Reklama

Reklama

Hlavní účetní Wesley Gibson je mladý sympatický muž, jen se mu v životě příliš nedaří. Deptá ho tlustá šéfová, přítelkyně je mu nevěrná, a navíc trpí záchvaty panického strachu, kdykoli se dostane do stresové situace. Jednoho dne se za dramatických okolností Wesley od tajemné Fox dozví, že je synem jednoho z nejlepších zabijáků tajného bratrstva bojujícího za vyšší dobro. Shodou okolností ho ale nedávno někdo zavraždil. Wesley svého otce nikdy neviděl a historce o tom, čím se zabýval, zpočátku moc nevěří. Okolnosti a působení krásné a tajemné Fox jsou ale silnější. Vstupuje tedy do řad prastaré organizace Fraternity, vedené záhadným Sloanem, který Wesleyho přesvědčí, že je zrozen k tomu, aby byl jedním z nich. Absolvuje náročný a naturalisticky pojatý výcvik, při kterém se přehlížený beránek změní ve vlka, který v něm vždycky číhal. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 739)

raky5 

všechny recenze uživatele

Celý čas to vyzeralo tak, že tomu dám tri hviezdičky, no pri záverečných titulkách som svoj názor zmenil. Akčný film, ktorý určite patrí k tým lepším. Skvelé a mimoriadne zaujímavé efekty, výborny soundtrack, veľmi dobré herecké obsadenie. Páči sa mi, že v hlavnej úlohe sa neobjavil tradičný silák s veľkými svalmi, ale McAvoy...ďalej je tam krásna, sexy, skvelá a chladnokrvná Angelina. Zaujala ma aj myšlienka, že osud vydáva na povrch mená ľudí, ktorých treba zneškodniť v záujme zachovania rovnováhy. Takže...What the fuck have you done lately? Ak ste si pozreli tento film, tak ste urobili dobre. ()

bidja 

všechny recenze uživatele

Dalo se to. Lůzr hrdinou. Víc jsem toho ani nečekal, pravda a láska zvítězí na lží a nenávistí, byť rituálně. ()

kecinzer 

všechny recenze uživatele

Nadupaná sci-fi akce, která má skvělé efekty, honičky i souboje. Zklamán jsem ovšem byl, z mého pohledu, až moc překombinovaného děje. ()

jerenymo 

všechny recenze uživatele

No těšil sem se na to hodně. Scény byli dobrý, ale přestřelka ve vlaku (a srážení kulek) mě dostala. Jinak celkem fajn pokoukání,ale čekal sem malinko více. A hlavní hrdina mi nějak nesedl, furt jen pištěl a pak najednou z něho byl hrdina, kterej furt pištěl :) Angelina byla nádherná ozdoba tohoto filmu, leč by mohla trochu jíst, na takovouhle drsnáčku se 40 kili i s postelí se už moc nehodila. A Mogan byl jako vždy excelentní. Jinak filmu dávám 3,5 ale zaokrouhlím to dolu. ()

Thomm 

všechny recenze uživatele

Úvodní scéna mě opravdu potěšila a od filmu jsem kvůli ní nadále čekal možná až příliš moc. Pár originálních nápadů, cool triků a brutální přestřelka na konci jsou důvody, proč tenhle film stojí za to vidět. Co mi však dost vadilo byl debílek McAvoy - až do proměny v tvrďáka, "drsný" výraz Angeliny, neustálé střílení za roh a v neposlední řadě krysí terminátoři. Proto je výsledný dojem z filmu jen lehce nadprůměrný. I'm soorryy." ()

Jendus 

všechny recenze uživatele

Po precteni vcelku pozitivnich kritik sem se nakonec odvazil do akcnich vod Bekmambetova a Jolie, ale tohle, tohle prosim ne. Stav, kterej tka osud bych jeste prekous, zakrucovani drahy strel taky. Pokud na to divak pristoupi a nebude nad filmem moc premejslet, mohl by se az ke konci libit. Ale prejezd ceskyho pendolina v Cechach nad neskutecne velkou a hlubokou skalni prurvou po zeleznicnim moste (klasickej priklad toho, co dokazou pocitacovy triky neb cela scena od vyjezdu az po dojezd - hehe je vytvorena z 0100...) to uz je moc. Do toho Angelina Jolie, ktera ma asi nakonec prokazat, ze je jedina "sofistikovane" premyslejici osoba ve filmu, vyresi temer vse za ostatni. A Freeman? ejhle, chytrak byl nakonec prechytracen. Nekolikrat sem se chytal za hlavu a pokrucoval ji nad trapyma scenama. Koncim a to se ani nevyjadruju o myskach s bombama... To co se mu povedlo s Hlidkama tady zcela selhalo - aspon neco, co by drzelo kostru pribehu... Jako jeden z mala dam podprumer... ()

maty39 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to není film pro lidi, co si myslí, že česká, potažmo evropská kinematografie je úžasná (vyjmeme-li z ní Velkou Británii a Luca Bessona :-)), nebo že Fellini točil zábavné filmy. Dokonce to není ani film pro fandy Woodyho Allena. Je to film pro tu partu šílenců, co si myslí, že Michael Bay je bůh a jeho Mizerové 2 jsou naprosto nářezovej film, pro ty, co si myslí, že pokračování Matrixu se vyrovnají prvnímu dílu a pro ty, co si myslí, že fyzikální zákony jsou jen pro idioty v kravatách a s nějakými písmenky před jménem a za jménem (nemyslím příjmení ;-)). ()

