Reklama

Reklama

Hlavní účetní Wesley Gibson je mladý sympatický muž, jen se mu v životě příliš nedaří. Deptá ho tlustá šéfová, přítelkyně je mu nevěrná, a navíc trpí záchvaty panického strachu, kdykoli se dostane do stresové situace. Jednoho dne se za dramatických okolností Wesley od tajemné Fox dozví, že je synem jednoho z nejlepších zabijáků tajného bratrstva bojujícího za vyšší dobro. Shodou okolností ho ale nedávno někdo zavraždil. Wesley svého otce nikdy neviděl a historce o tom, čím se zabýval, zpočátku moc nevěří. Okolnosti a působení krásné a tajemné Fox jsou ale silnější. Vstupuje tedy do řad prastaré organizace Fraternity, vedené záhadným Sloanem, který Wesleyho přesvědčí, že je zrozen k tomu, aby byl jedním z nich. Absolvuje náročný a naturalisticky pojatý výcvik, při kterém se přehlížený beránek změní ve vlka, který v něm vždycky číhal. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 738)

AntonG. 

všechny recenze uživatele

Paráda! Už dlouho jsem se v kině tak nebavil. Timure, promiň za ty křivdy, které vyšly z mých úst či klávesnice, protože tohle jsi fakt zvládl. Ač jsem měl po zhlédnutí prvních trailerů zlé předtuchy (Wanted vypadal jako chudý příbuzný od Matrixu), tak musím uznat, že jsem se protentokrát zmýlil. Tahle zvrácená, drsná akční jízda s pořádnou porcí černého humoru si totiž vůbec nebere servítky a daří se jí prakticky po celou dobu filmu udržovat svižné tempo. Toho je docíleno hlavně díky vcelku vynalézavým akčním scénám, ve kterým Timur dává na frak Bayovi či Wachovským. K tomu připočtěme černý humor (rozmlácená klávesnice, myši s bombou...), Angelinu sexy jak už dlouho ne, velmi slušné triky, spoust krve a v neposlední řadě i roztomilou reklamu na Pendolino, Václava Klause (který poněkud překvapivě zůstane ušetřen od kulky v hlavě, navzdory poslání Bratrstva :-D ) a taky na krásy Moravy, obzvláště pak na tu gigantickou propast:-). Problém jsem pak měl snad jedině s přerodem totální nuly na superhrdinu, ale to mi vadilo v každém podobném filmu, Matrixu nevyjímaje. A i posledních 10 minut na mě působilo tak nějak divně, ale ta divoká akce mi to pak zase vynahradila. Sečteno, podtrženo - Wanted je film, který můžu milovníkům tvrdší akce a černého humoru jen a jen doporučit. 90% ()

trojtmberk 

všechny recenze uživatele

Chvilka váhání jestli je to za tři nebo čtyři hvězdy, ale když si vzpomenu na Angelinu jak se prohání starym dobrym žigulem a pokusim se zapomenout, co mě učili kdysi dávno ve škole v hodinách fyziky, tak mi nezbývá než zaokrouhlit nahoru. Wanted je jízda jako prase, sice jízda plná podivností, ale proč ne, vždyť fyzikální zákony si můžu užít na ostro, až zase někde padnu na hubu... ve filmu na ně snad můžu na chvilku zapomenout. ()

matezzz 

všechny recenze uživatele

Obával jsem se přehnané akční jízdy ve stylu xXx a dopadlo to myslím až nečekaně dobře. Efektní akční scény přebíjí nelogický děj, což je vlastně výhra tohoto filmu. Angelině to sekne jako vždy a James McAvoy svou roli odehrál bravurně, od mladého, plachého, obyčejného a nervózního hocha po vyspělého machra, a v akčních sekvencích mu to nejen, že sluší, ale k tomu navíc je to uvěřitelné. Morgan Freeman klasicky dobrý, což jen potvrzuje kladné ohlasy kritiků. 85%, po druhém shlédnutí se ještě rozhodnu, zda-li nezměním na 5* Po druhém shlédnutí: Jako správný filmový fanoušek preferuji originální znění, ale podruhé jsem viděl film s dabingem, a můžu říct, že mi to ani v nejmenším nevadilo. Přibylo pár zasmání nelogickým situacím, ale příjemný pocit u akčních scén zůstal. Ve výsledku zůstávají 4*, ale číselně bych to viděl na 80%. Vypnout mozek a jakékoliv uvažování, zda-li to a to mělo nebo nemělo smysl a budete spokojení. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Neskutečně stylové a vysoce zábavné. Skvělá akční jízda ve stylu Crank a Shoot 'Em Up tedy filmu u kterého nemáte přemýšlet nad ujetostí snímku, ale bavit se. Z této trojky navíc Wanted vychází jako vítěz. ()

