Reklama

Reklama

Hlavní účetní Wesley Gibson je mladý sympatický muž, jen se mu v životě příliš nedaří. Deptá ho tlustá šéfová, přítelkyně je mu nevěrná, a navíc trpí záchvaty panického strachu, kdykoli se dostane do stresové situace. Jednoho dne se za dramatických okolností Wesley od tajemné Fox dozví, že je synem jednoho z nejlepších zabijáků tajného bratrstva bojujícího za vyšší dobro. Shodou okolností ho ale nedávno někdo zavraždil. Wesley svého otce nikdy neviděl a historce o tom, čím se zabýval, zpočátku moc nevěří. Okolnosti a působení krásné a tajemné Fox jsou ale silnější. Vstupuje tedy do řad prastaré organizace Fraternity, vedené záhadným Sloanem, který Wesleyho přesvědčí, že je zrozen k tomu, aby byl jedním z nich. Absolvuje náročný a naturalisticky pojatý výcvik, při kterém se přehlížený beránek změní ve vlka, který v něm vždycky číhal. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 739)

krusty2 

všechny recenze uživatele

Som rad ze ma pre tento film vyhodili z Mydlozony(MZ).Teraz sa ukazuje ze som mal pravdu a ze Timur ma buducnost. PS:Tymto pozdravujem uzivatela z menom Bapi (mydlozone) ()

Brejlil 

všechny recenze uživatele

Tohle je můj první film od Bekmambetova. Netuším, jaké jsou Hlídky, ale vizuální nápaditost slabému scénáři nepomůže. Ze začátku jsem se docela bavil, ale ke konci spíše nuda, nuda, šeď, šeď. ()

Phillo 

všechny recenze uživatele

Wanted je najlepším akčným filmom posledných rokov. Nespolieha sa na ohromovanie trikovosťou a mega rozmermi akcie, ani na rôznorodosť, prekolorizovanosť a pod. Vytyčuje vlastnú cestu extrému , ktorú vyvažuje jednofarebným (a pekným) zlatým filtrom. V momentoch akčnej zábavy asi Wanted ani konkurenciu nemá, je natočený s presným kompromisom, ktorý ponúka niečo čisto nové a ešte nespatrené, no zároveň si udržiava prehľadnosť. Avšak v koncepte je Wanted poháňaný dopredu hlavne žánrovou schémou, ktorej invenčnosť spočíva iba a len v osobe Bekhambetovej. Škoda suchého stredu, ktorý neponúka nič zapamätateľné a dokonca je až nechutne šablónovitý (nejde-snažím sa pri pohľade na otcovu fotku-ide-rozmýšľam, či to má zmysel...). Škoda, lebo takýto potenciál, podporený ešte úvodnými cca 20 minútami nemal byť utopený v šablóne. Takže skôr ako Matrix Wanted pripomína koncepčne Bayov Ostrov, avšak pôsobí menej prvoplánovo a má óóóveľa lepší záver :) ()

Pawlisman

všechny recenze uživatele

Tento film odmítám hodnotit. Né, že by byl nějak extra výjimečný. To ne. Chraň Bůh. Vždyť stejných osnov a stejných prvků nám americká produkce nabídla už nastokráte. Spíše vidím problém, že nemohu zastřít pocit, že mě chvilkami film bavil a že ve svém žánru je snad i nadprůměrný a tak by si 4 hvězdy zasloužil. To mu ale odmítám dát. Na druhé straně je totiž tolik nesmyslů, trapností a hovadin, že je až člověku studno (jako při srdceryvných reportáží Nováků). Proč další Matrix? Proč stále dokola to samé? Proč tolik ptákovin. Ano, člověk musí brát s nadhledem např. automobilové honičky a zabíjení stejně jako zatáčecí kulky, s tím musí divák při amerických novodobých akčňáren ustoupit. Ale desítky dalších prostě (na úkor pořádné akce) překousnout nemohu. Sami nás rádoby vtahují a sjou přítomné prvky reálna a šedivé skutečnosti, ale pak nemíní dodržovat základní logičnosti a být k diváku aspň trochu férový a upřímný. Závěr? Nechodit na tyto snímky. Jsou skutečně dělané pro 15ti leté (a míň) chlapce. Proto také těžko věřím zdejšímu hodnocení. Todle a takhle udělané se vám skutečně líbí??? xxx/10 ()