Deywid 

všechny recenze uživatele

Ultra-cool James McAvoy s ultra-cool Angelinou Jolie pod dohľadom ultra-cool Morgana Freemana v ultra-cool akcii likvidujú a demolujú čo im "OSUD" privial do cesty za doprovodu ultra-cool hudby....a ja svoj ultra-cool komentár možem zakončiť iba ultra-cool poslednou vetou Morgana Freemana v tomto ultra-cool filme :"Oooouuu Fuck !!!" ()

JanPancir 

všechny recenze uživatele

Akce, Angelina Jolie, křivě letící kulky. Akce, křivě letící kulky, létající auta, Angelina Jolie. Podraz a zklamání. Akce, Angelina Jolie, křivě letící kulky. Hromadné sebevražda = křivě letící kulky =Angelina Jolie. Konec na další pokračování. Nad tím vším dobré filmové efekty. To u mě stačí na 3 hvězdičky a víc ani vorel :) ()

(Z)denny 

všechny recenze uživatele

Taková pohádka o bratstvu spravedlivých zabijáků, kterou někdo omylem uvádí jako akční krimi thriller.. Kromě sexy Angeliny jsou tam dobré triky se střílením po jakési záhadné "antibalistické křivce". A to je bohužel všechno.. ()

laserr 

všechny recenze uživatele

Na jedné straně jsou tu skvělé efekty, sexy Angelina Jolie, spousta krásně naturalistických scén (myslím, že bude trvat jedno další století kinematografie, než zase uvidíme tolik kulek vstřelených přesně mezi oči v jednom filmu), skvělá hudba a celkově milá poetika o zpomalování času, zahýbání kulek a rychloléčení v něčem, co bych na poprvé odpřísáhl, že je cement. Na druhou stranu jsou tu nepříliš povedené výkony McAvoye a Freemana, krysy, které jdou na burákové máslo, tkalcovský stav, který kóduje každé písmeno snad desíti 1 a 0 (odkdy máme 1024 písmen???), dost nevtipné hlášky a hlavně dost pochybný děj, díky kterému jsem se prakticky celý film nudil. ()

Sandeagle 

všechny recenze uživatele

Nenudil jsem se, nebyl jsem ani ohromen ... Zajímavost: Všimli jste si chyb českých fontů, a ruštiny na čekém nádraží? ()

kubyno 

všechny recenze uživatele

Neskutečná kravina, tak velká, až je zábavná. Velice akční snímek, který mě ovšem nenudil a dosti pobavil. Plné 4* to ne budou, ale za Angelinu - v ladě a pendolinu - rulezz!!! ()

Kratoc 

všechny recenze uživatele

Vůbec nechápu, jak to můžou všichni hodnotit tak vysoko? To jsem tak mimo? Totálně necharismatický hlavní hrdina, který vypadá, hraje a tváří se pořád absolutně stejně. Je otravný od začátku až do konce filmu. K tomu Angelina Jolie, která blábolí trochu z cesty (asi to měla ve scénáři), M. Freeman, jako tajemná šedivá síla, která tahá za nitky a zápletka? Pro změnu zase jednou jedna "originální", o tajemné organizaci, na jejíchž bedrech leží budoucnost lidstva. Mně to tedy nudilo k smrti. Jediným pozitivem je rozmlácení Pendolina mezi soutěskami u nějakých osmitisícovek (to byla asi Šumava :-)) a tělo Angeliny Jolie. A alternativní začátek s Třískou, který ve filmu vůbec nebyl. ()

Skarface 

všechny recenze uživatele

Já si nemůžu pomoct je to taková krásná kravina na kterou bych se mohl koukat každou chvilku ale podívaná fakt super, ale filmu bych dal spíše název z nuly hrdinou :D ()

M1k9 

všechny recenze uživatele

Ach jo. Ten scénář nemůžu brát s nadhledem. Je to nelítostná vykrádačka Matrixu. Tomu, kdo napsal scénář bych vpálil kulku do hlavy. Má to být imbecilní inspirace pro americké středoškoláky? Střílejte, střílejte, kohokoli do hlavy a nejlépe ze zadu? Všichni se měli postřílet během 5 minut. Když to trvá 110 minut, tak to člověka jen naštve. Na takové "inteligentní" poselství filmu narazím jen zřídkakdy. Pro půvab Angeliny dávám půl bodu, ale nemám z toho dobrý pocit. 0.5/10 ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Potěšilo množství masážních akcí z kterých vynikala ta železniční na "Moravě" s MickeyKlausem na plakátku a i vypointování bylo uspokojivé, takže 80%. Občas je to přitažené za vlasy ale jako parodka (?) se to dá brát. ()

Související novinky

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

21.08.2013

To je rozhodně odvážná představa. Studio MGM se už nějakou dobu ohání plány natočit novou verzi Ben-Hura. Nepůjde však o remake slavného filmu z roku 1959 (těžko můžete překonat totální klasiku,… (více)

Matthew Vaughn v tajných službách

Matthew Vaughn v tajných službách

28.03.2013

Poté, co nečekaně přenechal režii X-Men: Days of Future Past Bryanu Singerovi, spekulovalo se o skutečných důvodech tohoto kroku. Jedna verze jej spojovala se Star Wars: Epizodou VII, ale jak už… (více)

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

20.06.2012

Timur Bekmambetov horlivě propaguje svůj historický akční horor Abraham Lincoln: Lovec upírů a na tiskových konferencích se ho novináři často ptají na dlouho slibované pokračování komiksové adaptace… (více)

Keanu Reeves trénuje na samuraje

Keanu Reeves trénuje na samuraje

20.11.2009

O filmu 47 Ronin už jsme kdysi dávno psali, ale pak bylo ticho a vypadalo to na jeden z projektů, které se nakonec nedočkají realizace. Zdá se však, že to studio Universal s napůl legendárním, napůl… (více)

Reklama

Reklama