Reklama

Reklama

Hlavní účetní Wesley Gibson je mladý sympatický muž, jen se mu v životě příliš nedaří. Deptá ho tlustá šéfová, přítelkyně je mu nevěrná, a navíc trpí záchvaty panického strachu, kdykoli se dostane do stresové situace. Jednoho dne se za dramatických okolností Wesley od tajemné Fox dozví, že je synem jednoho z nejlepších zabijáků tajného bratrstva bojujícího za vyšší dobro. Shodou okolností ho ale nedávno někdo zavraždil. Wesley svého otce nikdy neviděl a historce o tom, čím se zabýval, zpočátku moc nevěří. Okolnosti a působení krásné a tajemné Fox jsou ale silnější. Vstupuje tedy do řad prastaré organizace Fraternity, vedené záhadným Sloanem, který Wesleyho přesvědčí, že je zrozen k tomu, aby byl jedním z nich. Absolvuje náročný a naturalisticky pojatý výcvik, při kterém se přehlížený beránek změní ve vlka, který v něm vždycky číhal. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 739)

terunka003 

všechny recenze uživatele

Akční, napínavé, dobrodužné, efektivní × zmatené a nereálné. Wanted je pěkný dobrodružný film, plný skvělých akčních efektů, jako skoků aut na vlak a do vlaku, perfektních přestřelek a zpomalování efektů, to se mi moc líbilo. Co se týče děje samotného, byla jsem poněkud zmatená - kdo s kým, proti komu, jak a proč a vlastně za co! Ale co mě opravdu nenechalo klidnou, byl fakt, proč se, sakra, na českém nádraží mluvilo rusky nebo jak?! Jinak je film Wanted pěkná odpolední oddychovka s trochou akčnosti a krve, film má spád, takže nehrozí spánek. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Wesley Gibson (James McAvoy) je tím, komu se mezi lidmi standardně říká totální loser. V práci (dělá účetního) si z něj každej dělá ometáka, jeho nejlepší kámoš mu ojíždí jeho holku a Wesley nezvládne nic, než do sebe cpát prášky na uklidnění. To se ale jednoho dne změní, když se připlete do přestřelky (v lékárně), kde mu před tajemným zabijákem zachrání život krásná agentka Foxová (Angelina Jolie). Tím se Wesleymu představí prastaré bratrstvo zabijáků, jehož členem byl i Wesleyho otec - než byl zabit. Jako člen bratrstva Wesley absolvuje tvrdý výcvik, aby mohl svého otce pomstít ... Musím přiznat, že všem těm Nočním, Denním, Večerním, Odpoledním hlídkám Timura Bekmambetova jsem na chuť nepřišel, a tak jsem byl zvědav, co zvládne se standardním akčňákem se spoustou známých jmen. A tady Bekmambetov určitě nezklamal - sice do scénáře opět zamontoval to "prastaré" a "tajemné", nicméně to vůbec nepůsobí rušivě - ba naopak. S čím si ale Bekmambetov vyhrál jsou vizuální efekty, a to i v takových maličkostech, jako jsou rozprsknuté klávesy z klávesnice ve tvaru oblíbené nadávky. Dlouho jsem přemýšlel na hodnocení mezi 3 a 4 hvězdičkami, nakonec mne k vyššímu hodnocení přesvědčilo částečné použití naší země ve filmu, včetně volebního plakátu Vašíka Klause. I když si tak říkám, takovou propast, do které zahučí celé pendolíno, jsem u nás nikde nepotkal :) ()

Iroquaise 

všechny recenze uživatele

nebýt Bekmambetovova výbušného hyper-stylu ( mistr neumí moc dobře vyprávět na větší ploše, což tady nevadí, protože tu není ani moc co vyprávět), byla by to jednoduše pitomina...takhle je to pitomina, na kterou se výborně kouká...motiv "z losera vyvolený" a s ním spojený kecy typu " chceš být vlk nebo ovce ?" se mi začínají zajídat, přijde mi to pubertálně patetické a jalové...Angelinu mam rád, ale připadá mi, že si až moc vybírá filmy, ve kterých nehraje ale jenom se tvrďácky a jako že sexy ksichtí ( což si v soukromí vynahrazuje adopcemi)...ale i tak jsem se bavil... ()

Dawid199 

všechny recenze uživatele

Jsou dvě možnosti, buď to budete brát jako naprostou kravinu, nebo jako velice originální a zajímavý film. Já jsem se rozhodl pro tu druhou možnost a měl jsem k tomu dost dobré důvody. Byly to jednak věrohodné herecké výkony, hlavně tedy Angeliny Jolie, Jamese McAvoye a Morgana Freemana a v souvislosti s tím pak velmi dobře podaný příběh. ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Dobrá blbinka a odreagovačka. Kdo by nechtěl zjistit, že má veskutečnosti "super" schopnosti, opustit nudný život a stát se jakýmsi agentem zabijákem. ()