Kjůkíí 

všechny recenze uživatele

Do půlky filmu snímek šlapal na plyn, otáčkoměr měl proklatě vysoko v červených hodnotách a útočil u mě na 5 hvězdiček, pak se něco stalo a film zpomalil na pěkné, ale jen 4 hvězdy. Naprosto neotřelá myšlenka se zahýbajícími kulkami, výcvik metodou bolesti a hlavně Timur Bekmambetov, režisér, který dostal kufry plné peněz a po kazašsku z toho udělal obrovský akční film s perfektními efekty, který hraje modernímu divákovi do noty. Scény jako z Matrixu, i když jeho kvalit samozřejmě nedosahují, doplněné o stále sexi Angelinu Jolie, která má rty jako nymfa a tělo jako bohyně. Posadte ji vedle hlavního protagonisty a máte rázem film, který by neměl chybět na udělení cen Oscarů 22.2.2009. Minimálně nominace si rozhodně zaslouží, o tom nemůže být řeč. Sice vycvičit zabijáka takových kvalit za 6 týdnů je trošku ukvapené, ale asi byl James McAvoy velice talentovaný a nedoceněný manažer účetnictví. Ve chvíli, kdy zabíjející mašina Angelina nastoupí do žigulíka neznámé řady, jsem nemohl potlačit úsměv, pak se rozjela proti chloubě Českých drah, Pendolinu, a udělala tam obří díru za několik desitek milionů. Vše v akčním stylu. Sice je v této scéně evidentně něco špatně a Pendolino nepřežije, ale kromě zvláštního obratu v ději a nepřekvapivě dobrého konce jsem se bavil, možná až moc. Film utekl jak ta voda. Hrátky se zpomaleným časem se mi zalíbily, proto přeji Wanted 22.2. nějakou sošku, aspoň jednu. ()

TomStall 

všechny recenze uživatele

Když jsem se uvolil na 110 minut přistoupit na to, že kulky nelétaj rovně a James McAvoy může bejt kůl drsoň, očekával jsem parádní jízdu a pořádnou porci zábavy. A přesně to jsem taky dostal, bavil jsem se navýsost dobře a o to přece Timurovi šlo. Jsem nad očekávání spokojen ()

Lolita 

všechny recenze uživatele

Váhám váhám, stále váhám, mezi *** a ****.. vizuálně atraktivní, to ano, oblíbené slůvku, tu mockrát zmiňované - efektivní, to ano, obsazení více než ucházející, to ano, ale.. jedno velké ALE. a propo, by mě zajímalo, kudy že to jel vláček ČD? "líbí" se mi, jak se všichni derou natáčet do Čech, a pak se otevře úžasná rozlehlá a bohatá krajina, která má s tou českou pramálo společného (byť samozřejmě máme také své krásy, tak nevím, proč to). ()

chelseaman22 odpad!

všechny recenze uživatele

Obtížné komentovat. Souhlasím s verbalem, že by se měla zavésti stupnice odpadu!, jelikož toto hodnocení není vždy zcela objektivní. Wanted je věru hororovým snímkem, při kterém se budete dávit CELÝCH 110 minut. Dokonce i Kobra 11 je ve srovnání s Wanted plně realistickým kouskem. Wanted je odporný na první pohled: James McAvoy a Angelina Jolie jen dokazují, že herectvím by se vážně neměli živiti. A takhle bych mohl pokračovat dál a dál, ale kvůli takovémuto hnusu se nemá cenu nikterak namáhat. Servus Timure! odpad! ()

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Neskutečně přepálené audiovizuální, akční orgie, které nezpomalují a to ani tehdy, kdy by člověk nějakou tu vatu ocenil. Příběh je vzhledem k tempu na vedlejší koleji a jediná sympatická postava (Jolie), je na film o řádu superzabijáků přeci jen trochu málo. K tomu přiznávám, že McAvoy mi je hodně nesympatický odjakživa, ale opravdu si nepamatuji více otravnou postavu, než-li zde jeho hlavního hrdinu. ()

