Reklama

Reklama

Hlavní účetní Wesley Gibson je mladý sympatický muž, jen se mu v životě příliš nedaří. Deptá ho tlustá šéfová, přítelkyně je mu nevěrná, a navíc trpí záchvaty panického strachu, kdykoli se dostane do stresové situace. Jednoho dne se za dramatických okolností Wesley od tajemné Fox dozví, že je synem jednoho z nejlepších zabijáků tajného bratrstva bojujícího za vyšší dobro. Shodou okolností ho ale nedávno někdo zavraždil. Wesley svého otce nikdy neviděl a historce o tom, čím se zabýval, zpočátku moc nevěří. Okolnosti a působení krásné a tajemné Fox jsou ale silnější. Vstupuje tedy do řad prastaré organizace Fraternity, vedené záhadným Sloanem, který Wesleyho přesvědčí, že je zrozen k tomu, aby byl jedním z nich. Absolvuje náročný a naturalisticky pojatý výcvik, při kterém se přehlížený beránek změní ve vlka, který v něm vždycky číhal. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 738)

Wooke 

všechny recenze uživatele

Keby ma teraz Angelina nenaháňala v snoch, tak by to bolo v pohode. Ale to je jedno. Film je to výborný, hlavne kvôli hlavným postavám, pretože James je podľa mňa veľký sympaťák, Morgana nemožno nemať rád a Angelina je stále veľmi sexy. Výmysel zatočeného náboja bol cool, ale nič viac. Čo sa mi páčilo najviac, bol nečakaný koniec. Klobučník dole. ()

nula87 

všechny recenze uživatele

Film, ve kterém se toho sice moc originálního neděje, ale je udělán s takovou grácií, že místy bere dech. Neuvěřitelné množství drobných detailů dovedených do absolutní dokonalosti, vypointované scény, nekorektní dialogy. Navíc Václav Klaus v jedné z epizodních rolí :-). Hračička Bekmambetov se vyřádil a alespoň pro mě od Noční hlídky velmi stoupl. 70% ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

Timur Bekmambetov je každopádně šílenec, a že mu někdo na tuhle záležitost dal takovej rozpočet rovněž svědčí o něčí šílenosti (nebo vzhledem k tržbám o genialitě?). Pokud se člověk dokáže oprostit od čehokoliv včetně zdravého rozumu, tak je Wanted jednoznačně za pět, pokud je ovšem divák upjatý konzervativec, tak dá odpad, jenže co ti ostatní, kterým trochu vadí porušování fyzikálních zákonů a otravný hlavní herec? Ti napálí 3*, protože Angelina je pro ně nenahraditelná bad girl a Morgan Freeman Bůh. Za pár let bude možná tento film nedotknutelným fenoménem, zejména proto, že se zjistí, že JFK opravdu zabil jen jeden střelec jednou kulkou, což nám v roce 2008 sdělil Timur Bekmambetov. A teprv Venca Klaus na bilboardu v Pendolínu to definitivně zabíjí. ()

MartinTerran 

všechny recenze uživatele

Hodně dobrý akční film nacpaný vším možným i nemožným, co film může obsahovat. Je zde poměrně propracovaný příběh plný zvratů (očekávaných i nečekaných), super akční scény se zpomalovačkami, vlak Českých drah padající z mostu a taky trochu těch nadpřirozených schopnosti, kterými se zde objasňuje většina nereálností a celkem překvapivý konec. Zdá se to jako maglajs, ale výsledkem je dost dobrý film, který mě zaujal a celou stopáž mě bavil a stále udivoval. Herecké obsazení dobré a tomu odpovídají i jejich výkony. Hodnocení: 86/100. ()

Katka232 

všechny recenze uživatele

Příjemně překvapivý film. Taková střílející oddechovka, s netradičním rozuzlením. Pobaví a člověk se nenudí. ()

jayman 

všechny recenze uživatele

Prerod nuly na hrdinu - čekd. Badass ženská rola - čekd. Strhujúci záver - čekd. Postavy, o ktorých chcete samostatné spin-offy - čekd. Over the top momenty (2x auto) - čekd. Hudba - čekd. Hollywood at its finest. A to to celé režíroval Rus! ()

