Reklama

Reklama

Hlavní účetní Wesley Gibson je mladý sympatický muž, jen se mu v životě příliš nedaří. Deptá ho tlustá šéfová, přítelkyně je mu nevěrná, a navíc trpí záchvaty panického strachu, kdykoli se dostane do stresové situace. Jednoho dne se za dramatických okolností Wesley od tajemné Fox dozví, že je synem jednoho z nejlepších zabijáků tajného bratrstva bojujícího za vyšší dobro. Shodou okolností ho ale nedávno někdo zavraždil. Wesley svého otce nikdy neviděl a historce o tom, čím se zabýval, zpočátku moc nevěří. Okolnosti a působení krásné a tajemné Fox jsou ale silnější. Vstupuje tedy do řad prastaré organizace Fraternity, vedené záhadným Sloanem, který Wesleyho přesvědčí, že je zrozen k tomu, aby byl jedním z nich. Absolvuje náročný a naturalisticky pojatý výcvik, při kterém se přehlížený beránek změní ve vlka, který v něm vždycky číhal. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 739)

zelda82 

všechny recenze uživatele

Cekal sem akcni narez se zajimavymi reziserskymi napady a dostal sem ho. Za roh letajici kulky, krysy nacpane vybusninou a pendolino padajici do propasti, to vsechno bylo fajn. Ale Angelina Jolie v ziguliku? To me dostalo. Nemluve o zaverecne vyvrazdovaci scene, ktera trumfnula snad i tu z Equilibria. Bonusove body ode me ma Wanted i za to, ze rozhodne neskonci klasickym hollywoodskym happyendem. ()

derek007 

všechny recenze uživatele

Proč ne! Kvalitní akce na úkor jakýkoliv logiky a zjištění, že i Morgan Freeman umí bejt trapnej :), musím ale říct, že se těším až si zase znovu nechám Angelinou vypláchnout mozek do mrtě. ()

HyneX 

všechny recenze uživatele

Angelina v žigulíku a Václav Klaus v pendolinu :) docela jsem váhal mezi čtyřmi a pěti hvězdičkami, bylo to relativně originální, hezky natočené a fakt jsem se u toho bavil. ()

Mary19 

všechny recenze uživatele

Nepatřím zrovna mezi fanoušky drsnějších filmů, kde kulky lítají skrze tucty hlav a kde v každé scéně slyším nějaké to "fuck", ipřesto je ale Wanted nesmírně originální akční jízda. Hlavní zásluhu na tom má stylová kamera, hudba Dannyho Elfmana a charismatický James McAvoy, u kterého mi ty nadávky ani nevadily. Naopak mě trochu zklamal Morgan Freeman, který byl dost nevýrazný a Angelina Jolie, kterou prostě moc nemusím... Wanted je pro mě ipřesto nečekaným letním překvapením... 75% ()

gumbo 

všechny recenze uživatele

akční nářezové scény, bez příběhu a s hloupým hlavním hrdinou...od letního akčňáku čekám přeci jen trochu víc...65% ()

IvcaG 

všechny recenze uživatele

Skvělý akční odvaz. V křesle v kině jsem se ani vteřinu nenudila, prostě mělo tu pravou šťávu což jsem od toho moc nečekala a mile mě to překvapilo. Zatím nejlepší film Bekmambetova určitě... ()

Filmárik 

všechny recenze uživatele

No v prvom rade je WANTED zatiaľ bezkonkurenčne film s najväčším percentom spomalenej stopáže aký som kedy videl (a to som mal česť s tromi MATRIXami a 300).Naozaj, v tomto filme je snáď natiahnuté každé druhé políčko. Popravde som si nie celkom istý či si 4* WANTED zaslúži, ale akýmsi mne skrytým spôsobom sa mi to naozaj páčilo. Údajne skvelý komix som nečítal no keď som sa dozvedel že ruský režisér, navyše ten čo "točí hliadky", ide do Hollywoodu bolo jasné že sa bude chcieť ukázať v najlepšom svetle. A tak poď ho hviezdne obsadenie kde vyniká najmä skvelá Angelina a jej Lara Croft alter-ego spolu s Morganom Freemanom a jeho rozporuplnou postavou. Ale ani zelenáč McAvoy sa neukázal v zlom svetle a rolu zarieknutého úradníčka skrývajúceho v sebe masakrujúci hurikán zahral obstojne. Celkovo však zaujímavý nápad (až na tie vlákna, prosím vás) a netradičné spracovanie komixu očami sovietského talentu. BTW: scéna Angelina Jolie vs. LADA vôjde do zlatého fondu českej kinematografie (tu mal byť asi smajlík ale kašlem na to). ()

