Reklama

Reklama

Hlavní účetní Wesley Gibson je mladý sympatický muž, jen se mu v životě příliš nedaří. Deptá ho tlustá šéfová, přítelkyně je mu nevěrná, a navíc trpí záchvaty panického strachu, kdykoli se dostane do stresové situace. Jednoho dne se za dramatických okolností Wesley od tajemné Fox dozví, že je synem jednoho z nejlepších zabijáků tajného bratrstva bojujícího za vyšší dobro. Shodou okolností ho ale nedávno někdo zavraždil. Wesley svého otce nikdy neviděl a historce o tom, čím se zabýval, zpočátku moc nevěří. Okolnosti a působení krásné a tajemné Fox jsou ale silnější. Vstupuje tedy do řad prastaré organizace Fraternity, vedené záhadným Sloanem, který Wesleyho přesvědčí, že je zrozen k tomu, aby byl jedním z nich. Absolvuje náročný a naturalisticky pojatý výcvik, při kterém se přehlížený beránek změní ve vlka, který v něm vždycky číhal. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 739)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem větší akční bombu. Vše je tu až příliš moc free a cool na to, aby mne to uchvátilo. Druhý Matrix se nekoná a tahle nabitá a efektní jízda je v podstatě banálně jednoduchý příběh o outsiderovi, který dostane po hubě, následuje tvrdý trénink a konec si člověk už snadno domyslí. Akční scény nejsou (!) tak excelentní jak jsem čekal a zpomalovačky nejsou tak efektivní (!) jak jsem čekal. Nicméně celé se to tváří odvážně, odvázaně a hlavně se to nebere zase až s takovou vážností, takže jsem schopem akceptovat zahýbací kulky, pistoli s kamerou, digitální Pendolino i létajícího Vipera. Už jednou jsem řekl, že Bekmambetov má cit a talent pro akci, ale ať už se do toho konečně pořádně opře a vykašle se na zpomalovačky a různé další technické blbiny, které akorát ruší jinak solidní tempo. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Wau, jsem ohromen. Absolutně jsem nečekal do čeho jdu (i z toho důvodu jsem film delší dobu opomíjel) a zíral jsem, jakým způsobem si tvůrci dokázali poradit s takovým materiálem. Jistě, zpomalovačky a předigitalizované akční scény nemusely sednout každému, mě se ovšem tento způsob velice líbil a prvních 3o minut jsem jenom zíral na tvůrčí nápady, jichž jsem byl svědkem...9o% ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Nářezovka pro všechny tkadlečky a usedlé učetní, která popírá zákonitosti vesmíru zcela novou definicí nepořádku. Logika má dovolenou, styl zelenou, Bakunin by zaplesal. Bekmambetov si v podstatě zadělal na nesmrtelnost, přesto bych mu doporučil se při některých akčních scénách razantně krotit (automobilová honička)._____Poznámka: Wanted obsahuje takové množství nezapomenutelných scén a hlášek, že by se to dalo považovat za nezdravé. A McAvoy je vážně bourák. :) ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Prvně jsem ohodnotil 4 - hvězdami, ovšem po druhém zhlédnutí musím uznat, že mezi akčňáky posledních let nemá velkou konkurenci... Wanted - divoká jízda za 90%. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Další vítězství formy nad obsahem. Naštěstí tento Bekmambetův počin není zdaleka tak zmatený jako Denní/Noční hlídka, pod tou nablýskanou slupkou stylové akční jízdy se totiž skrývá průhledný příběh o jednom loserovi co v sobě našel nadlidské schopnosti a jeho zaučování "řemeslu". Pravdu říct, že ta akce kolem doopravdy je dechberoucí, obzvlášť úžasné auto-honičky nebo velice zajímavý styl střelby za roh, popřípadě kolem domu nebo jiných objektů a všechy ty krásně sestříhané klipy doplňuje tvrdá hudba, která dokáže spolu s obrazem zamáčknout do sedadla. Hlavní postavě se také nedá nic vytknout, ač jsem zprvu měla jisté pochyby - vítr je ve správný čas odvál. Angelina coby lákadlo ke sledování bohatě splňuje, co se od ní očekává, ale kupodivu mi dost vadil Morgan Freeman coby svrchovaný kápo, podobnou roli si střihnul už v Lucky Number Slevin kde působil o dost lepším dojmem. Výborný je rovněž Konstantin Chabenskij, škoda, že ho nebylo na obrazovce víc. Přez všechnu dynamičnost a originalitu vám bohužel dojde až u závěrečných titulků, že obsahově byl Wanted zoufale prázdný. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Chuť McAvoye uhrát svého na papíře velice tuctového hrdinu věrohodným a zajímavým způsobem, nezpochybnitelný sex appeal a charisma Angeliny Jolie a Bekmambetova jistá ruka při výstavbě akčních scén drží tenhle film o chlup nad šedým průměrem... Do opačného extrému film stahuje především hloupost samotné zápletky, které převod z komiksové podoby hrubým způsobem neprospěl. 60% ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Mozek jsem nechal doma, koupil jsem si popcorn a sednul do sedačky. A celkem jsem se bavil... Chvílemi docela hodně, chvílemi ani moc ne. Kašlu na zatáčející kulky, zpomalované detaily, "kulervoucí akci" (krom poslední přestřelky, v níž Wesley vymaže několik desítek protivníků, mě v podstatě žádná akční scéna nezdvihla ze sedačky) a absenci logiky ve prospěch zábavy. Kašlu i na moralizování, srovnávání s "Klubem rváčů" nebo "Matrixem". Kašlu na to všechno. "Wanted" je pro mě průměr, na který se možná za pár let podívám v televizi. Důvod? Prostě mě nevtáhnul. A říkám jediné - nebýt vynikajících herců, šel bych s hodnocením ještě níž. Angelina Jolie a Morgan Freeman jsou jistota. Ale James McAvoye si ještě ověřím v "Pokání", a pak si ho s největší pravděpodobností zařadím mezi nejlepší a nejcharizmatičtější herce současnosti. Protože díky němu "Wanted" funguje bezchybně aspoň v tom nejzákladnějším, v postavě a přerodu hlavního hrdiny. He´s a man! ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Ano, film je plny nelogickych, nerealnych strielaciek a autonahanaciek, ale ja som si to vychutnaval tak, ako sa na blockbuster patri. Mozno uz som tychto cool spomalenych zaberov so zrazajucimi alebo lietajucimi gulkami cez tela ludi, pricom strieka krv do vsetkych stran videl od cias MATRIXU (1999) viac nez dost, ale mna to neunavuje a ani nenudi. Spomeniem napriklad gulku, ktora preletela Martinovi Lawrenceovi cez zadok vo filme MIZEROVE 2 (2003). Jeden z uzivatelov napisal v komentari k Bekmambetovemu filmu NOCNA HLIADKA (2004), ze ak takyto film dokaze natocit s tak nizkym rozpoctom, tak potom aky film by natocil v Hollywoode s omnoho vyssim rozpoctom? No a tu je vysledok. ________ James McAvoy - (Wesley Allan Gibson) +++ Angelina Jolie - (Fox) +++ Morgan Freeman - (Sloan) +++ Terence Stamp - (Pekwarsky) +++ Thomas Kretschmann - (Cross) +++ (Videl v kine 09.09.2008) +++ ()

