Reklama

Reklama

Hlavní účetní Wesley Gibson je mladý sympatický muž, jen se mu v životě příliš nedaří. Deptá ho tlustá šéfová, přítelkyně je mu nevěrná, a navíc trpí záchvaty panického strachu, kdykoli se dostane do stresové situace. Jednoho dne se za dramatických okolností Wesley od tajemné Fox dozví, že je synem jednoho z nejlepších zabijáků tajného bratrstva bojujícího za vyšší dobro. Shodou okolností ho ale nedávno někdo zavraždil. Wesley svého otce nikdy neviděl a historce o tom, čím se zabýval, zpočátku moc nevěří. Okolnosti a působení krásné a tajemné Fox jsou ale silnější. Vstupuje tedy do řad prastaré organizace Fraternity, vedené záhadným Sloanem, který Wesleyho přesvědčí, že je zrozen k tomu, aby byl jedním z nich. Absolvuje náročný a naturalisticky pojatý výcvik, při kterém se přehlížený beránek změní ve vlka, který v něm vždycky číhal. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 738)

Venous666 

všechny recenze uživatele

Kdyby si režisér přečetl ten scénář tak 5x a udělal úpravy, tak by to bylo 100 % na plný počet hvězd. Ale to bohužel neudělal. Tím pádem narážíte na nesmyslné pasáže a celý film to degraduje. Efekty propracované , jeden lepší herec než druhý, hlavně A. Jolie a M. Freeman. Škoda mohlo to být dobrý zfilmovaný komix ... 60% ()

Caaslav 

všechny recenze uživatele

část komentáře uživatele Lima (a nutno říci, že velice výstižná část).... ".....noční můra každého balistického experta".... ()

Mona-Lisa 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi to jak chabý koktejl z Matrixu, Mission Impossible a Tomb Raider. Nedotažené a pozornost držící jen díky trikovým efektům. Jako brčko z tohoto chaosu trošku vyčuhoval James, ale jakmile se nadechl a zkoušel trošku hrát, akční mišmaš okolo mu udělal utrum a semlel ho opět do kokteilu. Škoda no...začátek vypadal slibně, dokud se neobjevila Lara...teda Angelina. Čisté dvě hvězdy. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Velmi nadsazený příběh v němž se mísí přemrštěná, místy až bizardní akce s emocemi jak z brazilské telenovely. Herci až na Jamese McAvoye jsou kožení až běda, Angelina mává těmi svými párátky, v nichž drží zbraně brutální kadence a ani to s ní necukne.( vlastně právě ona mne v celém snímku irituje nejvíc) Přesto všechno se dá film shlédnout bez větší újmy na duševním zdraví, ale že by se jednalo o nějaké veledílo, tak to ani omylem. Dvojku už bych rozhodně nedělala. Za mne 55%. ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

I po letech je Wanted stále originálním, ulítlým akčňákem, který nezestárl ani o píď a těží především z dokonalé herecké soustavy - Morgan jako zkušený mazák, Angelina ve své nejlepší formě a mládí v podobě talentovaného Jamese McAvoye a také Chrise Pratta ve vedlejší roli. Není to nic chytrého, okamžitě jde podle těch zpomalených akčních záběrů poznat, že na režisérské židličce seděl Rus, což ale není výtka, je to sice splachovačka, ale taková, na kterou se dá neustále koukat a člověka neomrzí ani na poněkolikáté. A námět zatáčejících kulek je cool! Čisté 4* ()

Osanos 

všechny recenze uživatele

Akční, vtipné, zábavné, cool. Charismatický Morgan Freeman. Svůdná Angelia Jolie. Spousty krve. Rozmlácené Pendolino. Co víc si lze od akčního filmu o tajném zabijáckém bratrstvu přát? Snad jen ty krysy mi trochu nesedly... ()

sandis 

všechny recenze uživatele

Tak nakonec se mi to trošku rozleželo. Je to příšerná hloupost na jedné straně. Na druhé straně se mi to zdá na hloupost hodně povedené z hlediska akce (viděl jsem v kině) a snad i řemesla. Je to kvalitně udělaná "kravina". A párkrát jsem se i zasmál. 7,3/10 ()

Matthew01 

všechny recenze uživatele

Dost dlouho jsem přemýšlel co k tomuto filmu napsat: Na tento se dá snímek dívat ruznýmy pohledy. Buď budeme oslavovat akční sekvence, které jsou velmi propracované alá Matrix. Nebo na to budeme koukat jako na film, plný nereálných událostí a nesmyslných scén. Tohle rozhodnutí si musí udělat každý sám. Mě osobně se líbil celý příběh a hudba, přesto si myslim, že nic revolučního natočeno nebylo. 60% ()

