Reklama

Reklama

Hlavní účetní Wesley Gibson je mladý sympatický muž, jen se mu v životě příliš nedaří. Deptá ho tlustá šéfová, přítelkyně je mu nevěrná, a navíc trpí záchvaty panického strachu, kdykoli se dostane do stresové situace. Jednoho dne se za dramatických okolností Wesley od tajemné Fox dozví, že je synem jednoho z nejlepších zabijáků tajného bratrstva bojujícího za vyšší dobro. Shodou okolností ho ale nedávno někdo zavraždil. Wesley svého otce nikdy neviděl a historce o tom, čím se zabýval, zpočátku moc nevěří. Okolnosti a působení krásné a tajemné Fox jsou ale silnější. Vstupuje tedy do řad prastaré organizace Fraternity, vedené záhadným Sloanem, který Wesleyho přesvědčí, že je zrozen k tomu, aby byl jedním z nich. Absolvuje náročný a naturalisticky pojatý výcvik, při kterém se přehlížený beránek změní ve vlka, který v něm vždycky číhal. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 739)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Takhle to dopadne když někdo pustí režiséra ze řetězu a on pak s týmem svých spolupracovníků naplno popustí fantazii z opratí. Film nám předkládá jednu velkou, navoněnou a vyumělkovanou akci, která ani na moment nenudí. Samozřejmě je dost přehnaná, ale o tohle v tomhle filmu přece šlo. Zkrátka takový film pro ty co mají rádi akční prasárny:) PS: Morgan Freeman nám vyplaval i v tomhle filmu. Trošku zpomal Morgane už je tě trošku moc poslední dobou. ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Život je na hovno. Žijeme stereotypem, pracujeme v kójích jak králíci a "užíváme" si svoje patetický životy aniž by sme si všimli, že tu existuje sorta lidí, která si život dokáže užívat naplno... Jak začátek/konec trainspottingu. Akorát že látku, na které jsou ty cool lidi v tomhle filmu závislí se nesnažej dostat do těla, ale Z těla. Je to cool. ne jako Matrix ale dost podobně. Je to hloupost, ale v mezích a nedrží se to lákavostí happy-end cool story, takže OK. Režisér si drží svúj rukopis co známe z Night Watch, akortá že (naštěstí) ve snesitelnější formě. Zábava dobrá ale NEODPUSTIM mu, že mi nechal SPOILER.........................................................umřít mojí krásku s plnými rety :'-( ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Choose your Destiny . Poprvé jsem se k filmu Wanted dostal před rokem a půl, kdy mi kamarád představoval jednu slečnu. Její přítel byl kaskadér, který trénoval Angelinu Jolie pro tuhle pecku. To jsem nad Wanted ohrnoval nos, moc tomu nevěřil, a teď říkám – Ty kráááááááááááááááááááááááááávo, Timure, ty seš blázen! Dal jsi na prdel Matrixu a Jason Bourne se může jít bodnout, nastupuje ultra mega super zabiják Wesley Gibson, který mění dráhu kulek, střílí na míle daleko a parťačku mu dělá krásná Fox . - Angelina, ve své zatím nejlepší, nejstylovější roli. Ta ďáblice hraje jak o život, slabší povahy to nevydrží a prokrví se jim určitá partie :-). Morgan Freeman mi moc do komplexnosti filmu nezapadá, ale konečně nehraje dobráka od kosti, nýbrž vypočítavého zabijáka. James McAvoy má talentu na rozdávání, Graf Zeppelin by se rozerval ve švech, kdyby se tam všechen jeho um chtěl vecpat. Změnu, kdy se z obyčejného účetního stává bezcitný zabiják zvládl na výbornou a už nepovolil, filmu vládl a s přehledem si razí cestičku na herecký piedestal. Bekmambetov nám přesně před rokem naservíroval svojí denní hlídku a byl to průšvih, ale tímhle si celé publikum získává zpátky a vrývá se tučným písmem do srdcí diváků touhle nadupanou akcí, plnou neotřelých nápadů, kde efekty hrají prim! Jeden z nejlepších filmů tohohle léta. Soundtrack plný skvělých melodii a písniček, ale jen mi přece chyběl song od Sarah Conner, From zero to hero, který WANTED přesně vystihuje! ___ Všechno se mi rozleželo po třech dnech v hlavě a na jednu stranu to považuji za největší překvapení roku, ale na tu druhou strašně ploché a nedodělané. Ta hranice mezi realitou a komiksovým světem není moc dobře vystavěná a působí hodně lacině. Asi si na to zajdu ještě jednou do kina, abych se přesvědčil, že nemám pravdu a Wanted je opravdu na plné hodnocení, které nechávám. ___ Tak teda hodnocení nechávám, druhý zážitek byl ještě lepší a konečně jsem ho bral plnými doušky. Wanted není na čistých pět, ale za tak odvážný film ho prostě dát musím. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Wanted je taková milá blbůstka, nacpaná hodně křečovitými přemrštěnými akčními scénami. To co film drží od toho, aby působil vysloveně blbě je humor a na akční film skvělý herecký výkon Jamese MAIvoye. Kdyby byly všechny te přelátající auta myšleny bez nadsázky, asi bych jen kroutil hlavou. Ale díky humoru se člověk nemusí cítit dotčen stupiditou některých scén a může naopak vychutnávat ty zajímavé nápady jako jsou adrenalinové stavy, či střelba za roh. Dávám krásné 3 body. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jediné, co mne zaujalo, byl depresivní a sebezdrcující stav Wesleyho, jelikož jsem se v něm částečně viděl. Troufám si tvrdit, že každý jsme někdy řešili podobné otázky a problémy, jako on. Druhá věc, která mi rozproudila krev v žilách, byla hudba při akční scéně, v níž Angelina Jolie doslova vládne vzduchu, zemi, zbraním i myšlenkovým pochodům svých nepřátel. I přes tato dvě pozitiva jsem chvíli zvažoval, zda snímek neopustím s razítkem "odloženo na neurčito", avšak vydržel jsem. A Wanted se mi odměnil! O chvíli později jsem si zvykl na Bekmambetův styl točení jednotlivých scén, nechal jsem se vtáhnout do zápletky ohledně Bratrstva a osudů Wesleyho a definitvně jsem zapudil úvodní obavy, zda oněch 110 minut u televize nebude ztrátou času, když se děj přemístil do lokalit, které jsou nám důvěrně známé! Scéna v žigulínu, pendolinu či na Pernštejně byla zkrátka trefou do černého. Příjemná akční podívaná, svým stylem originální a nenudící! Chce si to jen zvyknout a pak užívat každé minuty. Ačkoliv Angelina Jolie nepatří mezi moje oblíbenkyně, tak zde se mi zamlouvala. V záplavě akce jste si možná nevšimli těchto chybiček: 1) Závěrečná scéna - Sloan (M. Freeman) jde zabít Wesleyho do kanceláře. Když se na něj nastrčený "Wesley" otočí, tak si všimne na podlaze písmena X. V záběrech předtím po něm ovšem není ani památka. 2) Asi v 50. minutě a sedmé vteřině pokládá Wesley pistoli na stůl. Následně udělá několik kroků od něj a onu zbraň má ale v ruce. 3) Originální zvuk + titulky vs. dabing - V jedné ze závěrečných scén, v níž je Wesley u bankomatu, tak vidíme, že má na kontě 14,98 $, ale dabéři hovoří o 15,98 $. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