Strike 

všechny recenze uživatele

Totální akční pecka - jednoduchý scénář, super hudba, výborní herci (potěšily roličky Marca Warrena a Konstantina Chabenskije) a nadupaná totální akce plná výborných nápadů. Jediným záporem filmu jsou Pendolinové scény - dost blbé a dosti ošklivě natočené. Jinak scéna, kdy McAvoy vyjde před budovu, poté co rozseká hubu kolegovi klávesnicí, je GENIÁLNÍ, totálně napěchovaná emocemi, které podkresluje výborná hudba. ()

rcorp 

všechny recenze uživatele

Wanted je neuvěřitelná slátanina. Ta zápletka je příšerná a u všech dialogů jsem trpěl (hlavně cokoli řekl Freeman bylo na umření). Monology byly ale naopak super (stejně jako zbytek toho, co McAvoy předváděl). A akční scény mi taky nepřišli nikterak úžasné, akční WOW scénu si nevybavuju snad ani jednu a ta troška digikrve to nezachrání. Takže nejlepší scénou zůstává nástup v kanceláři s klávesnicí a našlapaným songem na pozadí. On ten úvod je na tom celkově nejlepší, pak je nic moc trénink následovaný kupou žvástů, pak asi zas nějaká akce a i konec mi až na Angelino kombo nepřišel nijak zajímavý. ()

waits 

všechny recenze uživatele

Neznam predlohu, a to je u komiksu vzdycky chyba, i tak si ale troufnu rict, ze takova koc jako Angelina asi v predloze nebude:). Prijemna stopaz, nektere prilis pretazene akcni sceny, mile nekorektni utok na divaky, v pozadi hudba Dannyho Elfmanna a Nine Inch Nails, cele to v solidnim tempu projede a do pristiho dne vysumi...zanrove nic, co by clovek necekal, neco se povedlo vic neco min (pendolino)..Vaham tri nebo ctyri? Vidim Angelinu, jak si leha na vlak a nasledne vystupuje z lazne - ctyri..:)...75 % ()

martalini 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale na víc jak 3 to nevidim. Bekmabetov sice skvěle a dynamicky zvládá akci a po vizuální stránce je to bomba. I když mě teda trošku štvalo neustálý znásilňování bullet-time,ale budiž. Jenže na strašně moc místech film ztrácí švih, příběh je hrozně umělej a špatně našroubovanej a sekvence jakýchi "výplní" mezi akčními scénami jsou prostě úplně zbytečný...McAvoye eště pořád nemám moc rád a Angelina je sice Angelina, ale ani ona (mimochodem co to s ní udělali?proč je tak vychrtlá?brrr) a klasicky dobrej Freeman tomu moc nepomáhaj...třeba ještě změnim názor po dalšim shlédnutí... ()

klokyn 

všechny recenze uživatele

Hneď na začiatku je scéna, ktorá môže poslúžiť ako test. Ak sa cez ňu dokážete preniesť a dokážete sa naladiť na svojský štýl neuveriteľnej akcie, tak si film užijete. Ak si však pri tejto scéne poviete: "Čo je to za pi**vinu, preboha!?" verte, že film Vás nechá chladným a tých pi**vín tam uvidíte oveľa viac. ()

