyložene sadla) a jediné čo mi vadilo, bol nedostatok rozpočtu, aby scény mohli byť ešte viac nadupané. Je jasné, že tvorcom ako inšpirácia mohol poslúžiť Matrix a napr. aj Fight Club, ale funguje to a to je hlavné. Dokonca ma film zaujal natoľko, že by som si rád prečítal ten pôvodný komiks. Veľmi príjemne prekvapenie. ()

Související novinky

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

21.08.2013

To je rozhodně odvážná představa. Studio MGM se už nějakou dobu ohání plány natočit novou verzi Ben-Hura. Nepůjde však o remake slavného filmu z roku 1959 (těžko můžete překonat totální klasiku,… (více)

Matthew Vaughn v tajných službách

Matthew Vaughn v tajných službách

28.03.2013

Poté, co nečekaně přenechal režii X-Men: Days of Future Past Bryanu Singerovi, spekulovalo se o skutečných důvodech tohoto kroku. Jedna verze jej spojovala se Star Wars: Epizodou VII, ale jak už… (více)

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

20.06.2012

Timur Bekmambetov horlivě propaguje svůj historický akční horor Abraham Lincoln: Lovec upírů a na tiskových konferencích se ho novináři často ptají na dlouho slibované pokračování komiksové adaptace… (více)

Keanu Reeves trénuje na samuraje

Keanu Reeves trénuje na samuraje

20.11.2009

O filmu 47 Ronin už jsme kdysi dávno psali, ale pak bylo ticho a vypadalo to na jeden z projektů, které se nakonec nedočkají realizace. Zdá se však, že to studio Universal s napůl legendárním, napůl… (více)

Reklama

Reklama