Thommie 

všechny recenze uživatele

"A co jste kurva udělali vy?!" - Výborná záležitost... perfektní myšlenka a ještě lepší akce. Film jak má bejt. Skvělý McAvoy i Freeman, dokonce i Andělka ušla a to jí moc nemusím. Myslím, že současnost takovýhle díla potřebuje. JO taky byli zajímavý vlaky alá ČD - možná ne jen alá... ()

majxik 

všechny recenze uživatele

Uff, docela rozprolcené chuťe na hodnocení. Na jednu stranu je to docela líbivá adrenalínová akce s né až tak špatným příběhem a dobrým hereckým obsazením. Na druhou stranu ale je to místy až moc přezpomalováno a předimenzováno abych pravdu řekl. Takže abych to zkrátil, kdo má rád akční filmy a nevadí mu složitější děj, rozhodně se bavit bude. Ostatní si mohou od mého hodnocení odečíst jednu hvězdičku. ()

anli 

všechny recenze uživatele

Akční thriller podle komiksu v rukách Timura Bekmambetova(který už v"noci nehlídkuje")je opravdu velmi akční,plný zpomalovaček,střílení a zničeného pendolína.Pro české fanoušky je tam navíc bonbónek v podobě českých lokací,luků a hájů.James McAvoy je slušný a uvěřitelný,Angelina Jolie stále šaramantní(zejména,když vystupuje z lázně...bez šatů)a Morgan Freeman má stále a pořád své neodolatelné charizma.Vše tady funguje bezchybně-zvuk,kamera,hudba a efekty,ale je toho jaksi příliš a divák má chvílemi pocit,že sleduje nějakou mohutnou reklamu.Taky režisérovi chybí cit pro vyprávění,hlavně kdy přitlačit na pilu a kdy ubrat a v několika scénách film zachraňují pouze herci.Zábava je to ale velmi slušná a na téměř dvě hodiny se dá bez potíží vypnout mozek a užít si to.S hodnocením jsem chvíli váhal,nakonec dávám přesně mezi,tedy slušných 70% a nevím,nevím,jestli budu ještě jezdit pendolínem. ()

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

Krásné efekty, některé jsou opravdu úchvatné... Bohužel jsou zasazeny do tak ubohého filmu, že je člověku skoro až špatně z toho co jsou schopní dnešní filmový tvůrci pustit na filmové plátno. Jak smutné je, že herci jako Morgan Freeman na starý kolena hraje cokoliv mu nabídnou a herec jeho velikosti se objevuje ve filmových bracích jako je tento. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Já prostě nevim...Před 7mi lety, co jsem to viděla poprvé, jsem si tu nechala jen hodnocení 4* a teď sama nevím, co k tomu dodat. Nejsem extra zastánce "vyumělkované" doby, kterou WANTED oplývá a všemi těmi digitálními efekty, které jsou opravdu na každém rohu...Líbila se mi "změna" postavy Wesleyho, který si myslel, že do konce života bude trpěl v práci, kde už dávno být nechtěl, ale pak kuk - a v obchodě stojí Angelina Jolie :D :D Její vychrtlé ruce a neskutečná touha přesvědčit, že opravdu velice horlivě jí, protože si vzala to jídlo, které nedojedla i s sebou (ano, tohle mi dost utkvělo v hlavě) :D :D a pohledy, kdy nevíte, zdali je nasraná či nažhavená - hodně tím podle mě stoupla u mužských diváků :) :) Celé herecké obsazení je super a "přerod" Wesleyho je skvělý, ale prostě pořád je tam ta otázka - není to až moc pře*íčené??? :D Já ani nevim - páč se mi to líbilo, hudba byla sice dosti vlezlá a touhla tím neskutečně moc zaujmout úplně všechny mi lezla na nervy, ale fajn - je to dobré :) A chystám na další filmy od tohoto režiséra :D ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Během filmu mě napadl asi tucet otázek, ale většina z nich je v komiksové adaptaci pošetilá, takže se omezím na tři relevantní. Proč to vypadá tak lacině, proč kamera zbytečně znepřehlednila velice slušnou choreografii rvaček a koho proboha napadlo obsadit do hlavní role James McAvoye? Mimo tyhle tři výtky je Wanted velice svižná a překvapivě zábavná akční jízda, možná sama sobě navzdory. Když už jsem si myslel že vyčerpala všechny trumfy, vytáhla sympatický závěr s myšlenkou. Jo a ještě něco, Chris Pratt udělal větší dojem, než většina důležitějších postav. ()

creeper 

všechny recenze uživatele

původní komiks je nehorázná pecka! tato adaptace není špatná, ale potenciál předlohy je těžce zkrouhnut (je jasné proč). veškeré klady, které bekmambetův snímek přináší jsou obsaženy v předloze. jen nejsou využity natolik, aby opravdu uhranuly. uhranout mohou jen opravdového ignoranta. bekmambetov přináší přeexponované kopie známých postupů . silné momenty však nechybí. jsem zvědav na příští film tohoto kazaškého buzíka. PS:jaký kurva tkalci ?! ()