Brano 

všechny recenze uživatele

Film sa mi nepáčil. Už po úvodnej scéne, kde chlap preskakuje z jednej budovy na druhú a pritom ešte stíha zabíjať naznačovalo, že pred týmto filmom netreba mať veľké očakávania. Fantasy rozprávka o rodinke s "nadprirodzenými" schopnosťami, ktorá vie spomaliť čas a ohýbať guľkami. Samozrejme hlavnému hrdinovi nechýba ani nesmrteľnosť, pretože ho nikto nemôže zastaviť a prežije každého. Okrem príbehu ma ani akčné scény zrovna neuchvátili. A čo sa týka hercov, tak Angelina Jolie vzhľadovo, ako aj herecký pre mňa opäť nesympatická. ()

helrohir 

všechny recenze uživatele

Veľmi zábavná záležitosť. Isteže, bolo tu viacero scén, ktoré boli zbytočne exhibične poňaté a aj logika príbehu bola často krát trochu mimo, ale podstatnú časť filmu som bol vo vytržení. Najmä akcia ma dostávala do kolien, a to som človek, ktorý inklinuje skôr k realistickej a civilnejšej akcii než týmto variáciám "ála Matrix". Výborný príbeh, akcia fakt prvotriedna a aj odľahčené humorné scénky sem výborne zapasovali. Obsadenie celkom OK, respektíve na Angelinu sa aspoň dobre pozerá a Morgan Freeman ma v zápornej úlohe milo prekvapil. McAvoy nie je vyslovene môj obľúbený herec, ale vôbec mi nevadil. Takže, na to, že som zhliadnutie tohto filmu dlho odkladal a nič som nečakal som bol príjemne prekvapený a čoskoro si túto jazdu zrejme zopakujem. 75%. ()

Guran 

všechny recenze uživatele

Taková "normální Bondovka" trochu v komediálním stylu. Chválím za filmové hlášky, kterých je tu habaděj a herci z nich těží. S herci si uděláte vztah a Jamesu McAvoyovi a Angelině Jolie budete fandit. I přes pár výčitek ohledně dějových zvratů, které pro mě nbyly zas takovým překvapením film hodnotím kladně. Zábavu si užijete a to je přeci to hlavní. ()

anyonecek 

všechny recenze uživatele

Chladný akcňák, který není jen o mlácení, ale taky o nějakém příběhu, který není naštěstí zbytečně komplikovaný. Rozjezd sice trochu trvá a film je pořádná řežba až ke konci, ale i tak jsem si to vychutnal a vcelku rychle to uteklo. Je zajímavé jak Morgan Freeman hraje snad každou ze svých rolí nějakého kazatele nebo šéfa a vždycky to vypadá naprosto uvěřitelně. Skvělý herecký výkon od Jamese McAvoye a naprosto výborné efekty a slow time! ()

hackstolle 

všechny recenze uživatele

Angelina pokazde slizne film tohoto typu. Tomb Rider, Pan a pani Smith, Wanted. Muj oblibeny zanr to rozhodne neni. A musim konstatovat, ze mi to misty pripadlo jako becko, ktere uz nepotrebuji nikdy videt. Nezanechalo to ve mne dojem, a pod prijemnym zazitkem si predstavuji neco jineho. Tak tak 60%. ()

Coliseum 

všechny recenze uživatele

Balistika dostala obloukovej kopanec do prdele. Tři za to, že sem po Psím poslání potřeboval popcorn, pepsi a narovnat emoce a taky proto, že Timur je Sovět a já mám pro bratrský snažení slabost. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Už to tady někdo zmínil. Na efekt je to úžasná podívaná. Vlak padající dolů, zahýbající kulky, což bylo vyvráceno v Bořičích mýtů, že to není možné a spousta dalších efektů. Ano, úžasná podívaná. Ale příběh je trochu slabý. Tak nějak nestačí tomu, co si tvůrci sami vymysleli. A ani prakticky nemluvná, ač sexy, Angelina Jolie nepomáhá. Jedinou lepší hereckou věcí na filmu je Morgan Freeman, který je tak kvalitní herec, že v nekvalitním snímku jsem ho nikdy neviděl a myslím, že ani neuvidím. Každopádně tohle je jen soubor za sebou rozložených efektů bez pořádného rozmyslu a bez viditelného smyslu. Je třeba ještě dodat, že efekty jsou sice fajn a od Hollywoodu čekáme opravdu maximální efekty, ale čeho je moc, toho je příliš. Zahýbající kulky jsou totálním nesmyslem, ale ta scéna s tím vlakem? Zkrátka, Wanted je zajímavý film právě pro milovníky akcí a dlouho letících kulek s tolika efekty, že zůstává rozum stát, jak tohle natočili a jak výborně to vypadá. Kdyby se jednalo jen o ty dech beroucí scény, dávám maximum. Za slabý příběh a děj je výsledné hodnocení následující. ()

