Reklama

Reklama

Hlavní účetní Wesley Gibson je mladý sympatický muž, jen se mu v životě příliš nedaří. Deptá ho tlustá šéfová, přítelkyně je mu nevěrná, a navíc trpí záchvaty panického strachu, kdykoli se dostane do stresové situace. Jednoho dne se za dramatických okolností Wesley od tajemné Fox dozví, že je synem jednoho z nejlepších zabijáků tajného bratrstva bojujícího za vyšší dobro. Shodou okolností ho ale nedávno někdo zavraždil. Wesley svého otce nikdy neviděl a historce o tom, čím se zabýval, zpočátku moc nevěří. Okolnosti a působení krásné a tajemné Fox jsou ale silnější. Vstupuje tedy do řad prastaré organizace Fraternity, vedené záhadným Sloanem, který Wesleyho přesvědčí, že je zrozen k tomu, aby byl jedním z nich. Absolvuje náročný a naturalisticky pojatý výcvik, při kterém se přehlížený beránek změní ve vlka, který v něm vždycky číhal. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 739)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Z toho filmu jsem docela vedle..jelikož nesnáším šikanování a týrání, chtěla jsem film nejprve vypnout. Mám Angelinu ráda, ale v tu chvíli jsem ji nenáviděla! Celý film mi vlastně přišel jako fikce a jako hloupé vybití se na mladém klukovi. Tento dojem to asi ve mě zanechat nemělo. Naštěstí konec vše vyrovnal a film se mi jako celek kupodivu líbil..MOŽNÁ byl i chytrý?! ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Film natolik osvěžující a s natolik originálními detaily, že si málem ani nepovšimnete, jak triviální zápletkou oplývá. Ono zde vůbec nejde o to, že se looser klasicky vypracuje na hrdinu, jde spíš o ten způsob, který je za každé situace chytlavý, zábavný, či vyloženě humorný. Akce se také odehrává v originálním stylu, nikdo se nesnaží ohýbat realitu do uvěřitelné formy, Wanted je zkrátka "mimo", ale jeho kouzlo spočívá v tom, že vám to absolutně nebude vadit. 8/10 ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Povedený akční film, který sice postrádá ostrost Hlídek, ale rozhodně má silný drive a umí zaujmout. Nenáročné, až to bolí, ale sympatické. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Zpočátku Wanted asociuje Matrix, ať už dynamickou úvodní akcí popírající fyzikální zákony (řekl bych, že nejlepší v celém filmu, měla na mě až euforický účinek jako jízda sporťáku po stěně vysokopodlažního baráku v Denní hlídce), hrdinovým paběrkováním v kancelářské kóji a jeho verbováním. Pak už se Bekmambetův snímek vydává svou cestou, ačkoliv hrdina musí projít specifickým tréninkem a je podroben mentorskému dohledu smyslné Angeliny. Už dopředu bylo jasné, že hlavní atrakcí vedle Jolie bude frenetický Bekmambetův vizuální styl. Ve Wanted se i přes zachování svých trademarků vcelku mírnil a snad jen s výjimkou části závěrečné akce se akční scény nezvrhávájí v nepřehledný výbušný chaos. Ale i tak platí, že pokud se vám líbilo zpracování obou Hlídek, problém tu mít nebudete. Jen škoda, že po úvodním náhulu už další akce nevzbuzují takový "wow" dojem (subjektivní, jestliže vás nadchnou vzduchem rotující sporťáky a do propasti padající vlaky) a kolize obloukem letících kulek se nepravděpodobně opakují. Příběh, stylizace, postavy, vše je podřízeno jednoduché komiksové adaptaci, zbytečné hledat tu více. A ačkoliv jsem od filmu možná čekal větší "nářezovost", uspokojil mě. Jen bych měl další drobnou výtku k anachronickému využití příslušníka socialistického vozového parku během moravské mise. Zaplaťpánbu za to Pendolino. 