castor 

všechny recenze uživatele

Comicsové adaptace momentálně cloumají světem a i když se tu hodně upravovalo, konečně je tu jedna, která se mi dostala pod kůži. Wanted je jednoznačně nejlepším akčním filmem roku 2008 a nejulítlejším za posledních několika let. Uředníček James McAvoy trpí pocity úzkosti, nejlepší kámoš mu obšťastňuje přítelkyni a v práci na něj ječí obézní šéfová. Z nezáviděníhodné situace jej vysvobodí až tajemná agentka Angelina Jolie (ze stejně tajemného Bratrstva, spolku sdružujícím zabijáky s nadlidskými schopnostmi, držící „rovnováhu na Zemi“), která mu společně s Morganem Freemanem vyloží karty na stůl a z beznadějného losera se zpočátku z donucení (pak z vlastní iniciativy) stává elitní zabiják, ovládající své speciální síly a spolehlivě rušící všechna známá fyzikální pravidla. Je to prosté, ale vězte, že scénář tu nehraje první housle. Logika šla stranou, střely tu mají „svojí“ dráhu, auta plachtí vzduchem a hází přemety, plechy skřípají a krev stříká na všechny strany. Timur Bekmambetov, který se už v Noční a Denní hlídce snažil vyrovnat Hollywoodu, tak vytvořil osobitě zajímavý svět. Dělá si vše po svém a o to cennější jeho výlet do nekompromisní akce je. Však i herecká účast mohla zpočátku vypadat jako podivná volba. Jenže jakmile vezme James McAvoy do ruky počítačovou klávesnici nebo pistoli, obavy jsou ty tam. I jeho vnitřní monology (jako vystřižené z Klubu rváčů) mají říz. Proklatě sexy Angelina Jolie (které museli překvapivě nějaké to tetování přidělat) opět dostává roli na tělo, příjemně mě zaskočila jako před lety coby jednooká kapitánka ve stylovém Světě zítřka a i v nejmenovaném socialistickém automobilu je k sežrání. A jako vždy a všude famózní Morgan Freeman si získává respekt hned z prvních záběrů. Je to hlučné, je to násilnické, je to dravé, má to nápad, přitažlivý tah na branku a divák žádá víc..!! ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Já to říkám pořád, že my Češi máme být na co hrdí. Vemte si takovou Ladu. Vypadá jako nic moc auto, ale když si sedne za volant kočka jako Angelina Jolie, hned se vyrovná i Pendolínu ve kterém je fotka prezidenta republiky! :-) A teď zase vážně… teda, pokusím se o to. Tenhle film byl skvělý. Ze začátku jsem si sice říkal, jestli si ze mě někdo nedělá prdel (ten skok z okna a následná likvidace). Jenže pak jsem si řekl "no a co!" a poddal se tomuto adrenalinovému zážitku. A udělal jsem dobře. Musím pochválit casting (Jamesovi budete věřit jak toho lůzra, tak drsňáka, Angelina je prostě bohyně a Morgan "shot that motherfucker" Freeman je Bůh!), skvělou hudbu a tempo. Tady jsou další řeči zbytečné, tuhle jízdu musíte vidět a buďto se nechat unést, nebo zapomenout. Já patřím do té první skupiny. P. S. A Matrix mi to nepřipomenulo ani jednou… možná mi to v tom návalu adrenalinu uniklo… ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Ak sa Bekmambetov do Hollywoodu ešte nepresťahoval, tak po tomto filme ho už určite americkí producenti nepustia zo svojich drápov ;-) Minimálne dovtedy, kým nepríde zase nejaký nový reformátor alebo Timur nevystrieľa svoj zásobník. A prečo 5 hviezdičiek pre Wanted? Samotná zápletka či námet nie sú ničím novým pod slnkom, vo filme je viacero "zaručených" motívov, hrajúcich na hlboko zakorenené city či túžby diváka, niektoré prvky sú dokonca v tomto duchu preexponované, obsah je pomerne jednoduchý i predvídateľný... Čo ale určite generáciu odkojenú na Matrixe a podobných vizuálnych či akčných "žrádlach" nenechá chladnou, to je spracovanie. A to je naozaj skvostné. Súčasná a zároveň mysteriózna i temná atmosféra, fantazijné motívy, dychberúca akcia, špeciálne efekty, to všetko nesie výraznú Bekmambetovskú pečať... a sakra dobre to chutí. Dokonca aj tú Angelinu Jolie, ktorú za normálnych okolností nemusím, som prežila bez ujmy a súhlasím, že jej táto rola veľmi sadla. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Hollywoodské podnebí a české reálie (zdravím Vaška) Bekmambetovi prospěly. Anebo že by to bylo spíš jednoduchým a přímočarým scénářem o několika postavách? Ať je zatím cokoliv, Wanted je první Timurův film u kterého jsem se sem tam podvědomě nesápal po peřině, v domnění, že nadešel čas spánku a právě sleduji chaotickou audiovizuální ukolébavku. Ruský režisér totiž ví jak udělat efektní akci a pokud se navíc, jako v tomto případě, veze na vlně příjemné a optimistické nálady (taky bych chtěl všem ukázat, jakej jsem drsňák, zastřílet si z cool zbraní a vysmát se zákonům kinematiky), je zábava zaručena. Je to ovšem zábava prostá smyslu a to nejen v ohledu na fyzikální vzorečky. Inu, Wanted střílí jednu ostrou vizuální kulku za druhou, ale ve vývoji děje je prostinký jako mozek Wesleyho šéfové...Až tak prostinký, že zanechává v divákovi nepříjemný pocit "byl jsem ošizen", ze kterého jej těžko vytrhne laciný finální twist či po povrchu klouzající kritika looserského života v konzumní společnosti. Ale přiznávám, že na případnou dvojku už se teď těším. 70%___Dodatek po dalších projekcích a zralé úvaze: Všechny výtky stále platí, nicméně již více oceňuji, že mnoho (akčních) scén zvládl Bekmambetov výborně a v práci s bullet-time dosáhl větší efektivnosti, než kdokoliv předtím (áno,myslím i Matrix) - takže při stejném procentuálním hodnocení zvedám na čtyři hvězdy.___ Po přečtení stupidní komiksové předlohy jse si čtyřhvězdičkovým hodnocení ještě jistější. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Jeden čas som mal pocit, že sa pozerám na neortodoxného Nea z Matrixu a jeho prerod z obyčajného, na vyvoleného .... Neskôr, s pribúdajúcimi minútami sa mi vynárali aj akési zápletky zo seriálu "Alias" ... Ale ... Prečo nie ? Namixovať jednotlivé príbehy do novej podoby, a dať im aj novú, zaujímavú, vizuálnu podobu, nebolo vôbec od veci. V koho šľapajách pôjde Timur ? ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Film, u kterého musíte mozek nechat někde bokem, pak si ho můžete užít na 100%. Strašně zábavný akční film s úžasným obsazením. Jamesi McAvoyovi ten přerod z nuly v nekompromisního zabijáka naprosto věříte. Ve filmu se objevuje i celkem dobrá zápletka s nečekanými zvraty. Bavila jsem se od začátku do konce a ta konečná akce je nářez. Hold i já mám chvilky, kdy se mi nechce u filmů vůbec přemýšlet, v takovém případě vím, že můžu sáhnout právě po Wanted. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Docela jsem se rozhodoval, jestli mám na tento film zajít. Trailery ve mně vyvolávaly představy tupé akční slátaniny a režisér Bekmambetov, u jehož Noční hlídky jsem trpěl a nakonec i usnul, taky nevypadal jako nejlepší volba. Nakonec jsem se ale nechal zlákat a dobře jsem udělal! Timur Bekmambetov se totiž vzchopil a natočil totální akční jízdu plnou originálních nápadů. Opravdu mi přišlo, že v každé scéně se objevil nějaký svěží a originální nápad (tedy hlavně ze začátku). Většinou to bylo velice fajn (rána klávesnicí, bankomat, vybuchující krysy), některé jsem zase naopak nezkousnul (jízda po autobusu, kulka s nápisem goodbye). Vcelku ale ty dobré nápady přebyly ty špatné a po většinu stopáže jsem výtečně bavil. Jenom ta tréninková pasáž občas vázla.A ten příběh nakonec taky nebyl tak blbej, jak jsem čekal. Nejvíce se ale exportu z Ruska vyvedly akční scény. Ty jsou opravdu výborné a řekl bych, že už teď můžu asi pasovat Wanted na nejakčnější film roku (jedině Bond ho může ohrozit). Je zde tuna zpomalených záběrů, na fyzikální zákony se zvysoka se*e a nízký rozpočet na tom není znát ani trochu. Prostě Michael Bay má v akci tunu výbuchů a Bekmambetov tunu zpomalovaček. Herecké obsazení tomu taky hodně pomohlo. Zvláště James McAvoy exceluje a jeho přerod z totálního losera v killera je super a věřil jsem mu to každou vteřinu. Morgan Freeman si to taky celé velice užívá a Angelina Jolie nakonec taky docela potěšila. Prostě jedno z velkých překvapení roku a Bekmambetov s McAvoyem u mě zase trochu stoupli. P.S.: České lokace v čele s Pendolinem, žigulíkem a Klausem jsou jedno velké ROFL. ()