V žánrech chybí "fantasy blbost". Co si budem povídat, ten děj byl hrozný. Nechápu jak tomuto výplodu může někdo ubalit plný počet hvězd. Vždyť ten příběh a spousta scén (hlavně ke konci) je úplně dementních a celková idea filmu s tkalcovským stavem je taky stupidní! Přesto jsem se u filmu ani moc nenudil, k čemuž dopomohl dobrý výkon McAvoye, česká pasáž (btw kde je u nás propast mezi dvěma skalami, napříč kterou jezdí vlak? :-D) a taky akční scény, které se povedly, i když byly dost často hodně crazy. Každopádně ten příběh mě zklamal na plný čáře, takže lepší hodnocení dát nemůžu. A navíc jestli byl ten děj od začátku blbý, tak druhou polovinu byl ultrablbý a konec to zabil úplně. K tomu si dovolím převzat větu, kterou tu už někdo použil (ondrasz): "Střelme kulku dokola okolo stola la la." :-D 50% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Pletete svetry, nebo zabíjíte lidi?" S comicsovými adaptacemi je problém, málokdy se povedou. V případě Wanted bych doporučil skvělý comics raději nečíst, jelikož film s ním má málo společného. Řekněme, že se malilinko inspiroval.... Po vytěsnění comicsu z mysli nám zůstává báječná zábava, která má asi nejblíže ke klasickým bondovkám. Ty jsou také parodiemi původního žánru. Nikdo snad nevěří, že Bond vpohodě vyskočí ze vzlétávajícího letadla v autě stejně, jako že hrdinové Wanted ohýbají kulky, chytají tkalcovský člunek či pobíhají po střeše vlaku a poletují v autech, jak se jim zlíbí. Nereálná nadsázka povýšila akci na zábavu, kdy máte chvílemi pocit, že se na plátně mihl Spider-Man, Fury nebo rovnou Superman a pokusili se vás vtáhnout do Matrixu, kde je všechno možné. Akce stíhá akci a jízda na horské dráze nemá konce. Nehchte se očarovat triky a honičkami a kašlete na příběh. Forma jasně vítězí, ale to přece slibovaly všechny upoutávky, tudíž je dobré se na to připravit. Výbornou hudbu doplňuje jak klasika, tak třeba Nine Inch Nails a letící kulka jistě připomene jeden postarší klip od Korn. Zábava, nic ví....mně se to líbilo. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Wanted je výborný akčák, taký TU a TERAZ. Využíva najnovšiu filmársku techniku, neokúkaného James McAvoya a zvodnú Angelinu. Niektoré akčné scény boli priam lahôdkové, iné aspoň originálne (vystrelená guľka pohybujúca sa po ohybnej trajektórii). Príbeh servíruje malú traumu z minulosti - hlavný hrdina je pôvodne pasívny looser a o proces jeho individualizácie sa postará výcvik fyzickej a psychickej zdatnosti a pár zážitkových podnetov, prepojenie heredity a fatalizmu. Celý film funguje na vizuálnych zážitkoch a po povrchnej úrovni na tom, či je tam veľa alebo málo Angeliny a McAvoyovych modrých očí. Niektoré pasáže vyvolali vo mne malé pobúrenie, napr. mená vyvolených zašifrované v kódoch v prepletených nitiach, no film ako celok stojí za to. Divácky funguje, rýchlo plynie a baví. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Brutálne akčná jazda plná nekompromisného násilia, tvrďáckych hlášok, čierneho humoru a scén, ktoré ste vždy v akčnom filme chceli vidieť, ale nikto nemal odvahu ich natočiť. Wanted je film, ktorý sa nesnaží zavďačiť všetkým, ale publikum bude zo štýlovosti, ktorá z plátna doslova tečie, kričať blahom. Škoda len, že nižší rozpočet je občas vidieť viac, než by sa patrilo. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Je až šialené čo sa deje v tomto filme, ale takýchto odvážnych filmov je málo. No a tento sa celom podaril ,akčné scény sú sakra dobre, strih je efektný, tempo nedrhne, dej je zaujímavý, má to dobré nápady a herci sú tiež fajn (James McAvoy, Angelina Jolie, Morgan Freeman,Thomas Kretschmann).Hlavne James McAvoy ma prekvapil a dokázal ,že vie hrať aj akčného hrdinu. 80% - 4* ()

