Reklama

Reklama

Hlavní účetní Wesley Gibson je mladý sympatický muž, jen se mu v životě příliš nedaří. Deptá ho tlustá šéfová, přítelkyně je mu nevěrná, a navíc trpí záchvaty panického strachu, kdykoli se dostane do stresové situace. Jednoho dne se za dramatických okolností Wesley od tajemné Fox dozví, že je synem jednoho z nejlepších zabijáků tajného bratrstva bojujícího za vyšší dobro. Shodou okolností ho ale nedávno někdo zavraždil. Wesley svého otce nikdy neviděl a historce o tom, čím se zabýval, zpočátku moc nevěří. Okolnosti a působení krásné a tajemné Fox jsou ale silnější. Vstupuje tedy do řad prastaré organizace Fraternity, vedené záhadným Sloanem, který Wesleyho přesvědčí, že je zrozen k tomu, aby byl jedním z nich. Absolvuje náročný a naturalisticky pojatý výcvik, při kterém se přehlížený beránek změní ve vlka, který v něm vždycky číhal. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 739)

Carbo 

všechny recenze uživatele

Ohýbajíci se dráhy střel, auta baletící ve vzduchu = rovná se digitálními efekty poslepovaná hollywoodská konina? NE :D Wanted je pro mne největším filmovým překvapením letošního roku v žánru akčních filmů. Která ingridience dokázala udělat z další komixové nudy tento fimový masakr? Je to lehkost a nadhled. Autoří si vůbec na nic nehrajou, prostě nechají proudit děj bez zbytečných scén, užvaněné nudy a trapných keců. Celý film je navíc neskutečně vypiplaná smyslová orgie. Jeden z mála filmů kde zpomalené záběry mají svoje místo. Co nadchne je neskutečná oreginalita s jakou jsou vymysleny jednotlivé scény. Ať je to Angelina Jolie stíhající v žigulíku Pendolíno nebo útok šedých pizizubek, celá linie s hrdinovým sorry ukončená útokem na chlapíka v limuzíňě poslouchajícím si melodii z reklamy Ristorante nebo i konečné zůčtování v textilce. ()

ashtangi 

všechny recenze uživatele

Absolutely perfect. Film hodně předčil má očekávání. Jsem opravdu nadšen. Skvělá akce. Je vidět, že snímek nebyl natočen nějakým hollywoodským režisérem, protože působí obyčejně, ale velmi stylově a efektně. ()

Grizzly 

všechny recenze uživatele

Musim rict, ze zacatku jsem fakt koukal s otevrenou pusou a hltal kazdou ultracool natrikovanou vychytavku - hlavne tricky s autama a zataceni kulek strhnutim bouchacky. Pripoctu hodne akce, cool image celyho filmu a nektery fakt dobry casti a mel by mi vyjit megahustej akcnak. Je to sice pravda, ale proti plnemu hodnoceni porad stoji dost prekombinovany a podle mne nezvladnuty scenar, kde spousta veci vyzni uplne jinak nez ma, nebo spis vyjde uplne naprazdno. Navic nektery casti uz sou dost prehnany a divny - treba cast s pendolinem a hlavne to sestrelovani kulek ve vzduchu, to uz je fakt moc. Holt Bekmambetov ukazal uz v hlidkach, ze ma talent na vizualni paradicky, stejne jako ze ho nema na smysluplny a kompaktni pribeh. Kazdopadne to nic nemeni na tom, ze tahle akcni "polocomixova" jizda si svych 75% zaslouzi ;). P.S.: S comixem to nema spolecny skoro vubec nic, takze hodnotim spis jen jako akcni film. ()

Wild_man 

všechny recenze uživatele

Účetní, tkalcovský stav a hodně akce? Jak spolu tyto věci souvisí se dozvíte v tomto filmu. Množství zpomalených scén, zatáčející kulky, rychlá auta a trochu nesmyslů navíc (Pendolíno pronásledované zrezlým žigulem, klasicky nekonečné zásobníky a regenerační lázeň) -> akční hit součastnosti. Rád se na tento film podívám, dávám mu 5* jen, proto, že miluji akci, dobrý střih a dobrou kameru. Myšlenkově je film o změně světa pomocí kusu plátna trošku nadsázkou na současný stav ve světě -> poselství filmu je tedy jasné - zvedněte se a začněte konečně něco dělat! ()