film-fancz 

všechny recenze uživatele

78% Wanted je Neo bez Matrixu a zigulik zavodici s pendolinem => prehnany akcnak plny skvelych efektu. Ale jinak jsem se ani na chvili nenudil, herecke vykony, hudba a scenar nejsou vubec spatne. ()

PDcz 

všechny recenze uživatele

1* bod Chachá, to jsme Vás ale zmátli, co? Prali jsme se s myšlenkami, zda-li to byla až taková blbost nebo jestli to bylo koukatelné. A výsledkem je, že ačkoliv to byla ukrutná kravina, tak se na to dalo koukat a pořád se něco dělo a mělo to sešup. [X] Minus 1* bod Prosím pěkně, tkalcovský stav osudu? A binární kod podle nití? Jména na likvidaci? Odebíráme tedy tento bod na celkový nesmysl. [X] Minus 1* bod Něco mezi matrixem a "Šifrou mitra Leonarda". Sestřelování kulek je úžasná... kravina. A proč potřeboval anonymní kulky? [X] Minus 1* bod Co není USA nebo zapadní evropa je zaostalé rusko. Samá stará auta a všichni jsme Ivani. [X] Minus 1* bod Angelina bývala fajn, ale tady byla nějako moc vychrtlá. Že to není důvod odebrat bod? To sice není, ale já ho za to odebrat chci :-) [X] Omlouvám se, že jsem dnes nevložil na zmiňované filmy či propagonisty, ale nechtělo se mi. Venku prší a je až nevlídno. ()

*Colorado 

všechny recenze uživatele

Nooo.. když tomu odpustim trošku fantas nádech, který nebere žádný fyzikální zákony jako pevně daný, Morava je pro tvůrce oblast na 110% zmapovaná (žigul u nás na Moravě opravdu stačí pendolínu, na výlety se jezdí taktéž pendolínem, ale skrz tunely v horách a nad stametrovými soutěskami atd. :)) a odmyslim si ty stupidní kecy s tkalcema, tak to byla docela jízda :-D Ale opravdu se nad tím nesmí moc přemýšlet. Nemá to být realistické a ani trochu není, ale jinak je to film dobrej. Freeman zahrál, McAvoy slušný, Angelina je prostě kočka a docela sympaťák je herec Common. Snad žádnou výtku nemám k hudbě, tak byla podle mě hooodně nadprůměrná. Btw, viděl jsem ruskou verzi - sice mluvili anglicky, ale veškeré texty byly v ruštině (jak vybírá v bankomatu apod.), takže to byla docela prdel :))) ()

jab 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době shlédnutí všech možných akčňáků jsem se u tohohle opravdu nenudil. Příběh byl svižný a přitom kvalitně promyšlený. 85% ()

Judas 

všechny recenze uživatele

Akce není vše to už víme, příběh musí něco dávat a tenhle nedává vůbec nic, James McAvoy je neštěstím tohoto filmu, ale přitom umí. Něco je kladem J.M. rozhodně nebude hrát J. Bonda jeho výrazy drsňáka vypadají spíše komicky. Nechápu, že se tento film tolik líbil vždyť je to naprostá hrůza, na Sibiři se to možná bude líbit. ()

Romeo5 

všechny recenze uživatele

Každopádně super pecka pro akčněji založené a pro milovníky Angeliny Jolie - tedy i pro mě :) . Excelentní, adrenalinová podívaná, trochu odporující zákonům fyziky ale čert jí vem. Opravdu velice povedené a souhlasím s názory co se týče kouzla i půvabu Angeli. :( :) ()

