Reklama

Reklama

Hlavní účetní Wesley Gibson je mladý sympatický muž, jen se mu v životě příliš nedaří. Deptá ho tlustá šéfová, přítelkyně je mu nevěrná, a navíc trpí záchvaty panického strachu, kdykoli se dostane do stresové situace. Jednoho dne se za dramatických okolností Wesley od tajemné Fox dozví, že je synem jednoho z nejlepších zabijáků tajného bratrstva bojujícího za vyšší dobro. Shodou okolností ho ale nedávno někdo zavraždil. Wesley svého otce nikdy neviděl a historce o tom, čím se zabýval, zpočátku moc nevěří. Okolnosti a působení krásné a tajemné Fox jsou ale silnější. Vstupuje tedy do řad prastaré organizace Fraternity, vedené záhadným Sloanem, který Wesleyho přesvědčí, že je zrozen k tomu, aby byl jedním z nich. Absolvuje náročný a naturalisticky pojatý výcvik, při kterém se přehlížený beránek změní ve vlka, který v něm vždycky číhal. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 738)

Dejvecd 

všechny recenze uživatele

Ja osobne, som veľkým fanúšikom filmových adaptácií komiksov od Marka Millara. Nie preto, že sú plné epickej akcie a cool CGI efektov, ale preto, že každý z týchto filmov má niečo do seba. Nie sú to len hovadinky, v ktorých musí hlavný hrdina vo farebnom kostýme zastaviť zloducha, ktorý chce ovládnuť svet, ale sú to fakt originálne filmy so zaujímavým dejom, dobrými postavami, sakra dobrou akciou a cool hláškami, ktoré si budete prehrávať v hlave ešte dlho po pozretí filmu. A tieto aspekty spĺňa táto akčná šialenosť na výbornú. Ku Angeline Jolie začínam mať čím ďalej tým viac pozitívnejší vzťah.  9/10 ()

cinema_cz 

všechny recenze uživatele

Jak forma, tak i obsah jsou natolik ufounské, že vlastně ani moc nevadí, nakolik to uvnitř občas z logického hlediska nedává smysl a nakolik aspektů filmu se dá aplikovat zvukomalebné slůvko maglajz. 80 % (Ondřej Vosmík, Ci 07/2008, str. 24) ()

liquuid 

všechny recenze uživatele

Komentář od Tosima nejvíc vystihuje mé vlastní vnímání.   ''Bekmambetov se s tím nesere a v tomhle případě se ten akční balast a malý důraz na logiku dá snést mnohem lépe, než třeba v Denní hlídce, vlastně ani nevím proč :o) A zmlátit od Angeliny bych se nechal snad i dobrovolně.'' ()

mrclTV 

všechny recenze uživatele

Celkom svieži prístup k mainstream akčnému filmu, až na tú časť, kde fyzika letí von oknom a opisuje krivku ako keby bola bumerang.... ale na to, aké je to hlúpe, ma to celkom bavilo. (Alebo možno práve kvôli tomu?) ()

PlysovyMacko 

všechny recenze uživatele

Film je na veľmi tenkej hranici medzi originálnym akčňákom o bratstve zabijakov a totálnu koninou. Nápad o zakrivenej trajektórii guľky nie je márny rovnako ako efekty či akcia s autom. Je smiešne keď Angelina drží vo svojich rukách tenkých ako paličky veľké zbrane. Postavy hovoria hlúpe dialógy s vážnymi ksichtami. A prerod z losera na frajera je nemožný. ()

šinta 

všechny recenze uživatele

Já miluju akční filmy, takže tomu to filmu jednoznačně 5*, na akční film scénář docela ušel, akční scény skvělé a Timur Bekmambetov má za sebou úspěšnou premiéru v Hollywoodu. ()

chemikals 

všechny recenze uživatele

Když jsem si četl recenzi, dost mě překvapil pro mne neznámý režisér a obsazení hlavní postavy McAvoyem, což ve mě zbuzovalo velice skeptický pohled.....po zhlédnutí filmu ale toto tvrzení musí prohlásit za nepravdivé. Ztvárnění detailů a celkové provedení se mi velice líbilo a hlavní postava myslím nemohla být ani lépe vystižena. Trošku mě zamrzelo, že více prostoru nedostal můj oblíbenec Marc Warren.... Ze všech akčních scén, kromě jedné(jízda s viperem po autobuse), jsem měl pocit, že přesně vystihují filosofii filmu i přesto, že se některý mohou zdát dosti přehnané. 5* dostává ode mne soundtrack. 1* ubírám za scénu s již zmiňovaným viperem....pač ta mi nějak leží v žaludku.....:-D ()

TomasB 

všechny recenze uživatele

Pri ceste Pendolinem si lze vsimnout naseho pana prezidenta na plakate:o) Prezident Klaus a Angelina Jolie v jednom filmu:o) Dalsi meznik v zivote Vaclava Klause:o) ()