Sokkk_y 

všechny recenze uživatele

Já bych to zase tak moc do červena neviděl... Jistě, je to perfektní akčňáček s poměrně hvězdnou trojkou Jolie & McAvoy & Freeman, ale obsazení a sem tam pár efektů nedělá film filmem. Za herci hodně těžko pokulhává scénář, který mě teda zvlášť extra moc nenadchl. Strašně mi to moc připomíná Matrix, i když Wanted není až tak moc velká fantasmagorie. Nicméně to, že se dá zakřivit dráha kulky nebo že nějaký textilní stav říká kdo zrovna zemře, to už je fakt moc. To samé platí i u role Pendolina. Jako v Casinu Royale vypadalo fakt luxusně, zatímco tady na tom digitálním mostě (nebo takováhle roklinka v Čechách či někde na světě opravdu exsituje?) mohlo spolehlivě konkurovat Orient Expresu z roku X. Akční konec, kdy mi zemřela Angelina přímo před nosem, to vše dokonal. Takže pane Bekmambetove, dnes je to průměr. ()

Sonnik 

všechny recenze uživatele

Choose your destiny. Komixy mi moc nejedou, až na vyjímky. Ale tady žádná nenastala. Velice efektní věc, ktera je ale o ničem, jenom se na to hezky dívá. Přišlo mi to jako jeden veliký dlouhý trailer. Deset minut po konci filmu si vzpomenu jenom na Angelinin zadek. Jestli to za to stojí si vyhodnoťte sami. "Kill one, maybe save a thousand. " ()

markuc 

všechny recenze uživatele

Kazdopadne velmi efektni film, hodne trikovy a po teto strance skvele zvladnuty. Celkove vzato se nad filmem nesmi premyslet,ale jako zabava/oddychovka (jak chcete) to funguje skvele. ()

arbitr 

všechny recenze uživatele

Dávám za 4, protože ve své kategorii patří ke špičce, srovnatelný s Matrixem, ale ten byl přece jen 1. Scénář taky OK a navíc AJ to tradične Larovsky sekne. A to je taky odpověď proč ne za 5. Všechno tady už tak trochu bylo. Ale co taky novýho vymyslet... ()

adams89 

všechny recenze uživatele

Wanted je konečně filmem, který si na cool dojem jen vyloženě nehraje, ale který cool opravdu se vším všudy je. Ruský režisér Timur Bekmambetov si ostruhy vydobil už svou Noční a Denní hlídkou a právě tyhle jeho zkušenosti jsou ve Wanted dost patrné. Herci o něm před uvedením filmu do kin mluvili jako o "šíleném géniovi", a to měli pravdu, protože jen málo jeho kolegů má cit pro tak úžasně vytříbenou efektní podívanou. James McAvoy si rolí přehlíženého losera, z něhož tvrdý výcvik udělá stroj na zabíjení, může po Pokání udělat další úspěšný zářez a my se jen můžeme těšit na ty jeho příští. I když vedle takových hvězd, jakými jsou Angelina Jolie nebo Morgan Freeman, by se k dobrému výkonu nechal strhnout snad každý průměrný herec. Wanted je filmem, od kterého nesmíte čekat žádný smysl pro reálno, jinak tvrdě narazíte. A právě na tu přehnaně nereálnou akci jsem si zvykl asi až v polovině filmu. Výsledné vysoké hodnocení potom dávám až díky bombastickému závěru, který bych se v tu chvíli nebál srovnat ani s Matrixem či Equillibriem.80% ()