ladynka 

všechny recenze uživatele

Akce je skutečně parádní, vracející se záběry vyloženě potěší, ale ze sektářského společenství vrahů bez kritického zvážení příjímaného mladým člověkem jen proto, aby se vymanil z šedivé existence, je mi těžko od žaludku. ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Akční film úplně jinak, žigulík a obří hlava Klause...aneb o tom jak jsme s jedním klukem vlezli do natáčecích prostor a nakonec nás od tamtud vyhodili :-( ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Herci samozřejmě skvělí a také dost sexy, ale Wanted je zcela jednostrannou exhibicí svého režiséra. Bekmambetov je sice vizuální gurmán a velký fanoušek přímočaré filmové akce, díky čemuž film neskutečně odsýpá a jednotlivé scény se vzájemně přehání v efektivitě triků a rytmického střihu, ale jaksi zapomněl na to, že také čistokrevný akční nářez by měl převyprávět plnohodnotně svůj příběh. Wanted se sice o nějaký stylový děj snaží a najde se v něm dokonce i jeden velký zvrat (který se vynoří na povrch jak jinak než v průběhu té nejzběsilejší akční sekvence), ale všechno působí strašně moc plytce, povrchně.... Zážitkový potenciál pro vypnuté mozky tomu nikdo upřít nemůže, ale bohužel, v nabité hollywoodské konkurenci vyžaduji trochu víc. 70% ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Překvapivě výborně nápaditý snímek . Čistokrevný akčňák plný potu, krve a slz s dlouhou šňůrou vizuálních nápadů. Člověk tehdy přál Timurovi velkou budoucnost, ale asi to nestačilo a je to škoda. Akční sekvence jsou totiž ve Wanted na jedničku a zvládne přitom táhnout skvěle i celý děj, který několikrát překvapí a vyvine se nečekaným směrem. Za mně osobně kultovka, která neomrzí ani po x zhlédnutích ()

