Reklama

Reklama

Hlavní účetní Wesley Gibson je mladý sympatický muž, jen se mu v životě příliš nedaří. Deptá ho tlustá šéfová, přítelkyně je mu nevěrná, a navíc trpí záchvaty panického strachu, kdykoli se dostane do stresové situace. Jednoho dne se za dramatických okolností Wesley od tajemné Fox dozví, že je synem jednoho z nejlepších zabijáků tajného bratrstva bojujícího za vyšší dobro. Shodou okolností ho ale nedávno někdo zavraždil. Wesley svého otce nikdy neviděl a historce o tom, čím se zabýval, zpočátku moc nevěří. Okolnosti a působení krásné a tajemné Fox jsou ale silnější. Vstupuje tedy do řad prastaré organizace Fraternity, vedené záhadným Sloanem, který Wesleyho přesvědčí, že je zrozen k tomu, aby byl jedním z nich. Absolvuje náročný a naturalisticky pojatý výcvik, při kterém se přehlížený beránek změní ve vlka, který v něm vždycky číhal. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 738)

P.J.2 

všechny recenze uživatele

Není to nejlepší ale je tam poznat velká snaha, kvalitní práce a mimoto se na to hezky kouká...takže oukej ()

JakeG 

všechny recenze uživatele

Timur po americku! Vezmeme Timura, dáme mu hodně peněz od producentů a necháme ho ukázat co v něm je. A že toho není málo víme už od jeho "hlídek". Občasný nostalgický prostředky typu - žigul honí pendolinu :) jsou dost zábavný. Jde o kvalitní a podotýkám že velmi svěží a originální akční podívanou s nezaměnitleným Timuropisem. Proto o hvězdičku více, než-li obyčejnému akčňáku. ()

Puol 

všechny recenze uživatele

Samotný komis Marka Millara ma príliš nebral. Priveľmi nekorektný, anarchistický a asi veľmi ťažko zfilmovatelný. Film považujem vzhľadom na predlohu ako ideálnu adaptáciu, lebo zobrali z predlohy len námet a zopár efektných , či humorných scén a pridali nejaké tie balistické orgie. Výborné je herecké obsadenie i celkový vizuál. 5 * pridávam za ukážkovu demolíciu "obľúbeného" pendolína. ()

bery71 

všechny recenze uživatele

Velmi solidně zrežírované a sestříhaná akční sekvence. Je vidět, že když Timur Bekmambetov dostane neúplně stupidní scénář je schopen to rozjet ve velkém, ale jakmile má dojít ke zdělení nějaké myšlenky je ouvej. Ale pokud vypnete, začnete respektovat zatáčející kulky a ignorovat někdy přehnanou genialitu, někdy přehnanou demenci postav rozhodně si Wanted užijete, protože akční scény jsou skutečně akční a Angelina je pořád sexy. ()

merigieren 

všechny recenze uživatele

Já vám docela závidím, že netušíte, co znamená dvojková soustava. Připadalo mi to takový natažený, výcvik by se dal zkrátit, scéna v čechách vyškrtnout, angelinu vyměnit za nějakou krásku a možná by i 3* byly. Takhle hodně slabý dvě. ()

Rázlik 

všechny recenze uživatele

Další akční trapas. Jediné co mě po filmu napadlo bylo přirovnání k Sejmi je všechny (2007), ale musím uznat, že tohle bylo o něco lepší a chvílemi mě to i bavilo. 2,5* ()

Wolvie 

všechny recenze uživatele

Jestli se dá v minulé dekádě nějakému filmu říkat AKČNÍ,je to Wanted.Naprostá anarchie,neskutečně bombastická akce,übersexy Angelina,James McAvoy ve své nejšťavnatější roli (zatím) a ruský démon Timur Bekmambetov,který pro Hollywood redefinoval pojem blockbuster.Takhle si představuju trhák! ()

DHDV 

všechny recenze uživatele

Akce, napětí, sex, humor, drama, skvělý styling herců a jejich zbraní… taková „cool“ pohádka!!! ()

sadlokan 

všechny recenze uživatele

Je to tak,že jsem ze starý školy a tak si myslim,že když nechají svištět kulky,a je mi fuk,že vystřelí 100x,za roh,dostaneme se někam...no přesně tam. ()

Dejnasp 

všechny recenze uživatele

Když jsme viděla Jamese McAvoyho ve filmu Vášeň a cit, kde úplně exceloval, musela jsem se podívat na jeho další filmy.No, děj byl dobrý, sice něco tam bylo divné(ale v kterém filmu dnes není), třeba jak střílely do boku?Nevím jak to mám nazvat.Hodně se tam mluvilo sprostě,teda spíš James mluvil sprostě.:-)Líbilo se mi,že James byl na začátku takové ucho a na konci je tam všechny úplně dával!:-) Taky ta scéna s těma krysama byla velmi dobrá a trošku drastická,jak se tam s těma ostatníma pak vypořádával. Hodně mě překvapilo, když jsem ve filmu viděla náš hrad Pernštejn, který jsem i já osobně mnohokrát navštívila.Byl to opravdu šok.Druhý den mi to nedalo a musela jsem si o filmu přečíst víc a dozvěděla se, že část filmu, dokonce velká část se natáčela tady u nás.V jedné scéně ve vlaku si prý můžeme všimnout plakátu Václava Klause!!:-) Ale to jsem trochu odbočila. Obsazení herců bylo výborné-James McAvoy,Angelina Jolie,Morgan Feeman atd.Ale James byl samozdřejmě nej!:-)Ale Angelina byla taky dobrá. Tento film se zařadil mezií mé velmi oblíbené. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