CamperCz 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl nářez. Sice pitomost, ale pitomost zapadajici do kategorie pitomosti, ktere svou pitomosti neurazi, naopak velice solidne pobavi. What the fuck have YOU done lately? ()

kukentipla 

všechny recenze uživatele

O čem to je? Byl jsem ukázkovej loser. Všichni se mnou vyjebávili, až na mojí starou, tu jebal můj nejlepší kámoš. Pak jsem v obchodě potkal ultradrsnou buchtu. Zachránila mně kejhák před nějakým magorem. Stříleli po sobě kulky a ty nelétaly nejvíc rovně. Po další zběsilé honičce mě její šéf řekl, že v sobě mám geny super zabijáka a jestli pro něj nechci makat. Kdo by do toho nešel? Co já NATO.? Nejdřív jsem si myslel, že to bude megablbost, potom, že super nářez. Dopadlo to tak nějak napůl. Všechno je megacool a hodně vtipné. Akční scény jedou na plný pecky (ty kulky co nelítaj rovně jsou super nápad). Ve výsledku ve mně zůstal pocit viděného. Tedy, většinu věcí jsem už někdy viděl . To ale neva, prozatím akční nářez roku. Bohužel s Angelinou. ()

wampire23 

všechny recenze uživatele

Netajím sa svojím obdivom k režisérovi Bekmambetovi. Konečne si ho po Nočnej a Dennej hliadke všimol aj Hollywood. A urobil dobre. Takýto nárez som naozaj nečakal. Timur má naozaj inovatívny štýl, čo sa týka akčných sekvencií. Na to sa dá pozerať celé hodiny a neomrzí. James McAvoy dokáže utiahnuť celý film sám. Myslím, že o ňom budeme ešte počuť. Pre mňa jasných 5*. Dúfam, že Bekmambetov dostane ďalšie ponuky na akčňáky. ()

Emzet 

všechny recenze uživatele

Znáte Marka Millara? Tento americký komiksový scénárista je opravdovým mistrem temného vyprávění plného černého humoru a nadsázky (tedy, pokud zrovna nepíše Civil War - a pak, tu stejně psali spíš redaktoři Marvelu než Mark). Tak přesně na tohoto Marka Millara zapomeňte. Wanted-film se totiž natolik vzdálil od Wanted-komiksu, jak to je jen možné. Je to od začátku do konce neskutečně přestřelená, efektní, akční a cynická jízda, kterou z hlavy jen tak nedostanete, přestože neobsahuje žádná hlubší témata ani myšlenky. Zkrátka jde jenom o dokonalou postmodernistickou zábavu, což je víceméně to, co třeba já od Millara očekávám. Ovšem na plátně to působí snad ještě lépe, protože způsob, jakým Bekmambetov rozhýbal statická komiksová políčka bere dech. Vše je natočeno s takovou zručností a nadhledem, že i ty nejstřelenější nápady jako kulky zahýbající za roh či jízda po boku autobusu působí naprosto přirozeně a téměř realisticky - jakoby fyzikální zákony, kterými nás odmalička krmili, platily jenom pro někoho. Ale tento film není jenom o akci (i když je to podstatná část) - správný cynický divák 21. století je unešen už od samotného začátku, kdy je hlavní hrdina vykreslen v celé své ubohosti a mizérii. Příběh jako takový sice má místy trhliny, ale během filmu si jich divák prakticky nevšimne. A pak, některé věci, které třeba konkrétně mně nejsou příliš po chuti (například že se nedozvíme, odkud "úkoly" původně pochází) jsou prostě součástí určité stylizace a přístupu... a bez nich by se možná film ani neobešel. Co se herců týče, není tu moc co řešit (protože tradičních postav se zde nedočkáme - leda stylových figurek, což v tomto případě nemyslím jako výtku), snad jen Angelinu musím zmínit - ta zde má svou asi nejsympatičtější roli za celou svou kariéru. Takže pokud se chcete v kině bavit, nemáte rádi krysy, dokážete brát filmy s nadsázkou (mrtvoly babiček jako terče) a chcete zažít pořádnou jízdu, Wanted je jasná volba. ()

