Reklama

Reklama

Hlavní účetní Wesley Gibson je mladý sympatický muž, jen se mu v životě příliš nedaří. Deptá ho tlustá šéfová, přítelkyně je mu nevěrná, a navíc trpí záchvaty panického strachu, kdykoli se dostane do stresové situace. Jednoho dne se za dramatických okolností Wesley od tajemné Fox dozví, že je synem jednoho z nejlepších zabijáků tajného bratrstva bojujícího za vyšší dobro. Shodou okolností ho ale nedávno někdo zavraždil. Wesley svého otce nikdy neviděl a historce o tom, čím se zabýval, zpočátku moc nevěří. Okolnosti a působení krásné a tajemné Fox jsou ale silnější. Vstupuje tedy do řad prastaré organizace Fraternity, vedené záhadným Sloanem, který Wesleyho přesvědčí, že je zrozen k tomu, aby byl jedním z nich. Absolvuje náročný a naturalisticky pojatý výcvik, při kterém se přehlížený beránek změní ve vlka, který v něm vždycky číhal. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 739)

rodo 

všechny recenze uživatele

Mně se to líbilo, ale škoda, že si celý film neudržel cynický a sarkastický nadhled, který měl na začátku. Vizuální orgie jsou v některých momentech překombinované na úkor příběhu, přesto mi ani nevadilo, že scénář není propracovanější. Přeci jenom je to komix. Ale jak jsem už řekl, já jsem se bavil. ()

SG_ever 

všechny recenze uživatele

Někde mezi 3 a 4 hvězdičkami. Angelina hraje velmi slušně, James předvádí také velmi kvalitní výkon. Vývojem mi film připomínal trochu Nabít a Zabít, efekty si trošku hrál na Matrix (ale kdo ne?!) a přidal také něco vlastního. Možná je to jenom můj dojem, ale kromě amerického klišé přidal Bekmambetov také duch své domoviny (vyšší pravda, oddanost pro věc aneb zemři pro pravdu). Pro mě určitě slušný filmový zážitek v rozumném časovém pásmu. Film, který se asi nezapíše mezi hity posledních let, ale něco do sebe má. (70%) ()

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

Velmi svěže podaná akce... Velmi svěže podaný příběh a i přes těch pár nesrovnalostí to bohadě vynahrazuje zábavnost a akční scény... a nahá Angelina... a tak... ()

Wall-E 

všechny recenze uživatele

Absolutně nezajímavé... a to i po obrazové stránce. Efekty, které se tu často opěvují mně vyloženě nudily a hlavní tahák Angelina tady vypadá hrozně... ()

JimmyII 

všechny recenze uživatele

Takhle má správný akčňák vypadat. Nekonečná jízda plná nevídaných triků, které vizionář Bekmambetov vytváří povětšinou hlavně na place, ne v postprodukci, krve a černého humoru. K tomu všemu se mu podařilo zlákat tak skvělé herce jako McAvoye, Jolie a Freemana. A když se přidá fakt, že je to podle Millara, je snad jasné, že to bude pecka. Nesmí se to brát vážně, ale to nedělá ani Bekmambetov. ()

DaUr 

všechny recenze uživatele

Hodně velké překvapení - za scénu, kdy Wesley z letícího auta sejme gangstera za doprovodu Bocelliho "Time to say goodbye" mám chuť hodit tomu pětku. Uvidíme po druhé projekci. (Po druhé projekci opravdu upravuji hodnocení.) ()

DivX 

všechny recenze uživatele

Hned jak jsem se na tenhle film dodíval jsem ho pouštěl znovu, protože tolik akce pohromadě jsem už dlouho neviděl. Na Jamese McAvoye jsem se dříve nějak moc nezaměřoval až po natočení tohoto akčňáku. Perfektní scénář, efekty luxusní! A šejdrem letící kulky? ... to jsou jen třešinky na tomhle nabušeném dortu! 95% CHYBA VE FILMU: Na konci filmu, kdy je Sloan v kanceláři a mysli si, že jde zabít Wesleyho, tak je jasně vidět, že tam to X z poznámkových papírků nejprve není. ()

Dado 

všechny recenze uživatele

Film asi trochu nadhodnotím, aspoň tak to prezrádza priemerné hodnotenie, ale to mi absolútne neprekáža. Pretože som zástancom toho, že každý film, ktorý si u mňa chce vyslúžiť najvyššie hodnotenie, musí so sebou priniesť niečo, čo v danom žánri prekoná alebo aspoň vyrovná to najlepšie, čo sme mohli doteraz na plátne v kine vidieť. A to Wanted jednoznačne spĺňa. Prináša totiž tak nadupanú, efektnú a zároveň nápaditú akciu vrážajúcu diváka svojou kadenciou do kresla s ústami dokorán, akú je len veľmi ťažké v súčasnom filmovom priemysle nájsť. (90%) ()

karlik4801 

všechny recenze uživatele

Morgan Freeman jako záporák, to je samo o sobě dost drsný. Celkem akční snímek s Angelinou a Kvakkvojem v hlavní roli. Zase jiný pohled na věc a zase něco jiného co tu ještě nebylo. K tomu ještě skvělé završení celého filmu, no bomba. Myslím že Wanted splnil svůj účel a druhý díl je zbytečný, i když už neodvratný. ()

kinghome 

všechny recenze uživatele

Sorry ale tohle ne, já si myslel, že to je vymyšlený film nějakým šílencem a tak jsem to i bral a dokonce mě to docela bavilo, jenže to se změnilo, když jsem dostal do ruky komiks Mrtvý nebo živý , kde jsem se dozvěděl, že v Americe se jmenuje Wanted, bylo mi to divný, tak si přečtu předmluvu a zjistím že podle tohodle komiksu Hollywood totálně posral film. Ten komiks je silmý 18+ s hromadou násilí, krve, rasismu, cynismu a černýho humoru a oni z toho udělali sračku pro děcka. Komiks by byl na jasných 5*, protože to je prostě brutální akční jízda, kde se s ničím a nikým neserou, ale film je na 1* hvězdu, protože takhle pokurvit potenciál, to se jen tak nevidí. ()