7/10 ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Svižná a hlavně zábavná podívaná se sexy Angelinou a skvělým Jamesem McAvoyem. Na reálnost zapomente. Film se snaží hlavně bavit a být cool. Velmi dobře se mu to ale daří a tak u mě jasné 4 hvězdičky. 80% ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Je to sexy, je to cool, je to naspeedovaný, nekorektní, krvavý, nemá to logiku, a sedlo mi to naprosto dokonale!! A snad poprvé mi Angelina Jolie přijde vážně sexy!! Její krádež žigulíka je mimochodem scéna roku!! ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Adrenalinová jízda od začátku do konce, dobře zahraná, trikově zcela přecpaná a na rozpočet více než dobře odvedená práce. Timur Bekmambetov si moji přízeň získal hlavně Denní Hlídkou a teďka i filmem Wanted. Scéna s žigulíkem mi učarovala spokojený dětský úsměv na tváři, stejně tak detaily v pendolínu, při otevření dveří fotka prezidenta Klause ;-) nebo při rozmlácení klávesnice o tvář kolegy „vychytávka“ s rozhozenými písmeny, které za letu složí nápis FUCK YOU ;-) jedna z největších akčních jízd, na které jsem byl v kině. 8+/10* ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Jmenuji se Sloan. Tohle je Fox. A ti další kolem tebe umějí velmi dobře zabíjet. Být tebou, mířil bych na mě, ne na ně...... Rozhodne jeden z najlepších akčných filmov od roku 2000. Je to štýlové, má to potrebnú dynamiku, podarenú akciu a celé je to celkom dobre vymyslené. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Akční megacool jízda naprosto neskutečně nadupaná totálně hustou akcí, která je sice většinou strašně přehnaná, ale koho to sere, když se tam masakruje ve velkým stylu, neuvěřitelně nápaditě a každičká, třeba i sebemenší akční scéna, je dotáhnutá k dokonalýmu audiovizuálnímu orgasmu diváka. Krom toho McAvoy perfektní, Angelina Jolie nesmírně sexy, ostatně jako vždycky a závěrečná akce monumentálně dokonale vostrá, škoda jen trošku zbytečně dramatickýho a překombinovanýho konce, ale i tak to je parádní čistokrevná akční giga řežba se všim všudy v Timurově cool a vizuálně dokonalý režii. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Prvních deset minut jsem si liboval. Pak už se to zase zvrhlo v nelogickou akční slátaninu. Stylový to však rozhodně bylo a hlavně myšlenky hlavního hrdiny jsou místy i zábavné. Pří scéně s letícím varťasem jsem to chtěl sice vypnout, ale dobře, že jsem tak neučinil. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ čo pri filmových adaptáciách Lukjanenkových Hliadok ma réžijný štýl Timura Bekmambetova samoúčelným vizuálnym besnením skôr odvádzal od komplikovaného a nie veľmi stráviteľne podaného príbehu, pri svojom prvom americkom pokuse sa mohol vyblázniť bez najmenších problémov. Wanted totiž našťastie nie je komplikované fantasy ale čistokrvný akčný film, v ktorom preštylizovaný vizuál s matrixovskými vychytávkami často popierajúcimi fyzikálne zákony, slúži ako pevná súčasť po väčšinu času priamočiaro nalinkovaného príbehu. Adaptácia komiksu o hrdinovi, ktorý nájde uplatnenie ako chladnokrvý a nemorálny superzabijak, snáď preto ani lepšieho režiséra, ako tohto ruského diabla dostať nemohla. Herecky veľmi zaujímavá a mimoriadna zábavná ultradrsná jazda od samého začiatku až do záverečných titulkov. Vďaka za ňu, Timur. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Timurek nám po Hlídkách opět servíruje vizuálně strhující akční nářez, jehož největším záporem je pro mě přílišná brutalita, za niž mu ale zároveň přičítám malé plus, protože to si v dnešní době málokdo dovolí. Dalo by se polemizovat nad tím, že jisté pasáže jsou ve filmu silně samoúčelné, jenomže z toho úhlu pohledu je vlastně samoúčelný celý film a to je i častý problém většiny komiksových adaptací. Z hereckého ansáblu mě potěšil pouze jako vždy výborný (roztomilý) James McAvoy (kožená bunda mu sekne) a naprosto dechberoucí Lorna Scott v roli anorektické šéfky Janice (její seřvávací scény patří k nejlepším v celém filmu). Angelina je jenom na ozdobu, i když se objevují jakési snahy vtisknout její postavě duši, leč pro pro mě marné a nedotažené. Rovněž mě trochu zklamal Morgan Freeman - víceméně tam pořád postával a posedával a říkal, co měl, a to bylo asi tak všecko. Jo, a ještě jsem málem zapomněla na Kosťu 'Antona' Khabenského, jeho takřka cameo mě výtečně pobavilo. Čili jsem ve finále sedla filmu na lep - a ještě musím pochválit výtečný hudební doprovod od hudebního mága Dannyho Elfmana. Takže *s pohledem do dalekohledu sáhne na spoušť dáááálekonosné střelné zbraně*- "What the fuck have you done lately?" (21.8.2008) - A nyní update datovaný 31.1.2012 - Bože, ten komentář je snůška keců, se kterými kromě skvělé šéfky, krásného Jamese a dokonalého Kosti už vůbec nesouhlasím, ale na promítání tohoto filmu v kině mám velmi sentimentální vzpomínky a proto si je nebudu kazit či měnit odstraňováním hystericky nadšeného komentáře. --- 2014: Ježišmarja, škoda, že nelze časoprostorovým kontinuem do minulosti dávat facky. --- 2017: Tvoje bába nemůže časoprostorovým kontinuem do minulosti dávat facky. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Dopustil jsem se dvou chyb, než to do mě Bekmambetov v kině našil. Příliš vysoká očekávání (to jsem byl ke snímku nejdříve velmi skeptický) a nevědomost, že film je komiksovým zpracováním. Od samého počátku jsem ho (narozdíl od tvůrců) bral příliš vážně. Mé "zhnusení" dosáhlo se závěrečným výstupem Angie Jolie. Vidím to tak na 70, čtvrtou hvězdu přeci jen přidávám, za song NIИ a za našeho pana prezidenta. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Wanted je jako obří lesklá bublina, která poutá pozornost a funguje jako pouťová atrakce, jenže její životnost je strašně krátká a nezůstává po ní nic hodnotného. Efektní akční scény nemůžou zastřít, že myšlenkově je film strašně plytký a nevytváří žádný funkční fantasy svět, který by diváka pohltil. O to víc pak vyniknou hlouposti typu zahýbajících kulek nebo superzabijáků skákajících z jednoho mrakodrapu na druhý. Ne, že by se v současné kinematografii zejména to druhé v hojné míře nevyskytovalo, ale tady je všechno podřízené vizuálu a akci, takže ve výsledku se to u mě míjí účinkem. Celkový dojem: 15 %. Je to přesně ten druh akčního filmu, který mě velkým obloukem míjí a v praxi spíš vadí, protože obrovské množství energie a finančních prostředků by se dalo ve filmové branži využít smysluplněji... ()