V rámci adaptací komiksů musím dát pět *, protože mě toto dílko přes svou na první pohled naprostou stupiditu velmi pobavilo. Jedna z nejpovedenějších (snad i jediná opravdu povedená) adaptace, co jsem zatím viděl. Nadsázka zde funguje skvěle, trikové scény ujdou a neurazí, hlášky jednotlivých postav, hlavně pak Wesleyho, vyženou zaručeně úsměv na tváři, herecky zahráno je to taky hezky, akce je nápaditá, vtipná - čistě pro cooldown mozku - jen se dívat a usmívat. Hned první scéna mi vyrazila dech - mám co dočinění s tuctovou debilitou, nebo s vyšperkovanou nadsázkou? Zaručeně to druhé. James McAvoy snad ve své jediné opravdu sympatické a skvěle padnoucí roli, Angelina Žolík mě taky potěšila, do akčních filmů se prostě hodí. Hudba znělá, hezky dokreslující, co se právě odehrává. Noční hlídka byla shit. Na Denní hlídku z vysoka kašlu, však Wanted vysloveně žeru. Pokud převést komiks na plátno, tak Timur tímto jednoznačně věděl jak na to. "SHUT the FUCK UP!" ()

rusty09 

všechny recenze uživatele

Jenom za Angelinu bych tomu filmu dal 3. Sice celkem nesmyslný film jakých je hodně, ale tento to podal vcelku dobře. ()

BenderG 

všechny recenze uživatele

Až na ty favority u Policie, Pendolino na dřevěném mostu a ty trabanty je to celkem koukatelné. Jako příběh je to zajímavé. ()

hEROic 

všechny recenze uživatele

puvodne to bylo za tri, ale s odstupem par let zvedam na ctyri... je to sice priblbla akcnarna, ale tak stylova, ze se od toho nikdy nemuzu odlepit :) 75% ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Inspirace komiksem se scukla na název a jména a z hlediska jeho adaptace je to slabota. Jinak ale jeden z nejnadupanějších a nejzábavnějších akčních snímků, co jsem kdy viděl. ()

Anduril 

všechny recenze uživatele

Nuž, prvé dojmy po dopozeraní tohto filmu sú super. nádherné balistické triky s gulkami, vozenie sa na vlaku, príbeh ťuťka čo sa stane super zabijakom. Veľmi dobrý príbeh, herecké obsadenie a výkony. Proste jedna báseň. odporúčam si pozrieť ako oddychovku. ()

KHkomiks 

všechny recenze uživatele

Skvěle natočený akčňák, rok jsem to nechával stranou, pořád jsem to odkládal a sledoval jiné filmy, pak jsem v sobotu večer sáhl po tomto filmu a slušně jsem se bavil. McAvoy je dobrý herec a velice mě potěšila písnička od trenta reznora z Nine Inch Nails. ()

Pradlík 

všechny recenze uživatele

Sakra jak se mi to napoprvy mohlo libit? Vzdyt je to nelogicka americka pakarna - z utapnutyho hrdiny je za par dni hovado co bez rozmyslu zastreli chlapa co ho zachrani pred padem do propasti? Asi uz na tyhle filmy neumim dostatecne vypnout mozek... ()

Související novinky

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

21.08.2013

To je rozhodně odvážná představa. Studio MGM se už nějakou dobu ohání plány natočit novou verzi Ben-Hura. Nepůjde však o remake slavného filmu z roku 1959 (těžko můžete překonat totální klasiku,… (více)

Matthew Vaughn v tajných službách

Matthew Vaughn v tajných službách

28.03.2013

Poté, co nečekaně přenechal režii X-Men: Days of Future Past Bryanu Singerovi, spekulovalo se o skutečných důvodech tohoto kroku. Jedna verze jej spojovala se Star Wars: Epizodou VII, ale jak už… (více)

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

20.06.2012

Timur Bekmambetov horlivě propaguje svůj historický akční horor Abraham Lincoln: Lovec upírů a na tiskových konferencích se ho novináři často ptají na dlouho slibované pokračování komiksové adaptace… (více)

Keanu Reeves trénuje na samuraje

Keanu Reeves trénuje na samuraje

20.11.2009

O filmu 47 Ronin už jsme kdysi dávno psali, ale pak bylo ticho a vypadalo to na jeden z projektů, které se nakonec nedočkají realizace. Zdá se však, že to studio Universal s napůl legendárním, napůl… (více)

Reklama

Reklama