Honzíno 

všechny recenze uživatele

Timur Bekmambetov sklízí mé velké sympatie. Noční hlídka i přes svou zmatenost mi je prostě blízká obsahem a pojetím a něco mě nutí nad ní stále přemýšlet. Tudíž jsem se s radostí vrhl do kina na Wanted. Že film s původním komiksem má pramálo společného vůbec nevadí. Důležitým se stává fakt sebepoznání. Film Wanted přesně ví, čím je, čím chce být. Bekmambetov zcela jasně věděl, co chce natočit a jak. Nepokouší se sahat do hlubších rozměrů, přidávat kontroverzní a myšlení evokující podněty či souvislosti. Baví, občas klade otázky, na které však ( už podle vás jestli uspokojivě či ne) vzápětí odpovídá dle svého. Mladý nudný muž prožívá přerod v akčního hrdinu s koulemi. Tím pádem má snímek potenciál pro spousty jedinců, aby se s ním stotožnili. Celá stopáž uběhne nerušeně a naprosto rychle, jenže celkový dojem mi kazí ta klasická Bekmabetova přeplácanost, jež je zde místy evidentně prováděna jen na efekt. Pan ražisér se scénaristou k tomu přidají pár věcí opravdu přes míru ( over the top - vlak .. pendolíno a jednokolejný mostík v neskutečné tisícimetrové soutěsce na Moravě a veselé padání vagonu v řádu stametrů, klasické opakující se mlácení hlavou o ocelovou traverzu - toho už si snad ani tolik nevšímám - kulky letící po kružnici o poloměru sedm metrů :) ), na druhou stranu musím Wanted chápat jinak. Je to pohádka, zatraceně Rková - krvavá a sexuálně explicitní - pohádka pro dospělé s crossoverem skrz žánry ve finále, kde potěší ukončení linie Angelininé postavy a 'motherfucker' Morgana. Proč ne, proč se prostě jen tak na hodinu a třičtvrtě nepobavit v kině. Smál jsem se zřejmě občas v pasážích, kde prvotní vtip už nebyl zamýšlen jako hlavní atribut, avšak na druhou stranu jsem se královsky bavil. Narozdíl od Noční hlídky Wanted není filmem na více zhlédnutí. Slabé čtyři hvězdičky - 70%_Časem jsem musel tu hvězdu ubrat. ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Mladší bratříček Bekmambetovy Noční hlídky není úplně chromý. Nejlépe svou roli zvládla Jolie, naopak McAvoy se pro svou postavu, vlastně pro tento film vůbec nehodil. Čekal jsem více reálný thriller, po třetí koláži metrixoidních klipů nás třeba Bekmambetov překvapí. ()

baruss 

všechny recenze uživatele

Efektne zabalené hovno.... Monológy rozprávača mi nápadne pripadajú Fightclubácke, a akcia a rovnako poslanie hlavných hrdinov je Matrixácke... ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Od chvíle, co jsem o filmu slyšel, jsem ani jednou nijak silně nezatoužil ho vidět. No a pak se dívám a dívám, zezačátku si u něj píšu smsky a na icq, a pak se do toho dostávám víc a víc a zjišťuju, jak úžasný to všechno je. Příšerně vyzáblá Angelina moje nadšení neprobouzí, ale James McAvoy je fantastický jako srábek i jako profesionální zabiják a dokonce i jako chlápek, co zjišťuje, co všechno v něm je skryto. Pak přijde scéna s pendolinem a nádherná akční béčkovost je úplná. Rozhodně se nebudu zlobit, když se dočkáme dalšího dílu. ()

Související novinky

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

21.08.2013

To je rozhodně odvážná představa. Studio MGM se už nějakou dobu ohání plány natočit novou verzi Ben-Hura. Nepůjde však o remake slavného filmu z roku 1959 (těžko můžete překonat totální klasiku,… (více)

Matthew Vaughn v tajných službách

Matthew Vaughn v tajných službách

28.03.2013

Poté, co nečekaně přenechal režii X-Men: Days of Future Past Bryanu Singerovi, spekulovalo se o skutečných důvodech tohoto kroku. Jedna verze jej spojovala se Star Wars: Epizodou VII, ale jak už… (více)

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

20.06.2012

Timur Bekmambetov horlivě propaguje svůj historický akční horor Abraham Lincoln: Lovec upírů a na tiskových konferencích se ho novináři často ptají na dlouho slibované pokračování komiksové adaptace… (více)

Keanu Reeves trénuje na samuraje

Keanu Reeves trénuje na samuraje

20.11.2009

O filmu 47 Ronin už jsme kdysi dávno psali, ale pak bylo ticho a vypadalo to na jeden z projektů, které se nakonec nedočkají realizace. Zdá se však, že to studio Universal s napůl legendárním, napůl… (více)

Reklama

Reklama