choze 

všechny recenze uživatele

"...OR SHOOT THIS MOTHERFUCKER..." Takhle se rozkopávají dveře do Hollywoodu. Bekmambetov nafasoval štědrých 75 mega, Morgana Freemana, Angelinu Jolie a nezfilmovatelný komiks a obratem dodal brutální a cool akční jízdu se sektářským podtextem (která ignoruje superhrdinský háv předlohy, ale zachovává jejího zlého ducha) napěchovanou přestřelenými scenáristickými a vizuálními nápady, mrtvolami a vybuchujícími krysami, s fuckujícím Freemanem navrch. Opravdová výhra je pak McAvoy, který si ukrutně dává sklíčenou kancelářskou krysu transformující se do vysmátého megacool zabijáka. Obsazení kvalitního herce do hlavní role béčkového akčňáku filmu zásadně pomáhá podobně jako obsazení schindlerovského Neesona do konkurenčních 96 HODIN. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Kazzašský dovoz, Timur Bekmambetov, dokazuje, že stopáž je pouze relativní. Jedním slovem strhující jízda, kde scéna střídá scénu takovým fofrem, že většina diváků ani nestačí vydechnout. Jistým odpočinkem je prostředí část, která ač nemá tak šílené tempo, neustále funguje a baví. Wanted není snímkem, který by si chtěl od začátku zakládat na brilantním nápadu a promyšleném scénáři, ale filmem, který chce hlavně bavit (a vydělávat) a to se mu daří na jedničku. Audiovizuální bomba, která dokáže bavit každou sekundou. Navíc opět v hlavní roli Česká republika, které poslední dobou může spousta známých postav děkovat za svou existenci. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Žiguli držící krok s Pendolinem? Teď nevím, jestli je to ostuda pro ČD, nebo velké vítězství konstruktérů z Togliatty.. Širokou ruskou duší pojatá, americkými penězi zaplacená a o něco méně fantaskní mutace Matrixu, bezostyšně loupící nejen ve vodách Klubu rváčů a přitom (alespoň mně) poskytující podobný myšlenkový přesah jako snímek Fandy, ó Fandy. Z tkalcovského stavu osudu vyjelo plátno s jménem Timur Bekmambetov a mám jisté obavy, že za pár let průjmem i nedostatkem toaletního papíru trpící Hollywood si ho vezme sebou na toaletu.. Fascinují mě někteří zdejší mužští uživatelé, kteří nazývají Jolie kostlivcem, vychrtlinou apod. a přitom kdyby na nich v ložnici párkrát "zachrastila kostmi", tak mají jazyk venku jak Fantozzi při sledování večerní erotiky a druhý den hned ráno běží vyřizovat adopci afrického chlapečka.. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Obě Hlídky ze srdce nesnáším, ale Wanted jsem si zamiloval po prvním McAvoyovu vnitřním monologu. Nečekal jsem, že se Bekmambetov vizuálně uklidní natolik, aby konečně naservíroval originální, stylovou, cool a zároveň i přehlednou akci, nečekal jsem, že scénář bude mít tolik chytrých a nečekaně šikovně napsaných zákrutů a už vůbec jsem nečekal, že bude James McAvoy největším kick-ass motherf*ckerem sezóny. Angelinu sice stále nemusím a předzávěrečné digitální peklo s Pendolinem bylo trochu moc i na mě, ale víte co? Stačí si vzpomenout na nápady nabušenou závěrečnou přestřelku, kde McAvoy v jedné minutě postřílí snad padesát maníků těmi nejrozmanitějšími způsoby a musím jít na slabší, avšak naprosto zaslouženou devítku. A chudší výprava je mi vážně ukradená. ()

Související novinky

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

21.08.2013

To je rozhodně odvážná představa. Studio MGM se už nějakou dobu ohání plány natočit novou verzi Ben-Hura. Nepůjde však o remake slavného filmu z roku 1959 (těžko můžete překonat totální klasiku,… (více)

Matthew Vaughn v tajných službách

Matthew Vaughn v tajných službách

28.03.2013

Poté, co nečekaně přenechal režii X-Men: Days of Future Past Bryanu Singerovi, spekulovalo se o skutečných důvodech tohoto kroku. Jedna verze jej spojovala se Star Wars: Epizodou VII, ale jak už… (více)

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

20.06.2012

Timur Bekmambetov horlivě propaguje svůj historický akční horor Abraham Lincoln: Lovec upírů a na tiskových konferencích se ho novináři často ptají na dlouho slibované pokračování komiksové adaptace… (více)

Keanu Reeves trénuje na samuraje

Keanu Reeves trénuje na samuraje

20.11.2009

O filmu 47 Ronin už jsme kdysi dávno psali, ale pak bylo ticho a vypadalo to na jeden z projektů, které se nakonec nedočkají realizace. Zdá se však, že to studio Universal s napůl legendárním, napůl… (více)

Reklama

Reklama