Reklama

Reklama

Hlavní účetní Wesley Gibson je mladý sympatický muž, jen se mu v životě příliš nedaří. Deptá ho tlustá šéfová, přítelkyně je mu nevěrná, a navíc trpí záchvaty panického strachu, kdykoli se dostane do stresové situace. Jednoho dne se za dramatických okolností Wesley od tajemné Fox dozví, že je synem jednoho z nejlepších zabijáků tajného bratrstva bojujícího za vyšší dobro. Shodou okolností ho ale nedávno někdo zavraždil. Wesley svého otce nikdy neviděl a historce o tom, čím se zabýval, zpočátku moc nevěří. Okolnosti a působení krásné a tajemné Fox jsou ale silnější. Vstupuje tedy do řad prastaré organizace Fraternity, vedené záhadným Sloanem, který Wesleyho přesvědčí, že je zrozen k tomu, aby byl jedním z nich. Absolvuje náročný a naturalisticky pojatý výcvik, při kterém se přehlížený beránek změní ve vlka, který v něm vždycky číhal. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 739)

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.9/10] | me: Pár rokov dozadu by šlo o totálny prepadák,... vďaka za efekty v dnešnej dobe, ktoré urobili z tejto hlúposti aspoň niečo čo je fajn na oko. Inak nič. Slabý dej, totálne absurdné scény, proste rozprávka pre deti doplnená detailnými zábermi guľky vrtajúcej hlavy. Totálne nereálne a smiešne. Ak by nebolo efektov, nahej Angeliny vychádzajúcej z kryoregenerátora a Morgana Freemana bol by to totálny bordel,... Dokonca aj McAvoy je ako turbovrah nepresvedčivý. Je mi ľúto. ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Nová krev v hollywoodských žilách - jev stálé vzácnější, neboť originalita není v poslední době žádaným zbožím (viz. neúspěch Speed Racera). O to víc potěší, když dostane šanci režisér-vizionář, který své představy zrealizuje i za cenu sníženého rozpočtu, zato s Angelinou, Morganem a Jamesem McAvoyem v hlavních rolích! Wanted je ostrá, politicky nekorektní, eRková a z řetězu utržená jízda, kterou si nejlépe užije Čech znuděný současnou mainstreamovou produkcí. Vždyť kde jinde najdete takový gejzír geniálních nápadů (namátkou přelet auta nad autem za zvuků duetu Time to Say Goodbye nebo klávesnice zformovaná do podoby Fuck you, kde poslední písmeno nahrazuje zubní stolička), rámovaný fyzikální zákony popírající akcí a nečekaně přehledným dějem. McAvoy je sympaťák už jako "největší nula 21.století", Angelina je... prostě Angelina a ani Freeman neslevuje ze svého standardu. Jedinou výtku směřuji k prostřední části filmu, resp. praktickému využití schopností hlavního hrdiny - evidentně chyběly peníze, tudíž akční vrchol(y) nejsou tak strhující, jak by se slušelo, ale to už bych chtěl moc... Teď se jen modlím, aby to vydělalo a já se mohl těšit na druhý díl, nejlépe s dalším českým politikem (Václav Klaus zde visí na plakátě v Pendolinu). 90% ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Nechci se opakovat po ostatních komentujících, ale opravdu mi to v mnohém přijde jako vypulírovaná verze Matrixu. Bullet time doveden k dokonalosti, kulky létající nejen za roh, ale někdy i několik mil, fuckující Morgan Freeman, český prezident a Angelina v žigulíku (snad ještě větší úlet než Brad Pitt v eMBéčku ve Spy Game), to všechno je strašně cool, stejně tak i režie a akční scény vůbec, kdyby... kdyby to už jednou nebylo u Bekmambetova k vidění. Tady se jen opakuje a našel jsem snad jen dva momenty, kdy mi ústa spadla až na podlahu - skok z jednoho mrakodrapu do druhého (připomnělo Cliffhanger) a poté mokrá nahá Angelina (i když jen zezadu). Asi na mě zapůsobilo příliš chvály a já se začal přespříliš těšit. Zbytek mi tak připadal strašně fádní a ke konci už mi Wanted neměl co nabídnout. Hodnotil bych někde na rozmezí sedmdesáti procent, tak řekněme sedmdesát jedna. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Jedno z velkých překvapení mezi tzv. "letními blockbustery". Místo akčního blábolu pro teenagery setsakramentský akční nářez, který vás nenechá na minutu vydechnout, nenchá vás spustit oči z plátna (ačkoli byste i chtěli, protože rány v něm fakt bolí) a nakonec vás dorazí vlastně docela nečekanou pointou. Jamese McAvoye definitivně řadím mezi své oblíbené herce - jím podaný přerod hlavního hrdiny z bezvýznamné kancelářské krysy v sebevědomého frajera s koltem u pasu nemá sebemenší chybičku! Jeden z několi mála příslibů do budoucna, kdy se vedle jmen jako Nicholson, Hanks, Hoffman budou skloňovat i jména Gyllenhaal, McAvoy, Hirsch... ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Aneb jak se Češi rozloučili s Pendolinem (nebo jeho karikaturou) a to skončilo v nějakém obřím kaňonu, o kterém na mapách naší vlasti není ani zmínka. Ne, teď bez srandy. Bekmambetov po opravdu zdatně předělaných hlídkách přichází s adaptací ultrabrutálního komiksu, který vypráví příběh jedné kancelářské krysy, jejíž otec nebyl zdaleka takový, jako on. A díky němu se i z ní stane zabijáckej borec bez citu.. Kočka Fox Jolie, slizký Freeman v jedné ze svých nejzajimavějších rolí, kupa hnusných badassů a jedno temné tajemství. To vše podáno takovým stylem a s takovou hravostí, že zůstává rozum stát. Timur daleko převyšuje zbytek své party, o které stejně nikdo neslyšel od dávných dob a natáčí jednu pecku za druhou. Zatáčení kulek, skoky mezi mrakodrapy, zpomalené srážení kulek, totální masakry, to vše nám přináší Wanted. Jeden z nejlepších a nejefektivnějších filmů století. F*ck you! Danny Elfman se znovu vyznamenal, jeho Little things mi zní v uších do teď. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Vizuálna lahôdka s bullet-time spomaleniami, ako sa patrý. James McAvoy alias osud Spidermana, Angelina Jolie alias sen každého loosera, a Morgan Freeman vo väčnej pozícií boha. K dobrej zábave nič iného netreba. Ako prídavok ♫ je tiež trafená. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Kvalitní nářez:) Angelina Jolie dokázala z legendárního vozidla "Lada" vytáhnout to, co nikdo předtím, a když James McAvoy přijede do Česka, tak vybuchuje Pernštejn:) Co na tom, že realistická stránka děje i činů je přinejmenším pochybná. Podívaná je to akční, dynamická, skvěle obsazená (až na Angelinu, na níž mi vždycky vadí ta její našpulená pusa:) Fenomenální je především také kamera. Zpomalené záběry a průlety vším možným. Efektní, i když docela nerealistická scéna s Pindolinem a jeho pádem do hlubin. A jak lahodné bylo slyšet z Jamesových skotských úst znít slovo "Morava.":) Mrzí mě, že se tady v Česku procházel polonahý a já u toho nebyla. Mrzí mě, že jsem nestála na tom nádraží, kde probíhala zuřivá honička:) Říkala jsem si, že celý děj je příliš jednoduchý na to, aby v něm nebyla skryta nějaká pointa či překvapivý zvrat. A taky, že jo. Sice jsem nijak šokována nebyla, dalo by se v něm najít spousta mezer a případných nedotažeností, ale i tak vše nakonec vyznělo působivě. SPOILER: Thomas Kretschmann jako taťka Jamese! Cha, tak to se povedlo:D KONEC SPOILERU. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Túto dokonalú porciu zábavy uvaril Bekmambetov presne podľa môjho gusta. Recept starej mamy s využitím najnovších technológií. A práve tomuto ruskému vizionárovi som pred premiérou nedával veľké šance. Spojenie mega-rozpočtu a vlastnej réžie nad celým, finálnym výzorom oboch predchádzajúcich snímkov nedopadlo najuspokojivejšie. Ešte vyšší rozpočet, absolútne megahviezdy a štúdiá dýchajúce na krk, to určite neboli poľahčujúce okolnosti, s ktorými sa musel popasovať. Je ale vidno, že Timurov štýl sadne oveľa viac syrovej, priamej a ostrej akcii, než nejakej fantasy zápletky v nej. Od začiatku vedel, čo chce divákovi ponúknuť a čo divák chce. A aj to dostane. Opäť nesklamali hlášky s originalitou nadovšetko. Navyše fuck-ujúci Freeman, no nedaj tomu plné. 90%. ()