Martyr 

všechny recenze uživatele

Nechapem. Wanted mi prislo ako vykradacka Terminatora, Matrixu, Spidermana a dokonca aj Prepadnutia vo vlaku. Po tretine filmu mi bolo jasne, odkial fuka vietor a najvacsie prekvapenie preto islo uplne mimo mna. Treba priznat, ze som Wanted pozeral na 3 krat ale vychrdnuta Angelina alias kacica po udere boxerom do tvare mi neucarovala ani tento krat. Neviem ci tieto filmy toci pre jej medzikontinentalne potomstvo, tym sa to mozno paci. McAvoya mam v celku rad ale postavit ho do ulohy multifunkcneho zabijaka v style Neo nie je najstastnejsim riesenim. A zakrivene strielanie? hmmm. Dejova nuda a kopa nezmyslov s dookola opakovanymi efektami. ()

Košoun 

všechny recenze uživatele

Sexy Angelina, sympatický James McAvoy a fenomenální herec Morgan Freeman. K tomu spousta akce, vystřílených kulek, cákanců krve a nereálnosti. Zábavných 110 minut nabitých akcí, která vám veme dech. Alespoň mě vzala. Skvělé efekty, skvělá hudba a skvělý zvuk. Tohle se prostě povedlo, lituji, že jsem to neviděl v kině. ()

Honny2 

všechny recenze uživatele

Je to taková super akční sračička s hodně efekty, dobrou hudbou a pěknými vozy. Sám jsem se bavil opravdu dobře a je to mezi 3* a 4*, ale dávám 3, protože film neměl "hloubku" nebo jak to říct (ten pocit, kdy vás film nijak neobohatí a nenaplní), jen na to mrknete, řeknete - hmm, pěknej film, a jdete si namazat chleba k večeři. ()

KOZEL84 

všechny recenze uživatele

Takhle si představuju zábavnou akční jízdu,které by se měli v Hw držet a ne posílat do kin další Favreauovi klony.Já od té doby neviděl zábavnější akci.Naopak bych řekl,že fyzika dostává naprdel tak,až je to nádherné a všechno to srážení kulek a střílení do oblouku je pro jeden film veliká škoda.Taky tady máme nejstylovější Fuck yoU,nejhezčí Angelinin úsměv a McAvoye,který zvládne víc než na co vypadá.A NIN znělo tehdá v kině fakt luxusně. ()

honelnik 

všechny recenze uživatele

Ale jó...Timur opäť pečie z hovna štrúdl a ja mu len čapkám...ešte 2-3 pokusy a ten človek normálne natočí pozerateľný film. Áno je to strašne prehnané, sem-tam HODNE trapné, chytré jak černohorský rezeň, ALE prekvapivo Wanted baví...nie - nenudí, po hodine som sa ohromený pristihol ako sa nenudím, čo je u filmu z dielne Bekmambetova vítaná zmena. Chvíľami síce pozdvihnete obočie nad ručnou brzdou vlaku na moste, Angelinou, ktorá ešte v seba silno dúfa (a s ňou aj producenti) ale vo finále jeden palec hore...jediná škoda, že Timur nepopracoval trochu viac na závere, lebo útok na hlavný stan si tak mohli fanúšikovia akcie postaviť do vitrínky niekam k vestibulu v Matrixe. ()

MkSallam 

všechny recenze uživatele

Nabušený vizuál (při běhu krze textilku dokonce nejnabušenější), slušná porce adrenalinu a skrz naskrz průměrný scénář s dvěma malýma překvápkama. A navrch malý detail v podobě nehorázně cool Jamese McEvoye. Parádní překvápko a velmi zábavný "feel good" blockbuster letošního léta. ()

jarvis 

všechny recenze uživatele

nehezky rachitická Angelina, klišoidní mentor Freeman a překvapivě trapný McAvoy. akce tak přitažená za vlasy, že se musíte smát (viz Pendolino) ()

icoico 

všechny recenze uživatele

Timur se snazi! snazi se porad a snazi se hodne. porad o neco noveho, nekdy to vyjde nekdy ne, ale ja jeho snahu ocenuji. jen tak nejak vznika pokrok, evoluce a tu akcni zanr potrebuje jako sul. Freeman je a byl odjakziva my man. Jolieovou nemusim, ale tady nezaclani a kdyz uz vleze do zaberu, tak to neni o jejich kozach, thumbs up! McAvoy neexceluje ani nekazi, takze se vse vraci zpet ke kvalitam rezisera a pribehu. pribeh neni bomba ale ani odpad. ma sve slabsi, pletaci mista, ale nikdo neni dokonaly, ani Shawshank. a jsme zpatky u Timura a ten se snazi a snazi se hodne... dal bych mu 80% ale barbari jsou mezi nami a urputne chteji toto dilko potopit, takze ja ho zase trosicku nadlehcim a pritlacim o 20%. ()