Darkslayer 

všechny recenze uživatele

Tak toto bola kravina galaktických rozmerov. Bol som na to v kine, neočakával som veľa a dostal ešťe menej. Akčne scény mimoriadne prehnane, až do takej miery, že ma nie že nezaujali ale klopal som sa pri nich po čele (ak ma má akcia zaujať musí byť uveriteľná alebo aspoň nejako odôvodnená jej prehnanosť). A ta guľka obežnica to mal byt snáď vtip. Film popiera akékoľvek fyzikálne zákony, čo je na príbeh zasadený do reálneho prostredia bez hrdinov s akýmikoľvek špeciálnymi schopnosťami (vid spiderman, x-man ...) neprijateľne (zvýšený tep, čo ma za následok rýchle reakcie nepovažujem za takú schopnosť). Netvrdím, že sa film musí striktne riadiť fyzikálnymi zákonmi (to by to bola asi dosť nuda), ale tváriť sa, že žiadne neexistujú je kusa moc. Aj keď je to komixová adaptácia tento fakt sa nedá ospravedlniť. Prirovnal by som to ku Crankovi alebo Transporter 2 kde som mal presne rovnaké pocity kopu proklamovanej akcie, veľkoleposti a adrenalínu no na mňa nedopadla ani kvapka (nutno povedať že tu bola akcia spracovaná oveľa efektnejšie ale vo výsledku ostáva feeling rovnaký) . Videl som akciu ale necítil, čo je pri výhradne akčnom filme nemysliteľné. Humor nebol nijak zvlášť výnimočný na to aby som sa nad tým pozastavoval a príbeh detto (nič nove akurát zasadene do iného prostredia „From zero to hero“ sme už videli neraz) . Čo sa týka inovatívnosti snímku....hmm ja som nič extra nepostrehol. Základ všetkých akčných scén bol už niekde videný , snáď až na to zatáčanie a zrážanie guliek, ale s tým by som sa veľmi nechválil. Porovnávať to s filmami ako Bournovo ultimatum alebo Matrix je priam scestne. Aby som len nekritizoval , pozitíva filmu sú dobrý vizuál, hudba a herecké výkony .... to však nie je tak ojedinelé aby som z toho bol 2x unesený (a dnes mam na výber ďalších 10 filmov na každý prst s omnoho väčšími kvalitami). 4/10 ()

hazaba 

všechny recenze uživatele

Mno, nebylo to špatné, skvělý byl McAvoyův charakter, ale absolutně hloupý mi připadl impuls, který z něj měl udělat zabijáka. Docela mě, asi jako všechny v sále, pobavily české reálie - klášter na jižní Moravě, kde (PROČ????) se mluví srbsky či jak, závod pendolina s žigulikem. Taky bylo strašně divné, když vlak vjel do tunelu a poté, co vyjel, se ocitl někde v Alpách.... Hudba byla výborná - ovšem mě dostalo, že ji skládal Danny Elfman, toho bych opravdu nečekala :-) Ale jo, pěkný akční snímek. ()

Mbeast 

všechny recenze uživatele

No tak tohle jsem važně nečekal, film je neustále napěchovaný akcí takže se nemůžete ani chviličku nudit. Navíc výborný výkon James McAvoye a Angeliny v hlavních rolích... ()

zabro 

všechny recenze uživatele

Timto hodnocenim nechci shazovat vykon Jamese McAvoye, ale nejak neprichazim na chut Timuru Bekmambetovi. Uz ty jeho filmy co se tocili kolem denni hlidky se me zdali jako straty casu. Ale nenadelal sem nic. Pritelkyne chtela jit do kina bud na bathory nabo na wanted. tak bylo jasne co sem si vybral. Protoze film od Juraje Jakubiska me do kina nejak vubec nelaka. Ale zpet k hodnoceni Wanted. Je to dobry akcni film, ale nejak me nebavil tak jako Ironn-man. ()

Axident 

všechny recenze uživatele

Wanted je "jen" využití všech výdobytků současných technických, filmařských a finančních možností, ale pro mě to znamenalo plné uspokojení z cvrkotu dobře promazaného stroje. Nenudil jsem se ani sekundu a kochal se nelítostným tempem i sympatickým sakrasmem, opravdu vizuálně kouzelnou Angelinou a především bezchybným McAvoyem, který mi už asi ve čtvrtém filmu za sebou posychroval, že je pan herec a rozhodně ho čekají zářivé zítřky :o) ()

vojo 

všechny recenze uživatele

Timur Bekmambetov dobyl Hollywood. Aj bez prehnane veľkého rozpočtu natočil moderný tak trochu anarchistický snímok, ktorý nie je určite dokonalý, ale ako zábava pre tých čo sú ochotní poprieť fyzikálne zákony funguje na jedničku. Jednu hviezdičku predsa len strhnem za pád pendolina do "mariánskej priekopy". Bez toho preháňania dĺžky pádu by sa dala táto scána natočiť možno ešte efektnejšie a svižnejšie. ()

Gedes 

všechny recenze uživatele

Skvělý film! Po každé scéně jsem měla pocit, že je to nejvíc z celeho filmu a že už mě nedokáže nic překvapit, ale opak byl pravdou! Výborné, kam se hrabe Matrix :o). Akorát závěr byl opravdu překvapivý... nevěřila bych, že to scénaristi udělaj ale udělali... Proto doufám, že už dvojka nebude :-) ()

Související novinky

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

21.08.2013

To je rozhodně odvážná představa. Studio MGM se už nějakou dobu ohání plány natočit novou verzi Ben-Hura. Nepůjde však o remake slavného filmu z roku 1959 (těžko můžete překonat totální klasiku,… (více)

Matthew Vaughn v tajných službách

Matthew Vaughn v tajných službách

28.03.2013

Poté, co nečekaně přenechal režii X-Men: Days of Future Past Bryanu Singerovi, spekulovalo se o skutečných důvodech tohoto kroku. Jedna verze jej spojovala se Star Wars: Epizodou VII, ale jak už… (více)

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

20.06.2012

Timur Bekmambetov horlivě propaguje svůj historický akční horor Abraham Lincoln: Lovec upírů a na tiskových konferencích se ho novináři často ptají na dlouho slibované pokračování komiksové adaptace… (více)

Keanu Reeves trénuje na samuraje

Keanu Reeves trénuje na samuraje

20.11.2009

O filmu 47 Ronin už jsme kdysi dávno psali, ale pak bylo ticho a vypadalo to na jeden z projektů, které se nakonec nedočkají realizace. Zdá se však, že to studio Universal s napůl legendárním, napůl… (více)

Reklama

Reklama