FritoleXx 

všechny recenze uživatele

Stylový film v rychlém tempu, který se neprodlužuje zbytečnými řeči a jedna akční scéna střídá druhou a třetí střídá vtipná scénka a do toho cool bullet time. Zatímco 90% akčních hrdinů jsou nabušení bezmozci, tak tady je to totální břídil, který ma zpackaný život a je moc velký srab na to, aby s tím něco dělal. Už se ani nepamatuju, kdy jsem se u akčního filmu tak bavil. Originální, zábavné, skvělé. "Mám holku... tohle je můj nejlepší přítel Barry, šuká ji na kuchyňském stolku z Ikey, co jsem koupil za skvělou cenu." ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Ne zcela objektivními čtyřmi hvězdami musím ohodnotit už trochu profláklejší akční snímek z dob, kdy se Hollywood nemohl nabažit Angelinou Jolie a James McAvoy se teprve drápal na výsluní. Bekmambetov dostal volnou ruku hezky po rusku natočit americký biják plný efektnívch slowmotionů a dostatečné dávky akce, jen už na úkor toho zapomněl být trochu originální. Za tu stylizaci, která nemá moc obdoby, zůstávám stále mírný. [viděno na Netflixu 18.3.2022] ()

BS 

všechny recenze uživatele

Fašizující poselství, že zabíjení je vlastně cool a že někde mezi námi běhá banda "vyvolených", kteří musí zabíjet ostatní, aby udrželi rovnováhu. Současně si film hraje na levičárnu ražení Fight Clubu (což je dost patrné) a na vrch bullet-time kam jen oko dohlédne. Přeefektovaná sračka, která se nám snaží vnutit, že je filmem s poselstvím. Blablabla. Žeru to, rád se na tu sračku podívám znova, ale neříkejte mi, že tohle je 5* film. Ten Fight Club z toho smrdí fakt děsně! ()

Raven0 

všechny recenze uživatele

Tak konečně mi Bekmambetov ukázal, že má pod čepicí. Po vizuálně úchvatných, ale z hlediska děje naprosto otřesných Hlídkách, je tu Wanted. Kdo by to byl řek, že Timur natočí takovou akční bombu... Triky jsou skvělý. Snad každá přestřelka, každá honička má něco do sebe. Jsou vcelku originální, neokoukané a u mnohých momentů jsem měl co dělat, aby mi nespadla čelist kamsi pod sedačku. Po příběhové stránce to sice zase taková sláva není, ale rozhodně to neni vůbec špatný. Děj drží po hromadě a scénarista přihodil i pár "nečekaných" zvratů. A takový "prkotiny" jako fyzikální zákony tu nemá cenu nějak řešit :-) PS: Jen ta Angelina mi tu přišla už trošku ohraná... ()

Hádés 

všechny recenze uživatele

Ne uplně plných 5* ale jak já se vyhýbám vyloženě akčním filmům a navíc s komixovou předlohou, tak Wanted mě bavil nehorázně. Timur Timure. Víc, chci víc. ()

Beky 

všechny recenze uživatele

Přítělkyně mi v kině kolabovala, ale já se bavil královsky, po vizuální stránce neni co vytknout, comics nemusí mít dokonalé triky!! Příběh....no...snažili se udělat z toho málo zajímavého, hodně zajímavou věc a to se určitě nepovedlo, jinak jako píšu, zbytek je ok, pokud vypnete a nebudete se zaobírat filozofii celého projektu, máte zelenou a budete se perfektně bavit, kdo přemýšlí nad každou blbostí, ať dá ruce okamžitě pryč. Jednou větou: ...možná umí všichni i čůrat za roh:))!! ()

kurcatovium 

všechny recenze uživatele

Tak takhle teda ne. Což o to, řemeslně to bylo odvedený vcelku slušně, místy výborně. Rozjezd dobrej, ale pak se to začalo zahrabávat do sra*ek. Víc a víc, až to kleslo na uplné dno. Ne, tomuhle nelze dát víc než dvě rudé hvězdy. Naprostá slátanina, mletí kravin a totální blábol. Jo a taky se mi u toho podařilo usnout. Málem dvakrát. ()

Související novinky

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

21.08.2013

To je rozhodně odvážná představa. Studio MGM se už nějakou dobu ohání plány natočit novou verzi Ben-Hura. Nepůjde však o remake slavného filmu z roku 1959 (těžko můžete překonat totální klasiku,… (více)

Matthew Vaughn v tajných službách

Matthew Vaughn v tajných službách

28.03.2013

Poté, co nečekaně přenechal režii X-Men: Days of Future Past Bryanu Singerovi, spekulovalo se o skutečných důvodech tohoto kroku. Jedna verze jej spojovala se Star Wars: Epizodou VII, ale jak už… (více)

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

20.06.2012

Timur Bekmambetov horlivě propaguje svůj historický akční horor Abraham Lincoln: Lovec upírů a na tiskových konferencích se ho novináři často ptají na dlouho slibované pokračování komiksové adaptace… (více)

Keanu Reeves trénuje na samuraje

Keanu Reeves trénuje na samuraje

20.11.2009

O filmu 47 Ronin už jsme kdysi dávno psali, ale pak bylo ticho a vypadalo to na jeden z projektů, které se nakonec nedočkají realizace. Zdá se však, že to studio Universal s napůl legendárním, napůl… (více)

Reklama

Reklama