mirliflore 

všechny recenze uživatele

Hodně slabé 3*. Jen pro pořádek, dokážu se docela dobře přenést přes fakt, že fyzika se při Wanted musela asi obracet v hrobě. Relativně bych snesl i to, že na propracovanou psychologii a motivaci postav nezbyl čas, že se Berkambetovovi očividně nechtělo přemýšlet nad logickou soudržností všech zákonitostí světa, kterého vyvtořil, a když zavřu jedno oko a druhým se dívám jinam, přehlídl bych těch pár děr v příběhu (který ostatně není sám o sobě žádný zázrak). Koneckonců, jedná se přece o komiksový akční film, že. Jenže tady je jádro pudla. 1. půlka je sice docela zábavná jízda, jenže to nevydrží. Jakmile se ukáže, jak je to ve skutečnosti, stává se z Wanted dost nudná podívaná. Akce, i když povedená, už nepřináší nic nového a jen opakuje, co už jsme viděli v první polovině, a prostě to nefunguje. Jediný zábavný moment je zabití řezníka, které mi připomnělo styl starých dobrých naivních akčních filmů z 80. let. Když k tomu všemu připočtu poměrně slabé herecké výkony (promiň, Morgane, ale je to tak), z nichž jediný McAvoy za něco stál, suma sumárům se Wanted jen tak tak přehoupne přes 50%. P.S. Fakt bych chtěl tu Ladu, co si vypůjčila Angelina Jolie - fakt by mě zajímalo, co to bylo za Moraváka, který ji vytunil tak, že dokázala dohnat Pendolino :) ()

El-Barto 

všechny recenze uživatele

Když tak nad Wanted zapřemýšlím, tak mě nenapadá co tím tvůrci zamýšleli. Do jisté míry by se dalo říct, že se snažili natočit akční pecku, která by mohla konkurovat třeba Skále. Nějaký potenciál by se tady na to našel (zvlášť v hercích). Nakonec se nám ale dostalo filmu, jehož akce mě osobně místy připadá dost béčková, smysl pro žádný a celkový dojem je trochu rozpačitý. ()

Rázlik 

všechny recenze uživatele

Další akční trapas. Jediné co mě po filmu napadlo bylo přirovnání k Sejmi je všechny (2007), ale musím uznat, že tohle bylo o něco lepší a chvílemi mě to i bavilo. 2,5* ()

Saur.us 

všechny recenze uživatele

Tohle není o strhujících hereckých výkonech. Ani o vrstveném nápaditém příběhu. Tohle je o AKCI! A o pekelně efektní akci, kde kulka sráží kulku, vlaky padají do hlubin a auta skáčkou axela přes auta. WOW! ()

Související novinky

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

21.08.2013

To je rozhodně odvážná představa. Studio MGM se už nějakou dobu ohání plány natočit novou verzi Ben-Hura. Nepůjde však o remake slavného filmu z roku 1959 (těžko můžete překonat totální klasiku,… (více)

Matthew Vaughn v tajných službách

Matthew Vaughn v tajných službách

28.03.2013

Poté, co nečekaně přenechal režii X-Men: Days of Future Past Bryanu Singerovi, spekulovalo se o skutečných důvodech tohoto kroku. Jedna verze jej spojovala se Star Wars: Epizodou VII, ale jak už… (více)

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

20.06.2012

Timur Bekmambetov horlivě propaguje svůj historický akční horor Abraham Lincoln: Lovec upírů a na tiskových konferencích se ho novináři často ptají na dlouho slibované pokračování komiksové adaptace… (více)

Keanu Reeves trénuje na samuraje

Keanu Reeves trénuje na samuraje

20.11.2009

O filmu 47 Ronin už jsme kdysi dávno psali, ale pak bylo ticho a vypadalo to na jeden z projektů, které se nakonec nedočkají realizace. Zdá se však, že to studio Universal s napůl legendárním, napůl… (více)

Reklama

Reklama