Mihail123 

všechny recenze uživatele

Silné 4*. Parádna akčná jazda od začiatku až do konca, nabitá super vtipmi a plná režíjnych nápadov. Filnále je už len lahôdka. Dajte Timurovi dostatok peňazí, hollywoodske hviezdy a vznikne z toho...nezabudnuteľný filmový zážitok. Príjemné prekvapenie. ()

Antek 

všechny recenze uživatele

Tak dlouho se mluvilo v souvislosti s Hlídkami o "ruském Matrixu", až Bekmambetovi jeho obdobu přiklepli samotní hollywoodští producenti. Anarchistická verze o Vyvoleném se kříží s Harry Potterem (a Terminátorem) a dává tak vzniknout třeskuté omeletě o ušlápnutém maníkovi a splnění jeho snů. Tedy toho, co chceme každý -- něco znamenat. Pomalu už mě řeči o genialitě ruského režiséra začínají unavovat -- Hlídky jsou změtí chaosu a Wanted je pouze mixem 100x viděného (zkušenější diváci rychle rozpoznají, jaké zákruty scénář chystá do budoucna). Bekmambetov zkrátka nikdy dobrý režisér nebude, jeho styl je neoriginální a pouze odkoukaný -- není v něm ani známka vlastní osobnosti (a tu bych našel i u Michaela Baye). Pouze variuje, variuje a variuje. Jediným skutečným přínosem je James McAvoy: ten kluk má charisma ještě větší než Shia a jeho nakrknutý výraz se mi z paměti jen tak nevymaže. Což se nedá říct o tom okolo ... ()

yeniczek 

všechny recenze uživatele

Velice povedený akčním film. Někteří básní, že to je prostě neskutečné, ale viděl jsem obě noční hlídky, které se mi jakž takž líbily, takže mě ani nic moc nepřekvapovalo.. 7,5/10 ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Nebyl to špatný film, ale já zase nejsem tak velkým fanouškem tohoto žánru. Brutální trénink v tomto filmu byl svérázný, nicméně hodilo se to a je to velmi dobrý prvek. Kdysi jsem viděl film s podobným tréninkem, jenže si nemohu za nic na světě vzpomenout na název. Takže novinka to není. Děj byl jednoduchý, na konci se vše ale otočilo proti divákovu očekávání, což je dobré. Angelina byla dobrá mrcha, což jí hodně přidalo na hereckém výkonu. Ostatní herci také nebyli špatní. Takže mé hodnocení je nižší než by někdo mohl očekávat proto, že v konečné dlouhé akční scéně hlavní hrdina vše celkem s přehledem vyřeší... A to je trochu nereálné (i v takovémto filmu), uvážíme-li, že z obyčejného úředníčka se stal zabijákem po pouhém šestitýdenním tréninku. Ale akční řežba to byla, to je fakt. ()

Moogwi 

všechny recenze uživatele

Nelíbil se mi Crank, nelíbí se mi ani tohle, McAvoyovi jeho postavu agenta opravdu nežeru, Morgan F. hraje opět moudrého dědečka, v jiné roli si ho snad už ani nepamatuju, no a Angelina ukázala zadek..tolik k hercům, jinak se mi líbilo pendolino a Václav Klaus na obrázku, nelíbilo se mi to, že všude jezdili lady žiguly a další 20 let stará auta, ale co jiného se dalo čekat. Akční scény byly velice solidní, takový mix Bonda, Nulové šance a Matrixu, ale co naplat, pro mě je to stále počítačová slátanina nemající hlavu ani patu. ()

MishKonn 

všechny recenze uživatele

Blýskavé, neokoukané, prostě fresh. James McAvoy překvapuje při cucáckém vzhledu velkým charismatem, krásná Angelina skvěle sekunduje v příběhu, který není tak úplně klasický a velmi zajímavě rozšiřuje žánr komiksových filmů. ()

Související novinky

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

21.08.2013

To je rozhodně odvážná představa. Studio MGM se už nějakou dobu ohání plány natočit novou verzi Ben-Hura. Nepůjde však o remake slavného filmu z roku 1959 (těžko můžete překonat totální klasiku,… (více)

Matthew Vaughn v tajných službách

Matthew Vaughn v tajných službách

28.03.2013

Poté, co nečekaně přenechal režii X-Men: Days of Future Past Bryanu Singerovi, spekulovalo se o skutečných důvodech tohoto kroku. Jedna verze jej spojovala se Star Wars: Epizodou VII, ale jak už… (více)

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

20.06.2012

Timur Bekmambetov horlivě propaguje svůj historický akční horor Abraham Lincoln: Lovec upírů a na tiskových konferencích se ho novináři často ptají na dlouho slibované pokračování komiksové adaptace… (více)

Keanu Reeves trénuje na samuraje

Keanu Reeves trénuje na samuraje

20.11.2009

O filmu 47 Ronin už jsme kdysi dávno psali, ale pak bylo ticho a vypadalo to na jeden z projektů, které se nakonec nedočkají realizace. Zdá se však, že to studio Universal s napůl legendárním, napůl… (více)

Reklama

Reklama