mysicka 

všechny recenze uživatele

poměrně zdařilá akční jízda pro děcka, s velmi netypickým drsňákem, sexy anorektičkou angelinou (víc sexy už byl snad jen ten žigul), pár skvělými nápady a hodně povedeným finále.. nic víc, nic míň.. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Paráda, akční film jak se patří s nápaditou a cool akcí, s výborným obsazením a se stylovou hudbou. Čekal jsem scénaristickou křeč, kde především půjde o akční scény, ale opak je pravdou a je radost zjistit, že k tomuto skvostu kralují i dialogy s příběhem. Už od začátku má film dobré tempo a co říci o závěru? No paráda, takovou akční jízdu jsem si přál z hlouby duše. Poslední věta před koncem mě zavedla k zamyšlení... ehm. Mé hodnocení velmi silné 4 hvězdičky... S jistotou tvrdím, že nikdy nepojedu pendolínem... ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

My máme u nás někde takovou bezednou propast ve skalnatých horách, přes kterou jezdí Pendolíno Českých drah? Ovšem kam se hrabe ono Pendolíno před starou, ruskou Ladou! Jenom si vzpomenu na scénu, kdy s ní Andželína dojela náš rychlovlak a ve složitém terénu byla dokonce rychlejší, tak musím přestat psát tento komentář a nejdřív se dosmát! (fotka Václava Klause uvnitř vagónu mě rovnou poskládala pod konferenční stolek). Akční, sci-fi fantaskní bublina, naplněná bezmyšlenkovitými nápady, jenž mě nijak zvlášť neohromila. Ale rozesmála, to ano! ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Here we are! Here we stay! Here we die! (…die? For efect?) Přiznám se, že jsem až do dneška neviděl ani jednu z obou „zauralních“ hlídek bodrého mužika Timura Bekmambetova a až na pár kámarádovo upomínek a jeden akčně vulkanoidní trailer, nevěděl jsem do čeho jdu. A po pár minutách (snažíc se uvelebit svou rachitickou zadnici na starodávný lavičce letního kina, vyloženě zírajíc na plátno, s potutelným, sarkastickým úsměvem a jiskrou zájmu v oku) bylo mi jasný, že tady se z nabídnutého rozpočtu kreativně „posral.“ Tvrdý výraz? Zkusíme to jinak, strýček Timur přetaktoval žánr akčního filmu do podoby antigravitačně-antifyzikálního full throttle blocbaster orgasmu se vším možným záběrovým (kamerově i nápadově [pozn.: myšlena nápadovost scén, nikoliv scénáře jako takového]) maximalismem, jenž je v současné, stále více nespoutané hi-tech době, možno vyprodukovat. Strhující, vysokooktanové tempo, nekompromisní, na krev jdoucí klipové vedení záběru, našlapaný hudební doprovod Dannyho Elfmana a hlavně a především tvůrčí nadhled, šmrnc, lehkost a všudypřítomné střípky nenuceného humoru (které, pokud si stejný nadhled udržíte i vy, dělají z nelogický akční slátaniny až neskutečnou zábavu od začátku do konce). Jasně, co se vedení příběhu, kostry děje a pro mě taky v oblasti dialogů (postrádal jsem víc úderných hlášek na úkor toho mentoringu a možná i všudypřítomného cynického životazpytu), má Wanted asi stejné rezervy, jako poprsí 18tileté dívky v podprdě její 60tileté tety. Ale mam takové tušení, že Timur razí spíš cestu ala Michael Bay - akce, akce, bouračky, akce, adrenalin a tam někde na druhý koleji nějakej ten děj, co drží to celé pohromadě. Angelina Jolie měla tentýž rebelskej šmrnc, co před osmi lety v Gone in Sixty Seconds a James McAvoy zas takovou tu úvodní LaBeoufovu vyjukanost z Transformerů. Všechno dohromady pak drtí každej papírek s Lincolnem, lisuje i poslední zrnka logiky a co je hlavní, funguje na víc než slušných 80%. Kdybych odložil ten nadhled, dal bych 8/10, jenže mě je s mým nadhledem zatraceně dobře (na těch 110 minut jsem si odložil aspoň mozek, abych nenamáhal krční páteř) a tak si s klidným svědomím dovolím pro tuhle „ptákovinu“ (možná nadsazených) [8/10]. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Opravdu naprostá blbost. Myslím, že pro tenhle film se skvěle hodí termín pastiš. Je to taková akčňárna plná scén, které připomínají jiné slavnější filmy (Terminátor 2, Matrix..) ale tady jsou prostě dotažené do konce..vlastně spíš přetažené do nesmyslna. Komiksovou předlohu jsem si přečet (až po zhlédnutí filmu) a je o DOST lepší, ale co hlavně - byla o něčem úplně jinym!!:) Obecně to s comicsovými adaptacemi bývá tak, že na papíře může lecos působit skvěle, jenže na plátně je to blbost. A tak je to přesně ve Wanted. Když začal Morgan Freeman, největší žijící mudrc, vykládat: "Toto je stav osudu..." tak jsem se málem zadusil smíchy. Komickejch scén tu bylo naštěstí docela dost, ale stejně měl ten film být méně vážný. Díkybohu, že jsem to viděl v kině, protože kdybych to viděl jen doma na malé obrazovce, tak bych tomu musel dát maximálně 1*. Na druhou stranu je mi líto, že jsem to viděl v kině a vyhazoval za to peníze. Velké výhrady mám ke způsobu natáčení akčních scén - to už dneska nikdo neumí natočit pořádně zběsilou akci bez toho pitomýho klipovitýho střihu? Ten mě fakt vadil! A co mi dále vadilo, byla jistá předvídatelnost - nevěděl jsem přesně, co se stane, to je jasný, ale tak nějak jsem vždy tušil, jakým směrem se bude film asi tak ubírat. Vůči hercům nemám výhrady, vůči trikům také ne, vůbec mi nevadila úvodní akce, ani ohebné trajektorie kulek a popírání fyzikálních zákonů, to všechno je supr, je to prostě průměrný scénář a strašná režie akčních scén. Jak tu ten film mohlo (momentálně - 27.6.2008) 172 lidí lidí ohodnotit celkem na 82% nepochopim!!! Je mi jasný, že to bude klesat, ale stejně...lidi, vzpamatujte se, zapomeňte na tenhle průměr a koukněte se na opravdové akce jako je Terminátor 2, Matrix, Crank, nebo si aspoň sežeňte ten comics..!!! ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Ze země, jenž se nazývá Kazachstán, povstal on! Velký akce pán! Bouchací a pískací mišišky, akce jako řemen a k tomu i chytrý scénář. McAvoy je sympaťák a s Angelinou mu jde hraní na partu fakt dobře. Slizoun Freeman se mi tak znechutil, že nedokážu pochopit jak se mi mohl líbit jako klaďas, záporák je ještě lepší. Bekmambetov proráží do Hollywoodu v obrovském stylu, dovoluji si tvrdit, že od Matrixu nevznikl tak kvalitní akční a lehounce filozofický filmek. Pokud jsem snad na začátku měl 4 hvězdičkový pocit, poslední půl hodinka to smetla ze stolu. A Konstantin "Anton" Chabenskij je s krysami fakt bomba! ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Pokud jsem terč tak WANTED je trefa do černého. Má v sobě všechno co mám rád. Vtipné hlášky ve stylu KLUBU RVÁČŮ, akci při které si vzpomenete na MATRIX i twist, který je naservírován ve chvíli, kdy ho nejméně čekáte. James McAvoy, kterého jsem si díky POKÁNÍ docela oblíbil do role Wesleyho padl jako ulitý. Uvěříte mu zbabělou nulu, která na snídani (a vlastně i svačinu, oběd i večeři) polyká prášky na uklidnění i střílejícího borce, který si jde za svým. Angie jedoucí v žiguliku je neodolatelná (podle mě je Fox její nejzásadnější role v kariéře) a Morgan Freeman je zase a znovu za drsného frajera. Vyzdvihnul bych perfektní akční sekvenci v Pendolinu, která budí úsměv i úžas (to jeli nad Macochou? :-), to že konečně v zahraničním akčním spektáklu zmínili mou rodnou Moravu a také bezvadně sednoucí hudbu Dannyho Elfmana, který nazpíval i titulkový song. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Akce, akce, akce, krev, fuck, krev, akce + hlášek jak namrdaných...to celé v nablýskané režii Timura a jeho party. Na filmu jsem byl už dvakrát a i napodruhé je to prostě ABSOLUTKA jak děvka! McAvoy je borec a hromadná vyvražďovačka na konci, kdy se "nějakou tu chvilku" střílí skrz hlavu jedné oběti, vám prostě urve koule! ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Timur na úvod namlsá, narobí chute, ale potom hádže len také "drobky". Aj keď ten záver mi príde best-of, tak už má človek taký absťák po krivkách, že to proste nezasýti. Každopádne sa pri tejto výtke pohybujem v takých leveloch, o ktorým sa mnohým áčkovým blockbusterom ani nesníva. Vizuálne obžerstvo plné nápadov a drzého štýlu. V dvojke poprosím viac curvenia guliek, tunovaných žigulíkov, Angelinych tetovačiek a budem v siedmom nebi. 90% ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Bekmambetov si do hollywoodu priniesol svoj vlastný štýl. Neuhladený, divoký, zbesilý a špinavý. Nikdy pred tým nebol za americké prachy natočený blockbuster, ktorý by uhladenú tváričku vymenil za krvou zamazanú, rozbitú papuľu. Taký je Wanted. Brutálne zábavný akčný holocaust, ktorý vám svojim drsným lookom a tempom vyrazí dych. A že je to len pop rozprávka? Áno, ale zato poriadne krvavá. Toto je film, ktorý som túžil vidieť, keď som dopozeral Matrix. (9/10) ()