petero 

všechny recenze uživatele

WANTED konečne využíva spomalené zábery k svojmu prospechu, zbytočne sa nepredvádza a tak nebrzdí rozprávanie ako v istých zbytočne naťahovaných scénach v 300vke, ale prehlbuje zážitok a ukazuje, že aj tu sú ešte rezervy. V každom takomto zábere nám predvedie vtípek vždy nejako inak a ak aj nie, tak ten záber je potom hodne originálny ako zrážajúce sa projektily, pohľad zviazaný so vzďaľujúcou sa letiacou guľkou po zakrivenej trajektórii od strelca, alebo vysoko kadenčnou zbraňou páliaci Wesley klopiaci zákrutu v behu... McAvoy bol skvelou voľbou, Angelina a Kretschmann tiež, príbeh je fajn, dočkáme sa zvratu aj parádneho konca, takže nám neostáva nič iné len sa tešiť na ďalšie pokračovanie. Best song: Nine Inch Nails - Every Day Is Exactly the Same. Najlepšia hláška: "-I´m sorry." =D ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Film, který míchá zářivé barvičky s neskutečně efektní akcí, to je Wanted. Vizuál tohoto filmu je opravdu hodně neobvyklý a je to pro oči příjemná změna, když na plátně pozorují hru všech barev duhy ve své ryzí přirozenosti. Co se týče zábavy, tento film snad ani nemůže někoho nudit (hlavně pány), protože akce má pořádné koule a Angelina zase velká prsa. James McAvoy v hlavní roli byl perfektní a role zabijáka mu myslím sedla. Na bombastický závěr s klávesnicí pak těžko zapomenout... Pro fanoušky líbivé akce a bullet-timu povinnost. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé herecké obsadenie na čele s stále zaujímavejším J.McAvoyom. Film sa hemží agentami s všemožnými schopnosťami, ktorí dokážu strieľať do oblúka, vydržia množstvo úderov, zostrelia muchám krídla a i... Príbeh sa vysvetľovaním histórie a poslaním bratstva až tak nezaoberá, na pochopenie stačí jediná veta: Zabi jedného, zachrániš tisíc. Dôraz sa kladie hlavne na triky a spomalené zábery, ktoré naozaj pôsobia klipovo. Akcia aj keď nereálna, je celkom dobre zrežírovaná a mnohým určite pripomenie Matrix. V úlohe otca sa predstaví sympatický nemecký herec T.Kretschmann, ktorému v iných filmoch sekne hlavne nemecké uniforma. Najbližšie si ju opäť oblečie vo Valkýrii s T.Cruisom. Slušná akčná jednohubka, bohužiaľ iba na jedno pozretie. 60%. ()

Ony 

všechny recenze uživatele

Jestli je možné mít radost z vlastní prohry, pak je to ve chvíli, kdy nade mnou vítězí film. Wanted mi doslova dalo do těla. A vůbec to neudělalo hned na začátku nebo v první polovině. Ó ne. Nechalo mě opájet se představou, jak vyjdu z kina a řeknu: „Jo, pěkná akce, místy vtipné, sakra stylové, ale vyšinuté kulky nejsou nic pro mě. Časem se začala jen lepit jedna scénka na druhou, začalo to nudit…“ Pěkně na mě nechalo zaschnout tuhle masku dospělého nepřekvapitelného diváka a pak mi ji nemilosrdně strhlo i s kusem ksichtu. Během závěrečných titulků a celé cesty z kina jen velmi pomaloučku vyprchávala euforie. Ano, tento film je zábavný, stylový a akční, ale také je to neuvěřitelná burcující vzpruha, něco víc, něco extra! ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Bombastický a totálně ujetý akční nářez, ve kterém je možné takřka cokoliv. ,,Hlídač" Bekmambetov má prostě svůj styl, nemusí se vám líbit, ale zaujme vás určitě. Angelina je ve svém živlu, Freeman je ,,mother fucker", McAvoy je skutečně velmi netradiční akční hrdina a rolička Konstantina Chabenského (Noční hlídka) potěší. Za originalitu a chuť jít proti proudu, hvězdu přihodím. Jinak silnější průměr. ()

Související novinky

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

21.08.2013

To je rozhodně odvážná představa. Studio MGM se už nějakou dobu ohání plány natočit novou verzi Ben-Hura. Nepůjde však o remake slavného filmu z roku 1959 (těžko můžete překonat totální klasiku,… (více)

Matthew Vaughn v tajných službách

Matthew Vaughn v tajných službách

28.03.2013

Poté, co nečekaně přenechal režii X-Men: Days of Future Past Bryanu Singerovi, spekulovalo se o skutečných důvodech tohoto kroku. Jedna verze jej spojovala se Star Wars: Epizodou VII, ale jak už… (více)

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

20.06.2012

Timur Bekmambetov horlivě propaguje svůj historický akční horor Abraham Lincoln: Lovec upírů a na tiskových konferencích se ho novináři často ptají na dlouho slibované pokračování komiksové adaptace… (více)

Keanu Reeves trénuje na samuraje

Keanu Reeves trénuje na samuraje

20.11.2009

O filmu 47 Ronin už jsme kdysi dávno psali, ale pak bylo ticho a vypadalo to na jeden z projektů, které se nakonec nedočkají realizace. Zdá se však, že to studio Universal s napůl legendárním, napůl… (více)

Reklama

Reklama