ShotgunED 

všechny recenze uživatele

Hovno zabalené do módních hadrů co jsou IN a s COOL ksychtem,je stále jen hovnem. Jediné co trochu stálo za to byla závěrečná přestřelka. Mě nevadí přehnaná akce,pokud je nápaditá a bavím se při ní. Klidně jí vřele uvítám,ale tady se všechno snaží vypadat tak moc skvěle, tvrdě a vážně,až je to hnus a já se neskutečně nudil. Prostě mi to jako celek nesedí: McAwoy se snaží,Angelina se nudí a Freeman tu je tak charismaticky prošel okolo. Nebýt toho pozlátka zpomalených záběrů,prostřihů apod tak to svým prožitkem s klidným srdcem přirovnám k Hitmanovi,neb se to snaží vypadat tak,na co to zdaleka nemá. P.S.: Na to kolik je tu neomylných střelců vysmívajíí se vnější balistice, tak tu sposuta kulek lítá naprosto mimo :-D ()

lmc 

všechny recenze uživatele

Přímočará přehraná zběsilá efektní akční jízda - přesně to o co šlo, přesně to co film nabízí, přesně to co mě odrovnalo a konečně naplnilo pocitem štěstí:) Dokonalý akčňák, u kterého přímočarost jen vítám už díky komplikované a překombinované efektvní prasárně jakou byla Bekmambetovova Noční a Denní hlídka... ()

Mephisto 

všechny recenze uživatele

Ne, tak toto opravdu nebylo to pravé ořechové. James McAvoy byl snad nejhorší možná volba pro hlavní roli a nezachrání to ani velice uvěřitelná vražedkyně v podobě Angeliny Jolie a standardně skvělý Morgan Freeman. ()

Daves97 

všechny recenze uživatele

,,Why are you here?!!!" V pána světa se rodící James McAvoy, neuvěřitelně sexy Angelina Jolie a vykladatel osudu Mogran Freeman v akčním filmu, kde se kulky nevystřelují proto, aby někoho zabili, ale aby srazili tu která letí proti. ()

LP-SK 

všechny recenze uživatele

Rýchle, efektné, zaujímavé flashbacky prestrelených hláv. Dobré herecké výkony, špičkový vizuál, reminiscencie na MATRIX. Úvodná scéna s písmenom X a zápletka okolo mystického bratstva zabijakov ma navnadili na skvelý film. Toho som sa ale nedočkal. Medzi formou a obsahom došlo pri tomto filme k veľkej disproporcii. Kým obal je dokonalý, príbeh a jeho rozprávanie je obyčajným priemerom. Je to súbor mimoriadne podarených trailerov, ktoré sú obohatené o príbehovú vatu a Angelinu Jolie. Ak ale máte chuť na vizuálnu lahôdku a chceli by ste dopriať svojmu mozgu chvíľkový odpočinok lepší film na to nenájdete. Dávam 70 % za guľky s neuveriteľnými dráhami letov, tvrdo popierajúcimi zákony fyziky. ()

jack_scott 

všechny recenze uživatele

Skutečně průměrný komerční akční film. Moderní zpracování a kamera jsou celkem fajn, ačkoliv to zpracování triků občas kazí...obzvláště to s Pendolinem...ale budiž. Nicméně neskutečně stupidní příběh to dosti sráží, scénář je vůbec podivný, režie také....kdyby místo hvězdného obsazení dali více na efekty,když se tam herecky stejně nikdo nepředvádí. *** ()

Orhalmi 

všechny recenze uživatele

Nebylo by to špatné, nebýt přehnaných počítačových triků a nejlepší, nejkrásnější Angeliny, která mi už začíná pít krev. JInak nudné, předvídalené moc, Prostě slátanina všeho možného, jako fantastic four + liga vyjímečných + z každého rožku trošku a dohromady nic. Když řeknu průměr tak hodně nadsazuju. ()

pOne 

všechny recenze uživatele

I přesto, že film má (kupodivu) jakýs takýs děj (dokonce i zajímavý zvrat), přesto je to pořád jenom hra na efekt. Obsahuje pár dobrých nápadů. Záležitost kolem "kusu látky", která určuje osud, mi silně připomněla Minority Report (kde také bylo "shůry dáno", kdo je na řadě). Třeba zmíněný Minority Report je však proti Wanted do hloubky propracované dílo (oproti povrchnímu Wanted). Mně prostě nestačí, když ve filmu efektně bouchne pár aut, textilka a vlak (omlouvám se, pokud jsem ve výčtu na něco zapomněl). ()

Související novinky

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

21.08.2013

To je rozhodně odvážná představa. Studio MGM se už nějakou dobu ohání plány natočit novou verzi Ben-Hura. Nepůjde však o remake slavného filmu z roku 1959 (těžko můžete překonat totální klasiku,… (více)

Matthew Vaughn v tajných službách

Matthew Vaughn v tajných službách

28.03.2013

Poté, co nečekaně přenechal režii X-Men: Days of Future Past Bryanu Singerovi, spekulovalo se o skutečných důvodech tohoto kroku. Jedna verze jej spojovala se Star Wars: Epizodou VII, ale jak už… (více)

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

20.06.2012

Timur Bekmambetov horlivě propaguje svůj historický akční horor Abraham Lincoln: Lovec upírů a na tiskových konferencích se ho novináři často ptají na dlouho slibované pokračování komiksové adaptace… (více)

Keanu Reeves trénuje na samuraje

Keanu Reeves trénuje na samuraje

20.11.2009

O filmu 47 Ronin už jsme kdysi dávno psali, ale pak bylo ticho a vypadalo to na jeden z projektů, které se nakonec nedočkají realizace. Zdá se však, že to studio Universal s napůl legendárním, napůl… (více)

Reklama

Reklama