hellstruck odpad!

všechny recenze uživatele

Co tohle bylo?Tápala jsem po celý film a tápu i teď.Čekala jsem solidní nářez a dostala jsem spíše solidní kravinu.Škoda.Angelina je dobrá a McAvoy jakbysmet, ale mne to přišlo vtipné v momentech,kdy spíš nemělo. ()

Související novinky

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

21.08.2013

To je rozhodně odvážná představa. Studio MGM se už nějakou dobu ohání plány natočit novou verzi Ben-Hura. Nepůjde však o remake slavného filmu z roku 1959 (těžko můžete překonat totální klasiku,… (více)

Matthew Vaughn v tajných službách

Matthew Vaughn v tajných službách

28.03.2013

Poté, co nečekaně přenechal režii X-Men: Days of Future Past Bryanu Singerovi, spekulovalo se o skutečných důvodech tohoto kroku. Jedna verze jej spojovala se Star Wars: Epizodou VII, ale jak už… (více)

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

20.06.2012

Timur Bekmambetov horlivě propaguje svůj historický akční horor Abraham Lincoln: Lovec upírů a na tiskových konferencích se ho novináři často ptají na dlouho slibované pokračování komiksové adaptace… (více)

Keanu Reeves trénuje na samuraje

Keanu Reeves trénuje na samuraje

20.11.2009

O filmu 47 Ronin už jsme kdysi dávno psali, ale pak bylo ticho a vypadalo to na jeden z projektů, které se nakonec nedočkají realizace. Zdá se však, že to studio Universal s napůl legendárním, napůl… (více)

Reklama

Reklama