JohnnyD odpad!

všechny recenze uživatele

Budem znieť ako hlúpy konzervatívec, ale tento film je odporne fašistický. Nevadia mi masakre, bitky, strieľanie do hláv, z hláv, i cez hlavy, všetko to je krásne popcornovo komiksové, ale ten dej a pôvodná myšlienka je odporná. Fašistické Star Wars. Tuctový príbeh o mladíkovi, ktorý zistí, že má dar a dostáva sa do mystického hnutia tkáčov. Tam zisťuje, že je jeho cieľom kvôli akémusi osudu zabíjať neznámych ľudí. Kým Michael Bay je len tak hlúpo popcornovo fašistický a cez všetky jeho filmy vanie nadsázka a smiešna naivita, Wanted je napriek riadnej dávke humoru zvrhlý, chorý fašistický odpad o nietzscheovských ubermensch, ktorí majú v rukách životy ostatných a tí ostatní by sa tomu mali prispôsobiť (aj smrťou) - kvôli lepšej budúcnosti. Fuck off! ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Angelině to tentokrát slušelo v obličeji, ale ta vychrtlá postava byla hnus... Jako bláznivá akční řežba to funguje skvěle, ale přece jen bych Bekmambetovovi doporučil trošku přibrzdit, občas je to až nechtěná parodie! ()

sheen 

všechny recenze uživatele

DOPI** to jsem ještě nežral takovou doslova kulervoucí akci. Pocelý film jsem nechápajícně a s úsměvem ( nebo úšklebkem? ) vrtěl hlavou. Film našlápnutý akcí jako tikající bomba, připravena k explozi. Bekmambetov útočí opravdu vostrýma, servíruje dech a očiberoucí akci za akcí. Když už si myslíte, že nic lepšího nemůže přijít, tak Vás Bekmambetov překvapí? spíše šokuje ještě nečím šílenějším a božským. Kdo kdy viděl řídit Angelinu "Žigula", který se posléze octne v ...:)) No opravdu nehorázná akce. Od filmu jsem očekával dost a dostal jsem daleko více, za 85kč takovou zábavu, to jsem naposled zažil u Transformers. Žádný Temný Rytíř, Wanted je blockbuster tohoto roku. Bekmambetovův první krůček do Hollywoodu se vydařil na 1. James McAvoy hraje realisticky, uvěřitelně, tak jako zbytek osazenstva. Krásná Angelina, luxusní autíčka, kupa bombastické akce a husté hudby! ()

Související novinky

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

21.08.2013

To je rozhodně odvážná představa. Studio MGM se už nějakou dobu ohání plány natočit novou verzi Ben-Hura. Nepůjde však o remake slavného filmu z roku 1959 (těžko můžete překonat totální klasiku,… (více)

Matthew Vaughn v tajných službách

Matthew Vaughn v tajných službách

28.03.2013

Poté, co nečekaně přenechal režii X-Men: Days of Future Past Bryanu Singerovi, spekulovalo se o skutečných důvodech tohoto kroku. Jedna verze jej spojovala se Star Wars: Epizodou VII, ale jak už… (více)

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

20.06.2012

Timur Bekmambetov horlivě propaguje svůj historický akční horor Abraham Lincoln: Lovec upírů a na tiskových konferencích se ho novináři často ptají na dlouho slibované pokračování komiksové adaptace… (více)

Keanu Reeves trénuje na samuraje

Keanu Reeves trénuje na samuraje

20.11.2009

O filmu 47 Ronin už jsme kdysi dávno psali, ale pak bylo ticho a vypadalo to na jeden z projektů, které se nakonec nedočkají realizace. Zdá se však, že to studio Universal s napůl legendárním, napůl… (více)

Reklama

Reklama