Hawaj 

všechny recenze uživatele

Skvělý efekty, kamera, svícení, střih, režie, ale ten scénář a motivace celý party ani soudržnost příběhu mě moc nenadchla. Zváště mi vadili některý přehnaný scény a příliš kůl vystupování Anželíny. I hlavní borec by se měl občas trochu namáhat. Kdyby ty nedostatky dotáhly byl by to úlet. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Já nevím, kdo jsem. Takže Angelína honí Pendolíno ve staré Ladě 1200, aby potom to Pendolíno spadlo do jakési téměř nekonečné propasti. Angelíně tyhle akční holky šly, o tom žádná. Ale co dál? Mě to přišlo psíš jak na hraně komixu umět ohnout dráhu kulky. Ale i po 10 letech se na to dá normálně dívat. 70% ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Co je Wanted? ... Wanted je ultrastylová, originálně pojatá a nasnímaná akční krvárna s ve své roli solidním McAvoyem, sexy Angelinou a takovým "nenápadným" Morganem Freemanem. To je tak nějak shrnuto do jedné věty :) Teď se na to celé podíváme trošku blíže: Bekmambetov zvládl režií výborně a jde vidět, že celý film měl celou dobu pod svými křídly a nepustil ho. Komiksy jsme nečetli, každopádně scénář je také velmi originální, i když občas jsou ty záběry i na nás dost velká divočina - takže jsme se dostali ke kameře, která v dokonalé kvalitě zobrazuje i sebemenší detaily nebo zběsilou akci. Hudba a obsazení jsou pečlivě vybrané a "velká jména", která v těchto kolonkách můžeme spatřit, rozhodně nezklamali! Zkrátka skvělá (za 10 let se bude psát i slovíčko "kultovní":) chlapácká a originální akční jízda, na kterou nám dal jízdenku Netflix :-)) 75% ()

JosefTomas 

všechny recenze uživatele

Docela příjemné překvapení, když uvážím, co za blbost jsem to čekal, ale uvažte, že když vám někdo řekne "Je tam Angelina Jolie a Morgan Freeman a ten, co hrál Xaviera, ne, ten novej. A ten, no, v Johnu Wickovi 2, myslim, že tam hrál toho bodyguarda. A všichni tam střílej obloukem a střely lítají šejdrem a je tam Česko, ty vole. A pak Trabant..." asi mě chápete. Proto mě těší, že si tahle hlučná jednohubka dokázala vyřešit scénář (který je nejen funkční, ale má pár super nápadů), tak že režisér ten nižší rozpočet (který postřehnete hlavně ve výpravě) zužitkoval v akci a vizuálu, takže vás to moc trápit nebude. Finále navíc (i přes zmíněný rozpočet) bere dech. ()

Související novinky

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

21.08.2013

To je rozhodně odvážná představa. Studio MGM se už nějakou dobu ohání plány natočit novou verzi Ben-Hura. Nepůjde však o remake slavného filmu z roku 1959 (těžko můžete překonat totální klasiku,… (více)

Matthew Vaughn v tajných službách

Matthew Vaughn v tajných službách

28.03.2013

Poté, co nečekaně přenechal režii X-Men: Days of Future Past Bryanu Singerovi, spekulovalo se o skutečných důvodech tohoto kroku. Jedna verze jej spojovala se Star Wars: Epizodou VII, ale jak už… (více)

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

20.06.2012

Timur Bekmambetov horlivě propaguje svůj historický akční horor Abraham Lincoln: Lovec upírů a na tiskových konferencích se ho novináři často ptají na dlouho slibované pokračování komiksové adaptace… (více)

Keanu Reeves trénuje na samuraje

Keanu Reeves trénuje na samuraje

20.11.2009

O filmu 47 Ronin už jsme kdysi dávno psali, ale pak bylo ticho a vypadalo to na jeden z projektů, které se nakonec nedočkají realizace. Zdá se však, že to studio Universal s napůl legendárním, napůl… (více)

Reklama

Reklama