FilmWave 

všechny recenze uživatele

Nehorázná vykrádačka "Matrixu", ale v tom nejlepším slova smyslu. Svižné, akční, cool, zábavné od začátku až do konce. ()

Lindushka odpad!

všechny recenze uživatele

Angelina je skoro vždy zárukou zlého filmu, ale preboha toto bolo zase o čom...??? Na Morave pred 1000 rokmi zistili, že vďaka nitkám v látke prevedeným do binárneho kódu im následne z tabuľky vyjde meno človeka, ktorého treba zabiť... Žeby zhubný následok pitia slivovice? Ale náš hlavný hrdina bol natoľko vytretý, že nemal problém so spracovaním tejto uletenej informácie a s jej slepým nasledovaním.. Najkomickejšia je scéna, kde Angelina - kosť a koža so svojimi ručičkami paličkami mláti hlavného hrdinu... Vyzerá to fakt reálne. ()

Amplifier 

všechny recenze uživatele

Akční scény jsou opravdu skvělé, ta s Pendolinem byla asi nejpovedenější co jsem za poslední dobu viděl. Ale sám film mě nějak zvlášť nenadchl. Kdyby se nenatáčel u nás dostal by asi 3* ale když vidím Angelinu Jolie jak řádí s varburgem tak dávám **** ()

strikeman 

všechny recenze uživatele

No, trochu jsem měl problém někomu v tomhle filmu fandit. Hlavní hrdina nejdříve řeší morální dilema, zda je etické zabít někoho, o kom nic neví, ale přitom vůbec neřeší desítky, možná stovky nevinných obětí jeho řádění (musel jsem na to myslet hlavně při demolici vlaku...) vzniknuvší jaksi "v zápalu boje". Ale takové věci asi ruští režiséři moc neřeší, tak nezbývá, než se od toho oprostit, moc nepřemýšlet a vychutnat si na druhou stranu opravdu nadupanou akci a nechat se pohltit fascinujícím vizuálnem... ()

robo7773 

všechny recenze uživatele

Fakt poriadne sci-fi :DD tých par scen ked sa dva strelci oproti sebe vystrelia a naboje sa zrazia su trochu az prehnane a pritiahnute za usi, aj s tym nalozenim hlavneho hrdinu do dodge v plnej rychlosti, no ze sa az rozum zastavuje. Fakt niektore sceny prehnane pocitacove a to sa mi nelubilo, podla mna by to malo vacsi uspech ak by to bolo spravene trochu viac realistickejsie, tym by to vyznelo tvrdsie a presvedcivejsie. Ale inak ja som videl v tomto filme kopec veci, ktoré som predtym v ziadnom inom nevidel, a to je najvacsie plusko tohto filmu. ()

Související novinky

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

21.08.2013

To je rozhodně odvážná představa. Studio MGM se už nějakou dobu ohání plány natočit novou verzi Ben-Hura. Nepůjde však o remake slavného filmu z roku 1959 (těžko můžete překonat totální klasiku,… (více)

Matthew Vaughn v tajných službách

Matthew Vaughn v tajných službách

28.03.2013

Poté, co nečekaně přenechal režii X-Men: Days of Future Past Bryanu Singerovi, spekulovalo se o skutečných důvodech tohoto kroku. Jedna verze jej spojovala se Star Wars: Epizodou VII, ale jak už… (více)

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

20.06.2012

Timur Bekmambetov horlivě propaguje svůj historický akční horor Abraham Lincoln: Lovec upírů a na tiskových konferencích se ho novináři často ptají na dlouho slibované pokračování komiksové adaptace… (více)

Keanu Reeves trénuje na samuraje

Keanu Reeves trénuje na samuraje

20.11.2009

O filmu 47 Ronin už jsme kdysi dávno psali, ale pak bylo ticho a vypadalo to na jeden z projektů, které se nakonec nedočkají realizace. Zdá se však, že to studio Universal s napůl legendárním, napůl… (více)

Reklama

Reklama