Blaken 

všechny recenze uživatele

Konečně film,kterej se nebál zničit vlak Českých drah.Akce nechybí,Angelina je pořád ďáblice,jen snad kdyby se film netvářil,že je v něm něco víc,mohlo to být dokonalé. ()

FElix06 

všechny recenze uživatele

Whoooaa!! Po roce v kině, colu v klíně. Nadšen jak malé dítě vstupující zpět do svého starého pokoje. Film u kterého jsem prvních pět minut trpěl, než jsem přišel na zásadní věc - vypnout mozek. Po provedení předchozího mi nic nebránilo, tomu abych připitoměle zíral na pohyblivé obrázky Jamese, tetování Angeliny a mého oblíbeného Podfukáře. Přitom si jako naprosto smyslů zbavený mlátil rukama o kolena do rytmu a jako v tranzu s křečí ve svalech se na konci probral a řekl si - ty víš, že to je scénáristická slátanina, ale co!! ()

D@ve 

všechny recenze uživatele

Wow!! Málem jsem začal doopravdy věřit, že kulky mohou lítat obloukem...vlastně i dokola :)...K tomu i jinak skvělý příběh, dobré herecké výkony Jolie i McAvoye - a nejen jich - a skvělý film byl na světe. Po celých 110 minut jsem neoddtrhnul oči od obrazovky a i proto za 5. :) ()

zdenur 

všechny recenze uživatele

Tak tohle už jsem dlouho nezažil. Do půlky filmu jsem byl absolutně spokojený. Skvělá akce, pěkné zpomalené záběry.. Prostě solidní výplach mozku, ale po absolutně nečekaném dějovém zvratu jsem se dostal do stavu, spokojené nadspokojenosti. "Shoot that motherfucker!" ()

Gore 

všechny recenze uživatele

Velkolepý akční nářez, který posouvá akční film do úplně jiné dimenze a to, co se na plátně celých 110 minut odehrává je akční balet, který v historii nemá obdoby. Průlomové dílo akčního filmu, možná víc než bylo kdysi Matrix. Děj není sice nějak extra novátorskej, ale neurazí a ani neurazí herecký výkony, sice Freeman prostě na plátně jen je, ale on si to může dovolit, Jolie už je po všech těch dětech kolem ní unavená a je to na ní vidět a McAvoy předvedl lepší kreace ve vedlejších rolích jiných filmů, ale menší nadstandard tam je, ale není to tolik důležitý, protože tady jde opravdu jen o ten akční nářez, a ten je luxusní. 4,8* ()

Související novinky

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

21.08.2013

To je rozhodně odvážná představa. Studio MGM se už nějakou dobu ohání plány natočit novou verzi Ben-Hura. Nepůjde však o remake slavného filmu z roku 1959 (těžko můžete překonat totální klasiku,… (více)

Matthew Vaughn v tajných službách

Matthew Vaughn v tajných službách

28.03.2013

Poté, co nečekaně přenechal režii X-Men: Days of Future Past Bryanu Singerovi, spekulovalo se o skutečných důvodech tohoto kroku. Jedna verze jej spojovala se Star Wars: Epizodou VII, ale jak už… (více)

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

20.06.2012

Timur Bekmambetov horlivě propaguje svůj historický akční horor Abraham Lincoln: Lovec upírů a na tiskových konferencích se ho novináři často ptají na dlouho slibované pokračování komiksové adaptace… (více)

Keanu Reeves trénuje na samuraje

Keanu Reeves trénuje na samuraje

20.11.2009

O filmu 47 Ronin už jsme kdysi dávno psali, ale pak bylo ticho a vypadalo to na jeden z projektů, které se nakonec nedočkají realizace. Zdá se však, že to studio Universal s napůl legendárním, napůl… (více)

Reklama

Reklama